7249
Egosoft X4
-
tomonor #2405 Mégse, úgy néz ki, hogy mod :/ -
tomonor #2404 Úgy néz ki jönnek a Rebirth hajók, ha nem.
https://www.gamespark.jp/article/img/2019/09/11/92910/326058.html -
tomonor #2403 Új. Van egy új turret is. -
Jóózsf István #2402 Eb, aki nem a sárdonéját szürcsölgeti! (Egyelőre szóda nélkül!)
Még mindig nincs béta... -
Jóózsf István #2401 Akit érdekel, hogy miről beszélnek, kapcsolja be a jücsüb fordítót. 5 perc környékén vannak érdekes képek...
Az a kékes fényű fegyver, (6 perc környékén.) új? Vagy csak én nem használok ilyet? -
TokraFan #2400 Pedig ma már a legnagyobb játékmotorok is sokszor ingyenesek, aztán az eladási mennyiségtől függően kell díjat fizetni értük, 5-10% körül (Unreal Engine, Unity, Cryengine stb.). MOndjuk az X elég speciális terület, lehet, hogy azért ragaszkodnak az sajáthoz. -
kisiku #2399 hahaha.
Anno kérdeztem tőlük, hogy milyen gépre fejlesztették az X2-t, mert olyan csak NASA-nak van, meg a kutatólaboroknak, de nem jött válasz. Vajh' miért?
Szerintem mindig is lesznek teljesítmény problémák, mert egy engine megvásárlása vagy felhasználása egy olyan cégnek, mint az Egosoft nagyon drága lenne. Persze csak találgatok. Ráadásul a saját fejlesztést mindig könnyebb javítani, foltozni, fejleszteni. Tehát van pro és kontra.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2019.09.04. 09:39:31 -
Jóózsf István #2398 -
tomonor #2397 Annyit hozzá kell tennem, hogy manapság már elég jól fut nekem az X2. -
Jóózsf István #2396 Ahogy kikerült a piacra (Még a kiadás előtt!!!) én már perkáltam is a 75 ajrót! Lelkesen, jóhiszeműen, tele reményekkel... és a többi. -
kisiku #2395 Ezt a kétórás dolgot még soha nem próbáltam, de szerintem sem elég rá.
Az hogy nem fut rendesen, megszoktuk, hiszen eddig sem volt olyan, hogy simán ment.Saját fejlesztésű engine, egymillió különböző hardver elem, stb,stb. Nekem utoljára az X2, Paranid PSG fegyver-animáció miatti képregény-szerűség jut eszembe, de az nagyon rég volt.
István, 23 ezret? Miért, csak nem a gyűjtőit vetted? Tudod, hogy én is elmebeteg módjára szoktam tolni, de ennyire azért nem
-
TokraFan #2394 Játékidő...
Nem teljesen halott azért az ügy, mert bár demo valóban alig van már, cserébe rengeteg tesztelő van, aki megosztja a tapasztalatait, akár írásos formában, akár vizuálisan. Éppen ezért én már nem veszek meg semmit előre, előtte mindig megvárom a cikkeket, véleményeket, teszteket. Ha többségében pozitív és tetszik amit olvasok/látok, akkor megveszem, különben lapozom egyet. -
tomonor #2393 Ha meg akarják tartani az univerzum dinamikus funkcionalitását (ami tuti), akkor több, mint valószínű, hogy elég általánosított sztorikat/küldetéseket kapunk, melyek nem túl izgalmasak és elmaradnak izgalomban/látványban az eddig megszokottól.
-
Jóózsf István #2392 Két óra játékidő, vagy a vásárlástól számított, valós?
Már el is felejtettem a demó korszakot!
Én azért vagyok zabos, mert nem látom biztosítva, hogy ez nekem valaha is meg fogja érni azt a 23 rongyot!!! Amit voltam szíves és bízván az egóban "kölcsönadtam" nekik!
Plusz a bénázás a javításokkal fejlesztésekkel és még azt is felszámolom nekik, hogy a felettem lakó fapapucsban grasszál hajnalban! Igen. És a szar is büdös!
Tovább mennék: Ez a játék nem lesz jó - Nem is lehet jó, mert a motorja már most sem bírja. Erre jönnek a fejlesztések és a plusz tartalmak! Nincs a világon olyan gép, amin ELFOGADHATÓAN futna!
Még azt sem tartom kizártnak, hogy ezt a fajta játékot LEHETETLEN úgy megírni, hogy szépen, zökkenőmentesen fusson. Hogy is nyilatkozták? Egy mag/szál szimulálja az EGÉSZ VILÁGOT egy másik meg foglalkozik a textúrákkal? Nnnna. És ezt a kettőt sem sikerül mindig összehozni.
"Pipa vagyok, mert mérges vagyok. Mert nincs itthon bor!" -
TokraFan #2391 "A múltkor is kifejtettem, de én hiányolom a demókat."
Két okból nincsnek demók állítólag:
1. Rengeteg plusz költség, mert nem minden játák felépítése teszi lehetővé, hogy egyszerűen kikapjanak belőle tartalmakat és azt a butított verziót demó címszó alatt közzétegyék. Vagyis költség vonzata van
2. A Steam-en van egy 2 órás refund lehetőség, ez tkp. felfogható demónak, mivel a teljes játékot ki tudod próbálni és ha nem fut, vagy nem tetszik, akkor visszakérheted az árát. Más kérdés, hogy 2 óra szerintem erre nem elég. -
kisiku #2390 Igen, a kép jó, bár nem mai. A zsemle sül, te pedig félig nyersen fogyasztod - azaz éppen az early access-t tolod.
-
#2389 van olcsóbban is már :D -
#2388 És a képet ki lehetne egészíteni azzal, amikor a zsemle még csak sül, de már fizethetsz érte. Aztán vagy lesz elég gáz vagy sosem sül meg. Esetleg nagyon lassan megy a palack csere.
Nemrég vásároltam 10 euróért W10 kódot. Teljesen jól működik.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2019.09.02. 12:02:55 -
kisiku #2387 Mindent beáraznak valami szerint. Nem tudom, nem ismerem a Steam árképzését, de biztos hogy a fejlesztő határozza meg, a steam csak jutalékot kér. S azt vagy a darabárba rakják be vagy az eladásból vonják le. 30-40 euró a klasszikus. Amikor legelőször vettem játékot a 90-es évek közepén, akkor is 9-10 ezer forint között volt. Ma már sajna ezeket felnyomták egy kicsivel, de ugyanez van az oprendszerek/üzleti szoftvereknél is.
Az ilyen "10-ed annyival olcsóbban kapod, mint a boltban,de mégis eredeti" áruházaktól óvnék mindenkit. Nem megyek bele hosszabban, de kollégám vásárolt már "eredeti" windows-t számlával, csak az aktiváló kód nem volt jó hozzá...
A múltkor is kifejtettem, de én hiányolom a demókat. Régen ez úgy ment, hogy megjelenés előtt vagy egy időben kiadtak egy játszható lebutított változatot, így vásárlás előtt meg tudtad nézni. Olyan mint a dinnye lékelése, amit betiltottak.
Gondolom sokatok ismeri a klasszikus képet, amin bemutatják a videojátékokat ma, és régen, illetve, hogyan épültek fel és adták el őket.
Visszatérve az Egosoft-ra: nekem soha nem kellett bennük csalódnom, teljesen mindegy, hogy egy rész jobbra vagy rosszabbra sikerült. Szerintem teljesen korrektek. Sőt, mikor anno volt az X2-es mizériám (még vámolni kellett a németből jövő termékeket), még egy ingyen példányt is kaptam tőlük... szóval egy szavam nincs.
Most mindenki - elsősorban István - izgatott, érthetően, hiszen eleve érdekesen jött ki ez a rész is. Én csak attól félek, hogy egy lábon áll az Egosoft. Csak ebből tudnak pénzt szerezni. Persze ez jó is, hiszen így erre koncentrálnak a legjobban. Szerintem hagyjunk időt és jó lesz.
Nekem most ez nem lesz nehéz, a közeljövőben ugyanis fontosabb dolgokra kell koncentrálnom és repülni fog az idő számomra. Szerintem a karácsonyt már egy új X4-gyel fogjuk ünnepelni. -
Jóózsf István #2386 "The 3.0 update will also include a campaign separate from the Split DLC campaign. Bernd confirmed that at Gamescom."
Ezt ti is így értettétek? (Már aki látta?!?!?) Hogy a 3.0-nak lesz KÜLÖN kampány - sztori küldetése a Split vendettától?
Nekem az rémlik, hogy lesznek ÚJ "FAJTA" küldetések, mint ahogy most is vannak fajonként. Vagy akár mint régen voltak a céges küldetések. Ó azok régi szép idők amikor ha elég rafinált voltál, akkor több M6-os hajót is ki lehetett csikarni a Plutarch, vagy a TerraCorp-tól. (Szerezz be olyan rakétából 20-30-at amit csak a Xenonok dobnak (Ráadásul asszem csak az L és XL))
Baromi kíváncsi vagyok, mikor kezdik el csepegtetni a jussunkat! -
Jóózsf István #2385 Vásároltam már én is g2a-n de azt nem mondanám, hogy akár megközelítette a gőz árakat. Ráadásul én ezt úgy tudom előadni, bankszámla - bankkártya híján, hogy péjszéfkárddal fizetek, vagy egyenesen a játékért (ideálisabb esetben) vagy gőz pénztárca feltöltőkártyáért (Röhöghettek! ) Ilyen esetben minden tranzakción bukok. Illetve csak buktam. mert azóta találtam egy balekot aki kifizeti helyettem én meg befizetem a számlájára.
Így utólag már én sem adnék ezért 80 ajrót, de 75-öt se! Arra sem neheztelek, aki a virágboltban veszi meg!
-
#2384 Durva, hogy mennyi játékot meg lehet venni nagyon olcsón olyan helyeken, mint kinguin és g2a, de ez még így is 40 euró körül mozog.
És az adó ilyen helyeken mindig kérdéses, amíg nem vagyok bejelentkezve, addig biztos, hogy adómentesen mutatja az összeget (eddigi tapasztalat alapján), majd utána kerül rá a kb. 20% (németben) és máris megvehetem akár a steam-től is rendes áron. -
Jóózsf István #2383 Már hogyne lenne?!?!?!?
Levélcím és már küldöm is a torrent fájlt!
Megkapod az egész bónuszt, csinálsz vele amit akarsz! -
tomonor #2382 Apropó - valakinek esetleg nincsen meg a Collector's Edition artbookja? Nem akartam annyi pénzt kiadni érte, de nagyon érdekelnek a koncepciós rajzok :/ -
TokraFan #2381 Tudnak ezek a virágkötő nénik! -
Jóózsf István #2380 Most került be a virágbolt kínálatába a játékunk 2.50-es kiadása! Nem is rossz átfutás... -
Jóózsf István #2379 Amit gondoltam..., nem írom le inkább! -
Pares #2378
by BurnIt! » Thu, 29. Aug 19, 15:48
Let's reduce the uncertainty just a little bit more: 2.60 will not go into beta this week.
A couple of issues came up and we'll need a little more time to work on it (as well as other, unrelated things that compete for dev-time)
Primary focus is on economy fixes (that includes relief for players plagued by sectors with 500+ stations in them) but there are also some pathing / navigation improvements (let's say the autopilot had some flying lessons).
Utoljára szerkesztette: Pares, 2019.08.29. 19:29:54 -
Jóózsf István #2377 Nnnna most mentek el szabadságra. Akkora hullaszag az Ego körül, hogy már minden fórumon felmerült...
Be kellene iratkozni a kommunikációs szakra. Már nem azért mert politikusi pályára szeretnék lépni, hanem hogy tudjam, értelmezni ezeket a meghatározásokat, hogy hamarosan, "nagyon hamarosan" és társait. -
kisiku #2376 Addig is, amíg megjelenik, hadd ajánljam az Imperium Galactica 2 zenéjét hallgatásra a háttérben. Még mindig nagyon szép s akár eme alkotáshoz is kiválóan passzol.
-
Pares #2375 Nem tudom, hogy olvasstátok-e már az Ego fórumon, de lefordították a német Gamescom interjút, összefoglalva:
Közeljövő:
- a 2.6 röviddel a Gamescom után jelenik meg
3.0:
- diplomácia: olyan küldetések, amikkel a különböző frakciók közti viszonyt lehet majd manipulálni (máshol úgy olvastam, hogy a játék "vége" felé válik majd relevánsá, mert költséges, kb. valami olyasmi amikor már te vagy az atyaúristen, akkor a tetszésedre alakíthatod az univerzumot)
- jobb UI
- szebb grafika, pl. ágyú és robbanés effektek
- jobb tutorialok
- visszatérnek a plot küldik (máshol azt olvastam, hogy több is, de még nem döntötték el, hogy mennyi)
Split Vendetta:
- két Split frakció, amik háborúban állnak egymással
- új hajók, állomások
- majdnem megduplázza az univerzum méretét (nem csak Split szektorokkal)
- plot küldik (gondolom Splitekkel kapcsolatos)
2020:
- a második DLC egy új fajt hoz a játékba, de nem a boronokat (kizárásos alapon a földiek lennének logikusak, a hajóik az egyedi kinézeten kívül semmi különöset nem igényelnek, és a boronokon kívül ők lesznek az utolsó olyan frakció, akik nincsenek a játékban)
- bővül a Venture -
TokraFan #2374 A wiki szerint scifi író, de egyetlen komoly művét sem említik. Gyakorlatilag az X-en kívül mást nem találtam róla. -
tomonor #2373 Helge T. Kautz -
TokraFan #2372 Egyetértek veled ami a logikai részét illeti, ugyanakkor picit megvédeném az Ego-t, mert amikor ezt az egészet megálmodták, ez, kb. egy garázscég volt. Nem tudom ki kreálta a lore-t, de élnék a gyanúperrel, hogy nem egy olyan ember, aki üzemszerűen írásból él.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.08.26. 22:12:24 -
Pares #2371 Rendben, de úgy látom, hogy most visszanyal a fagyi a logikátlan lore miatt, és azon agyalnak, hogy tudnák a nem szkafanderben mozgó boronokat a vízzel teli hajóikkal együtt megcsinálni, mintsem hogy retconnolnák a lore-t.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2019.08.26. 17:54:01 -
#2370 perszepersze,de néha jobb elengedni a dolgokat és élvezni,persze tudom hogy rohadt nehéz,sokszor én is fogom a fejem egy film alatt hogy akkor ezt most miért meg hogy :D -
Pares #2369 Persze, ha eltekintünk minden realitástól és a logikától, akkor minden működhet. De 1 köbméter víz 1000kg, míg 1 köbméter levegő kb. 1,25kg... Eszementül logikátlan, hogy vízzel töltött hajókat épít bárki, sokkal, sokkal több energiára van szükség a mozgatásukhoz még az űrben is (a tehetetlenségről nem is beszélve), a bolygóról való felszállást már nem is említem. Ironikus módon a lore szerint a boron hajók a leggyorsabbak... Maradjunk annyiban, hogy aki ezt kitalálta, az nem nagyon gondolta át az egészet. Azt pedig továbbra sem értem, hogy vízzel teli szkafanderben lebegő boronokon mit nehéz implementálni. Talán csak az, hogy retconolni kéne a lore leglogikátlanabb és legkevésbé valósághűbb részét.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2019.08.26. 15:41:03 -
#2368 Az nx01es Star Trek Enterpriseban is volt egy úgynevezett xindi faj. egy bolygón fejlődött ki 5 különböző értelmes faj és az egyik ága az úgynevezett viziek voltak. nekik is durván nagy hajóik voltak,vizzel feltöltve és simán elrepkedtek az űrben :D
-
kisiku #2367 Off: Az hagyján, de én pl elbuktam az előző regemet (én is valahogy a körül regisztráltam ide először), mert elfelejtettem a jelszót vagy mi a tököm volt, ezért 2013-ban újra kellett regisztrálnom...egyszerűen megszűnt a régi profilom. De kit érdekel...neee, ne nézzük a számokat!
ON: nagyon tetszik, amiket olvasok. Mondom, hogy türelem, jó lesz ez. Én ezzel az ú.n. "félkésszel" is 1000 órát lenyomtam...de hónapok óta nem indítottam el. -
Jóózsf István #2366 Ahogy elnézem az Egó-nál valakinek csúnyán kiújult a hajtómű fetisizmusa! Számolatlanul szórják a hajókra.
Boronoknál álljunk meg egy pillanatra, mielőtt a világ összes fizikai és érzelmi problémáit megoldanánk! X3? Miről is beszélünk? Azokat csak képzeltük?
Ja, hogy dolgozni kéne egy kicsit velük?!??!?! Hát igen.
Bocs, hogy nyilvánvaló tárgyilagossággal csesztem el a fejtegetéseteket. Folytassátok csak!