7250
Egosoft X4
  • Jóózsf István #2366
    Ahogy elnézem az Egó-nál valakinek csúnyán kiújult a hajtómű fetisizmusa! Számolatlanul szórják a hajókra.

Boronoknál álljunk meg egy pillanatra, mielőtt a világ összes fizikai és érzelmi problémáit megoldanánk! X3? Miről is beszélünk? Azokat csak képzeltük?
    Ja, hogy dolgozni kéne egy kicsit velük?!??!?! Hát igen.
    Bocs, hogy nyilvánvaló tárgyilagossággal csesztem el a fejtegetéseteket. Folytassátok csak!
  • tomonor
    Pedig eredeti lore szerint pont úgy van, ahogy mondod: a Boron hajók vízzel vannak feltöltve a legénység számára. A legtöbb hajójuk kérésre módosítható, mely a többi faj igényének megfelelő, de ettől függetlenül az az alap felállás, hogy vízzel vannak feltöltve. Ezt látni már az X-Beyond the Frontier-ben az állomásra landolási átvezető animációkban, illetve az X2 fő történetszálában is.

Van viszont a Boronoknak szkafander ruhájuk. Viszont Bernd szerint régebben már tesztelték ezt az elvet és nem volt meggyőző.
  • Pares
    Van itt ez a faj, ami víz alatt él. Nehéz elképzelni, hogyan (tűz és kohászat a víz alatt?), de valahogy sikerült odáig fejlődniük, hogy űrhajókat építenek. Akkor most az űrhajóik is tele vannak vízzel? Mert az iszonyatosan sok plusz súly lenne. Plusz ha a hajóikat más fajok is megvehetik és használhatják, akkor két verziót kell minden hajótípusból tervezni, egyet ami vízzel teli a boronok számára, a másik ami nem, az összes többi fajnak?

Minden szempontból logikusabb lenne, ha nem a hajó van tele vízzel, hanem a boron legénység hord valamilyen űrruhát. Innentől pedig ott vagyunk, ahol az összes többi faj esetében. Vagyis nem hiszem, hogy olyan komplex feladat lenne a boronokat a játékba tenni. Főleg ha valamilyen antigravitációs lebegő űrruhájuk van, akkor még az animációk is egyszerűbbek. Szóval mi a probléma?

Ami nehézséget inkább el tudok képzelni, az a hajóik és űrállomásaik organikus, "növesztett" kinézete. Azt lehet, hogy problémásabb lenne szépen megvalósítani a jelenlegi moduláris rendszerben, bár ez is inkább művészeti probléma, mintsem technikai.

Vagyis legfeljebb a logikátlan lore miatt (ami annyira nem volt fejtegetve az előző részekben, hogy ne lehessen retconolni) lehet bármi probléma az implementálással, mást nem tudok elképzelni.
  • tomonor
    Erre tessék.
  • tomonor
    off: jézusom, tényleg 2007 óta osztom itt az észt? Öregszem.
  • tomonor
    Ehhez hozzátenném, hogy a Boronok nem is nagyon vannak tervbe véve a játékmotor korlátozottsága/aqua elv komplexitása miatt.

Szóval a második dlc NEM a Boronokat fogja bevezetni és nem is feltételezhető, hogy lesz ehhez a játékhoz harmadik DLC. Én inkább arra tippelnék, hogy az X-Rebirth által bemutatott univerzumot fogják csatlakoztatni ehhez a játékhoz a Terran túlélőkkel karöltve.
  • Jóózsf István #2360
    Közben találtam egy ollózottat!
  • Jóózsf István #2359
    Nem lehetett időbélyegzővel másolni a címet. Amikor én néztem kb -3:06 kor van Bernd. Persze egy kukkot sem értettem belőle. Aki bírja ezt a nyelvet ossza meg az információkat. Főleg a beszélgetés végén mondhat olyan dolgokat, amik érdekelnének.

De a képek szépek voltak. Megérte két hónapot dolgozni ezeken a tüzeken!
  • Jóózsf István #2358
    "számítani lehet tetemes mennyiségű bugfixre is..."
    Azzal kezdik. Azért lesz előbb 2.60, de a 3.0-ra is mondtak javításokat. Remélem nem csak csicsa robbanás lesz a jussunk!!!!
  • Pares
    Volt valaki, aki a Gamescomon feltett nekik egy csomó kérdést (link). Abból az infóból, amit eddig összeszedtem az derül ki, hogy:

- nyilvánvalóan új szektorok
    - nyilvánvalóan új gamestartok
    - új küldetések
    - a split hajók nagyon jól néznek ki, jól kidolgozottak
    - a grafika is szépült, új effektek, textúrák (hajó megsemmisülés, fény, árnyék)
    - a meglévő hajókat nem fogják újramodellezni/átdolgozni (legfeljebb csak a legrosszabb eseteket), de az új effektek és textúrák miatt azok is jobban néznek ki
    - az előző részekhez képest könnyedén 10x is tovább tarthat egy hajó elkészítése
    - lehetőségük volt hosszú távú szimulációkat futtatni a játékban, szóval a gazdasággal kapcsolatban is várható javulás
    - dokkolás űrruhában (talán)
    - a flotta és flotta irányítás is javulni fog, ebben segítenek majd az AI és menü fejlesztések
    - a PHQ fejlesztésekhez is hozzányúltak
    - VR nem lesz még egy jó darabig
    - A boronok még arrébb vannak... (mondjuk nekem nem hiányoznak, sokkal inkább szeretném a földieket és a hajóikat a játékban látni)

Plusz ezeken kívül gondolom még számítani lehet tetemes mennyiségű bugfixre is...
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2019.08.22. 19:15:29
  • Jóózsf István #2356
    3.0 rilíz, optimális esetben két hónap. Október vége.
    Mondjuk attól a kiadástól olyan sokat nem várnék...
    Talán a Split-ek fognak lekötni minket ideig-óráig.
  • kisiku
    Titokban már az X 5 és 6 is készül :)

Jó kérdés, miből élnek. Szerintem érdemes türelmesnek lenni. Eddig sem okoztak csalódást. Szóval, kb. mire visszaérek Magyarországra, meg is jelenik a három pont nulla? Igaz, akkor én már egy másik univerzumot fogok felfedezni...
  • Jóózsf István #2354
    Na az, egy veszettül jogos kérdés! Nálam is mindig felmerül. Ráadásul most még egy új marketingesre is futotta, ha jól olvastam.
  • TokraFan
    Kíváncsi lennék, hogy állnak anyagilag? Akkorát nem durrant az X4, és már elég rég jött ki. Miből élnek ezek?
  • Jóózsf István #2352
    Hát srácok!?!?!? Ez nem túl rózsás. Persze, nem mondott rosszakat, de a menetrend elég nyúlós lesz.
    Közvetlenül gémszkom után 2.6 béta. Ez annyit tesz, hogy talán az utolsó héten a hónapban. Innentől jönnek az egy hónapos ciklusok.: Szeptember vége 2.6 rilíz, október vége 3.0 etc. És mindez optimális esetben!!!
  • Jóózsf István #2351
    "Ember (a tömegből)" járt a gémszkomon és... Tényleg lehet benne rontás. Még én sem olvastam végig!
  • Jóózsf István #2350
    Tehát; Konkrétan az Argonoktól akartál hajógyár tervrajzot venni? Biztos náluk próbálkoztál, és nem az Antigone Republic-nál?
    Melyik szektorban mentél be a polgármesterhez? Mondjuk az Argon-t nehéz elvéteni, mivel Argon Prime-ban van a hajógyárukban.
    Most így nem rémlik, hogy bármi egyéb akadálya lenne a repun kívül!
  • kisiku
    Szia.Írtam erről az egészről jó pár hónapja. Hogy őszinte legyek, nem emlékszem rá, hol van, de majd István megmondja. A lényeg, hogy a hajógyáras dologban csak akkor kezdj bele, ha már nagyon pénzed van. És az nem 1-2 százmilliót jelent.
    Reputáció: sok játék. Sok küldetés, sok vadászat az ellenségre, baráti területen. Sok idő. Na nem annyi, mint pl az X3-ban...
  • Bandigyerek
    Igen,én tettem inaktívvá,mert mikor elvállaltam,rájöttem hogy még nehéz nekem.
    Az épületeknél a hajógyár tervrajzokat nem engedi megvásárolni.Gondolom még vmi hiányzik.
  • Jóózsf István #2347
    Ok. legközelebb megpróbálom helyesen értelmezni amit írsz. Teljesen kiestem a ritmusból.
    Szóval: Plusz harmincban vagy és mégsem tudod megvenni az épületek tervrajzait?
    Ez legyen az egyik téma.
    A másik meg az, hogy honnan tudod, hogy van hat inaktív küldetésed? Mármint, hol látod ezt? Te tetted inaktívvá?

A harmincas szintnél nincs feljebb. Se pluszban, se mínuszban! Ott valami más gond lesz.
  • Bandigyerek
    Ja igen.Inaktív missiokat hol tudom aktiválni?Már az összes menüt átnéztem.
    Van 6 inaktív,de nem tudom hova dugták?
  • Bandigyerek
    Nem enemy:)
    Allied +30.
    Csak a magas szintű épületeket nem tudom megvenni.Küldiket meg nyomom
    jó ideje,de nem jutok feljebb a szamárlétrán.
    Utoljára szerkesztette: Bandigyerek, 2019.08.20. 15:13:54
  • Jóózsf István #2344
    Úgyérted mínusz harminc?
    Az argonoknál -30??? Azt hogy érted el?

Mindegy is... A viszony szám annál nehezebben módosítható, minél messzebb van a nullától! Ha valamit sikerült "VÉLETLENÜL elbaltáznod" akkor inkább írd át a mentésben! Persze, így oda a játék öröme...

Azon is csodálkozom, hogy egyáltalán tudsz nekik küldetést csinálni. Nem néztél el valamit? Mondjuk pöllő, hogy a xenon-al vagy -30-ban... Az Argon-al meg...

Eddig, ha valakivel ennyire megromlott az ember viszonya, akkor csak az segített, ha a területén (gyáraik közelében, etc) az ő ellenségüket lőtte le az ember. Így lehetett lassú és fáradtságos munkával feltornázni nullára, onnan meg már gyerekjáték pluszba!
  • Bandigyerek
    Milyen küldiket kell csinálni,hogy a repum feljebbmenjen allied-ről?
    Már régóta 30-as,pedig csinálgatom a küldiket(argon vs.Xenon)
  • Jóózsf István #2342
    "Next friday, from 2pm CEST, Bernd Lehahn will be live on stage with GameStar from gamescom to show some #X4SplitVendetta material as well as answer your questions. Be sure to set a reminder and tune in at https://www.twitch.tv/monstersandexplosions or https://www.youtube.com/GameStarDE/ #gctogether"

Csak ne kapkodjatok srácok, mert még levertek valamit a végén!!!
    A next nem ma volt, (merthogy ez az üzenet tegnap jelent meg) hanem 23.-a lesz!
  • Bandigyerek
    Sziasztok.
    Megtudnátok mondani,hogy a kereskedőnek berakott pilótákat hogy lehetne rávenni
    arra,hogy használják a lézertornyokat?Hátha nem lennének annyira könnyű prédák.
  • Bandigyerek
    Semmi olyasmi.Egyszerűen nem fizettem ki a helyet.Fene sem gondolta,hogy lehet ilyen...
  • Jóózsf István #2339
    Ha tippelnem kell, akkor illegális terméket állítasz elő, vagy használsz...
  • Bandigyerek
    Hol tudom megnézni mi baja?A gyárammlam van vmi gondja,de a logbookban nem menti el.
  • Bandigyerek
    kissé kezd unalmas lenni időnként,hogy azért kell küzdjek hogy a repum ne csökkenjen.
  • TokraFan
    GamersPlaneten most 32ojró...Mondjuk az is csak 25%.
  • Bandigyerek
    Nekem egy jó hosszú történet azért hiányzik.Anno a freelancert amiatt játszottam végig többször is.
    De egyelőre elszórakozom vele.
  • RJoco
    Az itt olvasottak alapján nem mondanám butítottnak a játékot. A Reunion-ban azért nem volt ilyen jellegű hajófejlesztés, nem kellett hozzá mérnököt hívni.
    Bedokkoltál egy EQ-ba és felhúztad a csúszkát. Ha volt script, akkor károsodás veszélye mellett találhattál embert, aki még tuningolt egy kicsit a hajtóművön. Előtte érdemes volt menteni.
    De egy 60%-os akciónak én is örülnék. Nem hiszem, hogy mostanában lesz ilyen olcsó.
  • RJoco
    Köszi!
  • Jóózsf István #2332
    50 az alap játék. A szezonbérletnek is nevezhető Gyűjtői kiadással együtt 80!!!!
  • nibron
    szerencsére szinte hozzátartozik a munkámhoz, így nincs gond. nagyon sokat kell gondolkodnom, de az úgy magától nemigen megy, tehát játszom, lehetőleg felszínes játékokkal, hogy közben dolgozzon a tudatalatti. gondolkodom, tehát játszom.

X4 nem egy nagy durranás. olyan mintha az x3 lenne kissé lebutítva, de szebb grafikával. sajnos elég hamar meg lehet unni.
    Egyelőre mindenképpen csakis valami jó nagy leárazáskor vedd meg. kb. a 60% körüli olcsózás lenne az ideális ár ezért a játékért. sajnos nagyon látszik, hogy 1-2 alkotó már nincs benne ebben a projektben. nekem még szerencse, hogy nem kellett fizetnem érte.
  • nibron
    kíváncsi lennék hányan szpták már be. szerintem nem kevesen, köszönhetően az ego-nak.
  • Bandigyerek
    Akkor meg is lenne.Kaptam egy research menüpontot.Köszönöm a tanácsot.A boron küldi kellett.
  • RJoco
    SummerSale volt, annak vége, megint minden drága.
    Bár én 80-ért még nem láttam.
    60-ért megy és 37 körülre volt leolcsózva.
  • Jóózsf István #2327
    Most megen 80 ajró! Múltkor mintha azon puffogtam volna, hogy már egyszer leócsárolta a gőz! Most akkor?