Egosoft X4
  • RJoco
    Nem rossz a Timelines, de a mentéshez nem ad hozzá lényegeset. Összeszedhetsz vele pár hajót, mert a feladatok elvégzésével a mentésedben meg fognak jelenni, mindegy, hogy mennyi mentéssel játszol.
    Kapsz extra festést.
    Érdemi előnyt nem ad.
    Arra jó, hogy olyan aspektusokat is megismersz, amivel amúgy nem biztos, hogy találkoznál. Vagy inkább biztos, hogy nem.
    Mert ki áll neki M-es kereskedőhajóval furikázni. Vagy, hogy ilyenből még egy flottát is irányítson az ember...
    Vagy épp M-es bányásszal követ gyűjteni. Kivezénylek egy rajt, azt annyi.
    Szóval ezekre érdekes. De szerintem sem az elején kell ebbe belekezdeni.

Cargo drónok és egyebek:
    Nem kell túlspilázni a dolgokat.
    Folyamatosan reklamálni fog, hogy adjál pénzt az állomásaidnak, rendelj hozzájuk hajót, töltsd fel drónokkal.
    Figyelmen kívül kell hagyni, illetve más feladatot kiválasztani a listából és kész.

A cargo drónok elsősorban az L, XL hajók rakodásához kell. Általában ezeken is van drón, szóval képesek megoldani az árucserét akkor is, ha nincs az állomásodon drón.
    És mivel az ilyen méretű hajón van drón, így ezeket a drónokat az állomásra is át lehet tenni, ha van ilyen méretű hajód és a hajógyárban feltöltötted őket drónnal.
    Azt nem tudom, hogy az M-es hajó tud e drónt vinni. Van, amelyik tud harcit vinni. A cargo drónt is meg tudod nézni játékon belül.
    Szóval nem feltétlen kell az állomásra bízni a dolgot. Ha rábízod, akkor pénzt is kell neki adni.

Ez a hajóvédős dolog elég macerás. Mert ki védi meg a védőhajókat?
    Ilyen szempontból gyakran hülye a játék.
    Az Explorer arra jó, hogy állomásra rakd és rá tudsz majd később teleportálni. Ez jó pl. olyan állomásokon, ahol ott a faji vezető, így nem kell mindig odarepülnöd, ha szintet léptél vagy vásárolni akarsz blueprint-et. Elég csak ráteleportálni a hajóra.
    Emellett arra is jó, hogy gyorsan közlekedj vele.
    Felfedezni inkább valami erősebb M-est célszerű küldeni. Esetleg egy kisebb csapatot 3-10 hajóból. Gunship-pel is, mert, ha jól van beállítva a torony, akkor az legalább mindig visszalő, ha a hajó nem teszi.
    Amúgy nem tudom, hogy merre ténykedsz, nálam általában a yaki, kha´ak, xenon támad, a többi többnyire neutral és nem bántják a kisebb hajóimat. Az SCA szokott rámenni a szállítóra, meg a vadászra is, ha van rakománya. Ha nincs, akkor azokat is békénhagyja.
    Legalábbis régen így volt. Mostanában nem játszottam vele.