Egosoft X4
  • Permutant
    Timelines infót köszönöm, ezek szerint nem kavarja össze a korábbi játékot? Mintha több ilyen kommentet olvastam volna, azért sem mertem megvenni.

A drónok szerepe világos, azt le is írja a program, csak arra utaltam a példával, hogy mennyire nem könnyíti meg a játékos helyzetét a program. Van még pár ilyen átgondolatlannak tűnő apróság, amit nem értek. Például, ha már a blueprinteket említetted, ott is azzal találkoztam, hogy odaraknak egy listát kb. 25-30 tétellel amit meg lehet venni a képviselőtől. De azt már nem sikerült átgondolni, hogy az adott blueprint leírása elérhető legyen mondjuk egy jobb klikkel. És akkor ugye az van, hogy fogalmam nincs, mit érdemes megveni. Kimászhatok ugyan az enciklopédiába megnézni, de akkor az már négyszer annyi klikk és menükben turkálás. De ami a legnagyobb baj, hogy észben kéne tartani mindet a listából, mert az enciklopédiában ömlesztve van minden, az is, amit az adott képviselő nem is ajánl fel. Akkor gyakorlatilag papírlapra kell felírnom mindet, aztán átfáradni az adatbázisba megnézni, hogy mit érdemes venni, és úgy vissazmenni. Ez rettentő körülményes, pedig egy szögegyszerű jobb klikk az adott tételen megoldaná a dolgot és rögtön látnám, hogy az adott valami mire jó, kell-e nekem vagy sem. A hajóknál is ez van. Felsorolja a legördülő menüben az állomáson kapható hajókat, a fontosabb adatokat kiírja alul, de ha össze akarom hasonlítani akkor ki kell lépnem az egészből és át kell fáradjak egy teljesen másik menübe, ahol megint emlékeznem kéne fejből, hogy a sok hajó közül mit is akarok összevetni. Ez is mennyivel egyszerűbb lenne, ha lenne egy gomb, amivel az adott hajót hozzáadhatnám a compare listához, és anélkül, hogy ki kéne lépni a hajóvásárlás menüből, össze tudnám hasonlítani azt a 2-3 hajót.
    Tudom, hogy van netes adatbázis is, fogom is hasnzálni, de játékon belül ez nincs jól megoldva.

Hajóvédős témában igazad van, nem biztos, hogy most 2db nehézvadász megvédi majd. De egyelőre csak kisebb Xenon hajók támadtak meg, akikkel még elbánnának, feltéve, ha nem 100km-re lemaradva forgolódnának a védendő hajótól. :-)
    Olvastam valami kommentben, hogy nagy hajót kell mellé rendelni, mert OOS minden a számokról szól, így eleve meg sem támadják majd. Csak az elején ez még nem működik, mert nincs pénz még 10-20milliós hajókra. A telepoprt ötlet zseniális, thanks, ezt alkalmazni fogom. :-) Valami olcsó hajókat veszek majd a célnak. Jól beszippantott a game, észre se vettem tegnap, hogy reggel van. :-D
    Utoljára szerkesztette: Permutant, 2025.10.24. 00:44:44