Egosoft X4
-
Permutant #7353 Hát ennek kb. a felét sem értem még, amit mondasz! :-D
Spoiler alatt a látványt értem elsősorban. Ha van egy szép valami, amit én szeretnék felfedezni ahogy kóricálok, nem egy videóban látni már előre, mert akkor elveszik ez az élmény faktor. Megvan az összes DLC, kivéve a Timelines és a legújabb Envoy-t, utóbbit még be kell húznom. A Timelines-ről nagyon sok rossz vélemény van, azt lehet, hogy kihagyom.
Azért napról napra haladok. Szeretem a bonyolult játékokat. Csak itt tényleg nagyon nehéz az elején, mert alapvető dolgokat sem magyaráz el a játék. Pl. kiírja, hogy töltsem fel a HQ-t cargo drónokkal. Ok. De azt már nem említi, hogy mégis hogyan? Persze megtaláltam a neten a választ, de ha ezt kicsit átgondoltabban csinálták volna meg, akkor mondjuk a küldetés leírásában -legalább az elején-, meg lehetett volna említeni, (ha nem is szájbarágva), de legalább annyit, hogy a Logical nézetben keresgélj. Nekem ráment fél órám, mire rájöttem, hogy ezt magának gyártja XY nyersanyagból. Eleinte azt hittem, ezeket is valahol venni kell, és azzal feltölteni mint más termékeknél. De nem. Aztán azt gondoltam, biztos van erre valami gyártó modul amit meg kelll építeni, és akkor majd gyártja. Ez sem. Simán csak le kell szállítani a komponenseket/nyersanyagokat a HQ-nak és kész. Akkor fél óra kínlódást megspóroltak volna a készítők, ha legalább egy minimális útmutatást adtak volna, mert nyilván honnan tudná az ember?
A Terran plotnál már kiraktam őket a szektorból, de még nem az enyém a szektor. Heretics End-ben van nekem is, eddig mindig oda tette, bár mindig ugyanazt a game startot indítottam el. Ha más a kezdő szektor, akkor máshol lenne ahogy írod.
Köszönöm a tanácsot, akkor kicsit komolyabban ráfordulok a HQ építésre.
Egyébként nektek működik az, hogy egy hajó védjen egy másikat? Kinyírták az Exploreremet, ez várható volt mert egyedül küldtem el. Most kapott egy jobb hajót és mellé rendeltem két másikat, hogy védjék. De azt látom a map-on, hogy nagyon nem csinálják jól. 100km-re le vannak maradva (azonos hajtóművekkel szereltem fel őket mint az explorer hajót, tehát nem azért), sokszor csak állnak és forognak egyhelyben, fényévekre a védendő hajótól. Nem tudom ez mennyire normális, vagy mit csinálok rosszul?
Ezek apróságok. A játék amúgy zseniális!
Utoljára szerkesztette: Permutant, 2025.10.22. 23:40:06