Egosoft X4
-
Szerintem az egy jó dolog, hogy sokminden elérhető játékon belül. Vannak játékok, melyek nem ennyire komplexek és mégsem csinálnak hozzá megfelelő infót.
Persze itt is előfordul, hogy nem egyértelmű egy-egy dolog beszerzési helye, módja, így a neten kell kutakodni.
Összességében nekem ezzel a részével nem volt semmi bajom.
A hajóösszehasonlító tök jó, de van komoly netes adatbázis, ami még annál is jobb. A gyártásnál számomra minden fontos adat ott van. De nekem nem sok fontos adat kell. Elsősorban a sebesség. A többi meg.... A raktér adott, bővíteni csak tuninggal lehet. Fegyverzetből megvan, amit szeretek (ratata), az L-es hajókra meg úgyis csak egyféle fő fegyó tehető. Magamnak csak Argon Pulse ágyút pakolok, mert az a legjobb. Ha OOS készítem a hajót, akkor Plasma is mehet a kisebbekre. L-esre meg vegyesen ezt is, azt is, hogy jó legyen Kis vadászok ellen, de nagyobb korvettek ellen is.
A tervrajzok terén teljesen mindegy, hogy melyik mit tud, úgyis az összeset meg fogod venni, vagy "ellopod". Az ellopást, ha jól emlékszem, akkor Boso-nál kell kifejleszteni, modultípúsok szerint. Van, amit nem lehet ellopni. Érdemes ezzel kezdeni, mert szokott tervrajzot dobni állomáson található data leak jelek szkennelésekor.
Papírlapoznom nekem is kellett, de én azért csináltam, mert sok építős feladatot csináltam, így mindig felírtam, hogy mekkora terület kell, milyen modulból mennyi, majd hozzáírtam, hogy melyik építőelemből mennyi kell és így szállítottam az anyagot, pontosan azt és annyit, ami és amennyi kellett.
A nagy hajó még lassabb. Így lassan is ér oda, ahova kell.
OOS tényleg minden a számokról szól. Míg IS ott a grafika. Ha a lövedék eltalálja, akkor sebzés, ha nem, akkor nem. Barátok között tornyokkal lőni az ellenséget felettébb veszélyes, mert könnyen el lehet találni a barátot, aztán csak azt veszi észre az ember, hogy mindenki piros. Én ezért repülök általában kikapcsolt kéttornyos M-es hajókkal, aminek 5-6 főágyúja van. Ha olyan helyen vagyok, akkor a tornyok bekapcsolása csak egy gombnyomás. És ekkor is csak az általam becélzott ellenséges hajóra lőhet.