3985
-
Eisenberg #769 Oké megkérdem: Mi az ideális manaszám kétszínű paklinál? Előző meccs: egyfolytában mana jön. 10+ manám volt már. Ekkor 18 mana volt a pakliban. Mostani meccs: 15 mana. Össz vissz 2 jött fel. -
Jaqen #768 De miért a gép által összerakott paklival játszol? Én is kezdő vagyok, de kreáltam magamnak sajátot. Bár a játék egyik szépsége itt jön ki: Ahogy nyitogatod a boostereket (kártyacsomag) úgy egyre többször fogod átalakítani a paklid. Kipróbálsz több variációt, kiveszel egy, lényt, beraksz egy varázslatot helyette, aztán rájössz, hogy rossz döntés volt stb. Egyes lapok hatékonyságát, vagy egyáltalán "létjogosultságát a paklidban csak úgy tudod felmérni ha játszol. Easy AI ellen szépen lehet gyakorolni, majd ha megverted jöhet a medium. De nem muszáj. Be tudok linkelni egy,magyar nyelvű Magic szabálykönyvet de félek, hogy elrettentene. :D Én mondjuk végigolvastam, és még párszor végigfogom. Az elején is összerakhatsz szerintem kétszínű paklit, csak a manaarányra figyelj. A szinergia, managörbe stb le van írva a neten ( akár a Hearthstone oldalát is megnézheted). Gyakorolj, és menni fog :) Ne akarj mindig nyerni. Volt, hogy kikaptam, de nagyon élveztem a meccset, és vigyorogva álltam fel a gép elől. -
vfrtom1 #767 Köszönöm ,át nézem ezeket. -
#766 yay, az über gyenge,über lassú,über szinergiátlan és nem utolsó sorban über controll kék-fekete paklimmal lejátszottam első pvp csatám és sikerült is nyerni, persze ez sem volt rövid meccs:D
Fun ez a pakli, nem effektív, de határozottan élvezetes vele játszani.
Még akkor is, ha a végére veszítesz, mert odáig azért jó pár trükköt ellősz:)
Az is dob ezen, hogy nagyon meg kell fontolni mit mikor lősz el, mert tényleg pár lap kombójában van a lényege a decknek és nagyon kevés lap van benne ugyan azokból.
Jó lapjárás is kell az élvezetes meccshez és minden esetben nagyon hosszú meccseket kell játszanod.
Itt van a legnagyobb baj vele, hogy mivel baromi lassú vagy és a többi paklit pedig visszadobatással vagy lassú removalokkal kell lassítanod és megfognod ugyanakkor ezzel párhuzamosan neked le kell raknod a dzsinjeidet,drakejeidet és egyéb lényeket, hogy a végére megtudd szerezni a győzelmet.
-
#765 Ha végigjátszottad a kampány 5x5 pályáját, akkor az alapokat az alatt megtanultad elvileg. Ha nem vagy biztos magadban, mindegyiket tetszés szerint újrajátszhatod, és a játék menüjében is bent vannak a tanító rövid játékok, amikkel találkoztál. Azokat is elindíthatod kedvedre.
Ez után kezdj el játszani, figyelj, hogy mit csinál az ellenfél (milyen paklik ellen játszol, azok miért és hogyan működnek), gondolkodj el minden lépésen, hogy mit miért csinált, és amit te mit csináltál mit okozott.
Játszva lehet megtanulni ezt a játékot, és angoltudás kell hozzá, hiszen a lapokra angolul van írva minden.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.19. 16:09:49 -
vfrtom1 #764 És valami Magyar nyelvü esetleg, ahol elmagyarázzák mit hogyan kellene? Mi az a szinergia? -
#763 A Wizards oldalán, az Uncharted Realms részlegben. -
#762 :)
A Scars of Mirrodin block a kedvencem artokat tekintve.
Főleg a phyrexian lapoknak vannak elképesztően bejövős artjaik:D -
#761 Van olyan oldal ahol össze vannak szedve ezek a történetek világokra és planeswalkerkre lebontva?
Időrendi sorrendben természetesen. -
#760 Igen, ezekről tudok :-) -
#759 Sajna az eleje elég nehézkes. Egyszerűen az embernek nincs elég lapja és ami van, azok között a szinergia meg olyan, mint reggeli pára a fűszál tetején :-( -
#758 Pl. innen. -
vfrtom1 #757 Üdv. Kérdezném , hogy honnan lehetne pakli ötleteket "lopni" , mert nagyon nem megy a játék a gép segítségével összerakott dolgokkal, még könnyűn sem.
2 napja játszom, csak.
Utoljára szerkesztette: vfrtom1, 2015.09.19. 12:13:44 -
#756 Nekem egyébként ezek a lapok tetszenek leginkább
-
#755 A heti novellákat olvasod a battleforzendikar.com-on? -
#754 Úgy tűnik akkor én vagyok az egyetlen akit nem érdekel maga a világ, csak a szép képek, meg a játék :) -
#753 Epic leírás :-D
Nekem az a célom, hogy meglegyen az összes lap, természetesen itt is F2P üzemmódban, mint HS-ban. Aztán ha az megvan jöhet a ranked, jóval gyakrabban, mint most. Az előbb is mentem egyet, összerakott R1-esként egy R16-al, gyak. az összes elf lapja megvolt, esélyem ugyan volt, de 7HP vs 5HP után kaptam a lethalt.
Viszont! Engem is rettentően érdekel a Magic világának története, szóval a single mód további kibővítését epekedve várom, mert nagyon jó :-) -
#752 Lehet nem csak duels? :D am én Zombipárti vagyok
Necrogen and the Nim. The sound comes from the chimneys of the Dross, ominous structures that "grow" seemingly at random throughout Mephidross. They range from ten to three hundred feet high. All emit a sickly green gas called necrogen that slowly saps the life from creatures, turning them into nim. These are Mirrodin's undead, slowly transformed from normal beings into ravenous, mindless zombies. They have a variety of horrifying metal "evolutions," from external steel jaws to razor-sharp "scales" on their knuckles and knees. -
#751 Úristen, egy több mint fél órás meccset mentem az ai ellen:D
az egy szem dissplacement wave és possesed skaab-al szépen elhúztam a meccset.:D
különben megnéztem a kék-fekete deckem adatait és
speed-ből egy és fél csillag
strenght-ből egy fél csillag
synergy.ből egy csillag
controllból öt csillag
-
#750 Nekem a kedvenc artom ami mind artként és mind stílus és jelentés tekintetében iszonyat bejön az a Despoiler of Souls
Ha egy háziállat kellene amit kártyáról amikor akarok megidézhetném akkor az Embermaw Helliot választanám, iszonyat jól mutat:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Persze rengeteg olyan art van ami nagyon bejön ezért vagy azért.
Legtöbb a kékben van talán, ott pl a két drake nagyon bejön.
Az darkslick a mirrodinos blockból van és ott iszonyat jó artjai vannak a phyrexia kártyáknak.
Meg sok spell artja nagyon erős még a kékben..
pl ez ami nem került be duelsba, pedig artja alapján tetszik
Claustrophobia vonal is bejön art ügyileg.
de ez leginkább azért, mert van egy másik kék lap amin bejön egy art és ennek a lapnak az artjáról akaratlanul is az jut az eszembe.
-
Ezek szerint én Johnny vagyok, de nagyon erősen.
Képtelen vagyok Spike lenni, igazából minden hasonló multi játékban képtelen vagyok ezzel a mentalitással azonosulni, mert a szépséget kiöli a játékból számomra.
rpg-ben is nagyon ragaszkodok az én általam elképzelt fantasy arculatomhoz, hogy ez alapjaiban kihat arra, hogy élvezem-e vagy sem az adott játékot.(leginkább a nekromantákkal vagyok így és iszonyat zavar, hogy a játékokban amikben képviseltetik magukat nem abban a formákban vannak, mint ahogy azt én elképzelném és szeretném látni/játszani:))
pl legutóbb elkezdtem a Shadowrun Returns-el játszani és habár a játékmenetet nagyon élveztem, de mivel se a világgal, se a karakterekkel nem tudtam a legminimálisabb szinten sem azonosulni, így 3 óra játék után feladtam...(odáig kellett fajulnom, hogy egy törpe karaktert kellett indítanom, mert annyira unszimpik voltak az avatarok:S,pedig híresen utálom a fanasykbana törpöket:D)
Timmy sem vagyok egy kicsit sem.
Esztétikailag meg Mel.
Gyakorlatilag amit itt írsz az számomra a magic esszenciája.
Azt is csodálom, hogy mindenféle témára lehet paklit építeni.
Vorthos is vagyok egy picit, de leginkább az artok miatt.
Nagyon fontosak az artok számomra, de a lore-ba mivel nem vagyok annyira benne így a dőlt szövegek másodlagosak, de ezektől eltekintve alapjaiban én lore játékos vagyok az olyan játékokban ahol van egy szimpatikus háttér a számomra. -
#748 Több "alaptípusa" van a játékosoknak - nem csak Magicben, amúgy is.
Két profiltípus, az egyik a "miért" játszikra adott válasz alapján sorol be, a másik pedig aszerint, hogy "mi tetszik" benne, hol látja a szépséget a játékban.
Az első szerint 3 fő ág van, nevet is kaptak, hogy könnyű legyen hivatkozni rájuk:
Johnny/Jenny - az a kreatív játékos, aki számára a játék önkifejezés. Szeret nyerni, de stílussal. Saját célokat alakít ki, kreatív (néha nagyon nehezen működő) módokat eszel ki, őrült paklikat rak össze, és imádja, ha egyszer jól jön ki minden lap, és csodát művel.
Timmy/Tammy - az a játékos, aki a játék nagyságáért játszik - látványos lények, látványos varázslatok, izgalmas akciók - nyerni annyira nem is fontos, de ha egyszerre lepakolja az összes lényét, akkor fülig ér a szája :) Ő a Power Gamer.
Spike - ő a kompetitív játékos. Ő nyerni jött. A lényeg, hogy az ellenfelet legyőzze, megtalálja azt a paklit, amivel a legbiztosabban célhoz érhet. A legtöbb versenyjátékosban erős a "spike" gén.
Az esztétikai ág szerint két fő irányvonal van:
Mel - ő az, aki a szabályokat, a mechanikákat, azok összefüggését, összekapcsolódását szereti a játékban. Gyönyörét leli abban, hogy milyen jól illik össze X és Y mechanika, amit egymás mellé helyeztek, és szereti felfedezni, hogy mi lehetett a szándék amögött, hogy egy-egy lap működését úgy fogalmazták meg, ahogy.
Vorthos - ő az, aki a sztorit, a kreatív felépítést, egy-egy lap, vagy akár egy teljes készlet egységét, felépítését, "ízét" szereti. Kívülről-belülről ismerheti a történeteket, ő az, aki minden lapnál először a dőlt betűs sztorit olvassa el, és a képet nézegeti meg. A szabályok csak később jönnek.
Én erősen Johnny vagyok, kicsit Timmy és egyáltalán nem Spike. Ezért nem foglalkoztam-foglalkozok a rangokkal a Duelsben, és ezért farmoltam össze az összes lapot, hogy ne korlátozzon abban, hogy a legvadabb ötleteimet összerakhassam a választékból.
Emellett - és ezért írtam le az egész fentit - ízig-vérig Vorthos vagyok - annyira, hogy a Duels előtt sok évig nem is játszottam, csak olvastam és nézegettem, hogy mi történik a világokban, elolvastam a könyveket, a lapokat, nézegettem a képeket. Hogy ezekkel játszani is lehet - az másodlagos nekem :) Ezért tudok ennyi mindent a sztoriról, a háttérről. Nekem ezt jelenti ez a játék. A fantasztikus világokat.
Felismerni, és elfogadni, hogy más emberek mást vagy másképp szeretnek - akár ugyanabban a játékban is - nagyon fontos lecke. És egy játék akkor igazán jó, ha felismeri, hogy mit lehet szeretni benne, és ezeket az igényeket ki is tudja szolgálni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.18. 22:32:04 -
#747 Miket nem tudsz, atyaég ^^ Nem vagyok egy pride párti, de meleg téma ide, gaybár oda, tetszik az art, all time kedvenc előadóm meg Freddie Mercury :-)
Köszi szépen a linket!
Ugh, most nézem csak 21GB... ennek még helyet kell varázsolnom valahogy :-/
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.09.18. 22:06:03 -
#746 Guardians of Meletis - az első nyíltan meleg emberpár megjelenítése a Magicben - amikor kijöttek először (Theros blokk), elég komoly pozitív visszhangjuk volt. Azóta szerepelt már transznemű is, viselkedési/személyiségzavarral rendelkező szereplő is, arra is figyelnek, hogy ne fehér férfi legyen az összes főhős.
Rengeteg történet van arról, hogy milyen sok mindenkinek segített kimozdulni otthonról a Magic (pánikbetegek, stb.), hogy van egy közösség, ahova el lehet menni, ahol elfogadnak, mert mindenki azért van ott, hogy egy jót játsszon a többiekkel. Még akár vakokkal is.
Innen letöltheted a nagy méretű szkennelt képeket (Advanced Level Core Sets / Magic Origins / XLHQ Crops.zip tartalmazza körbevágva csak a képeket)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.18. 22:01:44 -
#745 Nekem van vagy 10+ amivel kitapétáznám a falat, de ezek jönnek be a leginkább:
Topan Freeblade - egyszerűen annyira egyedi egy rugó-like karakterhez ez az art (és mégis passzol!), hogy instant megszerettem, és a lap önmagában is mindig kellemes emlék, ha csak ránézek jobb kedvem lesz tőle :-D
Despoiler of Souls - nem az, hogy szeretem amit sugároz, de elismerem, hogy rettentően jól átjön az art alapján számomra az, hogy az a hatalmas pókszerű lény begyűjti az elkárhozott lelkeket. Simán bekajálom, teljesen hiteles.
Shadows of the Past - megint egy lap, ami nem a szeretem kategória, de az art mély és súlyos, nagyon rendben van!
Guardians of Meletis - LOTR koppintás szaga van, de akkor is imádom az ilyen szobrokat, így ez is instant nyálcsorgatás arra, amit közvetít magából. (Erő, rend, hősiesség, becsület, az élet védelme, tisztaság, etc.)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Eisenberg #744 Darkslick Drake -
#743 A macsek igazán bent lehetne a játékban:D
Jó kis lap az.
Én szeretem az ilyen meghalós,feláldozós zombi témát.
-
#742 Egyébként korábban felmerültek az artok.
Nektek mi a kedvenc lapotok art tekintetében a duelsből? -
#741 Az lehet, de attól még jópofa. -
#740 Pedig a leggyengébb pw -
#739 Tegnap egy kék-fekete dzsines,willbreakeres graveyardból visszahozós paklival farmoltam a gépet.
Az volt a vicces, hogy mindössze 1 db 2 manás csillagom van a pakliba, de az mindig feljött időben az elején:D
fun pakli csak elég megbízhatatlan a kevés copy miatt. -
#738 A fő designere a Jyhad (később Vampire TES) kártyajátéknak ugyanaz a Richard Garfield, aki megálmodta a Magicet is (és a Netrunnert és a Battletech és Star Wars CCG-t)
A Vampire és a Netrunner kártyák hátulján még meg is van a "Deckmaster" logo, ami a Magic eredeti hátlapján:
-
StrikeFor #737 Vampire-ben a MALKAVIAN klán-nak voltak ilyen lapjai ,de a többi 13 /azt hiszem :P/ klán teljesen más jellegű volt...ott is mint Magicben ésszel kellett paklit építeni......a HS-t totál szétrombolja a RNG
bárkit kikészít egy fél órás játék alatt a HS idegileg :D -
#736 Tibalt az tetszik :) -
#735 Magicben a vörös a káosz, a ilyen események színe, van pár példa rá.
Ilyesmire használ még véletlenszerűséget (de ezek - ahogy írtam is - nem verseny-erősségre épített lapok):
Casual játékba néha jó móka :) -
#734 1 éve tolom szinte napra pontosan a HS-t, gyak. minden nap.
Miért kell bele ennyire durván a random? Mert a készítők szerint ez fun. Holott a visszajelzések feléjük nem egészen erről szólnak.
Tipikus HS agyrém, a Dr. Boom, amit nem véletlenül Dr. Balance-nak csúfolnak, azért, mert kb. a megjelenése napján nerfelni kellett volna. Adott egy 7 manáért 7/7 test meg mellé rögtön kidob két olyan -Magic nyelven szólva- tokent (2 bomba), mely pusztulásakor 1-4 dmg-et nyomnak az ellenfél minionjába vagy arcba!
Még 1x: 7 manáért -> 7/7 + akár -> 4 dmg + 4 dmg, de olyan még senki nem látott, hogy 1+1 dmg jött volna csak a bombákból.
Képzeld el, amikor kint van egy 2/3 és egy 4/4 lényed, ő kiteszi a Boom-ot, és ha board cleart össze is hozod annak mindenképpen nagy ára lesz, nagyon gyakran a 4/4-ed már pusztán attól megdöglik, hogy a DUPLA random dolgozik! Egyrészt PONT oda és PONT 4 dmg-et.
Shep kedvence a Sylvanas. Az 6 manáért 5/5, de ha elpusztul áthoz egy RANDOM miniont az ellenféltől. Egyrészt ezt már nagyon jól körbejátssza mindenki (silence, nem hagy fent semmit, így nem tud mit ellopni, vagy valami 1/1-et hagy fent azt hadd vigye), de ha mégis van mit ellopnia akkor a következő van:
Shep -> Neki 95%-ban mindig a legszarabbat hozza át az ellenfél lényei közül.
Tinman -> Ha ellenem aktivizálódik, mindig a legjobb lényemet lopja el minionjaim közül.
De ez csak 2 lap... van még benne rengeteg olyan, hogy ha a rng az ellenfélnek kedvez, akkor lehetsz te akármilyen jó játékos, akkor is a hajad fogod kitépni szálanként, mert a random ellen sok mindent nem tudsz tenni.
Ott a mulligan kérdése. Magicben ez sokkal jobban meg van oldva! Eleve sok lappal kezdesz, így ha nagyon nem oké az 1. draw, akkor húzol még egyet vagy ha úgy van akár még kettőt is és van esélyed. Ezzel szemben HS-ban ott állsz az aggro ellen, tudod, hogy meg tudod fogni, ha jó a kezdő kezed, alacsonyabb mana költségű lapok vannak nálad. Erre mi történik?
Felhúzod első draw-ra a 6-8 manás lapokat. Remegve visszaszórod őket, mert HS-ban, csak 1x húzhatsz újra és mit kapsz? Néha u.a. lapok párját, amit visszadobtál az előbb, gyakran más lapokat, de szintén 5-9 mana között, tehát cseszheted és ha a rng kegyes hozzád, akkor kapod azokat az alacsonyabb költségű lapokat amire vágysz. Az a baj, hogy HS-ban itt AZONNAL el is dőlhet és el is szokott dőlni a meccs!
Egyszerűen kevés a 30 lap HS-ban! Cirka 700 db. lap érhető el a játékban, ebből te 30-al nyomulsz az ellenfél ellen. Ez rettenetesen kevés!
Magic ebben is jobb... eleve a mulligan is szerencsésebb, hiszen a matek is azt mondja, hogy ha visszaszórsz pár lapot, majd újra húzol 60 lapból, akkor jobb eséllyel fogsz mást húzni, mint ha csak 30-ból húznál.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.09.18. 08:07:59 -
#733 Egyrészt azért, mert egy csak digitális játéknál megengedhetik maguknak, míg egy papír alapú játéknál ez jóval nehezebben megoldható, kényelmetlen megoldás.
A Magicben "véletlenszámot" szerezni pénzfeldobással lehet (ezt elég ritkán, de szokták használni - nem olyan lapokon, ami komoly meccsekre, versenyre való erősségű, hogy ne ezen múljon egy nemzetközi verseny döntője), esetleg úgy, hogy felcsapod a következő lapot a pakliban, és annak valamilyen értékét megnézed - de ez a második már manipulálható megfelelő lapokkal, egyszer próbálták, nem volt igazán sikeres, nem használják.
(érdemes egy pillantást vetni a második kép illusztrátorára is :) )
Másrészt a Magicben a kötelező véletlen szerepét a manabázis bizonytalansága biztosítja. Ezt érzik sokan a Magic nagy hátrányának (és próbálják "megjavítani" fix manaosztással, ilyesmikkel), pedig ettől tud leülni egy kezdő játékos egy kezdő paklival egy erős játékossal szemben, és van esélye egy élvezetes játékra, ez az egyik legnagyobb erőssége a játéknak. Ha ez nincs, akkor valamilyen módon neki kell állni kiegyensúlyozni a dolgokat - erre pedig egy olcsó megoldás a véletlen bevezetése a lapokon (ráadásul olyan lapokon, ami elég erős ahhoz, hogy mindenki használja), ami változatossá teszi a játékot, nem passziánsz játékká. Az kérdéses, hogy a játékosok "hol" szeretik a véletlent látni, érezni a hatását. A laphúzásnál, a lapok működésénél, vagy valahol máshol. A Magic mana alapú rendszere, és az, hogy a pakli 1/3 része föld kell, hogy legyen (ráadásul sokféle), az egy nagyon jó módszer a véletlen elrejtésére - van lehetőség a finomhangolásra, sakkozásra a lapokkal, de mindenképpen nagyon nagy a hatása.
Nem a HS az első ilyen, nem is az utolsó. Ami számomra még mindig fura, és ezt már leírtam máshol is, és mások is rajtam kívül, hogy egy olyan hosszú ideje működő társaság, mint a Blizzard miért esik bele sorban az összes csapdába egy kártyajáték gyártása során, amibe az elmúlt 20 évben annyian beleestek, hogy már konkrét irodalma van a dolognak. Nem kérdés, hogy okos, profi designerek dolgoznak náluk, nem is kevesen. 100%, hogy sokan vannak köztük, akik valószínűleg sok évig Magiceztek, valószínűleg játszanak most is, és játszottak más kártyajátékokkal is, látják, ismerik a buktatókat. És mégis. -
#732 hs random őrületét nem is értem minek.
A többi részét megértem, hogy miért, de a random az miért szükséges bele?
-
#731 Ő jól jönne hozzá:D
Angyal paklit szerintem össze lehet majd rakni duelsben is. -
StrikeFor #730 a VAMPIRE-t is megcsinálhatnák ilyenre! :(
végre egy kártyajáték ahol gondolkozni kell és nem imádkozni az RNG GOD-hoz
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.09.17. 23:20:38