3985
XJEn519AEL.png
  • Shep
    Már csak 7 pakk kell de még mindig hiányzik 2 sétafika. :D
  • Dzsini
    Ha senki nem ír bele, persze, hogy halott - nekem bent van a kedvencekben már régóta. De a világról szóló dolgoknak ott lenne a helye, nem itt, ahol a játékról lenne szó (és arról, hogy mikor jön már a BFZ)
  • dave9004
    az általános mageic topikja az a halott topik általános eszmecserében?
  • dave9004
    ez a nagy újítás
  • Dzsini
    Bizonyára folytatják Liliana történetét, akit eléggé lógva hagyott Jace, bár a SoI poszterképén szerepel ő is. Plusz ott van az Oath, amivel azért még van hova haladnia a Zendikar történetnek.
    A készletekről: több, mint egy éve bejelentették, hogy átállnak a kétszer két blokkos rendszerre, mert mindig bajban voltak azzal, hogy mihez kezdjenek a harmadik készlettel a blokkon belül, ráadásul a sztorit mindig megakasztotta a core set. :) Így lett az utolsó core set az Origins, és az utolsó háromrészes blokk a Tarkir, és mostantól folyamatos történetet írnak, nem ad-hoc ugrabugrálnak a világok között.

Én egyébként azt nem értem, hogy az ilyesmit miért nem az általános Magic topicjában beszéljük ki, ez meg maradhatna a Duels topicja...
  • DasIsFuck
    Olvastam találgatásokat, hogy akkor inninstrad+eldrazi vagy phyrexia.
    Mind a kettő epic lenne.
    Az eldrazzis teória attól függhet, hogy kozilek és emrakul hol van, mert ugye ők nincsennek zendikaron.
    Attól függ, hogy mennyire akarják a storyt előtérbe helyezni és egy ilyen folytatólagos nagyobb vonalú történetet kreállni, mert játék szempontból meg nem biztos, hogy jó lenne megint az eldrazzikat elővenni.

Azt egyébként sem értem, hogy eddig egy-egy blockhoz 3 set jött ki, mostantól meg miért csak kettő?
  • dave9004
    Áprilisban visszatér Innistrad
    trailer
    Utoljára szerkesztette: dave9004, 2015.11.03. 14:02:48
  • Dzsini
    Az alap és a nagy kieg elég mindből és nem sok
  • Tinman #881
    Akkor szerintem mégiscsak rárepülök
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.11.03. 09:12:17
  • Dzsini
    Van mindegyikben egy adag sztori, igen.
  • Tinman #879
    Ebben is van single kampány?
  • Dzsini
    Elég a sima gold, a sok deck key az timesaver ha jól tudom,a foil conversion meg felesleges
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.11.03. 08:52:41
  • Tinman #877
    Steam-en most elég durván leakciózták a Magic 2014 - GOLD COMPLETE-et.

31,99€ helyett most csak 7,99€

Engem nem mozgat, mert 2 kártyás játék is sok volt, de hátha lesz aki kártyapénzből megveszi a kártyás játékot, mely ráadásul kártyákat is dob :-D

47 tételt tartalmaz!

Magic 2014 — Duels of the Planeswalkers, Magic 2014 - Expansion Pack, Magic 2014 “Firewave” Deck Key, Magic 2014 “Firewave” Foil Conversion, Magic 2014 “Masks of the Dimir” Deck Key, Magic 2014 “Masks of the Dimir” Foil Conversion, Magic 2014 “Enter the Dracomancer” Deck Key, Magic 2014 “Enter the Dracomancer” Foil Conversion, Magic 2014 “Hunter’s Strength” Deck Key, Magic 2014 “Hunter’s Strength” Foil Conversion, Magic 2014 “Avacyn’s Glory” Deck Key, Magic 2014 “Avacyn’s Glory” Foil Conversion, Magic 2014 “Mind Maze” Deck Key, Magic 2014 “Mind Maze” Foil Conversion, Magic 2014 “Deadwalkers” Deck Key, Magic 2014 “Deadwalkers” Foil Conversion, Magic 2014 “Chant of Mul Daya” Deck Key, Magic 2014 “Chant of Mul Daya” Foil Conversion, Magic 2014 “Sliver Hive” Deck Key, Magic 2014 “Sliver Hive” Foil Conversion, Magic 2014 “Guardians of Light” Deck Key, Magic 2014 “Guardians of Light” Foil Conversion, Magic 2014 "Dodge and Burn" Deck Key, Magic 2014 "Dodge and Burn" Foil Conversion, Magic 2014 "Lord of Darkness" Deck Key, Magic 2014 "Lord of Darkness" Foil Conversion, Magic 2014 "Hall of Champions" Deck Key, Magic 2014 "Hall of Champions" Foil Conversion, Magic 2014 "Sylvan Might" Deck Key, Magic 2014 "Sylvan Might" Foil Conversion, Magic 2014 "Sword of the Samurai" Deck Key, Magic 2014 "Sword of the Samurai" Foil Conversion, Magic 2014 - Deck Pack 1, Magic 2014 - Deck Pack 2, Magic 2014 - Deck Pack 3, Magic 2014 “Hunting Season” Deck Key, Magic 2014 “Hunting Season” Foil Conversion, Deck Unlock - “Enchanter's Arsenal”, Foil Conversion - “Enchanter's Arsenal”, Deck Unlock - “Up to Mischief”, Foil Conversion - “Up to Mischief”, Magic 2014 “Bounce and Boon” Deck Key, Magic 2014 “Bounce and Boon” Foil Conversion, Magic 2014 “Warsmith” Deck Key, Magic 2014 “Warsmith” Foil Conversion, Magic 2014 “Unfinished Business” Deck Key, Magic 2014 “Unfinished Business” Foil Conversion
  • Dzsini
    A mill paklinak az a "baja", hogy amíg az utolsó lapodtól meg nem szabadít, addig gyakorlatilag nem számít, hogy mit csinál. Még segíthet is, mert a temetődből sokszor könnyebben visszaszerzel lapokat (nem véletlenül létező archetípus a self-mill, a Duels kék-fekete archetípus arra épít).

Itt Duelsben volt a napokban egy nagyon jó meccsem egy fekete-kék mill ellen a monored "lerohanlak és véged" paklimmal. A murk lurker lifelinkje húzta vissza 2-3 alkalommal egy-két életpontról, zuhogtak a lapjaim a graveyardba, és az utolsó körben 1 életpontra sikerült csak lesebeznem, utána a tutelage-ek elfogyasztottak. Nagyon jó meccs volt, mindketten tévesztettünk pár apróságot, úgyhogy bármerre fordulhatott volna (ha 1 körrel hamarabb húzom fel a Firecraftot, akkor nem tud 5-re gyógyulni, és kivégzem... ilyesmik).
    Hiányzott valami kommunikációs lehetőség, mint ami a HS-ben is van, megköszöntem volna az izgalmas, érdekes meccset.
  • DasIsFuck
    Én a minap MTGO-n futottam bele egy 2 mana mill 8 kék/piros lapba, nekem az is túl erősnek tűnt, miután két kör után 16 lappal megrövidítette a paklim:D

Aztán valahogy csak legyőztem 2-1-re, az én nagyon random extort köré épített paklimmal(konkrétan egy ilyen lapom volt abból is csak 2db)

Mondjuk az a csoda, hogy az én ingyen összeszedegethető lapjaimmal még pariban tudok lenni az ilyen, profin összeállított,értékes lapokból álló deck ellen:D
  • Dzsini
    Akkor még nem készült sok belőle, mert nem volt ekkora híre világ szerte. Huszonpár éve nem nyomtattak egyet se belőle, és a korai időkben nem volt komoly értéke, nem vigyáztak rá. Tehát egy olyan bontatlan csomag, mint a lenti videón az helyből végtelenül ritka.
    Ezen belül még kifogni a rengeteg ritka lap közül pont a leginkább ikonikus példányt...

Én mikor még játszottam papíron, láttam, fogtam élőben belőle egy példányt (de "csak" a harmadik kiadású példányt, amiben utoljára szerepelt - ma már az is két-három ezer dollár értékű). Akkor már irgalmatlanul drágának számított, száz-százötven dollár volt a becsült értéke (egy booster mondjuk 4 dollár).
  • Shep
    Durva árak.
  • Dzsini
    Természetesen nem nyomtatták őket újra (és megesküdtek, hogy soha nem is fogják), és egyetlen játékmódban használható belőlük paklinként egy darab, amúgy tiltott lapok. (ez kb. 40 lap huszonpár év alatt)
    Általában olyan lapok, amik túlságosan erősek lettek - akár utólag bizonyos támogatással azok lettek, és konzisztens nulladik-első körös győzelmeket tesznek lehetővé.

Emellett ahogy gondolod úgy is van: egy tökéletes állapotban levő darab (amit külön bevizsgálnak és zárt tokban lehet csak látni) több tízezer, akár százezer dollárt ér, még a láthatóan használtak is sok ezer dollárért kelnek el.
    8 perctől:

El is ment bevizsgálásra:
  • Shep
    Ezekkel a lapokkal mi lett? Tiltásra kerültek és most már csak a gyűjtőknél lelhetőek fel, ill. aukciós oldalakon méreg drágán?
  • Dzsini
    Nem, a HS egy jó alaprendszerre építő, könnyen tanulható és élvezetes játék. Az, hogy a konkrét development (a kártyák képességei, a készletek felépítése, erőviszonyok, stb.) még gyermekbetegségekben szenved, az nem rontja el az alapelvet - és folyamatosan dolgoznak rajta.
    A Magic elején is voltak elb... orult egyensúlyproblémák, elméretezett lapok:
  • Shep
    Nem úgy akartad írni ,hogy A HS nagyon jó videojáték, de nem jó játék? :)
  • Dzsini
    A Magic nagyon jó játék, de nem jó videojáték. A HS nagyon jó videojáték, és jó játék.
  • Shep
    Hát én nem tudom mit csináltak, de wizard deckkel egyszerűen nem tudok már nyerni a gép ellen, mindig nála van az éppen szükséges lap, amivel tarol, vagy éppen fordít. Lassan lehet én is csatlakozom Tinmanhez, valahogy nincs meg ebben a játékban az a + ami kellene ahhoz, hogy ez egy élvezetes jó játék legyen, mert hiába jó a rendszer, a lapok ha az a plusz ami miatt az ember napról napra élvezettel ül le elé hiányzik, hogy ez pontosan mi azt nem tudom én sem megfogalmazni de, hogy nincs meg benne, legalábbis számomra, az sajnos biztos. Szidjuk a HS-t, mert nincs balansz, hagyják, hogy 2-3 dög unalmas és idegesjtő deck uralja a játékot, tele van hibákkal ,de abban megvan az a + ami a Duelsban nincsen. HS-nél sem tudom mi az de megvan.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.10.20. 13:58:23
  • Tinman #866
    A HS-ben bevezették a jutalmakat is (golden lapok, dust). Valódi tétje van annak, hogy a hó végén milyen rankot értél el. Ez rettenetesen jó dolog, mert mindenkit motivál arra, hogy rankeden is küzdjön.

Aztán ott van az animált lapok kérdése... sok HS játékosnak az is egy cél, hogy ezeket megszerezze... ezek a lapok drágák, betörve pedig nyilván több dustot adnak, amiből legyárthatsz mást.

Végül, de nem utolsósorban pedig ott van a golden hero. Ha 500 győztes meccset lenyomsz rankeden a hősöd egy arany keretet kap és animálva lesz az is. Igényes szép, csak úgy mint az animált lapok melyek közül sok kifejezetten gyönyörű :-)

Amit még érdemes megemlíteni az az achievmentek. Ezek nem egyszerűen egy felugró valamik, hanem jutalom jár értük. Pl. ha az összes murloc típusú kártya megvan, akkor kapsz egy legendary murloc-ot, vagy ha az összes kalóz megvan, akkor egy papagáj lap járt érte, etc.

Ezek mind apró kis finomságok, de az ördög a részletekben rejlik, szerintem hasonlók kellenének a Magic Duels-be is.
  • Dzsini
    Pont erről beszéltem abban a hosszú hozzászólásban ( #748 ), hogy mindenki önmaga dönti el, határozza el, hogy mit keres egy játékban, és mi az, ami miatt újra elindítja, ha elindítja.
    Neked ezek a fő céljaid, Jaqen ( #784 ) teljesen más célokkal ül le a játékhoz.
  • DasIsFuck
    Picit visszatérve erre a témára, a hs-ben a rankeden nem ugyan az a cél, mint itt?

Azon kívül, hogy kigyűjts a full kollekciót és minél jobb ranked rangot érj el milyen cél van még hs-ben?

Szerintem a fő cél az mondjuk legyen az, hogy élvezd a meccseket amiket a pakliddal játszol, összerakj mindenféle paklit,kigyűjtsd a lapokat esetleg achikat próbáld begyűjteni, majd jön az új csomag ahol megint kapsz egy csomó új lapot kigyűjtésre,kitapasztalásra és pakliösszerakásra.

• DasIsFuck
    A kék elég jó lesz majd ha bejön a BFZ duelsbe.
  • Dzsini
    Redditen írják, hogy az első kiegészítő (BFZ) publikus ágra került a Steamdb-ben, tehát elvileg akár kész is lehet.
    Most hétvégén lesz a Pro Tour Battle for Zendikar, ami tulajdonképpen jó alkalom lenne arra, hogy a Duels is megkapja a lapokat.
  • erasmus4
    engem egyedül az inkonpetens fejlesztő brigád zavar. Ha ők maradnak ebből sose lesz semmi, mert mire kijön a bfz és talán egy nagyobb patch már senki nem játszik a játékkal. A wizard remélem ráeszmél hogy ezeket ki kell rúgni és felvesz valami rendes fejelsztő brigádot akik 1-2 év alatt csinálnak egy rendes ftp Magic-et mert a potenciál megvan benne.
  • Tinman #860
    HS-ban is az a cél, hogy mindenféle paklit össze tudj rakni... de ott ez csak az egyik cél. Több cél kell. HS után mindig olyan érzésem van, mintha visszautaznék az időben egy old school kártyajátékkal játszani. Ettől függetlenül a gameplay frankó, csak nem tudom már, hogy ki ellen :-/
  • Tinman #859
    Ezt megígérhetem! Feltétlenül érdekel a sztori!

Ez a másik bajom, hogy itt ez a csodálatos világ, gyönyörű card art, tényleg nagyon fülbemászó zenék és mégis azt érzem, hogy hagyják kicsúszni a kezeik közül az egészet. Értem, hogy ez csak egy promo az IRL élményhez, de képesek lennének lealázni a HS-t is, csak vegyenek fel pár értelmesebb designert és programozót.
  • Tinman #858
    Inkább úgy mondom, hogy nagyon laza tempóban ~2 hét és meglenne.
  • DasIsFuck
    Itt inkább az lehet a cél, hogy mindenféle pajklit össze tudsz majd rakni, ha teljes a lapkészleted.
    De ranked is lehet cél, csak ott kicsit jobban meg van kötve a kezed paklikat tekintve, viszont a bfz nagyon fel fogja szerintem kutyulni a jelenlegi metát.

Nyilván a hs-nek sokkal jobb a gui-ja vagy az egész játék hangulata és itt videójátékra gondolok.
    Ugyanakkor mint kártyajáték, a magic köröket ver mind játékmenetben, mind hangulatban a hs-re.
    A hs egy felületes játék, míg a magic egy sokrétegű.
    Engem nem tudott a rossz gui zavarni, hogy amiatt hagyjam abba vagy az animált kártyák hiánya.
    De érthető főleg a hs után, ha valakit ez zavar így.

• Dzsini
    Azért ha kijön a BFZ a kampányt a sztori miatt próbáld ki :) (bár talán olvasod a novellákat, és akkor követed az eseményeket)
  • Shep
    Hány pakli kellene még a teljeshez?
  • Tinman #854
    108 óra után kiszálltam.

- GUI nekem nagyon nem fekszik, ennyi idő elteltével is fapad feelingem van. Az animált kártyákat kihagyni egy ilyen játékból, meg főbenjáró bűn. Nem. Nem lesz jobb tőle a játék, de látványosabb és hangulatosabb és az összképhez ez is kell!
    - A foil egy vicc.
    - A ranked rettenetes. Feladja az ürge és nekem még az AI ellen kell utána küzdenem, ha előre akarok lépni? Miért azt büntetik, aki a jobb? Vicc.
    - Az a pár zavaró bug és hiányosság, amiről már korábban is szó volt továbbra sem került javításra. Igen, még én is jeleztem feléjük.
    - Ha már a multi szar ott a single ugye? Igen, de mi abban a szórakoztató, hogy mostanában 3-4 legendary-val jön ellenem még akkor is, ha easy-re teszem? Nyilván elverem, de sokszor ha szar a kezdőkezem, akkor instant adhatom is fel.
    - Nem vagyok motivált. Mi a célom ebben a játékban? Semmi, nincs benne semmi cél... nekem és szépen lassan majdnem meglett minden lap és utána? Egy céltalan tét nélküli ranked? Minek?

Nem mondom, hogy a HS az alfa és az omega, mert számos hibája van, de mindig igyekeznek motiválni a játékosokat valamivel és mérföldekkel igényesebb a külleme és a hangulata köröket ver rá, szóval azt még nem adom fel egy ideig az biztos.
  • DasIsFuck
    Én is összeraktam egyet, de nekem ez a 2 manás skaab nem akar bejönni.
    Nagyon nem találom hasznosnak, hogy 2 lapot bedob a temetőbe, a geist már jó, mivel egyet kézbe vehetsz.

Mondjuk én gaea's revange,outland colossus és a 6/7-es szarvas köré építettem a paklit.

Csak még mindig nincs elég bizonyos lapkból.

Ha jönnek megfelelően a lapok akkor fun deck :)
  • Tinman #852
    Easy-n is ez van!

Evolving wilds 100%-ban ott van és 2-3 legend garantált.
  • Shep
    Nekem bejön, a 3/1-es feláldozós szörny meg az 5 manás leszedő ami visszahoz egy zombit a gyűjtőből, az úgy elég OP szerintem, gyógyuláshoz nagyon jó az 1/3-as amiből 2/4 lesz ha van mocsarad, 3-ért elég jó védekezni is. A 4/3-as elf is jó leszedésre is, meg hát ugye a menace elég jó képesség még mellé, a sárga pszihopata is elég jól muzsikál, mert lényt, meg varázslatot is vissza tud szedni a paklit is lehet pörgetni a kis kék zombival, meg a szellemmel, szóval jó az, főleg ha beindul :D Ereboros Titan is elég jó value benne. (bocs de a lapok neveit képtelen vagyok megjegyezni :d)
  • DasIsFuck
    Mondjuk azért az furcsa, hogy mindig kezdőkézbe kapja az evolving wilds-ot:D

off:
    Tegnap néztem egy kék-fekete reanimator cube draftot, nagyon fun volt:) és ezzel kapcsolatba megjött duelsben is egy kék-fekete graveyard paklihoz a kedvem, de amikor elkezdtem összerakosgatni valahogy továbbra sem láttam benne túl sok potenciált.
    Mire érdemes egy ilyet építeni?