3985
-
#649 A héten sem kaptunk :D -
#648 Patch Notes
plusz stabilitás javítások, és tudnak róla, hogy a community quest nem működik :) (nekem titokban elárulták, hogy direkt csinálják, nehogy Shep kapjon érte jövő héten 40 aranyat) -
#647 Jól van úgy látom a közösségit nem nagyon akarják már megadni. Legutóbbi ugye irreálisan magas volt, a mostanit meg nem számolja. Vicc. -
#646 Hát ezzel nekem gondjaim vannak :) -
#645 Szeintem korrekt, itt végül is azon van a lényeg, hogy mikor szerzed meg azokat a kulcs lapokat amik elengedhetetlenek egy-egy szinergiába. -
#644 Az aurák képességei ellenségtől lopott lényeken engem is vicceltek már meg:D -
#643 Értem de mondom én úgy gondoltam ,hogy ha áthozom akkor az irányító és a tulaj arra a körre azonossá válik, de akkor nem. -
#642 Nekem is megvan csak akkor is fura ez a fajta megoldás. -
#641 Nekem így tizenpár boosterre a "végértől" az a tapasztalatom, hogy a gép nem lesz erősebb, csak gyakrabban játszik 3 színű paklikkal ... ami szinte mindig lassabb, mintha két színnel próbálkozna :) Az Origins nem igazán 3 színre lett kitalálva...
De ugyanúgy csinál butaságokat, ugyanúgy elront blokkolásokat, ugyanúgy, összesz.rja magát néhány laptól, és mindent elkövet, hogy azzal végezzen, és ugyanúgy imádja a thoptergyár földet :D -
#640 Igen mások is írták, hogy ahogy nő a lapkészleted úgy erősödik a gép is, igaz a hard ai-t simán meg lehet verni gyors aggroval. A napikat is simán megcsinálom hard ai ellen pedig a deckwizard mindent megtesz a bukás érdekében ontja az 5-6 manás lapokat, igaz néhaegy-egy vereség becsúszik, de úgy is gyorsan megvan. -
#639 Nem, az "owner" a tulajdonos, a "controller" az, aki épp irányítja azt a lapot, használhatja a képességeit, és a többi.
Az átvétel is "gain control", nem beszél arról, hogy változna az owner - az nem is változik.
Kapcsolódó érdekesség: ha van valamilyen enchant creature a lényen, amit az ellenfél tett rá (például a tüzes ököl, amit egy vörös manából fel lehet robbantani), akkor hiába veszed át a lény irányítását, az ököl irányítása az övé marad, te nem sütheted ki. Szemben azokkal a képességekkel, amik a lényen vannak, mert azokat te irányítod. -
#638 Ja de amúgy a gép meg egyre durvább, most ár tényleg minden meccsen jön a sétafikáló van ,hogy több is, ami azért vicces, hogy 60 lapból mindig ott van nála. -
#637 Ok, de az én értelmezésemben akkor már én vagyok a tulajdonosa, de ezek szerint akkor az eredeti számít. Bár ez nyilván azét van így, hogy nehogy véletlenül a meccs végeztével valaki pár lappal gazdagabban távozzon az asztaltól :D -
#636 Mert ismét az történt, ami a lapra rá van írva :)
Return her... under her owner's control - tehát a tulajdonoshoz tér vissza, nem az aktuális irányítóhoz. -
#635 Hát ez mekkora szar, áthoztam Lillianat, majd aktiváltam erre az ellen visszakapta az aktivált pusztajárót, ááá hát ez így nem jó, azt hittem jól kitolok vele, erre nem. -
#634 Ez tökéletesen igaz a HS-re is, csak pár szót kell átírni :D
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.09.10. 12:21:47 -
(meglett a Nissa :) ) -
#632 Nekem az elejétől fogva 2 naponta jönnek - ma reggel kaptam, azt hiszem 2 meccs kék-zöld / kék-fekete volt, egy pillantást vetettem csak rá.
Az előző hétfőn vörös-fehér / vörös-kék 4 meccs volt.
Már csak tizenpár boostert vehetek, kb. jövő hét végére, vagy nem sokkal utána valószínűleg kész lesz a kollekcióm. Nissám még mindig nincs, az az utolsó mythic, ami hiányzik :)
(és van olyan common, amiből még egy sincs :D - Dragon fodderből is csak egy van) -
#631 Nekem a küldetések szépen jönnek, de egy ideje ha 40 goldos az mindig a kék/fekete fehér/fekete kombós. -
#630 - Community questre esély sincs.
- 2 naponta kapok 1 questet újabban.
Hát ez így nekem se lesz hosszútávú kapcsolat az biztos. -
#629 Az elsőn segíthetsz egy kis farmolással, sok játékkal (ízlés szerint AI vagy ember ellen), és ha ember ellen játszol, akkor gyűlik a tapasztalat is.
Az meg, hogy hány pontod van rankedben - értem, hogy ha foglalkozol vele, akkor zavaró ez a buta rendszer (lehetett volna - lehetne okosabb rendszert felépíteni, több, mint 40 lépcsővel, és rang különbség alapján jobban díjazni a győzelmet, mint a vereséget, stb.).
Engem speciel egyáltalán nem érdekel a másokkal versengés része a dolognak, azt se tudom, hogy hány pontom van épp, valahol 0 és 2 között :)
-
#628 Értem amit mondasz de tisztán látszott, hogy sokkal jobbak a lapjai és a tapasztalata is jóval több volt (nyilván nem véletlenül volt 16-on) a kettő együtt meg elég kiábrándító egy kezdő számára. -
#627 Nem azt mondtam, hogy jó a matchmaking (nem tudom, hogy jó-e, és hogy mi alapján működik - nyerési arány, játszott meccsek száma, stb.), hanem azt, hogy a "sokkal jobb" játékosokat is le lehet győzni, mert a játék ilyen szempontból nagyon ki van egyensúlyozva.
Ha közepes játékismerettel (nem csinálsz baromságokat egy játék során) leül egy "kezdő" és egy "sokkal jobb" játékos, akkor kiegyensúlyozott meccseket fognak játszani. A különbség ott fog kijönni, hogy 100 meccsből a "sokkal jobb" játékos nyer 60-at, míg a kezdő 40-et.
Itt a Duels pontok terén ez azt jelenti (mivel a pontozás +1 és -1 módszerrel van), hogy a kezdő nehezen mozdul el az alsó pontokról, hiába kerülne össze csak kezdőkkel, mert velük szemben 50-50 lesz a győzelmi aránya. -
#626 Azért ha 16-ra eljutott annyira nem lehet szar, főleg ebben a rendszerben nem, ez itt a gond, hogy egy kezdőt ne rakjunk már össze egy sokkal jobb játékossal. Értem én, hogy reklám célzattal készül a játék de ettől még oda lehetne figyelni ilyen dolgokra, mert az ilyesmivel pont azt érik el, hogy elmegy az ember kedve a játéktól és nem igen fog az első boltban Magic paklikat vásárolni. -
#625 Papíron a világbajnoknak 60% az éves (regisztrált) winrate-je, az a pro lista első helyezett játékosának (akinek a legtöbb pontja gyűlt össze a profi idény alatt) 67%. Egy bajnokságon mondjuk 15 körből 9-6-0 eredmény (nyert-vesztett-döntetlen) már sokszor elég a top8-hoz, és a többségnek ez egy éven belül nem sikerül kétszer.
Pont ez a lényege a játéknak, hogy nincs az, hogy "nekem jobb paklim van és mindig nyerek". Jó paklija bárkinek lehet (Duelsben még pénz se kell hozzá), jól játszani viszont nem mindenki tud.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.09. 12:49:56 -
#624 Ez a játék is teljesen komolytalan. Összerak 16-os emberrel úgy, hogy én meg 1-es vagyok. Hát kösz, nyilván volt esélyem a fullos paklija ellen, meg biztos nem véletlenül van 16-on, ahhoz azért ebben a szisztémában (ami amúgy szintén vicc) 50% feletti winrate kell. Elég szar így ez az egész játék. Nem látni hova lehet eljutni, rossz a matchmaking. Azt hiszem ez is megy a süllyesztőbe a HS mellé. -
#623 Ja, és ott van a Combo valahol mindezeken kívül, ami néha felüti az orrát (főleg vintage-legacy részlegben), és olyat üt, hogy a fal adja a másikat :)
(turn 0-1-2 killek)
Aztán utána fordul a meta, és hatékonyan neutralizálja azt az 1 pontot, amitől megcsuklik az egész.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.07. 08:47:16 -
#622 Aggro ellen Midrange (mert kibírja az Aggro kezdeti nyomását, és 6-7 kör után már ütőképesebb)
Midrange ellen Control (mert a hosszú játék a Midrange-el szemben neki kedvez, hiszen betegre húzza magát, és mindenre lesz válasza)
Control ellen Aggro (mert mire a Control felépülne, agyonüti)
ez már csak ilyen :) A sok monored aggro eredménye lett, hogy a GR Midrange szépen elterjedt. -
#621 Igen ezt egy picit túlméretezték.
Közben meglett a rank 40 a zöld-fekete elf deckemmel. Ma 31-ről kezdtem és sorban nyertem szinte, 35-től felfele szinte csak zöld pirossal találkoztam, bár a 40es rankot fekete piros ellen léptem, de nagyon sok G/R van magas szinten. Aggro-val csak 1szer akadtam össze egy mono red volt. -
#620 Úgy látom a mostani közösségi feladat nem biztos, hogy meglesz. -
#619 Na bugos a kveszt. hiába nyerek a szükséges paklival, nem számolja :( -
#618 Ok, csak én nem akarok már papíron játszani, elég volt abból nekem a HKK. -
#617 Egyébként pont ezért ilyen végtelenül precíz a lapok nyelvezete - ami le van írva, az úgy van, az úgy működik. Chandránál nincs odaírva semmilyen megkötés, hogy mikor kell vagy lehet vörös varázslatot elsütni, tehát nincs megkötés. Bármikor megtörténhet (az ellenfél körében, harc közben, stb.).
Egy terminológiai dolog van benne, hogy mit jelent a "cast", de ezt is megmutatja a játék: Chandra aktiválása már akkor megtörténik, mielőtt elkezd "lebegni" a varázslat, tehát még ha kap is egy counterspellt, a varázslás már akkor is megtörtént, ha a varázslat hatása végül nem is jön létre bármilyen okból.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.03. 09:47:52 -
#616 Csak játszva lehet megtanulni, ezért hajít bele rögtön Gideon 5 részes tutorial kampányába.
A többit nagyjából felszeded, aztán elmész papíron / MTGO-ra játszani, és a többit a következő néhány évben megtanulod, mert mindig lesz újdonság.
Mindig. -
#615 Vannak itt finomságok úgy látom, ezeket amúgy a játék azért megmutathatná, szerintem. -
#614 Annyival kiegészíteném az előzőt, hogy akár harc közben (a lent említett blokkolás előtti vagy sebzés előtti fázisban) elsüthette, a visszaforgatástól nem szűnik meg támadni a lény. -
#613 Aha, akkor ezek szerint még elsütött valamit csak nem figyeltem. Kösz. -
#612 Ott van a lapon Chandra első képessége - bármikor, ha egy vörös varázslatot elsütsz, vissza kell forgatnod.
Ideális játék: 3. körben lejön
4. körben támadsz, majd a harc utáni fő fázisban varázsolsz bármi vöröset, visszafordul, használod a képességét, és már PW is lett belőle, a +1-ével meg még kettőt belerúgsz az ellenfélbe. -
#611 Gratulálok :) -
#610 El sem hiszem, végre!