3985
XJEn519AEL.png
  • Shep
    Az a baj, hogy a HS full aggro lett már, egyre kevésbé élvezem és emiatt semmi értelme az egésznek.
  • Dzsini
    Control pakli ellen aggro - gideon's reproach, reprisal, roil spout, clutch of currents...

azt hittem már semmi nem éri meg, hogy pofon tudjam verni, ráadásképp lehozott valami 5/5-ös eldrazit :P

de végül ő fogyott ki hamarabb a removalból, és a goblin tokenjeim megették :)
  • DasIsFuck
    Azért a HS egy teljes értékű játék, ez meg "csak" egy promóciós termék.
    Nem biztos, hogy megéri ha már van egy igen nagy kollekciód hs-ben.

Egészen biztos, hogy a hs-ben lesz majd "több" content.

• Shep
    Hoppá gyerekek, azt tudtátok, hogy most már minden nap az első versus győzelem után jár +20 arany? Egyre jobb ez a játék, ha így haladunk tényleg le fogom építeni azt a retek HS-t!
  • Dzsini
    és év elején jön az OGW :) (ami kis készlet, úgyhogy kevesebb lap, bizonyára nem 80 boosteres lesz)
  • Shep
    Hát akkor ebből sem ma lesz meg a teljes lapkészlet :)
  • Dzsini
    Igen.
  • Shep
    Ez is 80 boosteres móka?
  • Dzsini
    Amihez jött hasznos (és emlékszem rá): 2 Hero of Goma Fada, Emeria Shepherd, van egy Akoum Hellkite, Radiant Flames, Rolling Thunder (igaz ez UC, de szeretjük), Oran-Rief Hydra, Aligned Hedron Network, Brutal Expulsion, Dust Stalker, Smothering Abomination, meg egy csomó ritka duplaföld, de azokat nem tudom melyikek.

itt a lista
  • Shep
    Ok, a piros nekem is jó csak azt nem szeretem játszani :)
  • Dzsini
    Az Origins is így kezdődött - most pedig kaptál is a D-s készlethez egy csomó lapot, úgyhogy egy nagyjából működő eldrazi vagy ally paklit már bőven össze lehet rakni, plusz ott van a csomó lapod már az Originsből is.

Nekem a vörös rush paklim egyelőre talán 2 lapot kapott az újak közül, és ugyanúgy kés-a-vajon halad a szóló meccsekben, mint eddig.
  • Shep
    Mai booster eredménye :)

Kicsit azért erősnek érzem ,hogy a gép fullos zendis dekkel nyomul én meg nyitottam eddig 3 boostert hozzá.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.11.23. 12:52:50
  • Shep
    Így átgondolva azt hiszem rendben van, köszi!
  • DasIsFuck
    Átnéztem a bekerült lapokat és azért van egy kevés hiányérzetem.
    A zöld ally részről a tujuru warcaller és beastmaster, eldrazzi frontról a brood monitor és az ami egy lény halála után scry-t ad.
    A swarn surge vagy a ruination guide.
    A vörösből a Molten nursery.

Az mondjuk fura, hogy a vörös és zöld retreat-et nem rakták bele.
  • DasIsFuck
    Hát szerencsétlen ai-nak semmi esélye az goblin aggró ellen...

Érdemes addig kihasználni amíg nem jön egy patch ahol majd megint 3-4 pw-vel fog játszani az ai:)
  • Dzsini
    Érdekesség Redditről: az AI pakliban megjelent csak a kampányban létező lap:
  • Dzsini
    Elvileg a Magic úgy működik, hogy te bármikor hozzáadhatsz manát a mana poolodhoz. Ez egy "tároló", ahova átmenetileg kerülhet valamennyi mana, amit elhasználhatsz kedvedre, de kiürül, ha továbblép a játék.
    A tutorial pont jó ilyen szempontból, megmutatja, hogy ugyanabból a földből kétszer is kinyerhetsz manát egy varázslathoz úgy, hogy elforgatod, a tárolóba helyezed a manát (megjelenik a megfelelő színű "virtuális lap"), egy képességgel visszafordítod a földet, és másodszor is elforgatva már megvan az elegendő mennyiségű mana.
  • DasIsFuck
    Melyik lapnál okoz problémát?
  • Shep
    Ez a mana pool nekem nem világos, hiába nyomtam le a tutorialt.
  • DasIsFuck
    Nekem bejönne ha úgy működnének mint a színes társaik, így lenne értelme, hisz azoknak a pakliknak lenne erre szüksége amik kifejezetten az eldrazzikra építenek. Egy devoid lap befér bárhova.
    Viszont egy ilyen manás lapnak szüksége lenne x mennyiségű landra ami egy színes deckbe csak a helyet foglalja.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.11.21. 17:24:34
  • Dzsini
    Gép érdekes paklikat rak össze, sok 3-4 színű is van köztük, ennyi fixinggel, mint most nem nehéz...
    A 24 óra nekem továbbra is 48 (úgy nullázódik a "napi" limit, és úgy kapok új tennivalót :)

Még nem biztos, hogy valódiak a spoilerek, bár túl jól vannak összerakva. Az a "hatodik" szín pedig a színtelen, nem véletlenül nincs föld típusa se a Wastesnek (megzavarna csomó régi dolgot), és a Kozilek is ugyanolyan színtelen. Jelenleg úgy vélik, hogy a <> azt jelenti, hogy azt nem lehet semmilyen színes forrásból fizetni, csak színtelennel, szemben az (1)-el. De ez továbbra is a másik topic témája
  • DasIsFuck
    Gép ellen most viszont még egyszerűbb lesz majd farmolni aggro vörös deckkel.
    BFZ jóval lassabb formátum az originstől, egy jó kézzel már simán nyerésért ütsz a 5-6.körben.

ui.
    Most néztem az Oath of the Gatewatch spoilereket, jönni fog Kozilek és egy 6.mana az eldrazziknak.
    Kíváncsi vagyok vajon jönni fog-e Emrakul.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.11.21. 17:00:17
  • DasIsFuck
    Szerintem jó lenne az archetípus küldi, ha egy jobb rendszer lenne arra, hogy össze tudd rendesen rakni az adott paklit.

Mert ugye a bfz-ben a duelsben lévő színkombókból jött 1-1 teljesen más.

Ha már megint feljött a hs-es hasonlat itt is hasonlóak ezek az ott lévő class specifikus lapokhoz, csak itt mindet be lehet rakni a megfelelő színösszeállításba.
    Viszont alapvetően teljesen másra épít egy fehér-fekete aura pakli mint mondjuk a fehér-fekete lifegain.

Olyasmi követelmény kellene az archetípus paklikhoz, hogy bizonyos lapokból legyen x mennyiségű a pakliban vagy mondjuk a pakli több mint 50%-a olyan lapokat tartalmazzon ami az adott archetype-ba tartozik.
  • Shep
    Hát az eddigiekből kiindulva, ha addig abba nem hagyom akkor nekem majd az utolsó előttiben lesz benne megint :D
  • DasIsFuck
    Hát nekem még az origin setből is sok lap hiányzik, de újra belekezdek ha már kijött a bfz.

Arra egyébként számítottam, hogy itt a duelsben nagyon erősek lesznek az ally paklik.

Kiváncsi vagyok innen ki fog először gideont vagy ulamogot nyitni:D
  • Shep
    Hát akkor neked már a negyede meg is van .)
  • Dzsini
    Nekem 23 boosterre volt előre tartalékom - úgyhogy jól el vagyok veszve, hogy miket tudok összerakni :)

Ja igen, hogy mindenkinek egyértelmű legyen: a devoid azt jelenti, hogy az a varázslat színtelen. Ha az a feladat, hogy kék varázslatot kell használni, akkor a kék manából devoid varázslat NEM ér (se a lény, se semmi).
  • Shep
    Na story letudva, nem volt nagy nehéz, utolsó másodjára sikerült, az elsőt leszámítva mind egyből sikerült. Össze is jött egy boosterre az arany, de sajnos nem volt benne semmi igazán komoly, viszont a landfall képesség is tetszik, lesznek itt durva dolgok, csak gyűljenek a lapok! :D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.11.20. 17:24:26
  • Dzsini
    Én már harmadszor futok neki az Ulamog meccsnek, egyszer 1 életponton maradt :(

Multiban számíts egy vödör ally paklira, 3-4 színben :)
  • Shep
    Jóval könnyebb ez a kieg, mint az alap játék volt. Ez az Ally "képesség" nagyon komoly, milyen durva sereget lehet már csinálni.
  • Shep
    Na az jó hír.
  • Dzsini
    Plusz átszabták a napi feladatokat, már nincs "archetípusos", hanem olyan, hogy "használj 20 kék / vörös / stb.... varázslatot"
  • Shep
    Nekem még így is gyors, ma lett meg az alapból az összes lap, meg megcsináltam a kig első küldetését. Hát van pár elég durva lap, a rajzok, meg ütnek.
  • Dzsini
    Magicben is kb. 3 havonta jön - papíron és MTGO-n :)

A Duels még nem igazán működik ilyen szempontból... de remélhetőleg a OGW már időben jön, és nem fognak csúszkálni vele.
  • Tinman #895
    Majd melóhelyen unalmas időben talán rálesek.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    HS most megint érdekesebb lett az új adventure (single) szárnyakkal, ráadásul nem is olyan rég jött csak ki a TGT egy csomó lappal (kevesebb, mint 3 hónapja). Blizz ebben iszonyú jó, nagyon tolják a contentet... kvázi 3 havonta jön finomság és jól jön a gold is.
  • erasmus4
    Hát nem tudom, lehet kipróbálom, de már nem tudok bízni benne, hogy ebből hosszútávon lesz valami.
  • Dzsini
    Lehet indulni a sztoriba, gyűjtögetni a boostereket, kijött a Battle for Zendikar. Most is 80 boosterre való lap jött.
  • Dzsini
    Igen, az utolsó 2 pakk összevissza van :)
  • Shep
    180 aranyat ír veszek egy pakkot marad 10. Ez igen! Utolsó előtti pakban 2 legendás volt, egyik Liliana.
  • Shep
    Mikor összejön a nyerő páros :D