3985
-
#609 Hát nem tudom, szerintem van abban valami ,hogy ha több bostert nyitsz a gép is durvább lesz, most már nincs is olyan meccs, hogy ne nyomna le 2 planeswalkert is, ami azért lássuk be elég furcsa, az meg szinte már alap, hogy ha lény kellene akkor csak föld jön, ha meg föld akkor csak lény. -
#608 Na ezt most nem értem. Chandra támadot majd még be is tudta fordítani és ezzel létre is jött a 3 sebje, de támadás után hogy lehet forgatni is még? -
#607 Igazából az a szabály, hogy "használj bármit, amiről egyértelműen meg tudod állapítani, hogy el van-e forgatva vagy sem" - a többit meg nagyjából a memóriára bízzák, nem szokott lenni egy játékos egy paklijában túl sokféle token, így nincs komoly memóriaprobléma. (mondjuk egy üres kártyavédő tok, akár benne egy papírcetlivel, hogy "elephant 3/3")
De booster packokban a 15 lap mellett van egy plusz lap, ami reklámot, leírást, ilyesmit tartalmaz, ezeknek egyik oldala néha token, így boostereket bontogatva szépen gyűlik, főleg játékhelyeken, ahol ha kell, úgyis van valaki, akinek épp van egy mostanában épp szükséges tokenje, de akár a boltnak is tucatszám állnak az otthagyott lapok.
A spoileridőszak egy eseménye szokott lenni, amikor bemutatják a token lapokat, főleg akkor, ha olyan token is megjelenik köztük, amihez még nem lehet ismerni azt a lapot / lapokat, ami generálja :)
Emellett több kártyákkal kereskedő, versenyszervező oldal ad ki saját tokeneket, pl. a versenygyőztes kérésére saját arccal is :)
Tehát nem szokott gond lenni belőle.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.02. 14:29:05 -
#606 akármi lehet token.
pl dobókockák, papírok amire raksz countereket stb. -
#605 Egy kis OFF: Az irl magicben a tokeneket hogy kezelik? Gondolom nincs annyi token kártyája a paklija mellékleteként :). -
#604 Az szép :), nekem meg meglett végre az összes planeswalker. Plusz rank 30 fölé is sikerült menni irány a 40. aztán végigvittem a játékot :D.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2015.09.01. 20:34:39 -
#603 Már visszaszámol a vásárlási oldalon, hogy még hány boostert vehetek :D -
#602 Nekem is ez van, 7 majd vissza 2-3, már ha sikerül egyáltalán játszani, mert ez a része is elég pocsék még a játéknak. -
#601 Community Quest-el hát mi van még mindig? :-) -
#600 Na zsinórba nyertem 3-at a mono fehér paklimmal, ebből sikerült egyet valós játékos ellen játszani:D
Egyik egy 9-es szinten lévő volt, ő valszeg megszakadt, másik meg kapásból kilépett, ahogy meglátta, hogy 8-as szinten vagyok ő meg 1-2-n.
Nem értem.
Messze nem ideális még a paklim, szóval ilyen liftezgetés az egész, hogy felmegyek majd leesek.
Ráadásul mind a 3 vörös aggro volt, goblinokkal meg myrekkel.
Stresszes ezek ellen játszani, mert még az egy manás goblin is kivégzi az összes korai lényem a halál után egyet sebző képesség miatt.
Ha csak nem tudok rátenni valami aurát, de a burn spellek miatt azok sincsenek teljesen biztonságba.
Jelenleg a Skyhunter Skirmisher az igazi erőssége a decknek, ha rá tudok rakni aurát vagy countert.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.09.01. 18:28:02 -
#599 Nem tehetik meg, mert nem csak digitális a játék, ahol a "gép" betartat minden szabályt, te meg csak nézed.
Évek során csiszolgatták a fő szabályokat is azért, hogy minden működés olyan legyen, aminek elképzelték, és ma már külön csoport dolgozik a lapok pontos szövegezésén (rules and templating team). És vizsgákat lehet-kell tenni, hogy játékszabály-ügyekben tanácsadó, később bíró lehess pl. egy versenyen. A profi, magas szintű bírókat pedig hívják versenyekre, utazást, szállást, ajándékokat biztosítva nekik. -
#598 Na igen, nem olyan felületes, mint a HS-nél. -
#597 Ha az van ott, hogy "Sacrifice a creature", akkor oda bármilyen saját irányítású lényt fel lehet áldozni. A pokolkutyánál viszont az van, hogy "Sacrifice another creature", ott egy másikat kell.
A Magic angolja végtelenül precíz, nem véletlenül, mert mára 16 ezer lapnak kell minden alkalommal egyértelműen együttműködnie. -
#596 Ennél jobban és érthetőbben nem lehetett volna leírni. -
#595 Ide még érdemes lehet azt is megemliteni,hogy at olyan képességek aminél lényeket lehet felàldozni valamilyen bónuszért cserébe pl a nantuko husk azoknál saját magát is fel lehet áldozni,így az olyan effektek amik a huskot célpontként jelolik meg és aztàn ezzel aktiváll egy másik effektet, azokat meg lehet ezzel akadályozni. -
#594 Papíron úgy működik a dolog, hogy a játékosok sorban "prioritást" kapnak, hogy végrehajtsanak valamit. Ha minden aktív játékos egymás után elpasszolja a prioritását, akkor lép tovább a játék a következő fázisra. Itt a prioritás helyett a timer van, amire rá lehet csapni, hogy cselekedni akarsz - és ha valaki cselekszik, akkor az "elé" kerül egy újabb timer, amit meg lehet állítani, és így tovább.
A csata fázisai:
- Precombat - a harc előtti "timer" (papíron mindkét játékos még utoljára prioritást kap, hogy cselekedhessen)
- Támadók kijelölése - és az ahhoz szükséges költségek fizetése (elforgatás, stb.)
- Minden játékos prioritást kap, hogy a védekezők kijelölése előtt cselekedjen.
- Védők kijelölése - és az ahhoz szükséges költségek fizetése (pl. arkangyalnak, stb.)
- Minden játékos prioritást kap, hogy a sebzések kiosztása előtt cselekedjen.
- Sebzések kiosztása first strike és normál sebzés sorrendben, az ebből adódó effektek aktiválódása, stb., hullagyűjtés.
- Megkezdődik a harc utáni fő fázis, az aktív játékosnál van a prioritás.
-
#593 Jaja :). Amúgy nézegettem az oldalon lévő elf paklikat, de az enyémben több 3 poweres is van mint ált. plusz Dwynen lent van akkor már a 2 poweresek után is húzok az Elemental Bondból. -
#592 Aha, így már világos, a varázslatossal tisztában voltam ,csak a csatával nem, de ezt jó tudni. Kösz. -
#591 Azért az, hogy külön külön a kolosszust hozduk be ellenfélnek az nem rossz :)
(igen, chump block a "neve") -
#590 Minden effekt, hatás, meg ilyesmi előtt kapsz egy timert, mielőtt végrehajtódik - akkor megállítod az időt, aktiválod azt a képességet vagy lapot, amit szeretnél, és akkor az jön létre előbb.
Példa: az elfedet lelövik egy Twin Bolttal. Megjelenik a Twin Bolt, lebeg a pálya felett, mutatja, hogy mit céloz. Ekkor fut az időzítő, te fogod, megállítod az időt (space vagy stop timer, vagy rögtön rányomsz a az Evo. Leapre), aktiválod, és feláldozod az elfet. Ekkor a Leap beindul, elviszi az elfet, megkapod érte a lapot, majd jön a Twin Bolt, és durrant egyet a semmibe.
Vagy: harcban jön egy Outland Colossus. Kijelöli támadásra, elfordul. Ekkor pörög a timer, nem foglalkozol vele. Kijelölöd a blokkolókat - fogod az elf tokenedet, beállítod a kolosszus elé. Annak maximum egy karcolást okoz, de sebaj, legalább nem te kapod a pofont. Miután rányomsz a blokkolás elfogadására, jön a timer, ami a sebzések kiosztása előtti cselekvésekre adja a lehetőséget - ekkor fogod, elsütöd a Leapet, és feláldozod neki a tokenedet, ami bátran áll a kolosszus előtt. A token távozik, kapsz helyette egy lapot, de a kolosszus - mivel a blokkolás már megtörtént - továbbra sem sebez beléd, hanem nézi az elf hűlt helyét. -
#589 Mondjuk elnyom egy varázslatot amivel leszedné egy lényedet miután castolta te megállítod space-el aktiválod az Evolutionary Leap-et 1 zöld manába kerül, a lényedet te áldoztad fel nem az enemy így az ő spellje megy a kukába, te meg kapsz egy lapot az aktivált encantment miatt.
Védekezésnél támad egy 6/6al te blokkolsz egy tokennel miután rányomtál a blokk elfogadására, lesz leehtőséged megint megállítani az időt, aktiválni Evolutionary Leap-et token úgyis meghalna így nyersz belőle egy lapot, a 6/6-os pedig nem támad hősre mivel már blokkolták (chump blokk vagy mi is a neve ennek). Persze ha trample-es lény akkor mind1 :D. -
#588 Na ezt akartam még kérdezni ez a meghalna de előtte feláldozom dolog hogy működik, nem teljesen világos mikor lehet és mikor nem? -
#587 A 3+ poweres egy elf pakliba felesleges, csak a helyet foglalja (amúgy se igazán jó lap, sőt). A daráló (Evolutionary Leap) viszont szuper, minden épp meghaló token helyett is gyakorlatilag kapsz egy rendes lapot.
Feketében a Read the Bones van, az véleményes, jó lehet. Shadows of the Past-ot viszont én nem használnám.
Gather the Pack jó még, kézbe is kerül lap, és temetőbe is általában, aminek meg a Scarred Vinebreeder örül -
#586 Sajnos a varázslat nekem nincsen, a többit használom én is. -
#585 Ja meg laphúzástokat pakolj be. Feketében is van, zöldnél meg enchanementként 3 poewres lényt játszol ki lapot húz, ill. feláldozol lényt kézbe kapod a paklidból az első lényt. tokeneket, védekező 0/2es creaturt simán lehet áldozni, rendes lényekért. -
#584 Hát igen a repülő horda tényleg a gyengém ott vagy 4-5 hp-n tudok fordítani vagy végem. De a leszedések mellett:
Az utolsó kettő csak főleg a thopteres paklik ellen 1/1-et leszedni ill. az enchantment/artifact leszedés is nyerhet meccset. A bone splinter is kell azokkal meg a nagy dolgokat érdemes, ha van lehetőség tartalékolni.
Utoljára szerkesztette: erasmus4, 2015.08.31. 17:41:23 -
#583 Csináltam egy mono white paklit, ha már említette Dzsini, hogy az specifikusan az eggyik legjobb.
Sajnos sok hasznos lap hiányzik, de ez olyan tipikus nálam:D
bár szerencsére az olcsó lapok így is megvannak, csak a renown-os lapokból van hiány.
Illetve a Blessed Spiritsből elfogadnék párat, illetve az Archangel is jó lenne:)
Ai ellen ez is tökéletes farmolni, mint szinte minden.
Egy játékos ellenit is nyomtam, fekete-kék lifelink/szfinx(gondolom ilyen ami van rakjuk össze a legjobbat pakli volt), nem tudtam tempó előnyt kiharcolni mert nem jöttek az egy manás lapok le, de egy renownos repülő lény+az 5 manás angyal-al végül megnyertem.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.08.31. 17:21:22 -
#582 Legyen annyi belőlük, hogy feljöjjenek, és jól válogasd meg, hogy mire használod fel (főleg a Scarblade-et, mert az -1 elf neked amit kijátszhatsz...) - van még egy-két removal feketében, de az elf pakli ha beindul, akkor az ellenfél egyre kevésbé mer majd támadni, mert nagyon sokan lesztek.
itt olvashatsz néhány ötletet fekete-zöld stílusra (és ugyanezen a fórumon az összes többi színre-kombinációra)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.08.31. 13:43:59 -
#581 Megkaptuk érte a Zendikaros preview kártyát, és tényleg nem jött még új helyette :)
-
#580 Ezeket használom én is, már ha feljönnek :) azt hittem van még valami titkos fegyver
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.08.31. 13:38:19 -
#579 Community quest-el mi van? Beragadt? -
#578 Én oda a Nantuko Huskot szeretem meg az Act of Treasont :) -
#577 Az emlegetett Bone splinters - úgyis tele vagy elf tokenekkel, azokért nem kár, meg az az elf orgyilkos (Lys Alana Scarblade), ami a kezedből vesz el egy elfet, és azzal -X/-X-et osztogat.
Dwynen 3/4 Reach-el, tehát a thoptereket meg a griffeket leszedi (és még gyógyulsz is tőle ha támad).
Végső esetben Languish. -
#576 Egy fekete-vörös sac. aggróba jól illeszkedik a bone splinter. -
#575 Nekem is az van csak hiányzik jó pár lap sajna, ha beindul tényleg jó de pl a repülő lények ellen elég védtelen vagyok, azok ellen neked mi van bent? -
#574 Bone splinterhez kell lény, amit feláldoz hozzá, az én instantom hamarabb elviszi :) A legnagyobb "ellenfél" a fehér áldozz fel egy támadó/védekező lényt, de fehér ellen nem egy tank kell, hanem sok lény, és az ellenfél */1-eit leputtyogtatni :)
De szerencsére elég sokféle jól működő pakli van, nekem egy meccsem egy piros-kék thopter deck ellen igen hosszan elnyúlt, a soulblade djinn igencsak hatékony pumpa a rengeteg thopternél. -
#573 Zöld-fekete elf deckel 25 körül vagyok. Elvileg hasonlóval értek el 40et is szóval nem csak a 2-3 manás aggro játszik. Jó az enyém meg 4 manás :D, de annyi kell hogy beinduljon :(. Amit tudok javasolni leszedést pakoljatok amennyit csak tudtok ha nincs lénye jó esetben nem fog sebezni. -
#572 De bone splinter,reprisalal azért olcsón kivégezhető:)
Zendikarral sztem a zöld ramp-ra fognak fókuszàlni a duelsbe. -
#571 A két legerősebb Duelsben most úgy néz ki, hogy a monored / monowhite apró lények meg enchantmentek, egy-két nagy kivégzővel, ha elhúzódna a meccs (embermaw hellion, avaricious dragon, archangel of tithes, Gideon).
AI ellen farmolni a monored, nagy kivégző nélkül, mert ott a kutyát nem érdekli, ha nem jön ki egy húzás - és jó esetben 3-4 perc alatt végzel vele.
1. kör Goblin glory seeker, 2. kör Call of the full moon - üt 4-et, és onnantól 5/4 Menace, ami maximum 3 további kör alatt végez bárkivel, és kívül van a fekete "3-nál kisebb power meghal" hatósugarán, és amíg nincs kint 2 lénye (twin bolt és társai biztosítják) blokkolni se tudja. 2-3 föld és 3-4 lap elég hozzá, tehát akár 5-ig nyugodtan lehet mulliganezni.
Majd kiderül, hogy Zendikar hogy alakítja át a metát :) -
#570 Sajnos amíg nem ledz full kolekciód ez lesz.
A fehér és a vörös a két legerősebb szín a blockba. Ezeket érdemes vmivel splashelni.
Én is 6-7-ig tudok eljutni.