3985
XJEn519AEL.png
  • Dzsini
    Az Origins nem igazán jó 2-nél több színre, viszont a BFZ jobban támogatja a 3-4 színű összeállításokat. Ez kiegészítőnként változik, hogy épp mit tolnak előtérbe.

Én azt vettem észre, hogy az easy többször játszik 2 színnel, és common-uncommon lapokkal, a hard meg szinte csak 3 színnel, és csurig rakva a ritka és mythic lapokkal. Ami az előnye mellett a hátránya is, mert szinte biztos, hogy nincs benne sok hasznos common lap :) Viszont ha elég ideje van, akkor az összes bombát ki tudja tolni - ezért jó farmolásra valami gyors, aggro összeállítás ellene.
  • Shep
    Az vicces mikor eljátssza, egyébként én azt vettem észre, hogy nincs lényeges különbség a nehézségek között, vagyis nincs igazán értelme nem hardon játszani.
  • Jaqen
    Mi van a Medium AI-val? 2 napja nem tudok ellene nyerni szinte. Most mentem egyet pl egy fekete-kék-zöld deck ellen. Épeszű ember ilyet nem rak össze. Nem lehozta Liliana-t, Nissát, és Jace-t is? Normálisak ezek? Ráadásként volt nála egy Kothoped is, nehogy már meg tudjam ölni. 2hp-ról hozta vissza a meccset. Egyáltalán nem szinergikus a paklija, teljesen használhatatlan, simán megvertem volna, erre lehoz három planeswalkert meg egy démont. Álljon már meg a menet....
  • Dzsini
    Papíron 1 éve kész vannak ilyenkorra, ott minden óramű módra működik, MTGO-n is kijönnek az előzőleg kiírt időpontokban. A Duels nem megy nekik...

(mostanában kezdődik a 2022-es készletek előzetes tervezése)
  • Shep
    A kieget csak online tolták el ,vagy papír alapon is?
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.10.08. 13:38:39
  • Dzsini
    És mindig csak azt a választ tudják adni, hogy "nem tudjuk mikor lesz".

Nagyon illett volna a BFZ-t időben kihozniuk, és a iOS-es gondokat már réges rég orvosolni... én jól elvagyok a szóló játékokkal, egészen egzotikus paklikat rakok össze, de azt be kell látni, hogy a többségnek a jól megcsinált ranked játék és a 2HG jelentené a fő vonzerőt.
  • erasmus4
    Szép lassan elszállíngóznak az emberek sokat mondó, hogy lassan több mint egy hónapja van ios-es hiba ami miatt sokan nem tudnak játszani, rengeteg reddit post is volt róla. Azóta se javították, az ilyen hibákat napok alatt kellene megoldani. Ott van a 2HG ezzel promozták, hogy vissztérő új játékmód, baráttal kezdetektől nem lehet játszani, ha 1edül csatlakozol esetleg betesz egy meccsbe, de akkor meg ott van az hogy nem tudsz kommunikálni a társaddal...
    Ez a fejlesztő csapat egy nagy 0, 1-2 hónap alatt sikerült leépíteni a játékosközösséget is, pedig kezdetkor se volt túl nagy, ugye a problémás kezdés, stb...
  • Shep
    Hihetetlen, megint bugos a kék/fekete wizardos küldetés, hiába nyerek nem számolja, na mindegy akkor majd elnyomom.
  • Shep
    Na asszem a mostani közösségiből semmi nem lesz.
  • Shep
    Pedig ez már kezdetek óta van.
  • Dzsini
    Nekem új napi feladat: támadj legalább 5 lénnyel öt alkalommal. Még nem találkoztam vele, érdekes volt paklit készíteni rá.
  • DasIsFuck
    Szóval akkor kilépés helyett érdemesebb egy hard ai-t gyorsban lenyomni:D
  • Dzsini
    Ha nyersz még pénzt, akkor ahhoz hozzáírja utólag.
    Van mondjuk 240 aranyad, megkapod a 40-et questért, továbbra is 240-et ír.
    Nyersz egy 20 aranyas meccset, akkor már 300 lesz.
  • Tinman #836
    Sigh... mindig ki és be kell lépnem a játékba, ha szeretném elkölteni azt a goldot, amit quest által éppen nyertem. Fura, hogy az elején ezzel nem volt gond, aztán befoltoztak mást, ez meg elcsesződött.

Valami csoda folytán újra 21:00 körül kapok amúgy új questet, pedig az elmúlt 1-2 hétben ez valamikor kora d.u.-ra tevődött át.

Nyitottam egy ilyet... nagyon tetszik!!!

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.10.06. 13:43:52
  • Tinman #835
    Dzsini! Ez a gond már örökre így marad?
  • Jaqen
    "Engem Az szokott idegesíteni mikor olyan spell bnyomok hogy pl húzz 4 lapot 2-t megtarthatsz na feljön a 4 lap eltakar mindent és van hogy gőzöm nincs hogy milyen föld is kellene" Nekem is volt már ilyen, de ha kialakul benned egy szokás, hogy megnézed a földjeidet amint feljön ez a lap (még akkor is ha nem használod el azonnal) akkor ez a probléma kiküszöbölhető. Mellesleg Te, hogy oldanád meg? "Meg elforgatva vannak a földek akkor nem lehet megszámolni." Amíg nem zoomol ki addig meg lehet, sőt látni is, hogy milyen színű a mana. Ha meg kizoomol, és sok a land akkor meg ott írja, hogy hány van belőlük, és különválasztja őket. Pl 4 forest, 3 plains. Hú megyek is játszani :D
  • Tinman #833
    Na igen... epicfail, amikor ki akarsz rothasztani 10 föld közül 1-et és ott kínlódsz, hogy pontosan az menjen a levesbe amit szeretnél, mert egymástól alig választja el valami.

Utálom ebben a játékban, hogy a játék jó, de ilyen baromságokkal elveszik az ember kedvét -.-
  • Tinman #832
    Nem csak akkor tudok játszani, amikor szabin vagyok, hanem melóhelyen, kajaszünetben is szoktam néha 1-1 meccset lenyomni.

Egyszerűen szar a GUI, az meg főleg kiakaszt, hogy még mindig nem lehet egérrel semmilyen menüt vagy legalább egy nyomorék concede-et előcsalni. Ezek nem hallottak még wireless egérről? Honnan a feltételezés, hogy bill + egérrel játszom a Magic-et? -költői kérdés.
  • Shep
    Hát mert valós problémákat írtunk le erre mi vagyunk a hülyék? Jó értem én, hogy van akinek minden jó, nincs ezzel gond, de attól másnak még lehetnek nagyobbak az igényei.
  • erasmus4
    Kb. 5en írunk olvassuk ezt a topikot és még így is képesek vagytok veszekedni :D?

Azt hogy más lapot játszottam ki még nem fordult elő de hogy skippeltem mikor nem kellett volna az már igen. Engem Az szokott idegesíteni mikor olyan spell bnyomok hogy pl húzz 4 lapot 2-t megtarthatsz na feljön a 4 lap eltakar mindent és van hogy gőzöm nincs hogy milyen föld is kellene. Meg elforgatva vannak a földek akkor nem lehet megszámolni.
    Elhalasztották a bfz-t remélem nem csak azért mert azt nem tudták rendesen implementálni a játékba hanem az alapot is bugtalanítják mert van még mindig jócskán.
    Bár így legalább meglesz a full origin set, mire kijön.
  • Shep
    A trollkodásod szintén.
  • Jaqen
    4:3-as 12 éves monitorom van :D 1024x768-as felbontásnál nagyobbal nemigen találkoztam itthon. Egyébként Te aztán érdemben hozzászólsz a topikhoz. Az elején folyton a játékot szidtad, mint ahogy tetted ezt pl a Dark Souls-nál is. Szánalmas.
  • Dzsini
    Papíron meg nem lehet egy varázslatot visszavonni mikor már bejelentetted, kijelölted a célpontjait, és épp válogatod hozzá a manát - itt meg igen, sok esetben van Cancel gomb - többször láttam már, hogy párbaj során megjelenik az ellenfél kezéből egy lap, egy ideig lebeg, aztán visszarepül a kezébe. Na ilyen nincs :)

Ez egy ilyen sport, ha majd ez lesz a legkomolyabb gond a játékkal, hogy mellé lehet nyomni (sokan még iPhone-on is játszanak vele, ahol az ujjbegyeddel célzol), akkor mehetünk fáklyákkal meg kiegyenesített kaszával a Stainless-ék székházához :)
    És visszük magunkkal a Carmageddon előrendelőket is, hogy ne öten legyünk :)
  • DasIsFuck
    Csak papíron nem lehet egérrel véletlen félrekattintani mindenféle korreagálási lehetőség nélkül.

Itt meg egy véletlen kattintás és már nem is tudsz korrigálni, mert elforgatja automatikusan a manákat is.

Azt kellene, hogy az adott lapot amíg lenyomva tartod a bal egérgombot még vissza lehessen helyezni a kezedbe és ne kattintással automatikusan rakja le azonnal.

• Dzsini
    Az mondjuk papíron is úgy megy, hogy ha kijátszottál egy lapot, azt nem veheted vissza :) (lásd még: sakkban megérintett bábu)
  • DasIsFuck
    Úgy lehet attack helyett skip attackolni, hogy mivel mind a kettő ugyan azon a gombon és pozícióban van a képernyőn, így megesik, hogy reflexből elskippeled a támadásod.

Rossz lapot meg szintén egyszerű, mert ha véletlen rákattintottál már nem tudod nem lerakni.
  • Shep
    Úgy lehet rossz lapot lerakni ,hogy nincsen mindenkinek 10000000000000000000000000 colos monitorja. Egyébként meg bírom az olyan embereket akik soha nem szólnak hozzá a topichoz érdemben, csak néha belöknek valami rugdosódást!
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.10.04. 10:56:08
  • Jaqen
    Hogy lehet attack helyett skip attackra nyomni, meg másik lapot lerakni a kiválasztott helyett? Nem kell őrült módjára kapkodni.
  • DasIsFuck
    Ezt én is sokszor tapasztaltam.

• Shep
    Másik amit nagyon bírok ,hogy vagy szarásig adja a földet de mást meg semmit, vagy pont fordítva, és ezen a mulligan sem segít, mert hiába próbálok olyan kezet kapni amiben van elég föld ha az első kézre nagyon rosszat adott hiába húzom újra és újra ugyanolyan szar marad. Szar a keverőgép, le kellene cserélni :D
  • Shep
    Ja, a lapkirakás tényleg idegesítő, elég kicsit mellényomni és vége, ezért már nem böködök, hanem lenyomva tartom mert akkor még lehet esc-el korrigálni.
  • Tinman #818
    +1

Feldobom még azzal, hogy már nem 1x nyomtam rá a skip attackra, az attack helyett. Szerintem tették volna 1 gombra -.-

Továbbá ha ki akarok tenni egy lapot, volt már, hogy a mellette levőt tette ki, mert nem pixelpontosan oda nyomtam ahová kellett volna. A GUI-val k. kéne már valamit kezdeniük.
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.10.03. 13:10:47
  • Shep
    Marha idegesítő, hogy játszom egy paklival és a meccs végén nem jegyzi meg hanem megint a legelső paklira ugrik, rendre elfelejtem és valami béna deck wizard paklival kell játszanom rankeden, ha meg eszembe jut akkor is idegesítő újra kikeresni az adott decket. Annyi idegesítő hiba van ebben a játékban ,hogy nem igaz.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.10.03. 13:09:20
  • Dzsini
    Tudott volna, a 7 napból 4 nap környékén megvolt 900 ezer az 1,2 millióból, és utána szinte megállt a növekedés (hétvége volt, beindult a prerelease a papír változatban, úgyhogy gondolom az elszipkázott egy csomó játékost. ráadásul nem jött a BFZ frissítés se, amit sokan várnak) - elég jól belőtték, hogy kb. mennyi jöhetett volna össze.

Idáig egy volt, ami hibásan működött, és egy volt, amit érezhetően túlméreteztek, mert a közelébe se értünk az elvárásnak. Plusz volt egy csomó, amit nagyon alulszámoltak, mert 2-3 nap alatt megvoltak. A mostanival megint alálőttek szerintem, hamar meglesz, még a mostani csökkent játékosszámmal együtt is.
  • Tinman #815
    De akkor főleg nem értem.

Van statisztikájuk, ha van egy kis eszük, abból világosan láthatják, hogy mennyi instant/sorcery megy el adott idő alatt. Akkor miért állítanak fel olyan kritériumot, amit a közösség 100%, hogy nem tud teljesíteni?
  • Dzsini
    Mivel nem teljesítettük, így senki nem kapta meg :)
  • Shep
    Én se kaptam meg pedig nem egy varázslatot elnyomtam. A múltkori beragadt azért sem adtak semmit. Tényleg kabaré.
  • Tinman #812
    De jó, már megint nem kaptam meg a 40G-ot a community questért.

A kritérium az volt, hogy toljál el instant vagy sorcery spellt multiplayer módban. Deck builderes pakkot vittem, eltoltam min. 5 db. varázslatot, az ellenfelem viszont nagyon hamar kilépett, az A.I. végül elvert. Szépen láttam, hogy a meccs végén még menti is a játékot.

Aztán persze sehol a 40G... hihetetlen mennyire amatőrök.
  • Shep
    Ej de trükkös vagy :D Na hát akkor majd meglátjuk, az viszont jó, hogy egy pár tallér megint összejön majd a singleből.
  • Dzsini
    Valószínűleg az egyik :)
    Én azt tippelem, hogy lezárják az előző évadot, és akár rank alapján kiosztanak pár boostert vagy aranyat, és indul az új. De nincs róla információ, úgyhogy ez csak spekuláció.