XJEn519AEL.png
  • Dzsini
    Több "alaptípusa" van a játékosoknak - nem csak Magicben, amúgy is.
    Két profiltípus, az egyik a "miért" játszikra adott válasz alapján sorol be, a másik pedig aszerint, hogy "mi tetszik" benne, hol látja a szépséget a játékban.

Az első szerint 3 fő ág van, nevet is kaptak, hogy könnyű legyen hivatkozni rájuk:
    Johnny/Jenny - az a kreatív játékos, aki számára a játék önkifejezés. Szeret nyerni, de stílussal. Saját célokat alakít ki, kreatív (néha nagyon nehezen működő) módokat eszel ki, őrült paklikat rak össze, és imádja, ha egyszer jól jön ki minden lap, és csodát művel.

Timmy/Tammy - az a játékos, aki a játék nagyságáért játszik - látványos lények, látványos varázslatok, izgalmas akciók - nyerni annyira nem is fontos, de ha egyszerre lepakolja az összes lényét, akkor fülig ér a szája :) Ő a Power Gamer.

Spike - ő a kompetitív játékos. Ő nyerni jött. A lényeg, hogy az ellenfelet legyőzze, megtalálja azt a paklit, amivel a legbiztosabban célhoz érhet. A legtöbb versenyjátékosban erős a "spike" gén.

Az esztétikai ág szerint két fő irányvonal van:
    Mel - ő az, aki a szabályokat, a mechanikákat, azok összefüggését, összekapcsolódását szereti a játékban. Gyönyörét leli abban, hogy milyen jól illik össze X és Y mechanika, amit egymás mellé helyeztek, és szereti felfedezni, hogy mi lehetett a szándék amögött, hogy egy-egy lap működését úgy fogalmazták meg, ahogy.

Vorthos - ő az, aki a sztorit, a kreatív felépítést, egy-egy lap, vagy akár egy teljes készlet egységét, felépítését, "ízét" szereti. Kívülről-belülről ismerheti a történeteket, ő az, aki minden lapnál először a dőlt betűs sztorit olvassa el, és a képet nézegeti meg. A szabályok csak később jönnek.

Én erősen Johnny vagyok, kicsit Timmy és egyáltalán nem Spike. Ezért nem foglalkoztam-foglalkozok a rangokkal a Duelsben, és ezért farmoltam össze az összes lapot, hogy ne korlátozzon abban, hogy a legvadabb ötleteimet összerakhassam a választékból.
    Emellett - és ezért írtam le az egész fentit - ízig-vérig Vorthos vagyok - annyira, hogy a Duels előtt sok évig nem is játszottam, csak olvastam és nézegettem, hogy mi történik a világokban, elolvastam a könyveket, a lapokat, nézegettem a képeket. Hogy ezekkel játszani is lehet - az másodlagos nekem :) Ezért tudok ennyi mindent a sztoriról, a háttérről. Nekem ezt jelenti ez a játék. A fantasztikus világokat.

Felismerni, és elfogadni, hogy más emberek mást vagy másképp szeretnek - akár ugyanabban a játékban is - nagyon fontos lecke. És egy játék akkor igazán jó, ha felismeri, hogy mit lehet szeretni benne, és ezeket az igényeket ki is tudja szolgálni.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.18. 22:32:04