3985
XJEn519AEL.png
  • Dzsini

(nem garantált, hogy bekerül a Duels BFZ-be, de ez azért nem rossz sárkányos lap a következő készletből :) )
  • Eisenberg
    Hát akkor várok vele egy kicsit :) Amúgy ma 10-ből 1 meccset nyertem akár gép (medium) akár játékos ellen mentem. Valami gikszer mindig volt. Na majd holnap...
  • Dzsini
    Papíron igen, a két előző készlet a Fate Reforged és a Dragons of Tarkir csurig volt sárkányokkal, de a Duelsbe nem nagyon került (egyetlen igazi sárkány van, a vörös Avaricious Dragon, a másik két említett az drake), és a Battle for Zendikar se nagyon a sárkányokról szól. Szokott néhány lenni szinte minden világban (annyira a legsikeresebb lénytípus, hogy nem hagyják ki), de nem várható most olyan jelenlét belőlük, mint ami év elején volt. Nem olyan jellegű világ következik.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.17. 20:47:33
  • Shep
    Van egyáltalán annyi sárkány ,hogy összejöjjön egy értelmes pakli belőlük? Nekem most így hirtelen a csont, a másik a 4/4-es meg a sárga 2/3-as flash sárkány ugrik be.
  • Shep
    Hát igen, a HS gyerekrajzos vackai röhejesek a Magic festményeihez képest, egyedül a béna hátlap az ami szörnyű, élőben jól néz ki de a játékban, ahogy te is írtad egyszer, mintha paintben rajzolták volna oda, a paklival együtt, ez a része a HS-nek jobb.
  • Eisenberg
    Sárkány pakli mennyire életszerű a játékban? Nem bontottam még sárkányt de szeretnék egy vörös-zöld sárkány paklit összerakni. Lehetséges?
  • Tinman #723
    Ez a játék egyszerűen jóval intelligensebb, mint a HS. A HS-nak is megvan a maga bája, de ebben valahogy SOKKAL átgondoltabb az egész és ami a lényeg, hogy a random az kimerül abban, hogy milyen a lapjárásom és nem abban, hogy kiteszek egy lényt és vagy 1-et sebez, vagy 4-et és vagy pont azt szedi le amire vágyok, vagy nem. A tököm kivan a HS-ban a random tengerrel. Rettenetes.

A másik meg az art... mióta csak lehet Magic Duelst játszani, azóta minden nap tolom, de a kártyák zömmel rettentő igényes artját nem tudom megunni, ahogy a zenéket sem. Olyan jó lenne, ha animálva is lennének, mint amit múltkor betettél, hogy van már ilyen, csak Duelsben még nincs :-(
  • Shep
    Szerencsére azért a gép is egész jól játszik, jó vannak hülyeségei de élvezetes meccseket lehet nyomni ellene is és legalább nem kell várni amíg kitalálja mi legyen :)
  • Tinman #721
    Lassan nincs különbség... első 3 körben ha jól kezdek, már lépnek is ki és játszhatok a gép ellen -.-
  • Tinman #720
    Baz! GRATULA! Ez igen!
  • Shep
    Durva az a deck amúgy, jó lenne egy decklist.
  • Dzsini
    Kenji rank 25-ös egy olyan paklival, amiben kb. 10 nem alapkészletes lap van. Mókás :)

Most épp a "vörös lapot nem is akarok látni" alapelv szerint gondolkodom egy paklin, amivel mókából tolom majd a ranked meccseket - nem nyerni, játszani :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.17. 17:32:20
  • Shep
    Nem rossz, nekem kell még vagy 35, de majd meglesz az. Remélem az új kieg érkezése a papíros után lesz vagy 2 héttel és akkor addigra kb nekem is fullos lesz a szett.
  • Shep
    Ez igaz.
  • Dzsini
    Megvolnánk :)
  • Dzsini
    Gideon harcol, neki ez a stílusa. Nincs is mínuszos képessége, az összes loyalty arra megy el, hogy állja a pofonokat. És nulláért akár egy 4/4-es sérthetetlen harcos lesz belőle, ami dupla annyit üt, mint Chandra első két képessége :)
  • Shep
    Erre gondoltam én is, csak valahogy ez így nem tűnik annyira jónak, mint pl. Chandráé.
  • Dzsini
    Első pont arra jó, hogy magára ránt vele egy ellenfelet - pl. Jace-el (lényként), vagy a tengeri csillaggal biztos soha nem jönne támadni, sem valami más utility lénnyel.
    Vagy ha van valami nagyon erős lénye, akkor az ahelyett, hogy megölne téged, nekimegy Gideonnak, akár le is üti, de te kapsz plusz egy kört élni.
    Vagy ha van valami erős védekező lénye, azt is ki lehet mozdítani vele, hogy utána támadhass.

De biztos jó még egy-két dologra :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.09.17. 16:45:01
  • Dzsini
    Kothophed nekem már ölte meg az ellenfelet :) kevés életpontnál kihozta, gyorsan feláldoztam és lelövöldöztem pár saját lényemet :D
  • Shep
    Ez gép, vagy élő ember ellen volt?
  • Shep
    Na megvan Gideon is, de az első képessége nem teljesen világos, valaki elmagyarázná mire jó ez pontosan?
  • Tinman #708
    Lol és innen megnyertem :-D

Más... nem olyan rég nyitottam Kothophed démont. Baromi jól bevált fekete/vörös és fekete/semleges dekkjeimben. Na de amikor ellenem tették ki... pffffuuu megértem megoldani, nagyon nem jó ha az ember szembe kerül vele és nem tudja valahogy eltüntetni :-/
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.09.17. 16:22:46
  • Shep
    Jó, hogy vagy 1 hete Chandrát nyitottam, csináltam ugyanis tegnap egy piros aggro decket farmolni a gépet pár perces meccsekkel, ez szépen megy is, na mondom nézzük meg rankeden. Hát lényegében vele nyertem meg a meccset, 12 sebet nyomtam vele az ellenbe, a végén a 7 sebzéssel öltem meg, durva egy lap.
  • Dzsini
    Az a tervük vele, hogy folyamatosan frissítik az új készletekkel, ezt használják "tanítsuk meg a játék alapjait" platformnak, tehát nem fogják magára hagyni.
    Mellette történetet is mesélnek, és nincs semmi fizetési korlát a játékban, és nem kötelezően multiplayer, az AI ellen is lehet játszani.

Ez alapján 2-4000 egyszerre aktív játékos van Steamen keresztül (a játék létezik iOS-re és Xbox One-ra is, a PS4 verzió is jön). Ez valószínűleg szépen megugrik majd, ha megjön az új kártyakészlet.
  • Jaqen
    Király, ennek örülök :) Remélem ez a játék nem lesz magára hagyva mint a Duel of Champions. Nagyjából hányan játszhatnak vele? Hol lehet ezt megnézni? Fb oldalon 3000 körüli kedvelés van ami kevés.
  • Dzsini
    Kenji úgy néz ki mostanában minden reggel (nekünk este) Duelsezik - nyitott már pár boostert (nem sokat) és tizennéhányas rangon jár.

Van mit tanulni tőle.
  • Dzsini
    Annak az a neve, hogy "ilyen kártyáim vannak és játszok", nem tartozik egyik archetípusba se :)

#622 és #623
  • Eisenberg
    És ha control/aggro? :D
  • Dzsini
    Ez egyébként a "dies to terror/doom blade/oblivion ring/reprisal/akármi" reakció nagyjából egyidős a játékkal - igen, szinte minden lényt meg lehet ölni egy varázslattal (főleg feketében és fehérben, kékben meg visszarakni kézbe-pakli tetejére). De neked sincs végtelen számú ilyen varázslatod, plusz TE nem jutsz előrébb azzal, hogy egy lényt lelőttél, és lényből az ellenfélnél több van, mint nálad eltávolításból. Hacsak nem végtelenül control alapú a paklid, de egy gyors aggro azt is kipusztítja, mert körönként 2 új lénnyel nem tud mit kezdeni. Az aggro ráadásul nem játszik Ulamoggal, mert soha nem lesz 10 manája.

#553 -ban már szerepelt egyébként :)
  • Jaqen
    Lehet számítani rá persze. Én mondjuk zöld-fehérrel játszom. Viszont a Wildsize-ot pl csak nemrég raktam be mert nem tetszett. Sosem lehet tudni pontosan milyen lapjai vannak az ellenfélnek. Maximum ha mindet eldobattad. Van egy lap ami 15 kártyát küld temetőbe az ellenfél paklijából. Ehh... Most játszottam egy vörös-kék ellen. 3 mana, 2-3 lény, védekezés. Sorba szedtem le a lényeit később, 1x visszarakta az összes lényem a kezembe, majd jött mana, és 20-2-ről felmentem, 6-9-re. Végül egy hiba miatt kaptam ki: Ugye a kezében nem volt már lap, Nekem volt egy fog-om meg egy reprisal. 2hp-m volt, Ő támadott egy repülő lénnyel ami,2/2-es volt. Na mondom jöhet a fog. Aha csak felhúzta a lényt előtte 5/5-re. Márpedig ha a fog megmarad ki tudom védeni a 2-t sebző spelljét elvileg. Azért kicsit rossz érzés amikor küzdesz, jól játszol, de végül kikapsz, és esel egy rankot. Nemhogy ösztönözne a játék, hogy szép volt vagy vmi. Lelombozó :D
  • DasIsFuck
    :D

Az eldrazi oldal az exile mechanikára elég sokat fog építeni ebben a setben:)
    meglássuk mennyi kerül ebből be az originsbe, mert kicsit bonyolultabb már ez és ezeket eddig sem erőltették.

amúgy itt nézelődhetsz a választékból:)

planeswalkerek:

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.09.15. 19:07:25
  • Shep
    Azt a büdös.
  • DasIsFuck

• DasIsFuck
    Attól függ mennyire tapasztalt játékos.
    Egy kis tapasztalattal már számítani kell ezekre a removalokra fehér ellen.
    Ahogy pl zöld spalshbe a wildsize,titanic growt és társaira is számítani kell.

Én fehér ellen mindig figyelek, hogy ha nem muszáj ne pumpáljam fel 4 erőig a lényemet.
  • Eisenberg
    Nem értem ezeket az Eldrazi lényeket. Jön egy Reprisal azt csókolom. Előző meccsemben az ellenfél két lényét ütöttem le egyszerre két Reprisal-al. Biztos nézett egy nagyot. Kéne egy chat :)
  • Shep
    Beszarás mennyire poén és kicentizett ez a mill deck, most 3 hp-ról nyertem és 1 meccs alatt meglett a célozd az ellent 15x küldetés. Ráadásul még jó pár lap hiányzik hozzá, na de majd ha azok meglesznek ... :)
  • Dzsini
    Amikor elérsz odáig, akkor a vásárlási listán a legnagyobb szám elkezd csökkenni, és odaírja, hogy "max".
  • Shep
    Nekem, ha tényleg 80 kell, akkor még 39 pakk a híja.
  • Dzsini
    Nekem pár nap, és kész van az Origins, onnantól jön az előtakarékosság :)
  • erasmus4
    Mondjuk nem baj a szűkített készlet mert, még 20 pakli hiányzik az originből és nem soká jön a BFZ, szóval amint komótos tempóban megvna egy set nagyja jön is a következő :). Ha fullos setet kapnánk esélytelen lenne megszerezni mindet.