Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gilmoor
a boltok (store trader,armor,weapon stb) úgy működik, hogy miután már van supply line felépítve más telepeiddel, azután a lerakott és munkaerővel ellátott pultok üzemelni kezdenek. El kell teljen 1 nap legalább, hogy láss valami változást.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Morál növelésre csinálj világítást azokra a helyekre, ahol alszanak az embereid. Scavenger postot minden telepeden csinálj, fontos! A védelmi berendezéseknél a fa építmény valójában egy guard post (őrhely). Ha több van egymáshoz közel, akkor az a fickó akit az egyikhez hozzárendelsz, beugrik a többibe is. Gyakorlatilag őrjáratozásra kényszeríthető indirekt módon. Hosszú fal mentén leraksz 20 méterenként 1-et, akkor végigjárja mindet. Alapvetően a karavánokat támadják a behatoló, tehát amerre a karavánjaid járnak, arra találod a behatolókat is - illetve oda érdemes fokozott védelmet építeni.

Valaki konkretizálná és megerősítené, mi kell ahhoz, hogy megosztott alapanyagkészlettel rendelkezzenek a telepek? Mert nekem még nem kapcsolta össze a "bankot", nem működik a hálózatba kötött szeméttároló 😊

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

lipovics
Hogyan allits be kereskedelmi utvonalat es hogyan kuldj telepest egyik helyrol a masikra: http://www.gosunoob.com/fallout-4/how-to-start-supply-lines-and-move-settlers/
Gilmoor
1-es karizámval sajnos nincs sok választásod. Legfeljebb 10 + 1 (a +1 a charisma szinted) ember lehet a tanyádon. De jó hír, hogy minden tanyádon lehet ennyi embered.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

De a kereskedő perkekhez kéne karizma ami meg nincs (1-es) 😄 Ennél sokkal fontosabb perkek vannak, amikkel túl kell élnem a legnehezebb fokozaton 😄

Így csak a díszítés maradt, de azt is csináltam a kocsmába. A többi, meg amit írtam minden van, max terményekből kéne változatosabb még, de az könnyen megoldható lesz.

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Kandurex
...hát....visszatértem, megen <#zavart2>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Közben megoldódott. Borderless windowed módban kell elindítani a játékot és lám nem ugrál 60-61 fps közt többet, no microlag! 😄

MSI Z370 Tomahawk, i7 8700k @ 4.70GHz, Corsair Vengeance 16GB 3200MHz CL16, Asus TUF RTX 3080 OC, Samsung 970 EVO 500GB, FSP Hyper S 700W, Noctua NH-D15, Acer Predator XB271HUA

PiszkosFred
Dekoraciok, vilagitas, valtozatos termenyek (a kiskertben ne csak egy fele cuccot termessz) + megfelelo vedelem, ivoviz mennyiseg, es kesobb nem art 1-2 kereskedo pult sem.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.16. 12:57:56

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Valaki tudna arra válaszolni, hogy miként lehet a lakosságot növelni és a jókedvet fenntartani az egyes táborokban?

Például az alap táboromban most 11 fő van. A morál lement ismeretlen okból 56%-ra, pedig előtte 80+ -on volt és semmi sem változott. Mindennel ki vannak elégítve bőven és mégis romlik folyamatosan :/ Pedig még egy komplett kocsmát is felhúztam nekik zenegéppel, bárpulttal és biliárd asztallal, világítással, TV sarokkal, beülő hellyel.

A másik helyen meg ahova semmit se raktam szinte folyamat úsznak a boldogságban és állandóan növekedik a népesség, csak épp alapanyagom nincs amivel építkezzek nekik (mozinál).

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Perception alatt a lockpick perket 3. szintre.
Gabisan666
A Lockpick masterhez melyik perket kell fejleszteni?

Asrock Z390 PhantomGaming9☆9700K/4500Mhz☆GSkill TridentZ DDR4 2x8GB KIT 3200MHz/3600Mhz☆ Gainward RTX 4070 Ti Reunion GS 12GB☆Samsung980NVMe500GB☆Toshiba SATA3 2x3TB☆Asus Xonar AE☆ Seasonic GX-1000☆

Myselor
én éltem vele és a társai adnak is küldetéseket de ő igencsak elfoglatl a repülőről beszél folyamatosan,és okés rendben köszi akkor😊
Találkoztam Danse-vel, akinek miután segítettem felajánlotta hogy csatlakozzam a Bos-hoz, de nem éltem a lehetőséggel. Nem tudtam hogy meg kell várni a Bos belépőjét hozzá. Ami különben elég látványos. Nick előkerítését követő főküldetés után jönnek.
Myselor
én sajnos nem tudom a választ de kb megtudnád mondani miután nick valentine-t előkerítették hanyadik küldetésben találkozunk a bos-el?kellene paladin danse társként hogy az mikor elérhető köszi😊
Erősen spoileres kérdés, csak az nézze meg aki a főküldetésben eléggé előre haladt:
Hogy tudok, kilépni az Institude frakcióból? Miután rájuk találtam, nem hagytam ott őket egyből a picsába hanem gondoltam megismerem őket először és elbeszélgettem a vezető tudósokkal. Na de én ezek után sem találtam őket szimpatikusnak, nem értek egyet a terveikkel. De nem tudok beszélni a fiammal, csak elküldött hogy levadásszak egy szökött androidot. Nem ad lehetőséget a játék hogy az előbbi okokra hivatkozva ott hagyjam őket. A wastelandet járva most már minden synth barátságos, de engem zavar hogy látom amint a Bos-t ölik, vagy egy npc-t próbál kinyírni a szintetikus másolata, és én ezeknek az oldalán állok. Ha kinyírok belőlük párat, meg még egy corser-t is, akkor kiírja a játék hogy kirúgtak a frakcióból, de ez nekem nem jó megoldás. A munkahelyén nem úgy mond fel az ember hogy lelő néhány kollégát.

Utoljára szerkesztette: Marinecorps, 2015.11.16. 12:23:10
LeWyTy
Am meg az hogy van hogy "állítólag" alig van lőszer, de kraftolhatsz tureteket amik ontják magukból. Hol itt a logika?
#2708 na jó az alap hogy nincs mert felesleges 😊

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Myselor
egyébként egy jó tipp fusion core-ra.mielőtt pont kifogyna vedd ki és rakj be egy újat a power armorba.a majdnem üreset pedig add el kapsz érte 100kupakot😊 jobb mint kidobni nem?^^
Myselor
hát értem,te tudod de én pl a flamert biztos nem használom😊 azt is el lehet adni jó pénzért a lőszert bele
LeWyTy
Alap hogy nálam minden lőszerhez van jó fegyver és ha mást nem is de pontosságra és sebzésre ki vannak maxolva.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Myselor
fizess más fajta lőszerből amit nem használsz,jetből stb ha nincs pénzed rá én sokszor spórolok így ezzel 😊
Utoljára szerkesztette: Myselor, 2015.11.16. 12:13:57
LeWyTy
Genyóság azt mondani hogy akinek kevés a lőszere az tanuljon meg célozni és ne daráljon hanem célozzon. Én csak összeszedem ami útbaesik és szerencse hogy nincs súja mert nem bírnám cipelni annyi van. A legkevesebb is 2-300felett van mindíg 😊

Myselor
én nekem 45ös lőszerből több ezer van ,abból szoktam vásárolni xdd
Terawatt
.308 megy a sniperbe

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

morcosqtya
Akkor nekem eddig nem jöttek.
Van .38-as de abból kevesebb van, és szerintem az megy bele a sniperekbe... nem?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

morcosqtya
Tegnap ránézek a telepeseim házára, bemegyek a fürdőszobába és egy Brahmin kétfejű tehén legel a tusolótálcából... 😄DDD

dartonite
Igy van, nagyon durva .308-as fegyvereket lehet csinalni ha van ra perked es cuccaid.

#2688 : egy teljesen alap i5-2500,gtx970 es 8gb ram elegendo a maxos/ultra beallitasokhoz.
PTW
Az sniper ammo

Gilmoor
.308-as a legerősebb lőszertípus. Megfelelő fegyvert kell hozzá fabrikálnod.

morcosqtya
Lőszerem alig van, gyakorlatilag menekülök a wasteland-ben egyik lőszeres ládától a másikig...
Amiből van sok az a .308-as kaliberű gané, de ahhoz meg nagyon szar pipe pisztolyok tartoznak... van később normális .308-as fegyver a játékban?? (Spoilerben is jöhet)
Lőszertalálós perk 1. rangja megvan de még így se dob sokat.... 😞

morcosqtya
Miért??? Alapra építve legalább a talajegyenetlenségeket kiküszöbölöd nem?
Meg van lépcső is.

kill3r21
A falak széllesége megegyezik a tető négyzetekkel, szóval befedni be lehet, én ott rontottam el hogy az alapra építettem, tök felesleges szerintem 😊
én úgy vettem észre,h nem
morcosqtya
De a tetőd illeszkedik a falak vonalához?

kill3r21
Nálam igen, pl nem olyan nagy a betonalap, mint pl 10fal szélessége , igy egy kicsi rész lelóg
_Kondor_
Szerintem nem fogy el, ahogy a minuteman-es település megsegítő küldik is végtelenek.
morcosqtya
Ha betonalapra (lebontott ház) építek akkor ugye nem kell szarozni a falak elcsúszásával?
Kezdtem építeni egy vityillót de gané lett mert kb a magyar kőművesek csinálnak ilyet, hogy a tető széle nem párhuzamos a fallal etc..
Elég c..gány munka lett.

MarkBlade
Valaki segítsen.. Mennyi quest van a BOS recon-höz? Van egy olyan érzésem hogy beragadtam. Gyűjtenem kell neki dolgokat de egymás után adja.. már vagy a 10-et csinálom neki és volt olyan hogy ugyanarra a helyre visszaküld 3*. Semmi ellenség nincs már ott de a cucc a ládába.
Elfogynak ezek a küldetések vagy bug ez?
morcosqtya
Akkor proci meg a vinyó (de főleg proci) a szűk keresztmetszeted ahogy írod.
Hivatalosan i5 a minimum és i7 az ajánlott.
Szerintem egy fasza húzott i5 elég lehet az ultrához. Meg persze 8 GB RAM...

PiszkosFred
Annak akkor nagyon orulok. En sem teszteltem meg le, de akkor megnyugodtam.

morcosqtya
Ha felveszek egy pisztolyos perket amivel 20% +sebzést kap minden nemautomata pisztoly, akkor az invben a dps értékek ezekre a fegyverekre meg is nőnek és úgy mutatja ezután?

patchaou
A 960 is vinné, de lassú vinyóm van, olyan procim ami nem tudja kihajtani a vga-t és kevés ramom. Az egész gép került kb annyiba mint a vga 😊 Mégis ultrán szalad, a drop biztos hogy nem a vga miatt van, főleg hogy full low-on kis felbontáson is ugyanúgy droppol.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

_Kondor_
4 típusú fegyver van a hozzájuk tartozó perkekkel:
-közelharci: big leagues perk kell hozzá
-nem automata puska(pl. a sima shutgun): rifleman
-automata fegyverek: commando
-pisztolyok: gunslinger
Pipboy-ban nézve az inventorit ami a karakternél van , annak a nézettét lehet átállítani kinyerhető anyagokra. Nem értem ez az egyéb tárolókban miért nincs(vagy nem találom csak).

"vessetek a mókusok közé" :)

morcosqtya
Én úgy olvastam, hogy ez nem így van. Volt egy fallout4 tips, amiben leírta, hogy nem "pazarol" a játék, amit szétbont abból a megmaradó nyersanyagot berakja és tárolja a workbenchben.
Gonosz dolog lenne ha a kakkukos óra többi része eltünne.. elvileg nem tűnik el, megkapod azokat is.
Szerintem...
• You do not need to break down junk items to get components the game will do it for you and deposit extra resources in the workbench.(It may take some time to appear)

_Kondor_

Zárnyitást(Cait), hackelést(Valentine) el tudod végeztetni csapattársal, persze úgy sokkal kényelmesebb ha neked is megvan. Talán inkább a zárnyitás fontos.
A novice szintet perk nélkül is tudod csinálni, ha jól emlékszem. Eddig egyszer kellett küldetéshez hack (master), ami side quest volt (41. szintig).
Mindig printscreent-t nyomok az olyan zárakról, terminálokról (és a térképről) amit nem tudok feltörni, hogy később, ha már megvan a perk a szükséges szinten, vagy npc-vel vissza tudjak jönni.
dartonite
Ooo elvileg nem.
En is olvastam ehhez hasonlo aggodo kommenteket de valamelyik jutub videoban cafoltak.
Oszinten szolva eleg nagy hulyeseg lenne ha tenyleg egyebkent a foldre dobalva kene szetszedni mindent.Nem tudom megerositeni vagy megcafolni, akinek van erre vonatkozo tapasztalat az megoszthatna, engem is erdekel.
Carlos
Gyors kérdés.
Milyen fegyók számitanak Rifle-nek? Csakmert gondoltam pakolok rá párat de nemtom, hogy a shotgun pl az-e. Van leirás valahol hogy mi tartozik a rifle alá? (vagy minden ami nem pisztoly? mi van az energiafegyverekkel (cryolator))

Előre is köszi!

Þór vígi þessi rúnar

PiszkosFred
Hasznald az alkotoelem nezetben a Q betut a hianyzokra, az megjeloli a vilagban azokat a targyakat, amelyben talalhato az az elem.

Könnyelműen beírtam hogy van olyan nézet. Tegnap megtaláltam de most hamar ránéztem hogy konkrétabb segítséget tudjak nyújtani és nem találom( bocsánat). Pedig tuti nem álmodtam 😊 . Keresem de ma már nem sok időm van mert dolgozni kell mennem , ha esetleg valaki megleli ne tartsa magában az infót .

"vessetek a mókusok közé" :)

PiszkosFred
"NEM kell szetszedni a cuccokat.Eleg ha szepen bepakolod minden felvett szemeted egyszerre a workshopba, a beloluk kinyert alapanyagot szamolni fogja a jatek."

Nem biztos, hogy igaz, de olvastam (meg nem teszteltem le), hogy a workbenchben tarolt "szemet" alkotoelemeibol ha csak egyet is felhasznalsz, akkor az egesz megsemmisul. Mirol is van szo? A "Kakukkos ora" all peldaul: 2 csavar, 1 rugo, 1 uveg (hasrautok)
Na most, ha ezt az orat berakom a workbenchbe, akkor ha epitek valamit, amihez kell 1 csavar, akkor az egesz orat fel fogja hasznalni,de ilyenkor megsemmisul a rugo es az uveg is (nem kerul kinyeresre/tarolasra).
Viszont, ha ledobom a foldre, majd ott "R" betuvel lebontom, akkor megkapom az alapanyagokat (noha nem mindet), es igy epitesnel csak a mar kinyert csavart fogja felhasznalni ugy, hogy megmarad a kinyert rugo es uveg is.

morcosqtya
De csak az inventoryban ugye? Külső nézetben amikor felveszem a lomokat akkor nincs ilyen?
Sajnos mindig belefutok valamilyen nyersanyaghiányba.. réz, áramkör, posztó.. 😊 stb..
Csórikáimnak az egyik bázison még ágyat se tudtam eleget gyártani mert nem volt ott elég cloth..