11630
  • oneal1
    rendőrségen kaptam a BOS uniformos csókától, alkatrészt kell beszerezni.

de gondolom a probléma ott van, hogy pont előtte tisztítottam ki a kórházat ahonnan el kéne hozni a cuccot :)
    igazából mást nem tudok csinálni mint várni.
  • SaGa Jr
    Zozo0122:
    Simán lehet akkor akár egy script hiba a probléma forrása, ami miatt nem vált idejében (vagy egyáltalán) képet a program csak szöveget.

Ezekből a brahmin-okból még azt is kinézném, hogy kecske módjára minden vackot felzabáljanak azt lehet még kedveznél is neki. :)

PiszkosFred:
    Na majd az öreglány körmére nézek. Mostani játékomban még úgysem beszéltem vele mióta betelepült a bagázs Sanctuary területére.
    Lehet csak az első végigjátszásnál makacsolta meg magát a vénség (talán valami bug-ot sikerült megtapasztalnom), azt most nem lesz vele baj.

A fej leüvöltés meg azért volt esetében, mert 3 sikeres meggyőzés után még mindig meggyőzést igényelt volna (sorjában a második legnehezebb fokozatút), ekkorra meg elfogyott a türelem azt jött a fenyegetés. Az is használt, azonnal letette a cuccot.
  • Zozo0122 #4496
    A gépem elég jó, szóval nem hiszem, hogy bármi hardver gond lenne, max annyit tudok elképzelni, hogy SSD-n annyira gyorsan betöltene, hogy csak 1 képet kéne várnom.

A fémoszlopokat én valahogy nem tudom grabelni, nem engedi őket. Arrébrugdosni sikerült őket, bergudostam őket a kukám mögé, de a letört csonkok még így is csúnyák...

A tehénnek én is feltöltöm majd a kádját, büntetésből fémhulladékokat fog enni meg üvegszilánkot amiért széttörte az oszlopokat :D
  • PiszkosFred
    Erdekes, nekem pont forditva volt. Amig rajta volt a szeren, addig csak ult a szekeben egy ujabb adagert konyorgott, de meg ejfelkor is. Szidtam is, mert volt egy bazis atepitesem, es nem tudtam kiszedni a nyomorult szekebol :D, semmi parancs nem volt, csak beszelgetes es kesz.

Aztan amikor leszokott (azt hiszem esz ervekkel, nem eroszakkal sikerult), akkor sirt, hogy "papa latomasok", de onnantol kezdve zok szo nelkul dolgozott (foldekre kuldtem, nana) es este ugy aludt a sajat kis hazaban az agyaban (epitettem neki egy kulon viskot), mint a kisangyal.
  • SaGa Jr
    A forgó kép megjelenítésben lévő késést nem tudom mivel tudnád kiküszöbölni, megeshet, hogy nem is lehetséges. Lehet a ludas a dologban egy lassú HDD (főleg ha az nem egy standard 7200-as, hanem csak egy adat tárolásra használandó 5400-as fordulatszámú) vagy akár lehet más jellegű is a probléma(lassú proci, szarul megírt script, gyenge videokártya vagy épp a gondolt egyet a program azt ezt adta).

A fémoszlopokat én nem tudtam eltüntetni a disable paranccsal, nem volt saját kódjuk, hiába próbáltam kijelölni a letört elemeket vagy az ott maradt talpukat, kiírta a program hogy ahhoz az objektumhoz nincs kódja, így a csonkok maradtak, a letört darabokat meg egyesével megfogta a karakterem (grab) azt kicipelte őket a területről (valójában egyszerre egyet cipelt a karakterem egyet meg rugdalt maga előtt).

Kenzou:
    Csak beledobtam a füvet a bocinak, azt maradt a helyén szerencsére (túl bőkezű nem voltam vele, azért a razorgrass annyira nem gyakori, hogy telerámoljam neki a vályút). Lehet az volt a dolog trükkje, hogy csak kidobtam az inventory-ból és nem pakolásztam vagy mert lényegében a földre hullik majdnem a razorgrass, nem valami tárgyon egyensúlyoz).

Az öreglányt én egyáltalán nem tudtam kirendelni semmi melóra. Miután meg legyártásra került a széke utána még passzívabb lett (ücsörgött és szövegelt ha a közelébe mentem, meg újabb adag anyagot kuncsorgott), míg végül leüvöltve a fejét leszoktattam az anyagról. Utána sértett dámaként járkált és kedve szerint tett hol ezt, hol azt (viszont érdekes módon a leszoktatás után már nem ment egyszer sem aludni a vénség, így lett az őrök mellett egy plusz éjszaka is aktív tagja a közösségnek).
  • PiszkosFred
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Megis mit varsz egy drogostol? Szoktasd le es mindjart dolgozik :D
  • Zozo0122 #4492
    2 dolog:

1, Töltésnél amikor betölt és kiírja a tippeket, nálam HDD-n általában 3 tippet tud kiírni mielőtt betölt, viszont az ahhoz rendelt kép elkésve jelenik meg az elsőhöz, utána nem is vált át. Tudok ezzel kezdeni valamit? Példa: Tehát elkezdem betölteni a mentésem, kiírja mondjuk, hogy a synthek mesterséges emberek stb, tölt tovább, ír a legyekről, majd kb. itt megjelenik egyx synth képe, aztán tovább tölt és már a power armorokról ír lent, de még mindig a synthet látom.

2, Az a retkes brahmin nekem is kitörte a kis fémoszlopokat a mozinál, mit tudok ezzel csinálni? Disable? Úgy mint a csontvázakkal?
  • Kenzou
    PiszkosFred & SaGa Jr:
    Ez a kutas dolog jó ötlet, máris jobb a dolog, legalább a látszat megvan. Én razorgraint nem raktam nekik, úgy voltam vele, hogy tuti az is el fog tűnni idővel, mint az összes többi tárgyam, de ha kész lesz az OCDecorator mod, akkor telepakolom nekik a kádat.

Nekem az elején (rögtön, miután megérkeztek Sanctuary-ba) még hozzárendelhető volt Murphy mama bármihez, be is osztottam a földművesekhez és hozzá is adta a kajához, amit ő termelt meg. Aztán adtam neki 1x Jetet, azóta semmi haszna, csak úgy van és nyavalyog.
    Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.07. 16:21:45
  • SaGa Jr
    oneal1:
    Milyen feladat vitt oda (kitől kaptad, mi volt a célja)? Az segíthetne a válaszadásban.

Esetleg próbáld meg, hogy beleteszel valamit a ládába, majd megnyitod és kiveszed belőle.

morcosqtya:
    ha kigyógyítottad sem tudod semmihez hozzárendelni, de onnantól kedve szerint csinál ezt azt vagy csak ücsörög. Nálam volt, hogy beszállt a kalapálók közé, hogy aztán ott lebzseljen a kocsmában amit építettem, aztán meg túrta a földet (de ettől nem nőtt a termelt kaja mennyisége, szóval ez csak látszattevékenység volt a részéről). Szóval túl sok hasznot nem hajt az idős hölgyemény. Ha túladagolod (háromnál többször adsz neki drogot) akkor felszabadul egy hely és betölthető egy hasznosabb személlyel.

PiszkosFred:
    Ez én is így csináltam. Ha már kaja nincs, legalább víz legyen úgy látszólag a jószág számára. Aztán később bedobtam némi begyűjtött razorgrass-t is a kádba. :D
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.07. 16:13:28
  • PiszkosFred
    Engem is zavart, aztan az eteto vegebe raktam egy kutat (a kicsit), arccal az eteto fele, hogy legalabb a latszat legyen meg :)
  • Myselor
    nem láttam hogy csinált volna valamit :D
  • morcosqtya
    Ráadásul Ő nem is dolgozik ugye?
  • Myselor
    nem is érné meg,én azthittem lesz valami értelmes dumája is de csak hüyle mint a szar.nem kell vele foglalkozni:)
  • Kenzou
    Már nagyon régóta ezt csinálja, de nem fogok visszatölteni annyira régi mentést, hogy megjavuljon, úgyhogy hagyom agonizálni. Sokra úgysem mentem a jóslataival.
  • Myselor
    nem rontottad el.én is adtam neki egy csomó szert xd ez csak bug szerintem
  • Kenzou
    Nekem kiszállt belőle egy névsorolvasás kapcsán (mikor összecsődítettem a népet a haranggal), és most folyton azt fújja, hogy le akar ülni, de nem ül vissza. Pedig már odavittem mellé a karosszékét is, de semmi. Csak áll ott a harang mellett és sír, hogy milyen fáradt. Kommunikálni sem lehet vele, mert fáradt. Lehet, hogy ott rontottam el, hogy adtam neki 1x Jetet?
  • Paranoia
    hja pfu jó
  • Myselor
    de ki fog ha leszoktatod a chem-ről.addig nyugodtan várja a halált a székjében meg az újabb shotokat,utána már kiszáll sétál stb :D
  • morcosqtya
    :D Komolyan?
  • Paranoia
    nem,nem mind1.
    2x gondold meg hova rakod mert utána nem fog kiszállni belőle.
  • Myselor
    berakja legelőre a speciális székét megfogod találni:)
  • morcosqtya
    Mama Murphy-nek nem jó akármilyen szék?
    Hiába építek nki, nem csinál semmit és nem is merül fel az a beszélgetés, hogy elfogadná a széket...
  • oneal1
    erre valaki?
  • Kenzou
    Nekem is volt már olyan, hogy a falból állt ki a tehén, amíg rá nem jöttem, hogy szegényke hol egyik, hogy másik oldalon akar enni. Egyébként ha már itt járunk: csak engem zavar egy picit, hogy üres az etetője? Mennyiből tartott volna olyan etetőt kreálni, amiben legalább látszólag van neki kaja/víz?

Közben este kiéltem lakberendezői hajlamaimat, és csak azért, mert jól néz ki, csináltam egy fára épülő lakást. Nem mentettem el, mert ez már tényleg túlzás, de jól néz ki, a szupermutáns-gyilkolásban megfáradt tagjaink pihentetésére ideális.
  • morcosqtya
    Ok, köszi!
  • SaGa Jr
    Az kaja-víz részlegben, ugyanabban a kategóriában ahol a scavenger asztalka is, ott mindjárt a második. Ugyanaz a kád amit a fürdőbe is tehetsz, csak ez brahmin feeder. :)

Kelleni meg nem kell neki, de úgy legalább nem császkál és tapos le mindent.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.07. 11:38:40
  • morcosqtya
    Etető kell neki? Az melyik csoportban van az építésnél? Misc?
  • PiszkosFred
    En korbekeritettem egy teruletet keritessel, leraktam egy etetot a kozepere, egy falat es tetot (ezen ne muljon a tehen boldogsaga) felejuk es csokolom.
  • SaGa Jr
    Igen is meg nem is. Van úgy, hogy beleszámolja őket a program a létszámban (főleg a térképen meg a quest menüben workshop listában) van, hogy nem. Jobb úgy kalkulálni, hogy ahol van tehén ott bizony egy helynek lőttek. Ugyanakkor azt tapasztaltam ,hogy ahol van tehén ott gyorsabban nő a happiness és kevésbé csökken.

Beosztani őket nem lehet sehová, olyanok mint a drogos öreglány, azt teszik amit akarnak.
    Leteszi neki az ember valahova az etetőt azt akkor legalább nem császkál mindenfelé és rombol amerre elhalad (power armor-ként kezeli a program a mozgását, tehát például homokzsákokon simán átmegy és megsemmisíti azokat, ahogy egyes ajtókat is lezúzhat vagy éppenséggel látszólag mozdíthatatlan tárgyakat eltörhet - mozinál például a kis póznákat letördeli és szétszórja, amiben meg a telepesek megakadnak és leblokkolnak).

Fal mellé ne tegyük az etetőt úgy, hogy nem merőlegesen van elhelyezve, mert a kétfejű tehén hol az egyik oldalán, hol a másikon eszeget (a két hosszú oldalon). Nálam megesett, hogy a tehén fejei az egyik oldalon a falból álltak ki, míg a teste fejek nélkül a másikon, elég bizarr látvány volt. kijavításához előbb megszüntettem a falat ami mellett az etető volt, leraktam egy másik etetőt máshová, jól körbejárhatóan, aztán mikor átment ahhoz a tehén akkor lebontottam azt ahol eddig evett (amíg eszik nem lehet mit kezdeni az etetővel) és visszaraktam a falat. Amikor eljött a tehén a fejei visszakerültek a helyükre. :)
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.07. 10:16:56
  • morcosqtya
    De őket nem lehet beosztani munkára... :) ugye?
  • PiszkosFred
    Valoszinuleg igen - en ugy vettem eszre -, mert akarhogy osztottam szoroztam, csak veluk jott ki az adott telepules letszama...
  • morcosqtya
    Ööö... a megjelenő Brahminok is 1 főnek minősülnek?
    Vagy mit kell velük csinálni? :)
  • SaGa Jr
    Jóózsf István:
    Megy is biztosan a toborzó rádió (tehát megjelenik a rádiós listádban is aktív adóként amit lehet hallgatni)? Velem már előfordult hogy vagy bekötni felejtettem el vagy véletlenül lekapcsoltam mert ugye fordítva áll rajta a megszokotthoz képest a kapcsoló.

Illetve van mindenből elegendő szabad kapacitás (kaja, víz, ágy) a lakos bővítéshez? Nem tudom ez befolyásolja vagy sem a lelkesedését és számát az érkezőknek, de hátha ezzel lehet rájuk is hatni ahogy mondjuk a támadások esetén is a készletek/termelés az egyik alapvető meghatározó tényező.

Sima settler-ek nálam akkor nem akartak megjelenni, ha falaztam és kaput raktam, hogy védelmet képezzek a településen. Valamiért nem voltak hajlandóak bejönni a kapun (még Preston-ék is csak új jöttek be, hogy le kellett bontanom a kaput és a falazatot ott ahol ők úgy gondolták majd bejönnek). Azóta kihagyom a kaput, csak egy nyílást hagyok két betonkocka között ami elég széles bárkinek (még brahmin-nak is, ami általában az első lakos szokott lenni mostanság mindenhol nálam, azt ezért eleve lerakom a brahmin itatót valahová), előtte egy kis terelő részleggel (a belső oldalra nem tehetek sajnos, mert akkor megint jön az ácsorgás és elmaradozás, nem jönnek be). Úgy vettem észre, minden településen vagy egy haladási útvonal amin át a lehetséges újoncok érkeznek és ha oda valami akadály kerül akkor megesik, hogy nem jönnek be. Ez az útvonal Sanctuary Hill-nél maga az úttest, így ha oda fal kerül akkor csak néznek bambán vagy meg sem jelennek egyáltalán a settler-ek, meg mindenki más is.

Aktuális karakteremnél 24 órányi játék után survival módban van összesen 5 településem (3 farm meg sanctuary és a mozi), de mindenhová még csak 1-1 settler érkezett, hiába lenne bőségesen elegendő mennyiségű készlet és szállás többeknek. Normál nehézségen az előző karakteremnél a rádióadó beüzemelését követően 1 órán belül többen jöttek egy helyre, mint most összesen. Talán a játék nehézségi szintje is beleszól a dologba.

Party Hard:
    Vannak hajszobrászok (fodrászok) a játékban és van egy plasztikai sebész is. Velük megoldható a karaktered fizimiskájának átalakítása, de van konzolos parancs is ugyanúgy mint régen.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    fodrászok közül az egyik Diamond City-ben van a másik meg Vault 81-ben, míg a plasztikai sebész Diamond City-ben található a doki melletti ajtón kell bemenni hozzá.
  • Myselor
    diamond cityben van fodrász ott a hajat szakállat és színeit tudod állítani és van az orvos ő átplasztikáz amilyenre csak akarod bármennyiszer lehet mindet állítani.kb a 3 story küldetés elküld diamond cityben ott pedig könnyen megtalálod ezt:) szerencsére itt gondoltak az ilyesmire nem kell console-ban baszakodni meg modolni
  • Party Hard
    Üdvözlet.
    Valami módot tudvalaki arra, hogy játék közben változtathassam a kinézetemet? Mármint itt az arcomra gondoltam. Az elder scroll sorozatban ez a showracemenu volt, de itt nem találtam semmit. Esetleg valami plasztikai sebészes megoldás játékon belül? vagy valami mod?
  • Jóózsf István #4463
    Visszaírtam a maketteket...
    Apropó telepesek! Sanctuary-ban egy darab közmunkás sincs, csak a nevesek, vagy a volt társaim. Van toborzó adóm is, hely is van, (kaja, pia, nők. Minden van!) trallala-trallala, mégsincs senki...
    Ha jól rémlik egyszer véletlenül Katit kértem meg, hogy szállítson két település között ellátmányt. Azóta nem láttam. Ez lehetséges?
    Az a kis kanári meg a lebujban elég könnyűpréda volt!!!
  • Bandicoot
    Azért az se rossz amikor kapok egy raider kiírts mókát sanctuary-tól nem messze....Majd szinte még 1 nap sem telik el, emberrablás sanctuary-hoz közel....Az elrabolt embert ugyan oda jelölte a játék ahol elötte kipucoltam a placcot...Odaérek,sehol senki,csak az elrabolt csóka bilincsben egy szoba közepén...
  • SaGa Jr
    Ha Radeon kártyád van, akkor a hibát a driver okozza. Elméletileg a hibát már javították, érdemes megpróbálni az újabb beta driver-t.
    Az alábbi link talán segít a gyors megoldásban:
    Fallout 4 flickering compass fix

Jóózsf István:
    Amíg maguktól ki nem potyognak valahol (ami csak elvétve az a hely ahol eredetileg lerakásra kerültek, inkább valahol arrébb lesznek kinn a földön, épületen kívül, néha pár napba is beletelik mire megjelennek, addig nem fognak előkerülni. Hiába próbálnád megnézni a talajszint alatt, onnan semmi nem keríthető elő.

Kenzou:
    Egy olyan leányzónak esne le "hajcsár anyu" eltűnése, aki inkább fizet egy ismeretlennek a dinnyeszedésért, mint hogy maga szedje le azokat? A lényeg, hogy megoldódott a helyzet.
    Noha ez a szituáció még csak nem is olyan extrém. Akár bejöhetett volna az is, hogy mindhármat elrabolják. :) Ennek kivédésére nem árt biztos, ami biztos alapon hívni hozzájuk pár plusz settler-t, akkor mindig lesz más elrablásra kiszemelt áldozat és nem a nevesítetteket viszik el zálogba a rablók míg váltságdíjat vagy ólmot nem kapnak cserébe.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.06. 20:20:53
  • Kenzou
    Igazad volt, ledolgoztam a Minutemen-es lemaradásomat, és megjött az Abernathy emberrablás küldetés is. De nagyon vicces volt, előbb a lányuk szólt, hogy nincs meg apu. Őt kimentettem, erre most ő szól, hogy nincs meg a felesége. A csajnak nem esett le, hogy anyu is hiányzik? :D :D
    Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.06. 19:55:33
  • Jóózsf István #4459
    Köszönöm a segítségeket. Majd a "tcl"-el körbenézek a ház alapjában!
    ... Hiába! Sem a padló alatt, sem a föld alatt, de még a nagy kékségben is megnéztem... Semmi. Kénytelen leszek visszacsalni őket!