Nálam bevált a lopakodósra vett figura power armorral is, nappal sem feltétlen vesznek észre távolról stealth field modolás mellett, egyhelyben guggolva. Megvilágított belső térben is volt, hogy egy szupermutáns kb. egy méterre tőlem elsétált... :D A survival miatt nem is gondolkodom power armor nélküli harcban, mert akármilyen jó az ember, egyszer csak észrevesznek és nem mindig érdemes/lehet eredményesen menekülni, quicksave-quickload nélkül főleg kell a védelem. Random aknákba/csapdákba botlás miatt szintén. Bár éjszaka elég könnyen kiszúrhatóak az aknázott területek (darker nights moddal, igazán sötétben főleg), mert egy pötty mindig világít a tetejükön amikor élesítettek. A night vision helyett én általában a Targeting HUD-ot használtam, egészen hosszú ideig, majd meguntam mert túl könnyű volt vele az élet, koromsötétben is és nem túl immersive/zavaró, hogy a barátságos karaktereket is megvilágítja. Persze modolták ezt is utólag, survival szinten sokszor életmentő lehet. Harmadik jóságnak a jetpack is hasznos, főleg melee ellenfelek/szörnyek elől menekülni, felülni valami magasabb helyre ahol egyszerűen nem érnek el, de ők lőtávban vannak. Bár a stealth fielddel ütközik, egyszerre csak egyikük jöhet szóba. Melléjük pedig jól jön mindenféle AP refresh speed javító power armor rész mod, hogy gördülékenyebb legyen az élet.