Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Új rosszfiú:

Þór vígi þessi rúnar

Cait és ő nálam is folyton gyűjtöget (a többieknél nem láttam hasonló habitust) ha megtetszett neki valami vagy az épp általa használt fegyverből elfogyott a lőszer. Akkor felkapott valamit. Aztán amint beértünk valami kereskedelemre/raktározásra alkalmas helyre, elszedtem tőle minden felesleges cuccot és vagy elpasszoltam vagy szétszedtem azokat. De mikor volt kellő mennyiségű lőszere akkor nem szedegetett fel fegyvereket, legfeljebb az övénél jobb páncélt vagy az általam észre nem vett gyógyító cuccokat szedegeti fel magától nagy néha.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Myselor
nállam is volt már ilyen egyser 😄 a kalóz lángszórózta a népet xd
done <#eljen>
PTW
Csinálnak ilyet a társak.. énis pont tegnap vettem észre, hogy a csaj olyan fegyóval lövöldöz, amit még sosem láttam 😄 kizsebelte a legendary hulláját

RatBaG
inkább ezt tedd be helyette:
http://www.nukahub.com/tools/special

Per Aspera Ad Inferi.

raktam egy perk list linket is a banner alá áááám! 😄

ott van már pár napja<#nezze>

Myselor
oké köszi😊
Myselor
meele weaponhoz a league perkre kell rakni?
Miért van Curie mindig tele mindenféle random fegyverekkel? Olyan, mintha felszedné őket imitt-amott, vagy nem tudom. Mindenesetre én nem szoktam ráparancsolni, hogy szedje fel őket, de rendszeresen előfordul, hogy benyomom a trade-t és tele van mindenféle fegyverrel. Más csapattársnál nem volt ilyen.
wooow <#merges2>
Ja, akkor félreértettem, tegnap nézegettem, és mindössze 1 óra alváson voltam túl <#worship>
PTW
Azt a penztarhangot veszi ki, ami minden egyed xp szerzeskor felcsendul es az egyik legedilegesitobb dolog amit eletemben hallotta.

Kb elso mod volt mit feltettem

Még olyan modot is láttam, ami a pénztárak hangját veszi ki a játékból 😄 Erre kinek van szüksége :d
Myselor
igen elképzelhető sajnos.bármelyik perk bemondhatja az unalmast.még ha csak egy kis időre is
RatBaG
alternatív megoldásként van ám anti-berregés mod is.

Per Aspera Ad Inferi.

PiszkosFred
Hat eleinte en is "sorkert" jellegre vettem a figurat, aztan egyszer felbtam az agyam, es bezuztam a bart a francba, inkabb tettem le ket drink station helyette a kocsmanak helyt ado kis epuletbe 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Gilmoor:
Fából tényleg csak 1 van, fémnél már kettő (a második egy kerek formájú, nem négyzetes fal amibe lehet ajtót tenni, de ehhez, ahogy sok más elemhez is kell a megfelelő újság elolvasása). Ugyanakkor a fém teljes elemek között (tehát nem a falaknál, hanem a saját tetővel és alappal rendelkezőknél) van ajtónyílásos variáns rendes falakkal. Azzal lehet ügyesen játszani és a segítségével külön helyiségeket kialakítani.

PiszkosFred:
Na azt a bárt én nem is raktam épületen belülre. Kialakítottam egy jókora teraszt a lakosoknak ahol vannak fedett részek és egy ilyen alá raktam be annyira amennyire lehet. Nincs teljesen tető alatt, de nem ázik a kereskedő, mert fölötte már van tető (az erkély jellegű kis fal óvja).

PiszkosFred
Jaja, azt a nyomorult szekrenyt tobbet raktam at A-bol B-be, mint barmi mast. A kis kilogo felso szarsaga miatt nagyon osszeferhetetlen 😊 Olyan, mitn a kocsmai 2-es pult (nem a drink stand, hanem a masodik a sorban), a felso tablaja miatt nem fer be minden ala...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.26. 10:26:24

Gilmoor
Elektromosságnál a a csatlakozók nagyjából olyan területet fednek le, hogy 3 emelet mélyen hatnak és egy 3x3-as alapterületű felületen, ha a közepére és a négy sarkában is elhelyezel 1-1 csatlakozó pontot, akkor az egész épületben lesz áram.
Amit viszont nagyon hiányolok, ház belterületén ajtókkal elválasztani egymástól helyiségeket. Ha jól tudom fa és fém esetében is csak egy ajtónyílással rendelkező fal van, aminek van egy kis ereszrésze.

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

Szerintem csinálj egy kis plusz felső szintet ami két elemből áll. Van úgyis 3 irányból zárt fém kaszni, egy olyat tegyél a tetőre (ekkor nem kell már tető sem arra a részre, mert ennek az alja ugye tetőként is funkcionál. Legyen még egy kihagyott üres tetőrész ahol szeretnéd és ami szomszédos ezzel a 3 oldalról zárt darabbal és eköré lehet tenni fém falat meg a tetejére tetőt. Azt a padlózott felső részbe mehet a generátor, a falazattal és tetővel rendelkező, de padlóval nem bíró részen meg lehozható a vezeték amire szükséged van. Hangos sem lesz, mert külön szinten van, ráadásul még hátra is tolva.

A képen látható fém bunkernél én oda tenném a 3 oldalú emelet ahol a kis póznák vannak (mert ha jól látom 3x4-es méretű a bunker. Elé egy kétfalú elemet, majd jöhet a lefelé nyitott, külön tetővel és oldalfalakkal ellátott részleg. Itt levihető a vezeték. Mivel a generátor ettől 2 elemmel hátrébb van, a hangját sem hallanád.

Egyébként az általam javasolt fa elem teljesen zárt aljzatú, azon nem kukkant át senki és a tető része is zárt a lépcsőfeljárót kivéve. De ha fa nem lehet hát akkor ne legyen. 😊

Emellett mutatós a barokk szekrényed ami kilóg a tetőn keresztül. 😊
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.26. 09:46:02

kiserik
Ahogy én tapasztaltam, ha ugrani nem is tudnak, de "felmászni a falon" igen. Tehát, ha csak szintkülönbség van, akkor azt át tudják hidalni, ha távol is kell ugrani, illetve tárgyat átugrani, azt már nem. A "hűtős ajtózárra" meg nekem a legkisebb asztal vált be, beteszem az ajtó elé. Én simán átmegyek rajta, de Dogmeat nem tud (azért őt írom, mert csak ketten lakunk, így mással nem próbáltam).

Gilmoor
Van olyan fémfal, aminek picit kilóg az oldala és rés van rajta

Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations

JethroHUN
Csak szerintem kicsit szegényes a fegyver felhozatala? Viszont érdekes, hogy tele van a játék fat-man-nel...(még power armoros raidereknél is van, már szereztem 4-5-öt) viszont a mini nuke-ok meg elvannak dugdosva.
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.11.26. 09:20:55

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

PiszkosFred
Az aramkezelessel es vezetessel tisztaban vagyok, komplett kis varost kabeleztem be, utcai vilagitassal, belso lampakkal, stb ugy, hogy meg kozben esztetikus is 😊

A gondom az, amit leirtam es amit te is irtal a masodik bekezdesben. A falumban, amit felhuztam, minden haz, kocsma, bolt es egyeb kiszolgalo egyseg fabol epult, mert azok adtak megfelelo szabadsagot. DE! A sajat bazisomnak szamito "hazam" viszont direkt fembol keszult, mind a falak, ajtok, a teto, a belso terelvalasztok, minden. A fem alkotoelemek elegge jol zarnak (ellentetben a lukas es hezagos fa anyaguakkal), ezert jott elo a problema. A nem direktbe kotott aramforrast igenylo eszkozok elvannak, kapnak aramot, ugy kabeleztem be a varost es a bunker tetejen is ott van 1-2 pylon es csatlakozo, hogy a "gombok" lefedjek a belso teret. A gond nem ez.

Hanem az, hogy van egy fenyforras (az epitekeseknel, regeszeti asatasoknal is hasznalatos egy meteres poznan allo 4 reflektor), amely sajnos direktbe kotott aramforrast igenyel. Ezert kellene valahogy a teljesen zart fem falakon es teton atvarazsolni egy szem kabelt. Na most ilyen generatort en nem akarok a bunkerbe berakni, mert a crafting es egyeb okok miatt sokat tartozkodok ott, es zavar a berregese 😊 (es esztetikai szempontbol is hulyen nezne ki, bar a vegso megoldas ez lesz attol tartok). Abban biztam, hogy van erre megoldas, esetleg egy olyan kapcsolo, amelyet a falra felszerelve mindket oldalra biztosit csatlakozasi pontot, vagy mittomen. Atneztem en mindent, de vagyok annyira figyelmetlen neha, hogy a trivialis dolgok felett atsiklok... Probaltam az egyik tetot lecserelni egy rozsdas tetora (shack roof), mert ott van egy 20x20 cm hianyzo darab, amin a kabel kifer, de az meg esztetikailag nem jo, illetve direkt egyforma fem alakzatokat akarok. Fa lepcso sem megoldas, mert nem lepcso vezet a bunker bejaratahoz.

Kozepen, oda/abba kellene egy direkt kabelt bevarazsolni

Modokat nem akarok elso vegigjatszas soran hasznalni. Masodjara mar barmit, de elsore nem. Egyedul a darker nights-t hasznalom, mert vicc kategoria, hogy ejjel is olyan vilagos van alap allapotban, mint egy teliholdas hajnalon...

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.26. 09:21:04

Nem kell bevezetni ha nem akarod, elég csak kívülre lerakni bizonyos távolságonként egy-egy csatlakozót és azokon végig vezetni az áram madzagot. Ha teszel egy csatlakozót egy falra, akkor az a mellette lévő falszakaszokat (mi közvetlenül érintkezik vele) és még kb egy felet ellát árammal. Tehát ha minden harmadikra teszel egyet kívülről és végig zsinórozod, akkor belül a falak bármely részére rátehetsz lámpát, oda mehet a zenedoboz, TV meg egyéb direkt rákötést nem igénylő eszköz. Befelé persze nem lesz túl hatékony ez az elhelyezési mód (külső), mert ha elég nagy az épület akkor a közepén nem lesz már áram.

Amennyiben be akarsz vezetni áramot direktben, akkor javaslom a fa építmények padlóinál lévő lépcsőt. Teszel annak valamelyik függőleges részére egy rá merőleges, vízszintesen kiálló csatlakozót úgy, hogy ne akadj el benne mikor közlekedsz, és a lépcső aljára, közvetlenül a lépcső mellé egy padlóra rakható felfelé állót (vagy akár a kis póznát ha nem zavar a látványa. Így könnyedén bevihető fentről az áram az alsóbb szintekre és a közlekedést sem zavarja. Én ezt a módszert használtam eddig, de én egy külön felső szintet szenteltem az áramforrásoknak a lakószintek fölött és onnan ment le a zsinór hogy mindenhová eljusson az áram.

Ha felteszed a SaGa által javasolt modot, ami a Power Conduits and Pylons, azzal jelentősen megkönnyítheti az életed és rengeteg rezet spórolsz az építkezés során. A modból ha csak a triplázót használod már az is azt jelenti, hogy ha a Sanctuary bármely még álló épületének tetejére odabiggyesztesz egy kis póznát nagyjából középre, akkor az egész épületben működni fog minden elektromos berendezés aminek nem kell közvetlen csatlakozás az áramforráshoz.

Nem kell átvinni a falon, ha a fal külső oldalára, vagy a tető közepére de kívülről, teszel egy csatlakozót az hat belül is, mert tényleg egy 500 egység (azaz nagyjából 5 m) átmérőjű gömbön belül hajtja meg a "passzív" elektromos cuccokat. Én tegnap felraktam egy olyan modot, ami 500-ról 1500-ra növeli ezt a gömböt, mert szerintem az a normális, ha egy átlagos méretű családi házba (lebontottam a régi házamból az összetört bútorokat és építettem helyettük újat, rendesen berendeztem magamnak, a tetőre meg feldobtam egy szélgenerátort, amiből a két szomszédos házba is elhúztam a delejt, az egyikben 2, a másikban 4 ágy van, meg asztal, székek, tv, rádió, szekrények...) csak egy ponton visszük be a villanydrótot és az mindenhol biztosítja az áramot. Ha már rendes konnektorokat, villanykapcsolókat nem kell a házon belül kiépíteni...
Így most az utcán is van némi fény, mert az ajtók fölé kívülre raktam 1-1 "hajólámpát". Van egy mod, amivel lehet utcai kandelábereket is építeni, de hülyén néznek ki, mert lentről felfelé világítanak, és elég gyengén, így ezekt inkább kihagyom, nagyon "életidegenek".
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.11.26. 07:19:47

AnarchoiD
az a peccset ami hang drivereket patcholt ? 😊 annak mikoze hozza ? 😊 en meleee rol beszeltem szinten es maxolt ninja melett sem volt SOHA 10x es szorzo, aztan egyszer vereltlenul kiiprobaltam powerarmorban, es ott rogton irta a 10x -est....

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

Egy olyan részen vidd be a kábelt, ahol éppen párhuzamos a vonala a fallal. Így beférhet mondjuk a ház egyik sarkánál, annál a saroknál ne sarokelemet használj, hanem 2 különböző faldarabot és hagyj rést, ahol befér a kábel.

Vagy építs egy tetőrészt, ami félig nyitott, és vidd be fentről a kábelt egy póznáról. Nekem is fémházam van, amit a múltkor láttatok, bár nekem ott oldalt a kis beugróban van a generátor.
oneal1
lone wanderer perk lehetséges hogy meghülyült?

egyedül vagyok, nincs kisérőm, de 365 helyett csak 315 a teherbírásom

!Forza Ferrari!

oneal1
ja hát akkor ő tőlük nem óv a hűtős trükk sem 😄

!Forza Ferrari!

PiszkosFred
Valoszinuleg - mint a "tobbi" csiga az autopalya tuloldalan - odaszuletett, vagyis oda spawnolt betoltes kozben. Ezert is van az, hogy pl egy-egy tehen a visszaugras/reload utan olyan furcsa helyeken jelenik meg, hogy meg az egykori videki parasztgyerek (jomagam) is csak nez butan, mert bar sok hulyeseg lattam mar, de a kocsma elso emeleti lakasaiban mindent felborito menekulni akaro tehenet csak nagyon ritkan, maximum jubileumi vasarok idejen 😊

Kerdeznek: van egy zart hazikom, fembol felepitve (nem fa, ami tele van lukkal), se ablak, se kihagyott fal vagy nyilas, csak a bejarati ajto maximum (de azon is ajto van). Ebbe raknek be egy reflektort, amihez aktiv aramforras/osszekottetes kell, nem onallo, mint a hagyomanyos lampak. A generator ertelemszeruen a hazon kivul van, belulre meg nem akarok tenni, mert hallgatja a rosseb. Hogy tudom a "falon atvinni" az vezeteket? Kiprobaltam mar szinte minden csatlakozot, de nem jo, kell neki a kozvetlen "aktiv drot". Probaltam, hogy az egyik fem teto helyett a lukas tetot teszem le, es a lukon beviszem a kabelt a lakasba, de az meg nagyon hulyen nezett ki. Otlet, eszkoz, valami tipp?

Vagány kutya ez a Dogmeat, jelenleg nem a társam, de ilyeneket csinál a Red Rocketben, látszik, hogy otthon érzi magát itt 😄

Én mondtam, elvileg nem is tudnak felugrani sehova sem. Viszont azóta 1-2x spawnolt a házamba settler a faluból + néha a tetőkön mászkálnak az emberek, meg nemrég a brahminunk is az egyik amúgy megközelíthetetlen tetőn nyomorékoskodott 😄
oneal1
beszarás az az építmény!

az ajtón meg mégjobban beszartam! 😄 nagyon klafa!

Amúgy nem azt mondta innen valaki hogy az npc-k nem tudnak ugrani? csak mert emelt kecót csináltam, épp akkorát lehet ugrani a játékban hogy be tudjak menni, erre tegnap megyek vissza a kecóba és ott volt egy nő a lakásban 😄

!Forza Ferrari!

Myselor
jó kis erőd.és a hűtős megoldás meg hát hogy is mondjam egyedi <#idiota> 😄D
lvl 100 door security <#idiota>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Lol, az az ajtózárási mód 😄 Tegyél amúgy oda egy egyszerű fém falelemet, azt egyszerűbb elhúzni, kb. mint egy menő tolóajtó 😄
Én is ötleteltem kicsit az építkezéssel, úgy vélem, hogy a telepesek itt biztonságban lesznek.
(pár módot is használok amik nélkül ez nem valósulhatott volna meg)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az új fiókom: DevLupius

RatBaG
én még most fogok igazán belekezdeni az építkezésbe, próbálgattam a fém elemekből mit lehet összehozni, aztán reload. eddig még ilyen antennát is lusta voltam lerakni, csodálkoztam, hogy miért nincs egyetlen támadás sem. <#idiota>
az abernáciék farmját támadta pár ghoul kb egy hete, azóta semmi. ma kezdett beindulni, épp visszamentem sanctuarybe ledobni a lootot, aztán látom a szemem sarkából, hogy megvadult a brahmin (mikor került ez ide? 😄), meg jun előrántotta a fegyverét. kemény két darab super mutant érkezett így elsőre, survival fokozaton.
és akkor mutatnám az übervédelmet...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

megérte ezzel a kis gagyi kerítéssel kipótolni a hézagokat, ha már kéznél volt 😊
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2015.11.25. 22:15:44

Per Aspera Ad Inferi.

Elkészültem az első olyan bázissal, amire azt tudom mondani, hogy tényleg készen van: a Red Rocket előörsöm 😄 6 embernek van hely, egyelőre 4-en vannak + Dogmeat is itt marad egy ideig. 😄
Bandicoot
Atyaég,komoly! <#worship>

Én a Slugot alakítom egy többszintes motel + kocsma + dizsivé épp a ragyáspofájúaknak,megtetszett a medencés övezet...😄
Ma kész lettem a szobákkal, és a szórakozóhellyel, kész lett a védelem, minden be lett villanyozva most jött volna az "árufeltöltés"... Erre nézem hogy egy kereskedő a hűztetőn, egy őr a generátorokhoz szorulva... Nem "tetszik" a programnak a betonnal kiemelt kerítés és rémesen bugzik a cucc....
Mondjuk tegnap más gyanítottam amikor építkezés közben megláttam a tehenet....<#banplz>

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

Amúgy: most aztán tényleg körbementem Sanctuaryban és mindent ami nem kell scrapeltem: javaslom ti is tegyétek, mert a rengeteg farönkből és elhalt fából kb. 1500! fa jött össze.
Nem, egymással beszéltek, Preston először meglepődött, majd mondta, hogy nagyon szívesen, aztán a csaj ajándékot adott neki - a kabátot, amit azonnal magától felvett 😄
morcosqtya
Nem Te vagy a hős? 😊

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Na ezt figyeljétek: épp Prestonnal bandázok, benéztünk a Red Rocketbe, mert van ott egy előretolt állásom 4 fővel + Dogmeatet odaküldtem. Egyszer csak az egyik settler odament Prestonhoz, megdícsérte amiért a minuteman tagja, azt mondta neki, hogy egy igazi hős, és egy Colonial Duster kabátot ajándékozott neki. Preston meglepetten ámélkodott, én még jobban 😄 (alapból is volt egy olyan kabátja Prestonnak, de jobb cuccot kapott tőlem) Wow.
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.25. 20:57:24
PiszkosFred
Szolgalati kozlemeny (en ma jottem ra):
Aki esetleg .esp fileokkal szorakozna, es nem hasznalja az NMM-t.
A szokasos prefs.inibe a launcher reszhez mehet a "bEnableFileSelection=1" sor, majd a launcerben a bal szem ala kattintva felugrik az egyelore nem aktivalt data files opcio, benne a szokasos X-elgetos resszel.

morcosqtya
.. oo... most esett le, hogy az a "size" ezt mutatja... 😊

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

BEAST
Sanctuary Hill nagy településnek számít, iszonyat mennyiségű cuccot pakolhatsz.

ize

Jobb fent láthatod mennyi helyet használtam fel eddig. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."