Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
http://www.nukahub.com/tools/special
Per Aspera Ad Inferi.
ott van már pár napja<#nezze>#nezze>
Kb elso mod volt mit feltettem
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Fából tényleg csak 1 van, fémnél már kettő (a második egy kerek formájú, nem négyzetes fal amibe lehet ajtót tenni, de ehhez, ahogy sok más elemhez is kell a megfelelő újság elolvasása). Ugyanakkor a fém teljes elemek között (tehát nem a falaknál, hanem a saját tetővel és alappal rendelkezőknél) van ajtónyílásos variáns rendes falakkal. Azzal lehet ügyesen játszani és a segítségével külön helyiségeket kialakítani.
PiszkosFred:
Na azt a bárt én nem is raktam épületen belülre. Kialakítottam egy jókora teraszt a lakosoknak ahol vannak fedett részek és egy ilyen alá raktam be annyira amennyire lehet. Nincs teljesen tető alatt, de nem ázik a kereskedő, mert fölötte már van tető (az erkély jellegű kis fal óvja).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.26. 10:26:24
Amit viszont nagyon hiányolok, ház belterületén ajtókkal elválasztani egymástól helyiségeket. Ha jól tudom fa és fém esetében is csak egy ajtónyílással rendelkező fal van, aminek van egy kis ereszrésze.
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
A képen látható fém bunkernél én oda tenném a 3 oldalú emelet ahol a kis póznák vannak (mert ha jól látom 3x4-es méretű a bunker. Elé egy kétfalú elemet, majd jöhet a lefelé nyitott, külön tetővel és oldalfalakkal ellátott részleg. Itt levihető a vezeték. Mivel a generátor ettől 2 elemmel hátrébb van, a hangját sem hallanád.
Egyébként az általam javasolt fa elem teljesen zárt aljzatú, azon nem kukkant át senki és a tető része is zárt a lépcsőfeljárót kivéve. De ha fa nem lehet hát akkor ne legyen. 😊
Emellett mutatós a barokk szekrényed ami kilóg a tetőn keresztül. 😊
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.26. 09:46:02
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.11.26. 09:20:55
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
A gondom az, amit leirtam es amit te is irtal a masodik bekezdesben. A falumban, amit felhuztam, minden haz, kocsma, bolt es egyeb kiszolgalo egyseg fabol epult, mert azok adtak megfelelo szabadsagot. DE! A sajat bazisomnak szamito "hazam" viszont direkt fembol keszult, mind a falak, ajtok, a teto, a belso terelvalasztok, minden. A fem alkotoelemek elegge jol zarnak (ellentetben a lukas es hezagos fa anyaguakkal), ezert jott elo a problema. A nem direktbe kotott aramforrast igenylo eszkozok elvannak, kapnak aramot, ugy kabeleztem be a varost es a bunker tetejen is ott van 1-2 pylon es csatlakozo, hogy a "gombok" lefedjek a belso teret. A gond nem ez.
Hanem az, hogy van egy fenyforras (az epitekeseknel, regeszeti asatasoknal is hasznalatos egy meteres poznan allo 4 reflektor), amely sajnos direktbe kotott aramforrast igenyel. Ezert kellene valahogy a teljesen zart fem falakon es teton atvarazsolni egy szem kabelt. Na most ilyen generatort en nem akarok a bunkerbe berakni, mert a crafting es egyeb okok miatt sokat tartozkodok ott, es zavar a berregese 😊 (es esztetikai szempontbol is hulyen nezne ki, bar a vegso megoldas ez lesz attol tartok). Abban biztam, hogy van erre megoldas, esetleg egy olyan kapcsolo, amelyet a falra felszerelve mindket oldalra biztosit csatlakozasi pontot, vagy mittomen. Atneztem en mindent, de vagyok annyira figyelmetlen neha, hogy a trivialis dolgok felett atsiklok... Probaltam az egyik tetot lecserelni egy rozsdas tetora (shack roof), mert ott van egy 20x20 cm hianyzo darab, amin a kabel kifer, de az meg esztetikailag nem jo, illetve direkt egyforma fem alakzatokat akarok. Fa lepcso sem megoldas, mert nem lepcso vezet a bunker bejaratahoz.
Kozepen, oda/abba kellene egy direkt kabelt bevarazsolni
Modokat nem akarok elso vegigjatszas soran hasznalni. Masodjara mar barmit, de elsore nem. Egyedul a darker nights-t hasznalom, mert vicc kategoria, hogy ejjel is olyan vilagos van alap allapotban, mint egy teliholdas hajnalon...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.11.26. 09:21:04
Amennyiben be akarsz vezetni áramot direktben, akkor javaslom a fa építmények padlóinál lévő lépcsőt. Teszel annak valamelyik függőleges részére egy rá merőleges, vízszintesen kiálló csatlakozót úgy, hogy ne akadj el benne mikor közlekedsz, és a lépcső aljára, közvetlenül a lépcső mellé egy padlóra rakható felfelé állót (vagy akár a kis póznát ha nem zavar a látványa. Így könnyedén bevihető fentről az áram az alsóbb szintekre és a közlekedést sem zavarja. Én ezt a módszert használtam eddig, de én egy külön felső szintet szenteltem az áramforrásoknak a lakószintek fölött és onnan ment le a zsinór hogy mindenhová eljusson az áram.
Ha felteszed a SaGa által javasolt modot, ami a Power Conduits and Pylons, azzal jelentősen megkönnyítheti az életed és rengeteg rezet spórolsz az építkezés során. A modból ha csak a triplázót használod már az is azt jelenti, hogy ha a Sanctuary bármely még álló épületének tetejére odabiggyesztesz egy kis póznát nagyjából középre, akkor az egész épületben működni fog minden elektromos berendezés aminek nem kell közvetlen csatlakozás az áramforráshoz.
Így most az utcán is van némi fény, mert az ajtók fölé kívülre raktam 1-1 "hajólámpát". Van egy mod, amivel lehet utcai kandelábereket is építeni, de hülyén néznek ki, mert lentről felfelé világítanak, és elég gyengén, így ezekt inkább kihagyom, nagyon "életidegenek".
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2015.11.26. 07:19:47
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
Vagy építs egy tetőrészt, ami félig nyitott, és vidd be fentről a kábelt egy póznáról. Nekem is fémházam van, amit a múltkor láttatok, bár nekem ott oldalt a kis beugróban van a generátor.
egyedül vagyok, nincs kisérőm, de 365 helyett csak 315 a teherbírásom
!Forza Ferrari!
Kerdeznek: van egy zart hazikom, fembol felepitve (nem fa, ami tele van lukkal), se ablak, se kihagyott fal vagy nyilas, csak a bejarati ajto maximum (de azon is ajto van). Ebbe raknek be egy reflektort, amihez aktiv aramforras/osszekottetes kell, nem onallo, mint a hagyomanyos lampak. A generator ertelemszeruen a hazon kivul van, belulre meg nem akarok tenni, mert hallgatja a rosseb. Hogy tudom a "falon atvinni" az vezeteket? Kiprobaltam mar szinte minden csatlakozot, de nem jo, kell neki a kozvetlen "aktiv drot". Probaltam, hogy az egyik fem teto helyett a lukas tetot teszem le, es a lukon beviszem a kabelt a lakasba, de az meg nagyon hulyen nezett ki. Otlet, eszkoz, valami tipp?

az ajtón meg mégjobban beszartam! 😄 nagyon klafa!
Amúgy nem azt mondta innen valaki hogy az npc-k nem tudnak ugrani? csak mert emelt kecót csináltam, épp akkorát lehet ugrani a játékban hogy be tudjak menni, erre tegnap megyek vissza a kecóba és ott volt egy nő a lakásban 😄
!Forza Ferrari!
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
(pár módot is használok amik nélkül ez nem valósulhatott volna meg)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az új fiókom: DevLupius
az abernáciék farmját támadta pár ghoul kb egy hete, azóta semmi. ma kezdett beindulni, épp visszamentem sanctuarybe ledobni a lootot, aztán látom a szemem sarkából, hogy megvadult a brahmin (mikor került ez ide? 😄), meg jun előrántotta a fegyverét. kemény két darab super mutant érkezett így elsőre, survival fokozaton.
és akkor mutatnám az übervédelmet...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

megérte ezzel a kis gagyi kerítéssel kipótolni a hézagokat, ha már kéznél volt 😊
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2015.11.25. 22:15:44
Per Aspera Ad Inferi.
Én a Slugot alakítom egy többszintes motel + kocsma + dizsivé épp a ragyáspofájúaknak,megtetszett a medencés övezet...😄
Ma kész lettem a szobákkal, és a szórakozóhellyel, kész lett a védelem, minden be lett villanyozva most jött volna az "árufeltöltés"... Erre nézem hogy egy kereskedő a hűztetőn, egy őr a generátorokhoz szorulva... Nem "tetszik" a programnak a betonnal kiemelt kerítés és rémesen bugzik a cucc....
Mondjuk tegnap más gyanítottam amikor építkezés közben megláttam a tehenet....<#banplz>#banplz>

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.25. 20:57:24
Aki esetleg .esp fileokkal szorakozna, es nem hasznalja az NMM-t.
A szokasos prefs.inibe a launcher reszhez mehet a "bEnableFileSelection=1" sor, majd a launcerben a bal szem ala kattintva felugrik az egyelore nem aktivalt data files opcio, benne a szokasos X-elgetos resszel.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
ize
Jobb fent láthatod mennyi helyet használtam fel eddig. 😊
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."