11630
  • Madi92
    Kínomban kipróbáltam egy ilyet: Nexus mod
    Annyiban oldotta meg a gondod, hogy olyan ocsmánnyá varázsolta a játékot, hogy a nagy fps zuhanásos helyeken már 65-70 fpsem van. :D De magát a zuhanást nem oldotta meg, szóval már kétlem, hogy ez változtatható egyáltalán.
    Csináltam egy videót is, amin sajnos nem látszik/érződik a gondom annyira, de azért talán lehet látni rajta. (közben ment a zene, sry érte)

• Madi92
    Kicsit próbálkoztam az ini.ben való piszkálódással, illetve némi módolással, de így sem tudtam elérni, hogy ne zuhanjon meg drasztikusan az fps. Láttam, másoknak is van ilyen gondja, szóval nem egyedi probléma. Nem tudom mit kéne még kikapcsolni, hogy ne csinálja. Tuti van rá valami beállítás az iniben. Eddig godrays-t lőttem ki, volumetriclightning-ot, AA-t, SSAO-t. Egyéb ötlet?
  • Cumshot
    Nem hiszem, de nyilván bármi megtörténhet. Ahogy olvastam mindenfelé a neten megjelenéskor, már azt is elég nehezen nyeli be a community, hogy ez a fosadék engine a folyamatos 30 fps-re sem képes a két konzolon. Ami röhej. Néha 20 környékére is beesik a framerate, ami egy konzolon szégyenletes dolog.
    Ráadásul sokan csalódtak nem csak a látványban, hanem a játékban, a Bethesdában. Nem hinném hogy megengedhetik még ezt maguknak. De majd meglátjuk.
  • FartingSquirrel
    Ha nincs bekapcsolva a V-Sync, akkor a monitor valaszideje nem befolyásolja azt, hogy milyen siman fut a jatek, max. szetcsuszik a kep.
  • kissssss
    "Nagyon gány ez a Creation/GameBryo motor egyébként, remélem nem látjuk többet egy játékban sem. "

ne vegyél rá mérget, könnyen megeshet hogy a következő TES és Fallout játékot is ez fogja hajtani...
    (pedig tényleg cserélhetnék már)
  • Cumshot
    Laptopomban GT740m van, ugyanez volt a problémám. Először a godraysre gyanakodtam, de kiderült hogy olyan fény/füst/köd effektek okozzák, amelyeket launcherből nem tudsz kikapcsolni. Viszont Nexuson találtam hozzá egy inis okosítást, ezzel vagy 6-8 fps-t nyertem emlékeim szerint.
    A pécémen viszont az utolsó peccs óta mintha dinamikusabban futna a játék, komolyabb lassulást eddig nem tapasztaltam. De ugye most kezdtem új játékot, még nem vagyok sehol. Shadow distance mediumon, szinte minden más ultrán 1080p-ben. 50 alá alig néhányszor esett be eddig.
    Nagyon gány ez a Creation/GameBryo motor egyébként, remélem nem látjuk többet egy játékban sem.
  • Madi92
    Komoly vitám volt anno a Witcher 3 topikban erről. Kb mindenki leoltott mikor azt mertem mondani, hogy 60 alatti fps engem már zavar.
    De nem látom be miért hazudnék ilyet, egyszerűen, ha nincs meg a fix 60, akkor lassúnak érzem a játékot, legyen az fps vagy tps játék.
    Monitorom elég magas válaszidővel rendelkezik, lehet ez is közrejátszik, de most nem áll módomban sem erősebb vga-t sem gamer monitort venni.
    Itt is azért idegesített a dolog, mert az amúgy fix 60 fps leesett 40-re, ha bizonyos fényforrásokra néztem és talán mondanom sem kell, hogy ez mennyire idegesítő/zavaró, mikor az ember valami tágabb helyiségben nézelődik és kapja a folyamatos fps dropot/ingadozást bizonyos pontokon.
    Utoljára szerkesztette: Madi92, 2016.02.28. 20:24:38
  • Cumshot
    Ha hozzászoktál a 60-hoz, akkor bizony valóban kevésnek tűnik a 40. Ha viszont azt szoktad meg hogy 30 fps-el játszol, akkor az a +10 fps is komoly előrelépést jelenthet.
  • Count Adyn
    Steamen komment az uj survival móddal kapcsolatban:
    " Haha, make F5 kill you when you press it. "
  • broman191
    Ha a craftolásról van szó, akkor csak dobáld be a cuccokat a település munkaasztalába és automatikusan felhasználódik majd bizonyos tevékenységeknél az olyan tárgy, amelyik tartalmazza a craftolás céljához szükséges összetevőt.

ui.: Ha magad szeretnél szétbontani összetevőkre bizonyos tárgyakat, akkor nyisd meg a munkaasztalnál az építős menüt, ha kidobáltad az eszköztárból magad elé a szétbontani kívánt tárgyakat, majd használd a megfelelő opciót... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.02.27. 19:04:29
  • Soldiers
    Srácok hol tudom kinyerni a cuccokból a cuccokat? :)
  • SaGa Jr
    Gauss rifle-el még csak lopakodni sem kell, meg hangtompító sem szükséges (a még nagyobb sebzésért Sandman perk mellett). Egy sima fejes mindenkit kinyír egy lövésből (a többséget meg egy testre leadott lövés is elfekteti). Ha meg perk nélkül lopakodik az ember akkor is távolról el tud intézni ezzel a flintával bárkit egy lövésből, főleg ha a gyenge pontját lövi meg. Legyen az mirelurk queen, 3 lábú gurulós robot vagy behemoth.

Ha meg valakinek van ninja maximális szinten, akkor közelharci támadásaival amúgy is tízszeres sebzést tud leosztani, az megint csak overkill minden ellen. Ha nem egy rugós késsel akarja kivitelezni az ember (mondjuk tuningolva az is szinte mindenkit kinyír egy ütésből még 3-as Strength mellett is, nagyobb erőnél meg a halottak száma csak nőni fog tovább). Amennyiben akad esetleg Blitz 2-es perk is, akkor meg bitang nagy távolságból megcsinálja a közelharci 1 hit 1 kill ütéseket a játékos karaktere. Sőt egyszerre egymástól távol lévő célpontok csoportját is végig tudja verni, minden tízszeres sebzést realizálva. Már VATS-ban persze.
  • xFreex
    Ha szerencséd is van és be tudsz szerezni egy gauss puskát ami Instigating legendary hatással van (dupla sebzés ha az ellenfél teljes energiával rendelkezik). Na azzal lehetet szépen egyelni az ellent távolról lopakodva.
  • Wowbagger78
    Köszönöm a részletes választ. Most a Gun Nut-on dolgozom, de ez lesz a következő.

Sneak-ben el akarom érni nagyobb ellenfeleknél is a One shoot, One kill-t;)
  • xFreex
    Vannak további perkek amivel növelheted.
    Az egyik kísérő Deacon adja a Cloak & Dagger -t ha eléred nála a maxot. Ez +20%.

Mister sandman perk maxon +50% de csak ha hangtompított fegyverrel operálsz.

Ha amit linkeltél legörgeted akkor te is láthatod:

I have Rank 3 MS, Rank 3 Ninja, Rank 5 Sneak ... I'm level 39 ... Maybe it's just the game bugging or something. I still get 1 shot kill with a gauss rifle but it's annoying to have a useless perk rank

Base SAM: 2x
    Deacon Perk: 20% on the 2x
    Sandman: 15-30-50%
    Ninja: 2,5 - 3 - 3,5

(2x20) / 100 = 0,4 -> Ninja Lvl 3 + Deacon perk (3,5 + 0,4) = 3,9x

Now Sandman apply ... (3.9 x 50) / 100 = 1.95 -> 1.95 + 3.9 = 5.85 (5.9 in game)
  • Wowbagger78
    Sziasztok!

Sneak és Ninja perkeket kimaxoltam, így most sneak attack-ra van 3,5x damage-m.

Láttam videókat ahol 5,3x, itt pedig 6,3x-ról írnak.

Hogyan tudnám én is erre a szintre feltornászni?
  • broman191
    Elkezdték meghozni a kedvem egy második végigjátszás körvonalazásához... :)
  • Malachit
    Én alapból megvettem az SP-t, mikor kijött a játék. Az más kérdés, hogy azóta se sikerült befejeznem :D
  • PiszkosFred
    Kizart, hogy ne ingyenes patch reszekent jojjon, hiszen rengeteg alaperteket fog valtoztatni a jatek alaprendszereiben, igy annyira nem hulyek ok sem, hogy ket klienst foltozgassanak a kovetkezo 1-2 evben. Bar az is lehet, hogy penzt kernek erte, ki tudja, akarmit csinal manapsag a fejleszto, ugyis elkuldik a halalf*szara oket, akkor meg nem mindegy? :) En az ingyenes base game patchre tippelek.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.26. 10:24:17
  • Count Adyn
    Lehet, nem tudom, mindenesetre ez meghozta a kedvem egy ujrajászásra és akkor már megvárom a dlc ket is:)
  • tomy88trance
    Hali! Nincs valami mod ,amivel meg lehet előre csinálni a játékos karaktert? :D Csak,hogy addig is szöszöljek valamivel míg nem lesz meg a gépem ,hogy tudjak játszani a Fallout 4-el :) :D
  • zorrobomber
    Ez nem patch-ként jön? Elég lehúzásnak hangzana SP-be rakni egy új nehézségi módot...
  • FartingSquirrel
    Azért az a -20 kicsit soknak tűnik.
    Amúgy nem hiszem, hogy a 40 fps kevés lenne, elvégre nem egy CoD-ról beszélünk. Talán azért kevés neked a 40 fps, mert be van kapcsolva a V-Sync. Azt 60 FPS alatt kapcsold ki, különben kihagyások lesznek a frame-ekben... Úgy tényleg "kevés a 40 FPS"
  • Although
    Az igazi megoldás, ha kijön a CK akkor talán lesz új bsa tömörítő és akkor fel kell tenni egy 1K-s textura modot. Ami sima HD, ráadásul nagyon szépre meg tudja csinálni egy jó moder. Azzal meg lesz a 60 fps.
  • Count Adyn
    Hát ezzel megvetették velem a season passt :D
  • SaGa Jr
    Néhány dolgot csak manuálisan, a játék config fájljában kézzel felülírva tudsz korrigálni, mert minimumra levétel és kikapcsolás az opciók között valójában nem lövi le a kérdéses effektet. Sok dolgot meg egyáltalán nem lehet config-nál beállítani, csak fájlban átírással.

Ha időd engedi (igazándiból akkor is ha nem) érdemes lehet körülnézni a játék saját fórumában a kiadó oldalán vagy modder oldalakon (nexus fórumain nagyon sok grafikai hibára megtalálták a megoldást), ott jó tippeket kaphatsz a jobb teljesítmény előcsalása érdekében és talán meglesz a hiba is ami a problémát okozza. De meg merem kockáztatni, hogy lehet találni kimondottan világítással kapcsolatos modokat amik talán megoldhatják a problémádat.

De az is előfordulhat, hogy egész egyszerűen a kártya kevés az általad használt beállításokhoz vagy magával a kártyával van valami gubanc.
  • Madi92
    Bocsánat a félrevezetésért. Az én mércém szerint fut szarul. Csak nem mertem írni, hogy 60fps buzi vagyok.
    Kint jól fut, 60 fps megvan, beltéren van olyan, hogy bizonyos fényforrásokra nézve -20 fps, úgy hogy minden kikapcsolva, levéve minimumra.
    Ami NEKEM zavaró volt.
    Kérem, senki ne kezdje el, hogy 40 még jó, mert megértem, csak engem már zavar.
  • FartingSquirrel
    Ja, az szerintem ilyen évszak mod, amitől van lombja a fáknak és sokkal dúsabb a növényzet.
    Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2016.02.25. 17:24:07
  • NiGhTM4R3
    Ez se rossz de a videóban nagyon tetszik 2:30-nál a látvány, gondolom csomó módot használ a srác :/
  • SaGa Jr
    Ettől még számol vele, betölti a memóriába és lassulást tud okozni. Vagy legalábbis ez volt a helyzet kezdetben, amikor gyengébb (1 gigás) kártyát használva akár még látni is lehetett ahogy kívülről befelé haladva (távolról közelítve) építi fel/rajzolja ki előtted a pályát a program úgy, hogy mikor végre mozdulni tudtál előtted mindent kitakart egy felhőkarcoló oldala, de te már tudtad hol és mennyien állnak a környező utcákban. :) Gondolom a helyzet azóta már nem ennyire kiakasztó, de benne lehet a pakliban a dolog még mindig.
  • FartingSquirrel
    Amit nem látsz, azt nem rendereli a játék. (Bár lehet, hogy csak a távoli objektumokra igaz, de azt) tapasztaltam a játékban.
  • SaGa Jr
    Az NVidia kártyákon a legtöbb ilyen probléma nagyon hamar javításra került (friss driver), Radeon kártyáknál viszont még mindig megvannak a gondok (sőt, egyes kártyáknál még rosszabb is lett a helyzet).
    A fények esetében csak le kell csapni a godray effektet és máris nem lesz gyilkolva a kártya, nem akad meg a játékmenet emiatt. Valamiért ez az effekt és az árnyék távolság az ami nagyon sok grafikai teljesítményt lefog és akadásokat hoz elő. Ezeket manuálisan át kell állítani (godray-t legjobb egy az egyben kinyírni) ha nagyon akadozik a játék és hirtelen megtáltosodik az egész rendszer, simább lesz a futása. A belvárosi sűrű terepen, ahol marha sok objektum van egymásra halmozva még ha a játékos karaktere nem is látja azokat, ott a lassulás és akadozás valamelyest maradni fog.
  • zorrobomber
    Jogos, benéztem és 290x-nek néztem, az egy kategória az enyémmel.
  • FartingSquirrel
    Keress fórumokon hasonló gondokkal küszködő embereket. Ha van már is, akinek nem megy 270x-szel, akkor a videokártyáddal van gond.
  • FartingSquirrel
    Hmm... érdekes... De gondolom, nem minimumon tolod. Mert az, hogy neki minimumon játszhatatlan, eléggé extrém helyzet.

Zorrobomber: Nem hiszem, hogy amiatt lenne játszhatatlan. Amúgy Game-debate szerint - most megnéztem - a 290x (ajánlott) 65%-kal jobb, mint a 270x (ami neki van), viszont a 270x csak 5%-kal jobb, mint a 7870 (minimum). Szóval, ez annyira mégsem közelíti meg az ajánlottat. :D
    De azt még mindig nem értem, hogy minimumon miért játszhatatlan.
  • zorrobomber
    Viszonylag laikus felvetés, de nem AMD vs. Nvidia a kérdés? Madi92 konfigjával szinte egyező gépem van, a videokártya kivételével, ami esetemben GTX 760.
  • kissssss
    nekem is megvan az ajánlot konfig szint de ahányszor elnéztem a pályán diamond város felé máris elkezdett esni az fps 30-ig vagy az alá...
  • FartingSquirrel
    Mi? A konfigod bőven a minimumon túl van, már az ajánlottat közelíti. Vagy a gépeddel van gond, vagy valami szart töltöttél le. (Nem hiszem, hogy optimalizálatlan, mert ezt eddig még senkitől nem hallottam...)
  • Madi92
    Üdv. Valamilyen szinten warez kérdés, szóval spoilerbe rakom.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mennyire optimalizálták már a játékot? Sajnos mikor kipróbáltam, kültéren még csak-csak elfutott, de beltérben a fények teljesen legyilkolták a gépemet, minimum/off beállításokon is. Pedig eléggé bejött, de nem tudom, hogy ezt lehet-e javítani vagy fogják-e egyáltalán javítani, addig nem akarom megvenni.
  • FartingSquirrel
    Én ezt használom:
    http://sfx.thelazy.net/games/preset/4663/
    Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2016.02.25. 13:26:28