• Darun
    Én ADA-ra kerekeket raktam, mert azzal tudja a legtöbb terhet elvinni. Igaz hogy azzal is akad be leggyakrabban, mivel ugye az már elég nagy és pl az ajtókon nem fér be. Volt egy pálya, vagy a Rust Devil bunker, vagy a FH egyik bunkere ahol annyira beakadt, hogy egyedül kellett végigmennem. Mivel tele volt robotokkal (lopakodó Assaultronok) ezért annyira nem is bántam hogy nincs velem. És ráadásul nekem még valami szar fegyvereket is sikerült ráraknom, mivel pont azok a skillek hiányoztak, amik a fegyvereket adják. ADA azért igy sem rossz, általában jól viseli a sebzést, leköt pár ellenfelet, viszont tényleg elég nagy zajt csap. Bár most már olyan szinten van a lopakodásom, hogy engem akkor se vesznek észre rögtön, ha a társam elkezd harcolni. Egyébként ADA-ra nem lehet olyan stealth fieldet aplikálni, mint ami az ellenséges assaultronokon van? Bár gondolom az is csak pár másodperc előnyt adna.

Egyébként survive-ba lehet hogy el kéne gondolkoznotok a Luck soron, ami a tárhelyekről plusz ammo-t meg kupakot ad, ha ennyire lőszerhiányosak vagytok. A NV-ban pl én a súlykorlátot úgy próbáltam megoldani, hogy a lőszernek is csak az alkatrészeit vittem magammal és mivel EDE volt a társam, bármikor craftolhattam nála lőszert, ha kifogytam. Ez volt az elmélet, a gyakorlatban soha nem volt rá szükségem, mert a neves BB gun az ellenfelek kb 90%-t egy lövésre kiszedte és mondanom sem kell, a BB lőszernek alig volt súlya. Meg a puska is könnyű volt. Melé még azért biztos ami biztos volt nálam egy neves vadászpuska és ennyi. Érdekes módon a nagy sebzésű fegyverek ott nekem kifejezetten használhatatlannak tűntek. Még az .50-es BMG is. Itt most egy jó ideig úgy oldottam meg, hogy explosive 10mm-t tartottam magamnál és inkább a talajra célozva próbáltam lesántitani az ellenfeleket. Sajnos a hátránya az, hogy pl falu védésnél sokszor a Settlerseket is sebeztem, meg a közelharcos társak se nagyon örültek nekem. De Ghoul invázió ellen kifejezetten bejött. Ez a taktika egyébként még a F3-ból maradt rám, ott a DC-k ellen harcoltam úgy, hogy elsőre lopakodós/kritikussal előttem a lábukat, utána a másikat, és csak ezután mentem rá fejre, mivel baromi gyorsak és ha rögtön fejre mentem, pár másodperc alatt lerohantak, igy meg maradt időm tárazni/hátrálni. Azért itt a CW-ben már messze nem a DC a legerősebb ellenfél. Legalább is ha a FH-t is hozzávesszük.

Én a társakat még normál fokozatban sem szedtem fel egyszer sem. Mondjuk Valentine egyszer bebugolt és miután meghalt (fetrengett a földön) nem volt hajlandó felkelni, pedig pont az ő küldijét csináltam és beszélnem kellett volna vele. Egy fél órát el is tököltem vele, mire elegem lett, kimentem a csatonából és láss csodát, a bejáratnál már ott futkorászott körülöttem. Fck logic.

Nekem az hogy a sugárzási szint csökkenti a HP szintet kifejezetten tetszik. Ez egyrészt csalás, másrészt egyfajta nehezités is. Nekem legalább is, mivel én még mindig szándékosan magasan tartom a sugárzási szintet és alacsonyan a HP-m. Igaz hogy igy pár lövéstől meghalok, viszont a páncélom időlassitó effektje rögtön kisül, amint az ellenfél felfedez. "Szerencsére" ez is bugos és néha ha betriggerelődik a time slow és bemész VATS-ba. az ellenfelek nem hogy lassabbak, gyorsabbak lesznek mint normál módban, már nem egyszer gyalultak le igy.

A végtagsérülések egyébként a NV-ban elég komolyak voltak. Ráadásul én a második karimnak pont azt a speckót vettem fel, hogy +1 Agility, viszont a végtagok könnyebben sérülnek. A játék elején szoptam is miatta rendesen, mert folyton "ellőtték" és homályosan láttam, vagy sántikáltam, vagy célozni nem tudtam. A játékélményhez hozzáadott nem is keveset, ezt elismerem, de én azért nem bánom hogy a F4-ből kihagyták.