11630
-
Although #6150 Tényleg nagyon komolytalan lett? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A bétát már végigtoltam, jópofa setting középszerű tartalommal... :) -
kissssss #6148 a második részben lehetett szupermuti halálkarom társad. -
Én Adára lézereket raktam, szóval távolról küzdve ritkábban murdel meg (nekem legalábbis, szintén normal szint). Olyan lézershowt generál harc közben, hogy a gyengébb gépeket megfogná a látvány .) -
Darun #6146 Azért azt vágod hogy ezt nem kicsit benézted. Hanem nagyon. Tudtommal ugyanis eddig minden részben volt szupermutáns társ, bár az első két rész nekem is kimaradt. Sőt! Ha jól emlékszem az első vagy a második részben még egy Deathjaw npc is volt.
Ami Adát illeti, én még az elején rádobtam a legbrutálabb alkatrészeket, de még normalban is olyan hamar megmurdál, hogy sok hasznát nem veszem. Max annyiban hogy addig sem engem lőnek. Mondjuk én teherhordónak használtam, arra is lett kihúzva. Ami azért is fura, mert ellenfélnek meg a robotokat utálom a legjobban, mert baromi nehéz őket kinyirni, és ha közel jönnek, az atomvillanásuk sem tesz jót az egészségemnek. Keményebb ellenfelek mint az 5 pa-s raider volt. (igaz hogy náluk szinte csak nehezebb ellenfeleket kaptam, kivéve talán a ghoulokat, akiket az Abenity farm lakói egyedül elintéztek)
Valamelyik kari egyszer egy küldiben magától akart meghekkelni egy terminált. Asszem nekem már akkor se jelentett gondot a Master szint. Bár olyan hűdesok xp-t nem ad, aki a kicsit nem becsüli...
broman, ha már filozofálgatunk: aki olyasmit tesz mással, amit nem szeretne hogy mások vele tegyenek, az nevezhető rossznak? (raiders, gunners, stb) -
30.-tól elérhető a Nuka World
-
laikuss #6144 Hát igen, ha ott áll mellettem és más nincs akkor hack.
Nem fekete vagy fehér, de hogy kikhez csatlakozom, tetteik alapján dől el. Csak az zavar, hogy ha valamiben egy picit más a hangsúly, de egy a cél, mégis választanom kell és ki kell nyírni a másik frakciót (vagy látok még valami csúnyát esetleg?). -
Egyébként kihagyott ziccer, hogy például a Nuka Worldben a 'Pack' frakciótól nem szerezhető valamiféle idomított állat follower vagy valamiféle állatot/szörnyet maradandó társsá tevő perk lehetőség...no de elég részemről a Dogmeat nem tölti be az 1 follower keretet mod is, ami gyakorlatilag a hivatalos felállás lett volna a megjelenés előtti x buildig, aztán megváltoztatták... :) -
Milyenben is? Ez nekem kimaradt, pedig sokat mászkáltam vele... :)
#6135: Lényegében átmenetileg lehet szinte akármilyen állat/szörny, ember, robot társad is megfelelően magas karizmával és skillekkel, ha a pacify lehetőséget sikeresen használod. Robotnál pedig a hacket, karizmától függetlenül. Vicces, amikor valami legendary assaultron ráront az emberre aztán hack és elsétál, vagy éppen visszatámad az övéire... :D Persze mindez nem a normál companion kereteken belül, hanem azon felül. Szóval lehet mirelurk 'társad' is, ha ahhoz lenne kedved... :)) Queen különösen fun lenne, őt még soha nem próbáltam 'megbékíteni', de nem csodálnám ha immunis... :D Egyébként modként láttam a nexuson valamikor rendes deathclaw follower lehetőséget is, érdemes körülnézni ilyen abszurd dolgokért a modderek háza táján... :D
#6130: Ha mindenképp filozifálni szeretnénk, akkor a posztapokaliptikus világtól függetlenül az már eleve egy szélsőséges emberi képzet, hogy van 'jó' és 'rossz'...az indiai például azt mondja, hogy kapsz te egy olyan festék pöttyöt a homlokodra, mint amilyen nekem van, emlékeztetőül hogy te is a testvérem vagy és nincs kettő, nincs 'rossz' és 'jó', csak 'jó' van, mert mindent amit veled teszek, olyan mintha magammal tenném és csak olyat teszek mással, amit én is szeretnék hogy tegyenek velem...ebből a szempontból nézni a háborúskodást és egyes rémtetteket a világban meglehetősen felfoghatatlan. :) Az utóbbi lényegében a kereszténység egyik alaptétele is és nem is kell feltétlen a világ másik részére nézni, európaiként elég csak a Bibliába nézni: "Ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be az Isten országába” - Magyarán gyerekként még nem létezik 'kettő'...de mire felnő az ember sikerül megtanulni /belénk verik/ hogy mi a 'jó' és a 'rossz', 'fúj ő cigány' stb... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.24. 17:37:11 -
laikuss #6141 Nem volt rá időm, akkoriban a Dragon Age-el foglalkoztam, mire belenéztem itt volt a 4-es. -
Andule #6140 Fallout 2 megvan? (vagy New Vegas?) -
harras25 #6139 Nekem Valentine egy computert se hackelt még meg rendesen. -
harras25 #6138 Survivalban jól jönne egy ilyen level 10 körül. -
laikuss #6137 Nekem bejön Ada, csak már nem viszem magammal mert szinte mindenkit lever már előttem. -
Ha már companions, az milyen már, hogy az Automatron-hoz kapott társadba (Ada) beszerelsz egy picklock-modot, aztán nyitja is kifelé a zárakat hajtű nélkül :)
Codsworth amúgy a második legerősebb STR-es társ (9), Strong után (24). Mondjuk minden más ember fajú 5-ös :) -
laikuss #6135 Hah, szupermutáns is társam lehet, mi jön ezután, mireluk?
Lassan olyan lesz mint a barátok közt.
Utoljára szerkesztette: laikuss, 2016.08.22. 18:20:44 -
SovereignXY7 #6134 Van már vmi jó overhoul hozzá? Leginkább vmi ami a harcot illeti? -
harras25 #6133 Nick Valentine-t megpróbáltam felhasználni hackelésre, de két terminálból kettőnél vallott kudarcot. Ennek így mi értelme, hogy amúgy masterhacker ? -
laikuss #6132 Még nem játszottam annyit, hogy kiismerjek mindenkit. Csak Piper fejődése lett teljes, Curie (rácsodálkozik a világra, de úgy neki ugrik az ellenségnek hogy csak) és Hancock már elég előrehaladott. Különben Hancock sem olyan mint előre látszott, sok érdekes dolog derül ki.
Codsworth csak e legelején volt rövid ideig, de azon nagyot nevettem amikor ráküldtem egy szupermutánsra akinél rakétavető volt, ahogy elintézte és az elején jól jött ez a fegyver. -
Andule #6131 és ez h viszi előrébb a MM sztoriját onnantól h te belekerülsz a képbe? ezt a részt nem értem. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!miután felszabadítod az erődöt előkerül egy két régi arc is akiknek sztem teljesen logikus lenne átadni a vezetést vagy legalábbis annak egy részét lévén vagyunk mi főnökök aztán mindenki más. pl van a vén banya aki jön dumálni arról h a Castle alatt vannak ám járatok (amiket előbb találtam meg mint mondta volna) ... persze csak akkor tudjuk felderíteni teljesen ha követjük ... szal neki lényegében ennyiben kimerül a szerepe pedig a Castle bukása előtt vmi vezető volt, hajlandó ismét harcolni is, ergo lenne aki kövesse is sztem.
A followerek motiváció között vannak ám durva eltérések attól függően mennyire vannak kidolgozva, Piper sztem pont h az egyik legjobb történettl, személyiséggel és háttérrel ellátott. (absz favoritom volt) Nála érezhető volt a fejlesztői törődés. Totál ellentétes példa pedig Hancock aki miután csinálsz neki pár küldit közli h ő akkor unja a polgármesterkedést és csatlakozik hozzád. Én spec elküldtem egy isten háta mögötti settlementre kapálni; csak h élvezze a kalandot. :D
Cait egy másik "érdekes". Eladják neked a szerződését ő meg követ onnantól és üti az ellent. ok, idővel kigyógyítható a függőségéből (nekünk elég egy addictol neki kell egy szobányi gép) és onnantól kicsit logiksabb a dolog, de az alap sztiu erősen sántít.
Akikre viszont rászánták az időt azok nekem nagyon is tetszettek, a companion rész kifejezetten jól sikerült sztem: Codsworth, Curie, McCready, Piper és persze Dogmeat.
legfőképp az egyéni motivációt én a frakciók vezetőire értettem, ott azért erősen sántít nem egy dolog. -
harras25 #6130 Egy barátom sehogy se értette, hogy a NV-ban nem az NCR a "jó" megoldás mert nincs olyan ebben a világban. Pedig csak el kell felejteni az IRL valóságot és beleélni abba magunkat, hogy a "jó" világ elpusztította magát mostantól már nincsenek széplelkek és gonoszak, csak a túlélés. Skyrimben meg a lopakodós toroknyisszantós karaktert élveztem a legjobban, pedig nincsenek ilyen beteg hajlamaim. Csak szerepeltem egy szerepjátékban ahol sok a zombi meg varázsló és más hasonló veszélyes lény és túl kellett élni. Nem hiszem hogy van jó és rossz, a Falloutokban főleg nem. -
harras25 #6129 Második karakteremmel bevállaltam a Survivalt. Ha az ember rákap az ízére csak ezzel a fokozattal fog játszani úgy gondolom (8 óra, level 13). Igazi wastelander élmény, hogy csak az számít, hogy a következő percet éljem túl, minden máson csak akkor kell agyalni ha már aludtam és tudom, nem kell újrajátszanom fél órát ha hibázok.
Utoljára szerkesztette: harras25, 2016.08.22. 11:14:32 -
Although #6128 Hát kezdem érezni, mondjuk Andulnál meglep, de ez is túl bonyolult lett :( Tény nem nyomja orrba-szájba méterenként de lehet érezni a társaknál van szerepe a párbeszédnek és a tetteidnek is. Tényleg bevállalták alapszinten , az FNV-ből is átvesznek dolgokat. Cait és jó pár társ is ilyen, ráadásul nem is mindig azt kell válaszolni amit elsőre gondolsz. Komolyan megleptek ezzel a cuccal. Bár ha agyalsz rajta rájössz kinél mi a célra vezető nem bonyolult eddig három társat teszteltem és a kezdeti meglepetés után könnyen abszolválható volt :) -
laikuss #6127 A motivációkban nagy szerepe van a párbeszédeknek, ezért említettem Piper-t mert kiderül családja milyen kapcsolatban volt a MM-el.
-
Although #6126 Edit: Porig alázták a saját lorejukat is. A dawnguard minden volt csak nem lore friendly persze gyártottak hozzá könyveket, hogy azért a szuperhős feeling ne feküdje meg a gyomrát a delikvenseknek. Ettől még nekem, egy kicsit sem hardcore kategóriának is, megfeküdte a gyomrát. És ez csak egy példa a millió közül a vicces sárkányokon át a porig alázott dark elfeken át pátoszi nordokig, minden amit a Morrowindben szerettem eltűnt. Edit: Pont mint egy giccses amerikai film. Hollywood örömkönnyeket hullajtott utána :)
Az F4-nél nekem ilyen problémám nem volt. Persze sokaknak volt de mivel nem hardcore kategória vagyok nekem ez megérte a pénzt amit adtam érte.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.08.21. 19:55:35 -
Although #6125 Hozzáteszem én aztán a hardcore kategóriához képest mindent tudok élvezni ami nem szarul van megírva. Ha nekem szarul van megírva valami az tényleg szar, lehet szépíteni. Nekem a sokak által szidott F4 is élvezetes tud lenni :) -
Although #6124 Huh de szájbarágós vagy :) De legyen
Tehát a megírt párbeszédeknek, sztorinak van egy értékelhető színvonala függetlenül a kategóriától.
El tudod dönteni valamit színvonalasan írtak meg vagy csak tölteléknek van, a cselekmény mellé. Ennyi szerintem elég úgyis csak átugrod. Persze ha azt vesszük valamit elsősorban 12 év alattiaknak készítenek akkor az más lapra tartozik. -
Andule #6123 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!van megismerhető múltjuk de mitől is lesz mélyebb a sztorijuk? ezt nem értem ill. azt sem h mi köze Pipernek a MM-hez.
RR-t szintén nem teljesen értem, mivel ha jól rémlik akkor ők azért fizettek a Bunker Hill környéki banditáknak h hagyják békén a várost. igazából a BH-i csatában látott tűzerő alapján lazán kisöpörték volna a raider-eket csak az felhívta volna mindenki figyelmét arra h BH az elosztó központjuk.
szívesen várom a kifejtésedet mert érdekel a meglátásod. szvsz a (fő)történet a F4 leggyengébb pontja, túl egysíkú és mégis elképesztően sokat kell hozzágondolnod h vhogy érthetőek legyenek a motivációi a frakcióknak és egyes embereknek. a legtöbb (értsd: a nem ismétlődő) mellékküldi színvonalasabb sztem.
kedves Although!
általában csak átugrom az írásaid mert elképesztően csapongóak számomra ill. önismétlőek. (ha szemét lennék azt mondanám zavaróak/unalmasak ... de nem vagyok annyira szemét ^_^)
h most mégis válaszolok az azért van mert állandóan ezzel a Skyrim mekkora fos szal örüljünk az F4 sztorinak dumával jössz.
a kettőt szvsz felesleges hasonlítgatni mert az egyik egy high fantasy (te vagy a világmegváltó, jövőformáló) amihez (bár nem fejeztem még be) sztem passzolt a sárkányos történet ... (számomra teljesen független ettől h miért nem tudtam minden igyekezetem ellenére megszeretni azt a játékot. de az másik topic és gyanítom kutyát nem érdekel) ... a Fallout meg egy poszt apoc világ amiben olyan igazán sokat nem lendít a karakter a dolgokon még akkor sem ha totál jófiúként tolta végig.
konklúzió: ha lehet hanyagold az összehasonlítást a kettő között mert fölösleges, még akkor is ha ugyanazok csinálják mindkét játékot.
-
Although #6122 Pont ez a lényeg nem válogatnak az eszközökbe a jó céljuk elérése érdekében. :) -
laikuss #6121 Azért a minutement ennél bonyolultabb a későbbi párbeszédekből látszik lásd Piper meg eljutsz arra a településre ahol elötte voltak (ahol a termináljaik is vannak), szerintem szimpatikusak. A Railroad a bunkerhegyi bagázzsal akik fizetnek a fosztogatóknak, nekem így már nem olyan idealisták. -
Although #6120 Vagy régi vitéz vagy vagy nagyon új nagy elvárással. :) Nyomj egy skyrimet és helyrekerül az F4. -
Andule #6119 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Minutemen azért "vicces" mert kiolvadsz és megtesznek a vezetőjüknek rögtön. Sztem semmilyen arculatuk nincs lévén önállóan semmire nem képesek, mindent neked kell csinálnod a budilerakástól ill. a "ne éhezz már paraszt itt egy kis veteményes amit kapálva lesz kajád meg nesze fúrtam egy kutat is a hátsó udvarba" kezdve egészen a "jó,jó. kilövöm azt a Mirelurk Quenn-t csak h visszaköltözhessetek a romotokba" részig.
Igazából az arculata pont te vagy h ezeket mind meg is csinálod nekik és ha már ennyire életképtelenek akkor már segíteni akarsz nekik ha már elkezdted.
Az Institute ezzel szemben pont h mindent maga csinál, ott meg pont ezért röhejes h megtesznek vezetőnek. Csak mert a kis purdéd figyelte miket és hogyan csináltál mióta kiolvadtál ... ahaaaaa.
RR ha az ember belegondol akkor tíz aktivista aki meg akar menteni max 30-40 synth-et. Ez sztem a többiekkel összehasonlítva, már csak létszámügyileg sem frakció.
Brotherhood az meg ahogy írtam szánalmasan szűklátókörű.
Sztem egyik frakciónak sincsennek mélységei, fekete-fehér az összes, a plot meg tán az Inst-al a legjobb de az is bűnrossz szvsz.
És sztem nagyon is szándékos h ennyire leegyszerűsített minden. Pedig hát ha vmiben, akkor a Fallout világában bőven lenne alapanyag ami az érdemi morális dillemmákat illeti. -
Pedig a 'war never changes' filozófiájú, mindenképpen erőszakba torkolló végjáték számomra nagyon olyan volt, mintha 12 éves sárkányharcosoknak írták volna, akik harcolnának mindenképp, lehetőleg nem szavakkal, mert az olyan unalmas... :D Vagy aki hinne a vérmentes happy endben az lenne a 12 éves idealista? :)
#6117: A gunners szerintem sem lehetne más, mint alapvetően neutral, de a tetteiket és azok eredményét nézve inkább mehet oda az evil és a chaotic evil is...mivel nem többek a 'glorified raider' kategóriánál... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.20. 10:14:21 -
Although #6117 Perfect. :) Mondjuk a gunners az talán neutral hiszen zsoldosok akik annak dolgoznak aki fizet nem? :) -
Ha D&D alignment szerint rendezném le (saját vélemény szerint) a frakciókat, akkor a Minutemen az Lawful good, a Railroad az Chaotic good, a Brotherhood az Lawful neutral, az institute az Lawful evil, a Raiders/Gunners/Supermutants mellékfrakciók meg Neutral evil/Chaotic evil között ingáznak :) -
Although #6115 Alapvetően jól vannak megírva plot szinten a frakciók. A railroad olyan amilyenek lennie kell mikor elvakult idealistákkal hajózol egy hajóban, jó a vezetőfigura is, a kis néger meg kedvenc volt a hülye szövegével.
A Brotherhood is hozza a színvonalat plot szinten amit kell. Kifejezetten üdítő volt, itt nem 12 éves sárkányharcosoknak akartak megfelelni. A percemberkéket nem ismerem :) Mert még nem voltam velük de biztos jópofák. :) -
Although #6114 Igen én is nagyon szomorú vagyok, hogy csak egy debil frakció van. :D Persze az igazi az utolsó kieggel jön, utána már raiderekkel le is rohanhatjuk ezt az idióta pusztaságot :) -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Minutemen számomra azért volt vonzó a kezdetektől, mivel lényegében nem volt saját arculatuk, szinte nem is léteztek a játék elején, üres papírként ott voltak nekünk és kezdtünk velük amit akartunk a saját szájízünk szerint, amennyiben amolyan 'good guy' player játékosok vagyunk. Legalábbis nekem ez volt az érzésem. Amikor minden frakció a saját akaratát erőszakolja ránk, ott a Minutemen, ahol mi fújjuk a passzátszelet. Ha társsal kellene jellemezni őket, akkor a Minutemen Dogmeat. :D A Brotherhood ütőképes, de tényleg csőlátásúak...viszont a katonai ranglétra csúcsára mászva ott is rendet lehetett volna tenni és ők is lehettek volna 'Dogmeatek'. Az Institute és a Railroad szintén. Lehetett volna faragni minden frakció arculatát vezetőként úgy, ahogyan megbékélhettek volna egymással...csak abból nem lett volna 'war never changes', valószínűleg ezért is juthatott a kukába mindenféle ellentétes mondanivalójú kimenetel és azt támogató tartalom.
Az tény, hogy lett volna a békésebb endinghez hozzájáruló sztori tervben, ugye a Brotherhoodos synth Danse helyzet megoldásának volt még legalább egy - talán befejezetlen - implementációja a játékban, voltak szórványadatok, dialógusok róla a játék fájljai között...ha Danse lett volna a BH vezér és szakítottak volna a szélsőjobbos látásmódukkal, rögtön barátságosabbak lehettek volna a Railroad és az Institute számára. Utóbbi lényegében Father nélkül a mi vezetésünkkel már nem lett volna ellenséges senkivel, a synthek felszabadításával és a gyártásuk leállításával, valamint mindenféle kétes tevékenység felszámolásával. Így a Railroadnak sem lett volna miért harcolni vagy menekülni...no de mindenképp valakit felebarátnak kellett kikiáltani, sokaknak fura lett volna a harc nélküli ending... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.19. 22:28:14 -
Andule #6112 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!anno Inst-al fejeztem be (Minutemen helyett) és mikor a rádióuzit kellett megfogalmazni akkor simán atfogalmaztam a saját szám íze szerint, úgy elég korrekt lett. Nyilván elégge a fantaziajara van bízva az embernek h mit csinál vezetőként de úgy képzeltem el h leallitom a sinth project-et (ami a legjobban zavarta a külvilágot, egyszersmind engem), ramegyek a fegyver és bio kutatásra és végre vmi értelmeset csinálok a külvilág számára is. Így tudtam azonosulni a végkifejlettel.
De szvsz a Railroad egy vicc, amolyan feltunesi viszketeg politikai aktivista bagázs, a Brotherhood egy kompromisszum képtelen csolatasu banda (ld pala Dane esetet), a Minutemen meg szépen elvan magában. Gyakorlatilag ok voltak a legszimpibbek de ha nem vagy rosszban az I-vel akkor nem tudod az oldalukon befejezni a játékot (ami szvsz tök logikatlan). -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valóban 'kicsit el van tolva' a frakció(k)hoz húzás végleges pontja, túlzottan is barátian hosszú időt kap a gamer, hogy döntsön. A Mass Fusion-ig gyakorlatilag mindenkivel a legjobb öribarik lehetünk, szóval kb. 2-3 órával a fősztori vége előttig aligha kell olyan meghatározó döntést hozni, amely veszélyeztetné a biztos helyünket bármelyik frakcióban. Persze biztosan el lehet előtte is szabni a dolgot, ha nem figyelünk a megfelelő döntésekre, nálam addig sikerült ellavírozni mindenkivel.
Mindenféle endinget végigjátszva, igazán nem nagy kár a füstölő Institute kráterért, ha azt nézzük, hogy a minutemennel elvégezve a végjátékot mindenki mással továbbra is jó viszonyban lehetünk... Azért egy idealista endinget is implementálhattak volna, mert értelmetlen logikai csavar, hogy a miénk lehet az Institute vezetése Father halálával, de mese nincs, vagy felrobbantjuk, vagy visszük tovább a 'sötét Institute' kitaposott útját, összeakasztjuk a bajúszt a többi frakcióval és esély sincs a békés változásra...de gondolom hogy másképp nem jött volna ki a 'War never changes' tanulság, muszáj volt elbarbárkodni a végjáték kereteit... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.08.19. 17:24:49