Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyszerűen jól használták fel az mmo-k elit, halálfejes boss részeit, és nem eszetlen szaladgálás van csak.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.17. 10:31:53
Utána jött az ahol a robot race van. Na abból az egyik szintén nem volt könnyű mert van különbség a távolsági fegyvere és a közelharci képességei között. Nem részletezem mi. Szerintem ezt egyáltalán nem könnyű megcsinálni, a te mododdal lehet nehezebb lesz a karakter amivel te játszol de egy másik típus meg játszhatatlan lesz talán. Ezért mondom azt ez alapnak kiváló.Aztán majd biztos lesz requiem ehhez is 😊 Azt meg kb 50e fogja letölteni 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.17. 10:19:20
Normál nehézségen a karakter szintjeinek 70%-át vette csak figyelembe a program erre a célra, tehát eleve gyengébb ellenfelekkel került szembe mindig a játékos, kivéve ha túl hamar bement egy olyan cellába, ahol a minimum szint meghaladta az övét (ekkor az ottani minimális szintnek megfelelő ellenfelek jöttek, de csökkentett HP-val).
Minden területi cellában ráadásul van egy maximum szint is, eleve nagyon alacsonyan van tartva a helyileg oda telepítendő és nem oda vándorló ellenfelekre nézvést, így megint csak nem realizálódik a nehézség ezen megnyilvánulási formája. Plusz sok ellenfél, a leggyakoribbak, szintje erősen limitált. Nem boss/legendary raider-ek például 29-30-as szinten megállnak a fejlődésben, de ez is csak a teljes térkép alig néhány területi cellájára igaz, a többi helyen még a 20-as szintet sem érhetik el. Ez pedig a felszerelésükön nagyon erősen meglátszik.
A fejlődés a Skyrim egy az egyben szintezéséhez képest persze már tetten érhető, de sajnos sikerült megint egy nem igazán jól kivitelezett megoldást választani, a temérdek korlátozással és a nehézségek hülye beállításaival. 😞
Hard nehézségen az ellenfelek kapnak 50% extra sebzést (tehát ennyivel többet okoznak a játékoson), de ez nem realizálódik, hiszen az alap sebzéseik extrém alacsonyak, nagyon elmaradnak a játékos által okozható sérülésektől, sokszor még úgy is, ha erősebb fegyverrel szaladgálnak, nem csak pipe vacakokkal. Pipe fegyvereik ellen meg már egy sima leather armor jelentős védelmet nyújt, tuningolva minimálisan blokkolja a sebzés 85%-át (ez a maximum blokkolható mennyiség egy sebzésből, mindegy hányszorosan több a viselt páncél adott DR értéke mint a sebzés) még az emelt sebzésük mellett is.
A játékosnak meg elméletileg csökkentve van a sebzése 25%-al, de ezt a program valamiért nem veszi figyelembe (sajnos a helyzet ugyanez a very hard/survival mode jelentette felezés esetében is, egyszerűen nem jelenik meg, ugyanúgy egy fejlövéssel teríthetőek le az ellenfelek ugyanazon gyenge stukkerrel mint a könnyebb nehézségeken a játék elején, aztán meg nagyon hamar jönnek a sokkal keményebb csúzlik amikkel még annyira sem kell megerőltesse magát a játékos, pláne a VATS adta critical lehetőségek mellett).
Keménynek számító ellenfelek (nem egy lövés a kiiktatásuk egy közepes fegyverből) repertoárja szerintem kimerül a 3 lábú sentinel droidok, a mirelurk queen és hunter, a deathclaw-k erősebb változatai által. Emberi ellenfelekből a BoS power armor-os katonái, meg a tiszti rangú Gunner-ek akik esetleg megütik a mércét ha megfelelő fegyvert kapnak. Annak hiányában ők is csak agyaggalamb lövészetre való ellenfelek, mert sem védelmük, sem HP mennyiségük nem ad nekik igazi lehetőséget arra, hogy valódi ellenállást tudjanak tanúsítani.
Néhány hete ennek a helyzetnek a mérséklésére csináltam a modomat, ami már normál nehézségtől kezdve orvosolja a fenti problémák többségét és elsősorban a karakter és az ellenfelek fegyverei/sebzései terén igyekszik egyfajta egyensúlyt kialakítani, mert kiábrándítóan alacsony az ellenfelek károkozási képessége a játékban, még a survival mode dupla szorzójával sem közelítik meg a játékos károkozási képességeit úgy, hogy a játékos nem használ perk-eket (különösen szembetűnő ez például védelmi berendezések és fegyverek, közelharci eszközök és alap támadások esetén, ahol az ellenfelek gyakorta a negyede sebzést tudják annak prezentálni, mint amit a játékos karaktere módosítatlan, perk nélküli állapotban ugyanazon eszközökkel művel). De emellett növeltem az ellenfelek HP mennyiségét is kicsit, meg még sok egyéb dolgot is a harc terén változtattam. Ezek jó része a játékost és társait is érintik (van aki a felcuccolt alap fegyverével ugyanazon fegyver módosítatlan változatából leadott sebzés felét sem éri el, ilyenre példa mondjuk Preston akinek a tuningolt csúzlija 45-50 körüli sebzést kéne produkáljon, de még a 20-at sem éri el, csak hogy a játék eleji raider támadás során ne tudjon eredményesen harcolni), míg a többségük igazándiból az ellenfelek teljesítményét befolyásolja (a játékosé mellett).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Viszont a társak nekem is szúrták a szemem,egyszerűen a DA 1 karaktereivel ellentétben sikerült ismételten otromba pofájú irritáló társakat mellénk tolnijuk mint a DA 2-ben... És a vicc az hogy a modolás lehetősége is odaveszett,iszonyatosan levédték,a mai napig nincs olyan mod amivel érdemben meg lehetne változtatni a társainkat... A sok szerencsétlen fan pedig még megvédte a Bio-t mondván ez így jó mert ők így képzelték el... Egyébként igen a Bio szereplői sokkal mélyebbek a Beth játékainál. Viszont a Fallout 4 nagyot lépett ezen a téren (is) előre. Csak remélni tudom hogy ezt a vonalat fogják tovább vinni, és inkább rámennek az összetettebb karakterek / összetettebb küldetések / epikusabb cselekmények / dinamikus párbeszédek vonalra amit itt az F4-ben elkezdtek. Lassan 190 óránál járok és elkezdem a végső küldetéseket... Az eddigi Bethesda játékok sosem éltek meg nálam 50 óránál többet,egytől egyig meguntam mindet.
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.16. 20:15:08
Zseniálisan megoldották az mmo "rendszer" átvételét, ami elhiszem sok solo játékosnak borzasztó élmény lehet.
Nekem a conanra emlékeztet. Ahogy egyre nagyobb szopás lett, ha nem fejlesztettem a karimat. Most gyakorlatilag fel kellett adjak egy main quest vonalat, mert túl sok a nevesített ellenség és köztük egy geci robot aki folyamatosan levadássza a karimat 😊 Még mindig nem hiszem el, hogy ezt a játékot a Beth készítette. Caitel nem tudok betelni de sok npcvel se. Mikor volt ilyen a Bethtől utoljára? Most ne a Biohoz vagy főleg a CD-hez hasonlítsuk. Remek alap. amire lehet építeni. Összehasonlításul a skyrimnál első napok elragadtatása után a hányinger jött. itt meg, még mindig meg vagyok lepve.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.16. 19:53:44
Mert leszámítva az alacsony fps-t és a modolás miatti folyamat kidobálást élvezhető. Csak ne pikkelnék annyira az USA ra.
Utoljára szerkesztette: Party Hard, 2015.12.16. 18:30:52
Vannak gondok de ezt anno a skyrimnák is mondtam a rendszert fegyvereket, ui-t tudja a moder világ javítani, az elcseszett questeket, npcket nem mert elvétve van aki nem debil szinten csinálja ezt a részt.
Pláne az alap gyerekkereső stori rögtön megfoszt minket az új világ új lap hozzáállástól ami szerintem posztapokalipszis alaptulajdonság...
Szóval a sztori rettentően egy 8 éves gyerekeknek készülő rajzfilmek értelmi színvonalát súrolja. azt mindenkinek a képzeletére bízom, hogy alulról vagy felülről.
Na mind egy.
Ennek ellenére a játék jó.
Szóval megeszem a spenótot
Utoljára szerkesztette: Party Hard, 2015.12.15. 20:34:21

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
Ez alapján én a Rifleman, a Gun nut és a Science-t gondolnám, bár ez utóbbi nem 100%. Ezen felül még, ha sokat használod a VATS-t akkor a hozzá tartozókat is kéne tolni.
Van itt egy kicsit interaktív perk lista.
Utoljára szerkesztette: Pocakattys, 2015.12.15. 15:13:15
attys
Olyat már találtam, hogy állandóan az van de akkor nm tudnak napozni a csajok
De jò lenne valami használhatò companion szerkesztő.
Szóval inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy ti milyen karakterkészítést módosító modokat használtok? Már ha használtok.
Más.
Most voltam egy kutatòintézetben, egy robot végigkísért, elvégeztem a feladatokat. A robot közli hogy az igazgatòúr látni szeretne.Felmegyünk, az ajtò elött közli, hogy az igazgatòúr izgatott, blabla. Ajtòt kinyitja, nekemugrik egy ghoul.... Kinyirtam erre a robot kb: Elnézést de az igazgatò kicsit ideges a kupleráj miatt....😄
A BoS nem szereti ha az embereit lövöd, de elég visszásan kezeli a helyzetet a program. Ennek velejárója tud lenni, hogy bár esetleg a főhadiszálláson lazán diskurálsz velük és barátságosak, kinn a terepen lazán elkezd rád lőni egy őrjáratuk. Ahhoz hogy kirúgjanak, konkrétan feladatot kell ellenük végezni vagy az ő feladatuk közben támadni őket. Illetve ha elegendő emberüket leölted a terepen, akkor bizony kirúghatnak.
Nyugodtan mehetsz bárhová bárkivel, legfeljebb csodálkozásuknak adnak hangot az ottaniak. Én például lazán besétáltam a BoS repcsijére Valentine-al és nem volt belőle semmi gebasz.
Én speciel nem kaptam semmi kiemelt jelzést az ellenségességről azon túl, hogy már lőttek rám.
Amíg nem csinálsz egy adott frakciónak olyan feladatot, ami egy másik ellen szól (ez meg egyértelmű már a feladat ismertetésekor is amikor megnevezésre kerül a célpont), addig nem lesz problémád, de mivel a 3 kegyetlenkedő banda (BoS, Institute, Railroad) a négyből úgyis egymásnak esik a saját feladataikban, így hamar rájössz, hogy ott a döntésed már véglegessé válik ki mellé állsz.
Egyedül a MM szálon nem kell attól tartanod, hogy mindenki neked esik illetve neked kell mindenkibe belekötnöd. Ám a másik 3 frakció úgyis kölcsönösen el akarja intézni egymást, azaz ha valamelyikük mellé állsz akkor a másik kettő ellenség lesz ha a fejed tetejére állsz is.
Maga a tény, hogy mindenkivel jóban lehet a karaktered elképesztően megkönnyíti és irreálissá teszi a végső bunyókat/leszámolásokat, mert bárhová begrasszálhatsz, mindenütt barátságosan fogadnak amíg be nem indítod a darálót, holott a feladatok alap paraméterei szerint ellenségként kéne kezelje ezen feladatokban a játék, de ezt felülírja majd hogy tag és haver vagy míg ki nem rúgnak. Ez persze a Beth hibája, nem a játékosé, aki csak él a lehetőséggel és bratyizik következmények nélkül mindenkivel (akik egymás ellenségei és tudnak is a karakter kapcsolatairól) ahelyett hogy döntenie kéne arról, kihez is akar tartozni.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 20:04:00
De amit kérdezel, ott még nem tart a Beth, illetve sokkal több befektetést igényel mint amit rá tudnak szánni.
Köszi srácok!
Egyébként mennyire nehéz
I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.
Ilyen helyzetekre egy remek megoldás tud lenni, ha visszatöltesz egy korábbi állást, ahol még nem kutyultál össze semmit és onnan újrajátszod a történéseket. Ha nem megy az angol, akkor szótár a kézbe és ha kell akkor szavanként értelmezni, leírni a szöveget és összerakni értelmes mondattokká.
1. Latimer-rel beszélsz a képről és neki adod a fotót.
2. Elmehetsz a másik taghoz és megmutathatod neki a fotót. Ekkor még kapod a megbízást Latimer kinyírására és ezt teljesítve lesz csak lezárva a feladat.
Bármelyiket választod, ha megmutattad a képet add is át, ne tagadd meg vagy válts témát és gyere ki a beszélgetésből, mert akkor nem lehet befejezni a feladatot. Emellett csak egyikükkel beszélj.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 18:59:56
attys
Ugyanakkor például Minutemen befejezést választva célodul, a végjátékban a segítőid teleportálással jutnak majd be az institute-ba (szerintem ez lehet a helyzet a többi frakcióval is ha őket választod, de ebben nem vagyok biztos, csak az institute és a MM véget ismerem, a segítők meg teleporttal jönnek), tippem szerint az általad legyártott teleportálót kiinduló pontként használva (nem biztos hogy szükséges a kütyü megléte, elvégre a karaktered lesz aki oda teleportálja őket bentről, de mivel nekik nincs csipjük amire ráállna a teleport sugara, így szerintem ők azt a ketyerét használták erre a célra).
Én nem bontottam le, nem javítottam (nem is tudom lehet vagy sem, kelleni nem kell az tuti) nem zavart a jelenléte. Elfért, hely volt bőven. Azt nem tudom a lebontás beleszólna vagy sem a minutemen vonalba. Valószínűleg nem, de a csoda tudja. Elég ciki lenne ha ezen hasalna el a feladat, hogy már nincs meg a teleportáló kóceráj így nem tudod behívni a segítőidet. De nem ez lenne az első olyan helyzet mikor ilyen apróságokat figyelmen kívül hagynak a játék készítői. 😊
Ha befejezted a sztorit majd lebontod, úgyis lehet tovább játszani a sztori után is (sőt egyes feladatok csak azután aktiválódnak ha minden feltétel adott hozzájuk).
Amennyiben kidobnak az intézetből onnantól az a hely számodra elérhetetlen, ezen a teleport megléte sem segít. Azt a gépet amúgy sem te kezelted, hanem más, így nem is tudná a karaktered magában használni. A visszajutás más módon fog megtörténni (érdekes és izgalmas módon).
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 18:30:32
És ha már itt járunk, egy kérdés:
I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.
A dupla, bevetett ágy is építhető, ha elvégezte az ember a bolondok házában kicsúcsosodó feladatsort és ekkor még plusz fali képeket is kap. Növényekből ha megvan az adott újság és le is gyártott párat belőle az ember, majd ellátogat olyan helyre ahol ezek variánsai találhatóak, akkor azok az új növények (amik lényegében csak tükrözött változatai a meglévőknek) építhetővé válnak. Illetve bizonyos esetekben azonnal építhetővé tesz a mod pár dolgot amiért komolyabban talpalni kéne.
A battlezone-ban meg alacsony szinten még könnyebb is a helyzet, mert az ellenfelek hozzád vannak igazítva, így alacsonyabb szintű karakterrel oda betérve gyengébb fegyverzetű és gyengébb védelmű ellenfeleket találsz mint magasabb szinten. Az mondjuk kétségtelen, hogy magasabb szinten még ujjgyakorlatnak is kevesek lesznek. 😊
Pocakattys:
Biztos, hogy hiba lépett fel? Nem csak kimaradt valami (a Fallout wiki sem túl pontos néhány feladatnál). Amúgy meg ha rákeresel kimondottan a konzol parancsokra, akkor megtalálod azt is, ami segít megtudni az adott feladat kódját. Onnantól már nem lesz nehéz dolgod a csalással.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 17:52:08
attys
Hát ez tök jó, hogy a Homemaker hozzáigazítja a dolgait ahhoz, hogy történet szerint kinek mi elérhető már.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 16:49:55
Már máshol is láttam, de nem találom: azokat a szobapálmákat melyik moddal lehet megszerezni? A Homemakerben és a Pro Farmingban nem találtam.
Egyébként ha valakit esetleg érdekel, és elmulasztotta: kijött az újabb verziója az OCDecorator modnak, 530 újabb tárggyal!!
http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/4270/?
Utoljára szerkesztette: Kenzou, 2015.12.14. 16:15:26
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.12.14. 15:29:59
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Az a speed optimization az meg szerintem magára a FO4Edit-re vonatkozik, nem a Fallout 4-re ebben az esetben.
A FOxEdit nem nyúl a bsa fájlokhoz, az esp-kből lehetett vele törölgetni a felesleges rekordokat, de ez a verzió még ezt nem tudja. A modmerge is csak kézzel megy, én össze is krampácsoltam vagy 15-ből egyet magamnak. A WryeFlash-nál sem működik még a bashed patch építés.
Frakciòknál pont a határponton állok mindegyik frakciònál, ha Institute-nál lépek Brotherhood berág, ha Brotherhoodnál akkor institute berág, ha Railroad akkor institute és brotherhood, illetve minuteman stagnál attòl függően mit lépek...😄
Crimson driver az rosszabb mint a régi? Most rakjam vissza azt?
Edit: A fallout nál is meg skyrimnál is felesleges rekordokat lehetett vele törölni az alap bsa fájlokból is. Elég elég sok mindenre jó de valóban nem az elsődleges szerep.
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.14. 14:33:45
Ez egy mod készítő program, nem sebesség vagy memory leak befolyásoló eszköz. Ez utóbbiakat a patch-ekkel javítják majd idővel a játék készítői. Elméletileg már észrevehetőek a javítások a nem beta patch-ek óta, sokaknak gyorsult (hogy aztán például AMD kártyáknál a crimson driver jól haza is vágja a gyorsulást).
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.14. 13:33:15