3156
Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • Aborg
    A jatek kiadasa elotti videok es interjuk alapjan en fizikas harcrendszerre szamitottam, igy emlegettek a filmeken. Szoval valami olyanra hogy folyamatos mozdulattal, szabadon kivalaszhatom az egerrel hogy hova csapjak, az ellenseg teste pedig ettol fuggoen fog reagalni (valami rongybabafizika-szeruseg).

A valosag viszont az lett hogy csak 5 elore beallitott fix pontra lehet csapni (a HUD kozepen a kivalaszto-csillag). Szemre a harc nagyon szep es realisan nez ki ami nem is csoda, hiszen az osszes lehetseges mozdulatot szineszekkel, motion capture modszerrel vettek fel. A hatranya az hogy ezert soha nem lathatunk egyedi, veletlen esemenyt. Igy a harcok nagyon hasonloak, az egyik olyan mint a masik.
    A skill fejlodes es a felszereles okozta valtozok szerintem meg csak abban nyilvanulnak meg hogy az ellenseg eletcsikjabol mekkora darabot csapunk le egy talalattal. De maga a harc mindig ugyanolyan marad. Persze a perkekkel megnyithatok ujabb cseleket, de ezeket szinte soha nem tudom hasznalni mert nagyon pontos egermozdulatok kellenek a HUDon levo talalati csillag megfelelo pozicionalasahoz, es meg fontosabb a megfelelo idoben klikkelni hogy hatasos legyen a kombo. Sajnos egyedul, ellenfel nelkul ezt meg csak gyakorolni se lehet, a levegobe nem lehet vagdalkozni ha nincs ott az ellenfel. Harc kozbe meg az ellenfeleknek is van hozza egy ket szavuk, tobbnyire kivedik a csapasaim.

Ez helyett a harcrendszer helyett biztos hogy nem akarok skyrim-fele rendszert, de el tudnak kepzelni valami idomegallitos, esetleg akciopont-kiosztos rendszert, vagy valamit mint a SUPERHOT rendszere. Olyat ahol nem lennenek hatranyban azok akik nem a legnagyobb mesterei az egernek es nem tudnak miliszekundumos idozitessel klikkelni.

Szerencsere a jatek a harcokat kerulve is remek es jatszhato, de azert kar a harcok kihagyasaert mert rengeteg munkat raktak ebbe a hracrendszerbe. Amikor meg a fizikarol beszeltek az alkotok akkor nem ugyanarra gondoltunk. Nem nagyon van a jatekban "rogtonzott" valos-idos fizika, a kornyezet is eleg statikus, egyedul talan csak a kellektarbol kidobott cuccok csusznak le a lejton. Olvastam hogy lancos buzoganyt is probaltak csinalni de aztan kihagytak mert nem tudtak boldogulni a fizikajaval.

MOD tema: mar keszul egy Tronok harca
  • b-type
    teljesen jó a harc, csak még nem vagy elég jó (karakterben), mire megnyersz 4-5 tornát már az 1-1 harcok rendben lesznek, a több szereplős csatákat már aztán ki ahogy.. én szeretem benne azt hogy nem megy könnyen, ..még így is lehetne bőven nagyobb szopás, pedig én kihagytam direkt minden kincset meg ilyesmi.
  • Aborg
    Ez nekem is szemet szurt hogy pont ram biztak a nyomozast (a parancsnok meg tokmagozik addig az istalloknal.). Negyed oraval korabban meg annyira nem szamitok hogy az indulasnal meg se vartak amig elfutottam eladni a nyulakat :)

Gyakoroltam Bernarddal. Emelkedtek a statisztikaim is, kicsit pufolgettuk egymast, de nem erzem azt hogy ez a harcrendszer valaha is a kedvencem lesz. Eleg bizonytalan hogy mikor mi tortenik, kivedi e vagy nem a tamadasaim, en kivedem e az oveit... elegge olyan "ahogy esik ugy puffan" erzesem van a harctol. Persze ez monndjuk akar realisnak is nevezheto, nem csak rajtam mulik a siker hanem az ellenfel kepessegei is sokat szamitanak. Szerencsere a jatek eleg jo jatszhato harc nelkul is, ha meg elkerulhetetlen a harc akkor remelem segitenek a minosegesebb pancelok (a kincses terkepeket kovetve talaltam is par jo kis cuccot).
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2019.11.07. 19:45:23
  • Montanosz
    nálam jöttek velem katonák átfésűlni az erdőt, sőt még aztán is maradtak ott őrszemek
  • lonvard
    A származása egy dolog, ez meg egy tömeggyilkosság kinyomozása. Rátermett embert kell küldeni, nem egy zöldfülűt. Ráadásul ez egy életveszélyes küldetés, és egyáltalán nem vigyáznak rá. Ez logikusan úgy nézne ki, hogy adnak mellé embereket, meg esetleg tudatják vele mi a helyzet, és legelőször is kezelésbe veszik, alapfelszerelést kap, szóval nem küldik be a banditák közé meztelen seggel, hogy ússzál bzmeg, ússzál bzmeg, na bazmeg. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.11.06. 19:23:49
  • Montanosz
    ne felejtsd el hogy a származása miatt kapja a feladatot és a leendő karrierjét is azért támogatják a háttérből

ez olyan mint fülöp féltestvére a 16ik században, 12éves koráig parasztgyerekvolt, aztán kiderült neki hogy egy nemes nagybátyja örökbe fogadja és nemesként nevelik aztán 16évesen meg elmondták neki hogy nem csak nemes hanem V.károly balkézről való fia :-D
  • lonvard
    Szerintem eleve nem passzol a nyomozás egy ilyen középkor-szimulátorhoz. Ezt én a Witcher 3 hatásának tudom be. Lehetett volna később ilyen feladat, amikor Henry már többet bizonyított, és értelmes dolgokat is megoldott, de a nyomozás kezdetén mi senkik vagyunk. Van egy hőstettünk , hogy megmentettük és hazasegítettük a sebesült Hanszot. Ezért jár gazdag jutalom (amit viszont nem kap, kap egy szakadt lovat :D), de ez nem indokolja, hogy ilyen szintű feladatot bízzanak ránk . Mi állt volna jól Henrynek? Például katonai feladatok. Ő mint egy nemes fegyverhordozója részt vehetett volna összecsapásokban, később vezethetett volna rajtaütéseket, kisebb csatákat Zsigmondék ellen. Persze ehhez meg kellett volna oldani, hogy toborozhasson csapatot, horribile dictu akár sereget. Mount & Blade szerű karrier állt volna jól neki. Hogy zsoldosvezér lesz, aztán megkapja a nemesi rangot, várat kap, és egyre nagyobb hatalom birtokában kapja a testhez álló feladatokat. Ehelyett Witchert csináltak belőle.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.11.06. 09:52:43
  • Montanosz
    bár nem ide tartozik, csak a fegyver miatt irom: nem csoda hogy a walking dead egyre veszít a nézettségből, engem a legújabb rész sokkolt, hát nem csúzlival lelőttek egy lövéssel egy vaddisznót? :-D
    mégcsak nem parittya hanem sima csúzli. szegény zrinyí ha tudta volna nem speckó vaddisznók elleni lándzsával megy meg másik 5 emberrel megy egy olyan álatra aminek a vastag bőre meg hájpárna miatt egy kettő nyílvessző meg se kottyan, hanem csúzlival
  • Xsillione #2420
    Azért idővel megtudod miért te nyomozgatsz, az hogy ezt nem köti (nagyon) az orrunkra a játék, az nem gond, persze ha véletlen másodszor kezdesz bele, akkor nagyon virít mindenhol, hogy mi is a helyzet.

Már azon túl, hogy milyen vices lenne, ok, megmenekültél és segítettél, igyál egyet a nevemben a kocsmában és menj kalapálni, innen a njáték átvált kovácsszimulátorba, és ha véletlen kimész a városbol, már jön is a helyi erő, hogy miért vagy ott, csak nem vadorzó vagy?
  • lonvard
    A játék tervezői cseszték el ott elég rendesen a játékmenetet. Onnantól, hogy elkezded a szolgálatodat Rattayban, berántanak egy elég hosszú menetre, miközben nem vagy rá felkészülve, és nem is tudsz igazán kiszállni. Bénán veszi ki magát, ha kiszállsz. Ugye összeverekszel a Hansszal, utána másnap már kötelezően mehetsz az erdőbe vadászni, akkor meg kell menteni, és amint hazavánszorogtok (itt ráadásul van egy vágás, mer nem játszatja le velünk a hazautat, ami szerintem nem passzol a játékhoz), mehetsz rögtön nyomozni bazmeg. Még a vadászat közben szerzett cuccaidat se tudod eladni, ott rohadnak meg a nyulak a zsebedben. Ha nincs időgyorsításod, akkor még durvábban hat. Én persze a lovardából visszavágtattam eladni a cuccokat, aztán vissza a helyszínre. Utána már gyorsan le lehet zárni, mert a közelben van egy sebesült bandita, azt kell megtalálni, és ha visszatértünk a nyomokkal, akkor Bernard meg a kompánia visszamegy Rattayba, és aztán teljesen indokolatlanul a nyakunkba varrják a komplett nyomozást. Hát kik vagyunk mi egy ilyen nyomozáshoz? Szakadt árva kovácstanoncok. Mért mi megyünk? Itt ki is dob a játékból a történet, mert nehezen emésztem meg, hogy egy tömeggyilkosság fő inspektora lettem így nagy hirtelen. Viszont ott már szabad kezet kapunk, onnantól Witcher 3 van, mi vagyunk a Geralt, aki szabadon nyomozgat. Tisztára olyan is, még a nyomok is amiket találunk. :D Na tehát érdemes egy kicsit haladnod a nyomozással, hogy megtaláld amit kell, és akkor utána Bernarddal kedvedre gyakorolhatsz. Fontos szerintem a gyakorlás, sokat fejlődsz mindenben.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.11.05. 21:19:45
  • Montanosz
    annyira nem, ha közben harcolsz banditákkal meg kunokkal akkor is fejlődsz, a végén már kardvivo mester leszel bernard nélkül is...bandita táborok meg vannak amik egy idő után ismét benépesülnek meg az utakon is mászkálnak mindefelé
  • Aborg
    O, hat en ezt a lemeszarolt lovas missziot mar regen elkezdtem de csak lassan melozgatok rajta, kozbe intezem a mindenfele mellekmissziokat is. Hat ezert nincs ott Bernard ahol kellene! Koszi a tippet, sokat segitettel. Ez mondjuk nem tul szerencses huzas a jatek tervezoitol hogy egy ennyire fontos szereplot egy idore igy kiiktatnak.
  • Montanosz
    rab kunnal engem is megtámadtak de sikerült beérnem a városba vele, másik esetben meg hagytam magam megzsarolni a kincsel aztán levágtam :-D

bernard ha egyik missiot elkezdted akkor kiküldetésen van ahol a lovakat levágták a rablok ha vége a missionaK visszatér haza
  • Aborg
    Koszi a tippeket!
    -Jutubet csak vegso esetbe neznek, magam szeretem felfedezni a jatekokat.
    -A Bernard varnagyos misszio mar megvolt regebben, kb 12 hetem van a jatekban. Mondta is hogy majd visszamehetek edzeni, de aztan nem volt ott a gyakorloteren. Valahol talalkoztam egy masik "edzovel", de az csak penzert megemelte a statisztikam, nem lehetett vele tenylegesen gyakorolni. Ezert azt gondoltam Bernard is ilyen, de akkor talan vele megis lehet rendesen edzeni? Majd megkeresem ha arra jarok.

Most volt egy mellekkuldetesem ahol a rab kun katona vezetett volna el a kincshez, de
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az erdei uton megtamadott nehany masik fegyveres kun. Mivel semmi pancel nem volt rajtam es nehany perket a sprint kepessegbe tettem, gondoltam siman elfutok,aztan majd odafuttyentem a lovam es elnyargalok. De ebbol semmi se lett, siman birtak loholni a sarkamban, nehez pancelzatban! Le is vagtak. Nem csal neha ez a jatek?
    Olyan is volt mar hogy valaki gyalog futott utanam, en lovon vagtazam, a lovam ledobott, az illeto meg mar ott is volt, pedig jozan szamitas szerint legalabb 50 meterrel le kellet volna maradnia.
  • Montanosz

Arn a templomost azt ledaráltam már vagy háromszor :-D

• lonvard
    Jah, de tudhatták, hogy egy sortűz lesz ágyúból, a szakállas puskák meg nem akkora extra, pontatlan, lassú, nem hiszem hogy rettegtek attól. Felkészületlenül, menetből lerohantak egy erődöt, ami tömve volt emberekkel, ez kb. magyarázza mért jártak pórul. :D
  • Xsillione #2412
    Valszeg javarésze egyszerűen meghátrált, nem volt sok tapasztalat arról, milyen is az, ha ágyúval lőnek feléd, meg puskák és hasonlók ropognak.
  • lonvard
    Jah, bár szerintem túlzás a wiki leírása, szóval lőfegyver gyalogság ellen nem volt hatékony akkoriban. Ágyúkat nagyon lassan töltötték, a puskák is lassúak voltak, szóval egy fal elleni rohamot nem állítanak meg tűzfegyverrel.

Azt írja a lelkes wikipediás: "Az angolok többsége a falakig sem jutott el."

Mer mi volt? Maxim géppuskával lőtték őket? :D
  • Torzonborz
    " Az erődben 300 különböző méretű tűzfegyvert halmoztak fel a franciák." lásd wiki, szóval volt ott minden nem csak ágyú.
  • lonvard
    Ja az "Arn a templomost" azt tök szeretem.
  • lonvard
    300 ágyú?? Annyi Napoleonnak nem volt Borogyinónál. :D
  • AnuluWork #2407
    Jó csatás filmek, sorozatok? A kevésbé ismertek közül ...

Középkor:
    Outlaw King
    Last Kingdom
    Bahubali
    Arn the Templar

Késő középkor:
    Alatriste

Újkor:
    Török csel
  • Montanosz
    jaja, valamiért az is mindig kimarad hogy nagylétszámban alkalmaztak genovai számszeríjászt a franciák.
    amugy a lovakon csak bőrvért volt azt simán átvitte az angol tiszafaíj.az ágyúk tömeges méretű használatáig minden mérvadó csatát megnyertek az angolok a gyerekkoruk óta erre edzett íjászokkal. castilloni csatában azonban a franciák 300 ágyúja ledarálta az íjjászokat

• lonvard
    Nem egy Rettenthetetlen szintű csatát csináltak, de szerintem ebből a korszakból ilyen csatát még nem láttunk normálisat. Meg az is tetszik hogy már a modern felfogását csinálják a csatának, szóval nem az van, hogy az angol íjászok halomra lövik a franciákat, mivel ugye kiderült, hogy olyan páncélok voltak, amiket nem tudott átütni az angol íj. Ott bukják el a franciák, hogy belerohamoznak a sárba lovastul, angol páncélosok fogják fel szemből a rohamot, elakad a támadás, és aztán oldalról a könnyű fegyverzetű angol íjászok lerohanják őket baltával, csákánnyal, tőrrel, lerángatják őket a sárba, és agyoncsapkodják őket. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.11.02. 17:13:41
  • Montanosz
  • Montanosz
    köszi nem is halottam eddig a filmről, gyorsan pótolom, látom van szinkronos is

• AnuluWork #2402
    Ott volt Ziska? Ne máááá!
  • lonvard
    The King - most néztem meg a filmet, az azincourt-i csata a csúcspontja, ami 1415-ben volt. Szóval a mi Henrink korszaka, emiatt én Kingdom Come szemszögből néztem a korabeli páncélokat, fegyvereket, öltözékeket. Szerintem tök jó lett. A végén egész jól átadták milyen lehetett amikor full páncélban sárban dagonyázva ütötték egymást csatacsákánnyal, meg ilyen szarokkal. Meghozta a kedvem a játékhoz. Épp olvasgatok a csatáról, a franciák oldaláról a két parancsnok harcolt Luxemburgi Zsigmond alatt a törökökkel, az angol sorokban meg ott menetelt az idősödő Jan Zsizska cseh zsoldosvezér, illetve a friss V. Henrik királynak a cseh Vencel király is küldött ajándékot. Hát én beleraktam volna Henrit is a csatába! 1415-ben azért már érett lovag, nyugodtan elmehetett volna Zsizskával egy francia kirándulásra. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.11.02. 09:58:18
  • Montanosz
    Akkor nemsokára jön a Kingdom come: Total war mod :-D
  • AnuluWork #2399
  • Montanosz
    Ez már az új részből van? :-D
  • AnuluWork #2397
  • Montanosz
    igen egyértelműen a buzogány a favorit, én is ezt használom, nem is értem miért erőltetik a kardot amikor már egyszerű bőrmelény is felfogja a vágást
  • Palinko
    Az is egész jó volt, de inkább a buzogány lett a végső válasz nálam
  • Timbu
    Warhammer ebben nincs? :)
  • Palinko
    Boss harcok kivitelezhetőbbek mert 1v1, az a gáz ha 4 paraszt rádront akik hiába kéthitesek, nagyon szar :D Felszerelésben meg igaza volt itt annak ki buzugányt mondta hiába menőbb a kard meg jobban néz ki felejtős.
  • Xsillione #2392
    A képzettségrendszer miatt az eleje lett nehéz a harcnak, amikor jelélemzően azonos vagy akár erősebb ellenfelekkel küzdesz (magasabb a képzettségük), később, amikor van pár pont, vagy akár sok pont előnyöd, netán rendes felszerelést szereztál (találtál, vettél - egyszer vagy kétszer), akkor hirtelen nagyon simán megy majd minden, kivéve pár boss harcot, bár azok sem vészesek.
    Illetve az elején még minden más értéked(tulajdosnágok és egyéb kiegészítő ismeretek) is gyengék, így nincs semmi, ami mentene. A játék felénél futottam bele a pusztakezes harci témába, az első 5-6 meccset simán erő és ügyességf alapján megnyertem, miközben alig volt képzettségem.
  • lonvard
    Ezek szerint még nem jutottál el odáig, hogy Rattayban Bernard kapitány kezelésbe vegyen. :) Vele gyakorolhatsz. illetve ő fog megtanítani az alapokra, és a védekezésnél be fog lépni az időlassulás, és nem lesz bonyolult a harc. Megtévesztő a játék, pl. a legelején van egy kis gyakorlás a faluban, azt hinné az egyszeri gamer, hogy ott kapta meg az alapokat, pedig nagyon nem. A játék elején a védekezés skill hiánya miatt pajzs+karddal érdemes ütni azt a pár ellenséget, aki útba kerül.
  • PiszkosFred
    Szegyellem, de a WH teljesen kimaradt az eletembol. :) De felolem johet olyan TC is, barmilyen kreativ vilaggal "kiegyezek".
  • Montanosz
    youtubon vannak vivo leckék, én is azt néztem és abbol sokat el lehet sajátitani, meg ide is linkeltem régebben egy középkori harcioktató könyvet