2975
-
lonvard #2408 300 ágyú?? Annyi Napoleonnak nem volt Borogyinónál. :D -
#2407 Jó csatás filmek, sorozatok? A kevésbé ismertek közül ...
Középkor:
Outlaw King
Last Kingdom
Bahubali
Arn the Templar
Késő középkor:
Alatriste
Újkor:
Török csel
-
#2406 jaja, valamiért az is mindig kimarad hogy nagylétszámban alkalmaztak genovai számszeríjászt a franciák.
amugy a lovakon csak bőrvért volt azt simán átvitte az angol tiszafaíj.az ágyúk tömeges méretű használatáig minden mérvadó csatát megnyertek az angolok a gyerekkoruk óta erre edzett íjászokkal. castilloni csatában azonban a franciák 300 ágyúja ledarálta az íjjászokat
-
lonvard #2405 Nem egy Rettenthetetlen szintű csatát csináltak, de szerintem ebből a korszakból ilyen csatát még nem láttunk normálisat. Meg az is tetszik hogy már a modern felfogását csinálják a csatának, szóval nem az van, hogy az angol íjászok halomra lövik a franciákat, mivel ugye kiderült, hogy olyan páncélok voltak, amiket nem tudott átütni az angol íj. Ott bukják el a franciák, hogy belerohamoznak a sárba lovastul, angol páncélosok fogják fel szemből a rohamot, elakad a támadás, és aztán oldalról a könnyű fegyverzetű angol íjászok lerohanják őket baltával, csákánnyal, tőrrel, lerángatják őket a sárba, és agyoncsapkodják őket. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.11.02. 17:13:41 -
#2404 -
#2403 köszi nem is halottam eddig a filmről, gyorsan pótolom, látom van szinkronos is
-
#2402 Ott volt Ziska? Ne máááá! -
lonvard #2401 The King - most néztem meg a filmet, az azincourt-i csata a csúcspontja, ami 1415-ben volt. Szóval a mi Henrink korszaka, emiatt én Kingdom Come szemszögből néztem a korabeli páncélokat, fegyvereket, öltözékeket. Szerintem tök jó lett. A végén egész jól átadták milyen lehetett amikor full páncélban sárban dagonyázva ütötték egymást csatacsákánnyal, meg ilyen szarokkal. Meghozta a kedvem a játékhoz. Épp olvasgatok a csatáról, a franciák oldaláról a két parancsnok harcolt Luxemburgi Zsigmond alatt a törökökkel, az angol sorokban meg ott menetelt az idősödő Jan Zsizska cseh zsoldosvezér, illetve a friss V. Henrik királynak a cseh Vencel király is küldött ajándékot. Hát én beleraktam volna Henrit is a csatába! 1415-ben azért már érett lovag, nyugodtan elmehetett volna Zsizskával egy francia kirándulásra. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.11.02. 09:58:18 -
#2400 Akkor nemsokára jön a Kingdom come: Total war mod :-D -
#2399 -
#2398 Ez már az új részből van? :-D -
#2397 -
#2396 igen egyértelműen a buzogány a favorit, én is ezt használom, nem is értem miért erőltetik a kardot amikor már egyszerű bőrmelény is felfogja a vágást -
#2395 Az is egész jó volt, de inkább a buzogány lett a végső válasz nálam -
Timbu #2394 Warhammer ebben nincs? :) -
#2393 Boss harcok kivitelezhetőbbek mert 1v1, az a gáz ha 4 paraszt rádront akik hiába kéthitesek, nagyon szar :D Felszerelésben meg igaza volt itt annak ki buzugányt mondta hiába menőbb a kard meg jobban néz ki felejtős. -
Xsillione #2392 A képzettségrendszer miatt az eleje lett nehéz a harcnak, amikor jelélemzően azonos vagy akár erősebb ellenfelekkel küzdesz (magasabb a képzettségük), később, amikor van pár pont, vagy akár sok pont előnyöd, netán rendes felszerelést szereztál (találtál, vettél - egyszer vagy kétszer), akkor hirtelen nagyon simán megy majd minden, kivéve pár boss harcot, bár azok sem vészesek.
Illetve az elején még minden más értéked(tulajdosnágok és egyéb kiegészítő ismeretek) is gyengék, így nincs semmi, ami mentene. A játék felénél futottam bele a pusztakezes harci témába, az első 5-6 meccset simán erő és ügyességf alapján megnyertem, miközben alig volt képzettségem. -
lonvard #2391 Ezek szerint még nem jutottál el odáig, hogy Rattayban Bernard kapitány kezelésbe vegyen. :) Vele gyakorolhatsz. illetve ő fog megtanítani az alapokra, és a védekezésnél be fog lépni az időlassulás, és nem lesz bonyolult a harc. Megtévesztő a játék, pl. a legelején van egy kis gyakorlás a faluban, azt hinné az egyszeri gamer, hogy ott kapta meg az alapokat, pedig nagyon nem. A játék elején a védekezés skill hiánya miatt pajzs+karddal érdemes ütni azt a pár ellenséget, aki útba kerül. -
#2390 Szegyellem, de a WH teljesen kimaradt az eletembol. :) De felolem johet olyan TC is, barmilyen kreativ vilaggal "kiegyezek". -
#2389 youtubon vannak vivo leckék, én is azt néztem és abbol sokat el lehet sajátitani, meg ide is linkeltem régebben egy középkori harcioktató könyvet -
#2388 Ami a harcot illeti, anno az elozetesek alapjan nagyon vartam, de jatszani sajna en is bena vagyok hozza (nem gondoltam volna)! Szerencsere egyelore igy is tudom jatszani, ha baj van elszaladok :) Mar inkabb dumara gyurom a figuram.
Nagyon hianyolom hogy nem tudom a harcot tet nelkul gyakorolni valakivel (csak a jatek elejen volt egy ilyen misszio es annyi). Azota uresek a gyakorloterek.
Nem hiszem hogy skyrim szintu harcot fog tartalmazni a KC2, de valami valtoztatasnak orulnek en is.
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2019.11.01. 08:42:30 -
#2387 szerintem nem változtatnak rajta mint hogy picsogókra nem halgatva nem lett néger cseh paraszt se, vagy homokos :-D
Szerintem sincs baj a harcrendszerrel, ez szimulátor inkább mint akciojáték. Szépen meg lehet tanulni.
Ha úgy működne mint más rpgben vagy a stratégiákan akkor akár a kunok legázolhatták volna europát vagy a mongolok mint a totalwarokban holott a valóságban soha nem tudott volna megtörténnie egyszerű logisztikai problémák miatt amiért magyarországra sem tértek vissza többé teljes szívvel. (kizárolag a kárpátokon túl volt olyan legeltetésre való síkság ahol 400 000 lovat és más jószágot legeltetni lehetett) -
#2386 Majd a 2 rész eldönti milyen volt. Ha totál más lesz akkor szimplán rájöttek hogy egy skyrim,gothic n+1 hasonló "hack & slash" harcrendszerrel kb dupla eladás lesz alsó hangon. -
#2385 Semmi baj nincs a harcrendszerrel. Bena vagy. -
#2384 WH40k... Punish the heretic...Purge the Xenos -
#2383 ja nem volt tv, 8 gyerek általános volt, ha fele elhunyt még mindig szaporodott a lakosság létszáma
Példa 1870-től 1914ig volt olyan terület németországban ahol 5X lett a szaporulat, másképp nem is lehetett volna millios hadseregeket felállitani
De a pestis járványokat is azért tudta hamar kiheverni a lakosság -
lonvard #2382 Nanana, Geralt minden módon megcsinálta Yennefert! Ezek mást se csináltak hajdanán! :D -
#2381 :DD
hát...Geralt sem csinálta meg minden módon Yennefer-t.
..majd megmoddolják hogy vér és bél legyen. -
lonvard #2380 Véresnek kellene lennie. és jobban kellene érezni a fizikát. Végtagokat szeretnék lecsapni, roncsolni. Vérszegény módban olyan a Kingdom Come, mint egy 70-es évekbeli középkori kalandfilm. :D -
#2379 remélem hogy nem.
Én is főleg tartalmat szeretnék még, területet, történetet. A harcrendszer pont jó. -
lonvard #2378 Jah, bízom bennük. :) -
#2377 Nem a kis vackokra gondoltam, hanem speciel én azért ezzel a harcrendszer és gameplay mechanikákkal én nagyon szívesen játszanék újabb és újabb tartományban, urambocsá' másik univerzumban, másik korban, stb. egy-egy total conversationnak köszönhetően. -
#2376 Remélem lesz valaki aki a teljes harcrendszert àtvarázsolja "normálisra"
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.10.29. 19:38:20 -
#2375 Hát ez szerintem az a játék amiből nem hiányzik, bár végigjátszás után én is feltudtam sorolni pár dolgot ami "jóvóna", de az a skyrim szintű moddolás ide nem kell. -
#2374 Pont a mai nappal vált elérhetővé a KCD szerkesztője (WS teljes támogatásával, videókkal, mindennel), így a Nexus hamarosan még inkább tele lesz vadabbnál vadabb modokkal. :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.10.29. 19:28:40 -
lonvard #2373 Igen igen. Pl. hardcore módban ugye nem használjuk a fast travelt, és adná magát, hogy ott pihenünk le, ahol ránk sötétedik. Ehhez passzolna egy tábortűz gyújtós opció. Azért volna hangulata. Ló kipányvázva, és akkor elheverünk a fűben és bámuljuk a csillagokat, ropog a tábortűz, sül a nyuszi. Talán a Kingdom Come 2. részébe beleraknak ilyeneket is. :) -
#2372 Nem lopkodok, a hirnevem 50-60% koruli. Igaz hogy vannak satrak, de ott meg a favagok foglaltak el minden helyet. Fast travel: jo megoldas lenne, de mire odacammog reggel lenne. En estetol reggelig akartam aludni, sotetben nem szeretek jatszani.
Igen, a halozsak mod remek lenne, vagy eleg lenne ha a szalmakazlakban is alhatnak. Ez egy kozepkori realizmust hirdeto jatekba nagyon illene. -
#2371 Legegyszerűbb fast travel a malomhoz és alvás. -
#2370 végül is van mert mindefele vannak sátrak meg alvo helyek ahol lehet aludni -
lonvard #2369 Kellene egy "hálózsák" mod. :D