2976
-
Nálam egy darab mod van fent, ami egy pöttyöt rak, nyilazásnál jól jön...bár már gondolkodtam rajta hogy azt is leveszem mert ha másoknak megy nélküle akkor valszeg nekem is menne.
Patakon átmegy a ló, amin nem megy át az a folyó.
bokrok meg...hát nagyjából lehet sejteni hogy melyik az a bokor amin nem fogsz átmenni, akkor van gáz ha sietsz...de sztem nem kell mondanom hogy ez egy elég jó szimuláció, eszembe jutnak az erdészeti sulis számháborús játék, van olyan bokor amibe nem jó beleszaladni, mert csak seggel lehet kijönni belőle.
A játék lassú..zsíííír imádom. A táj gyönyörű.
Mivel rengeteg időm benne van, pontosan tudom mik a hibái...nem kell elmondani, vagy videót nézni. pl. legnagyobb hogy egyszer vége lesz. :( -
#2208 az új dlc-t már megcsinálom gf-sre, az biztos,
aztán, ahogy játszom a dlc-kkel, és valahol nagyon nagy marhaságot látok, azt átjavítom normálisra (ez csak a párbeszédekre vonatkozik).
a receptek, tárgyak fordítása kész, (bár ezt még nem frissítettem le az utolsó dlc-hez, ott még nem járok) :D
magát az alaptjátékhoz, nem hiszem hogy fogok már nyúlni
igazából arra elég volt nekem is, hogy végigvigyem, jó játék volt voltak hiányosságai, de azért lehet szeretni.
kicsit lassan haladok, fránya műszakos meló meg stb, de igyekszem mindig feltölteni a legfrissebb publikálható változatot.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!arra amúgy tökéletes volt a játék, meg számomra a fordítása, hogy bele lehetett látni hogy a nagy fordítóknak azért sok munkájuk van egy-egy játékban , és ott még vissza is kell kódolni a legtöbb szöveget stb,,, el is ketdtem egykét fordítptt támogatni, ahol van rá lehetőség :D -
#2207 No, feldobtam.
Ha vkit érdekel itt van egy régi galériám a KCD-ről, amikor is kb. mod-okat próbálgattam:
https://www.nexusmods.com/users/myaccount?tab=images&BH=2
Sajnos a régi bosszantó bug-ok ugyanúgy megmaradtak és sajnos a legtöbb mod ami működött, nem működik. Az okot tudom. A modder annó elkészítette, aztán látszik azóta rá se nézett. Többek között a KCD-re sem.
1.) HDD-ra dobtam fel, a texture stream-ing ugyanúgy maradt. Ezen qrvára meglepődtem.
2.) Próbáltam volna lóval átúszni egy patakot. De nem. A bokrok úgy látom még mindig beton-ból készültek. Annó mindkettőre volt működő mod. De a Collision Issue az akkor is nagyon felnyomta az agyam, hogy egy bokron nem tudom átvergődni magam. Azt mondjuk nem próbáltam, hogy rombolható-e, ha egyszer már van nálam pl. egy Szamuráj kard, de gondolom nem.
A többit nem írom.
Ha nem jöttetek volna rá, a játékhoz azért nem csináltak magyarítást, mert minden csoda három napig tart. Ergó, senki sem látott potenciált a játékban. A mod-ok is ezért maradtak abba. Csak az alap mod-ok vannak. Meglepődtem, hogy azt hiszem van hozzá 3db ENB base preset. A többi még mindig ReShade, de abból is a régiek a legjobbak.
Perfomance szinten nagyon döcögős. A lehető legrosszabb engine-t választották. A CryEngine-el csak a Crytek tud bánni. A kutyus aranyos, ennyi.
Ez számomra nagyon nem éri el a szerepjáték kategóriát. De ahogy nézem ezzel sokan így vannak, ill. az egyéb issue-kkal is. Akkoriban elég aktívan részt vettem a Warhorse fórumon, ill Nexus-on. Átszoktam az offical és nemzetközi vizekre, ahol nagyobb a merítési halmaz.
Meg nekem olyan, lassú, nyögvenyelős ez a játék. De ez lehet szubjektív. A map-el az volt a gondom, hogy a legtöbb tárgy static object, funkció nélkül. Pl. egy szerepjátékban ha benne van egy fejsze egy fában, akkor tudjam már kivenni és rahedli ilyen van benne.
Leljétek örömötök benne, de szerintem ahogy elnézem a KCD topic hsz db számait, siralmas. Ez van.
Elindultak valahova, de nem oda érkeztek, ahova indultak. (Hofi)
Akyyy-nak hálás köszönet a "magyarításért", de nem kérdezem meg 2x, hogy mennyire hagyná a csába, csak már nem fog segget csinálni a szájából. Ahogyan ezt sok hülye gyerek(kis pöcsök) megtették.
Ez azért teljesítmény. Örülök, amikor valaki, főleg ha fiatal nem riad vissza attól, ha vmi izzadság szagú munka. Dánkesőn!
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2019.06.01. 00:38:07 -
#2206 lol, a fél dlc szövegei amúgy már benne vannak , csak az előző patch kivette, de én meg lusta voltam és benne hagytam. :D
persze azért akadnak új sorok is bőven. az a tízezer sor kb 2-3 ezer lehet. -
#2205 Lényeg az hogy halad. -
#2204 Felnevettem xD -
CrashBoostZoom #2203 Ilyen jót régen nevettem. Felhozni a Skyrim-et és az új Fallout-okat mint "RPG játékok" :D
A KCD fényévekkel jobb RPG mint azok.
A komment többi része nem is érdemel választ meg kb. csak értelmetlen fröcsögés de azért jót nevettem. Köszönet érte. :D -
#2202 Na haladok szépen, azt az 1-2 sort, ami az elején valahova berakott, vagy módosított, szintén lefordítom normálisra, ahogyan tudom.
Aztán viszont szépen megjelenik több ezer(!) új sor, elvileg a legtöbb egybefüggő, egymás alatt, kicsit pepecselős, de majd megcsinálom google fordítosan ezt is, aztán meg szép lassan fordítgatom. ( és még csak a párbeszédeket néztem, hátra van még vagy 3 nagyobb fájl. ) -
Piko888 #2201 Mi kőze a magyarításnak a játék minőségéhez? A projekt azért állt le, mert a sok kamu ember aki beígérte a segítséget szépen lassan elkopott.
Amúgy nagyon jó kis játék, de ha már össze akarsz hasonlítgatni, akkor a Fifában sokkal szebb a stadionok kidolgozása.
-
#2200 ennyire nem jó a játék nem játszod minek foglalkozol vele ?bocs én tegnap vetem meg a dlc kell de imádom kis faluba kb fél órát mászkáltam és néztem hogy a nép mit csinál. -
#2199 Neked meg mi bajod van, elmaradt a délutáni bufiztetés vagy mi? :D
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.30. 15:03:40 -
#2198 Van ilyen, hogy valaki nagy mellennyel berugja az ajtot, es.... nem tortenik semmi mas, csak hazhoz ment a lofaszert... :) -
#2197 sztem kár volt ide jönnöd trollkodni, 30 éve várok egy ilyen zseniális játékra,s lőn.
Nem tudom milyen bugokrol irkálsz mert a 1.8as verzioval honapok ota játszom és még nem jött elő semmi.
másodsorban ez szimulátor nem rpg, skyrimmel meg kár hasonlitgatni. -
lonvard #2196 Jó, ez nonszensz. Önmagában a környezetet úgy megcsinálták, hogy ha vissza akarok csöppenni a középkorba, akkor ennél nincs jobb. Ráadásul Csehország, tehát gyakorlatilag olyan mintha egy középkori Magyarországon játszódna. Aki az ilyesmire fogékony, van egy kis középkor iránti affinitása, azt egyből berántja. Persze, óriási potenciál van benne, aminek csak a felszínét kapirgálták meg, de amit beleraktak, azzal is bőven el tudunk játszogatni. Nálam fel van telepítve a többi kedvencem mellett, és akkor megyek játszani, ha valami aktualitása van, pl. megnézek egy kosztümös filmet, és én is ott akarok lenni hirtelen a középkorban. :) Ha fantasy világban szeretnék elmerülni, akkor Witcher 3-at veszem elő, ha hardcore túlélő játékkal játszanék, akkor The Long Dark, ha sci-fi túlélőset akarok, akkor Subnautica, ha harctéri szimulációt szeretnék akkor PUBG, ha középkorban szeretnék elmerülni akkor KCD. Érdeklődési körömnek megfelelően elkezdtem így körberakni magam ezekkel a játékokkal, és mindig van hova nyúlni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.30. 13:58:05 -
#2195 Ez alapján nem is kell játszani vele. De én mégis megtettem és ez volt a legjobb dolog amit tehettem.
Az elején szpás, szinte semmi se megy, miért ilyen szar a zsebelés? Ki kell próbálni a valóságban..hát ott aztán qvára megvan bonyolítva, belső zseb meg zipzár meg faxom nehézség.
Lockpick detto...volt egy pont amikor elfilóztam hogy letöltsek-e rá valami moddot.
De semmi...mert csak játszani kell, és minden skill a helyére csúszik, és nem lesz probléma....és amikor az ember rájön erre..hogy ja, nem kell ezt nekem végigrohanni, akkor nézzünk már körül, jé a házon nincs kémény...akkor hogy, ja jééé
Nem nyertem meg az első, vagy második lovagi tornát nézd már nem rogyott a fejemre az ég. Volt 20 térképem, de nem kell, nem kell nekem feltételen qva gazdagnak lenni, lehet persze....akár a kertünk végében kiáshatok egy ládát teli arannyal amikor ásom az alapot a garázsomnak.
Nincs rá nagy sansz de lehet, itt a játéktér viszonylag kicsi. De nem muszáj...ha az embert elkapja ez a középkori zen, akkor zsír....megérkeztél.
..és ezért qva jó, életem egyik legjobb játéka...és még nincs vége, de ha vége lesz, kijátszom újra én is az ziher...mert akkor még jobb lesz... :) -
#2194 Hol írtam, hogy az én játékom?!
Írtam én ilyet?!
A Fallout és a Skyrim-et fákkk félreértetted. Azok RPG játékok. Ebben az RPG zéró.
De azért remélem túl fogod élni, ha mégis fogok játszani vele. Légyszíves! Éld túl!
Nézhetjük balról, nézhetjük jobbról. Ez nem RPG.
Pár példa:
https://www.youtube.com/watch?v=w6MvBhh-2i4&t=2s
(ajánlom kb. 7 perctől) Totally Agreed! Elmeroggyantság...
Egyértelmű, hogy egy Bethesda stúdióval nem tudja felvenni a lépést, ill. annak népes modder táborával. Ez egy öszvér játék. Kb. mint a STALKER. Csak míg a STALKER etalon a mai napig, a KCD megmarad öszvérnek.
Szép és jó próbálkozás, de nagyon gyenge. Többek között ezért is hagyott fel mindenki a magyarítással. Logic!
A KCD zsenilás! :D
Részletesebben?! Mi ebben a zseniális?
(szívvel-lélekkel készített játék) OK! A Lost Alpha inkább.
Csak nem azzal kell. (de hagyjuk)
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2019.05.30. 13:32:14 -
#2193 > Ez inkább egy réteg játék, soha nem lesz és nem is akar skyrim lenni, fallout meg aztán remélem, hogy a büdös életben nem lesz.
Amen! A KCD attol zsenialis, hogy nem egy Bethesda fele openworld klon, hanem egy kezzel osszerakott, szivvel-lelekkel keszitett jatek. -
hapi #2192 Szerintem te bármeddig várhatsz, ez nem a te játékod. Én pl. a legelső legbugosabb szenny verzióban is megláttam a kincset végig is toltam, és most újra végig fogom. Ez inkább egy réteg játék, soha nem lesz és nem is akar skyrim lenni, fallout meg aztán remélem, hogy a büdös életben nem lesz.
Utoljára szerkesztette: hapi, 2019.05.30. 12:05:58 -
#2191 -
#2190 Hi,
Akyyy, én most nem játszom a KCD-vel, mert a sok bug miatt félretettem, amíg összekaparnak vmit.
Qrva sok elmeroggyant hülyegyereknek volt nagy mellénye, hogy na(!) majd én csinélok korhű magyarítást.
Ja, én meg nekiállok kötni. Eszem-faszom megáll.
Szerintem ne spiráázd túl. Tökéletes ez így:
"meg néhol tegeződés van elég sok helyen, néhol magázódás, ezt is rendbe kéne tenni, de túl kényelmetlen lenne, hisz az egészet át kéne egyesével nézni. úgyhogy marad úgy, ahogy van, sztem élvezhető így is :D "
Agreed! Ez így több mint tökéletes. Az meg nagyon fel tudja qrni az agyam, amikor vki sír, hogy hol van már a magyarítás. Főleg ha warezolt játéka van.
Ne foglalkozz ezzel. GF-ós tökkkéletes. Akinek más kell és nem képes megcsinálni, keresenn vkit, akinek pl átutal 100ezer Ft,-ot, hogy készítse el a magyarítást. De ezt senki nem fogja publikálni.
Tökéletes, ahogy csinálod szerintem.
Most majd feldobom a A Womens Lot verziót megnézni, hogyan fut, ill modok miatt, ENB, stb...
De azt hiszem megvárom még a Royal Edition verziót is. Számomra ez a game óriási csalódás. A csalódás oka az lett, hogy piacra dobtak egy hulladék fost. Ami talán-talán most kezd majd játék lenni. Talán!
Ill. a RoadMap-ből az utolsó hozhat vmi pozitívat, amikor végre kiadnak a moddereknek vmi Official Modding Tool-t.
(ha azt akarják, hogy a játékot ne felejtse el mindenki pár hónap múlva)
Ill. ez a játék RPG elemekben a full minimumot hozza. Szinte zéró RPG tartalom van benne. Ez a büdös életben nem lesz egy Fallout, vagy Skyrim.
Utoljára szerkesztette: KranaZoli, 2019.05.30. 11:37:09 -
JonasSandor #2189 Hogy áll a fordítása?,kijött az utolsó dlc-je is. -
#2188 most még munka megy, hétvégén ránézek a dlc-re, megpróbálom frissíteni, esetleg le is "fordítom", aztán haladok a dlc-kkel is tovább -
Xsillione #2187 Harci helyzetben sikeres katonák vagyunk és tudtunk nélkül nemesi sarj akit a család legalábbis figyel, innen nehéz nem vagyonosodni. Ráadásul pár perc erdei séte alatt megkeresel egy vagyont, főleg, ha van egy kis tudás is hozzá a képzettségek terén. (és még nem is említem a random ládákat többezer szetont érő holmikkal, amikről csak tudni kell vagy véletlen beleakadni.) -
#2186 én felraktam valami kis modot ami plusz banditákat hozzá de nem tapasztaltam hogy többen lennének
én még a saját kereskedés (utazó kereskedő?) dolgot beleraktam volna, meg a hétköznapi fogyasztási dolgokat folyamatosan drágábban adnám, mivel háboru esetén felmegy a kaja ára mondjuk, de mindeképp valami megoldást kelléene a második részben hogy mondjuk a lopás/rablás élvezete is megmaradjon mert igy már az elején dusgazdagok vagyunk -
#2185 Egyetlen egyszer beakadtam én is, a bányáktól lefele a hegyről úgy gondoltam hogy a rövidebb utat választom,..pedig sejtettem hogy baj lesz a bokrokkal...na be is akadtam, domboldal, cserjék..semmit nem tudtam csinálni, mentettem-visszatöltöttem..uaz.
Aztán konzolból megváltoztattam a gravitációt kicsit aztán kiugrottam mint béka.
-
A játékról én csak a legnagyobb csodálattal tudok nyilatkozni, a 20 év alatt nem volt ennyire jó semmi ilyesmi műfajban, összes DLC-vel nyomom és ha valaki mikrofont nyomna az arcomba hogy mondjak egy játékot ami a legjobb akkor valszeg ezt mondanám (nagyon más műfajban is van nagy kedvenc).
DE vagy megfog vagy nem. Nem hibátlan..legfőképp az NPC mozgás, ...és az is a hibája hogy ebből a játékból ki lehetne hozni egy olyat, de olyat...sztem simán érdemes rá hogy a komplett akkori ismert világot hozzápasszinthatnák.. :) -
#2184 Nálam jó, vissza kellett állítani franciáról (honosítás ugye) :D
De most is fut, letettem tálcára, meg kell nézni hátha valakinek még van baja vele.
Moddokat használsz? Ahogy olvastam oda is piszkáltak.
..
..kcsög nyulak hogy ilyenkor nincs egy sem, amikor meg nem kell akkor meg fel lehet bennük bukni..
-
#2183 köszönöm! akkor lehet, hogy rápróbálok majd :D -
LasyPapalini #2182 Women s Lot telepitve , azóta a program összeomlik , mentések be sem töltődnek. Mi lehet a probléma? -
#2181 Igen, valami ilyesmire gondolok én is, nagyon sok pénz egy ilyen egység, speciális idomított lovak, és persze a rengeteg munka ami egy ilyen páncélban van (ló+lovag), szinte biztos hogy nem akárki ülhetett rá, szóval nagyon komoly veszteség lehetett őket beküldeni egy bukó szituba.
De ha jó irányból, mondjuk nem dombnak felfele :D küldték őket akkor ott nem nagyon kellett megállni ellenük nyílt téren. Valszeg komoly pénzekért bérelhető haderő lehetett :)) -
#2180 Eleg szepen rendberaktak, bar minden dlc hoz nemi apro hibat, de azok is javitva vannak (a tegnapiak meg lesznek). -
#2179 "...A lovagok a harc megvívásához rendszerint egyenes vonalban, az un. „palánkban” álltak fel, 5-10 méteres térközre egymástól. Mögöttük néhány lépésre a fegyverhordozók, lovas és gyalogos íjászok álltak, akiknek feladatuk volt a lovag védelmezése és támogatása. A harcrendet csak az ellenség megközelítésének idejére tartották fenn. A harc kezdetével a küzdelem a lovagok párviadalává alakult át, ahol nem az ellenség megsemmisítésére, hanem fogságba ejtésére törekedtek, mert a foglyokért magas váltságdíjat kaphattak....." -
#2178 ha kicsit visszaolvasol szuper lett -
#2177 ja meg nem kell hatalmas lovasrohamokat elképzelni mint a filmekben
vegyük a nikápolyi csatát ahol a késői középkor lovasságának krémje harcolt
Az egész külföldi hadsereg 5000 fős volt a magyarok meg a csatlakozó birkabundás vlachok nélkül.
A burgundi herceg kisérete 108 lovagból, 107 lovagi módon harcoló, de nem lovagi rendű lovasból ált.
Ha ezt az arányt nézzük az egész expedíciós hadsereg kb 300 nehézlovasból ált oszt csokolom -
#2176 Srácok, mennyire lett felpatcholva a játék? A megjelenése napján játszottam vele utoljára, és kb a 6 - 7. óránál belefutottam a "széttárt kezű", sötét képernyős repülő bugba, ami nem múlt el és semmi nem segített csak a new game vagy az uninstall... az uninstall volt a választás. -
#2175 nem kell, a 100éves háborúban az angol íjjászok (közelharcban legvédtelenebb, főleg nehézlovaság ellen) 30-40 centi mély buktató jukakat ástak benne esetleg kis karokkal a lovak ellen, aztán halomra lőtték őket a speckó íjjaikkal...amikor franciák leszállították a lovagokat hogy újjításként gyalog rohamozzanak ugyanez lett a helyzet
végül 100 év után a franciáknak sikerült több mint 400 ágyú bevetésével rongyá lőni a angol íjjászokat, csak akkor tudták visszafoglalni a franci földet
Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.29. 09:14:49 -
#2174 Ez volt az egyik legdrágább harci alakulat, tehát egészen biztos hogy meg voltak támogatva, és minden szempontból égtáj, domborzati viszony..mittomén,..ha bukó a szitu akkor sztem inkább visszavonultatták.
Az az érdekes egyébként hogy ugye a lándzsás gyalogságot hozzák ellen mint hatékony egység, jó hosszú pikák, földbe lenyom aztán behunyt szemmel vicsorog.
..hááát nem tudom, az biztos hogy kmeény tökű srácok lehettek akik ezt megcsinálták, ha sikerrel az akkora adrenalin hogy meghágtak utána két egész falut nők-fiatal-öreg, öregpasi-ló-tyúk minden. ..2 falut egyenként.
Az én szempontomból egy ilyen rohamozó páncélos lovasság ellen a legjobb védekezés a 3km hosszú 5 méter széles, 10 méter mély árok alján karókkal, mindez 5 méterenként ismételve álcázva.
Akkor talán álltam volna ott, de még akkor sem szelfiznék, hogy ne lássák hogy be vagyok szrva :)) -
lonvard #2173 Páncélos lovasság gyalogság ellen oké. De páncélos lovasság páncélos lovasság ellen, mondjuk két lovagi hadsereg összecsapásában, az már érdekes. Nem is kell páncélosnak lenni, Napoleon idejében voltak olyan csaták, hogy több ezer lovas csapott össze ugyanennyivel. Irgalmatlan lehetett. Szemberohanni egymással egyenesen őrültség. Nem tudom hogy csinálták. Az is lehet, hogy kitértek egymás elől némileg, párhuzamosan futottak, és úgy simultak egymásba a sorok. De hát hogy ez létrejöjjön, azt meg kellett volna előtte dumálják, szóval marad az, hogy szemből belerongyoltak egymásba. -
#2172 remélem lesz második rész, soros igazán finanszirozhatná :-D
ha lesz gondolom kis idő elteltével, mivel adott, a huszita harcok idejére teszik, nagyon a környezetet sem kellene megváltoztatni -
#2171 Egy rohamozó páncélozott lovasság valami brutális lehetett a szembenállóknak. A brutálisan dübörgő feltartóztathatatlanság (jesszus, ezt is csak ez a nyelv tudja).
Lélektanilag kb. behugyozós szitu.
-
A Woman's Lot ingyenes a támogatóknak, majdnem beleszaladtam egy felesleges kifizetésbe, mert nem olvastam rendesen, szal honlapra belépni és utána már ott figyel a könyvtárban! -
lonvard #2170 Mondjuk így érthető egyébként, hogy a lovasíjászok úgy általában miért tértek ki a támadó lovasság elől. :D Most egy az, hogy tudtak lövöldözni, de a másik, hogy ha az ember szereti a lovát, akkor nem fogja belevezetni egy szemből támadó hústömegbe. Ez egyszerűen ökörség.