Space Engineers

Katt a képre
  • RJoco
    #7261
    A Dual Universe-vel én is szemezgettem már. A hírlevelük jár, de a játékra még nem fektettem be.
    Az Empyrion nagyon ismerős.

    Az a baj, hogy úgy gondoltam eddig, hogy a SE elég.
    De úgy látszik nem annyira. Sőt. Lehet, hogy ideje keresni valami jobbat.
    Pont ma tesztelgettem egy kicsit. Az OKI-ban bejött a plutoniumos puska. Ez elvisz 3200 méterig. A gáz az, hogy addig még kamerával sem igazán lehet ellátni. Én 1000 méterről teszteltem. Puska csöve alatt a kamera, vagyis, ha egy blokkal lejjebb lövök, mint a cél, akkor jó lesz. Hát nagyon mellé, jobban mondva fölé ment, mint vártam. Lehet, hogy accuracy gond, pedig csak 1000 méterre voltam. Aztán lejjebb vittem a keresztet még 2 blokkal, mint ahova lőni szerettem volna és akkor eltaláltam amit akartam. Látszott is kamerán keresztül, mert elég nagyot sebez a fegyver. Szóval pár blokk megsemmisült a környéken.
    Gondoltam, nekem ennél precízebb kell, így az 50mm Burstcannon felelt meg leginkább a célnak. Gyors töltés, 6 lövés egy tárban, 1200 méteres hatótáv és a golyó sem lassú. Irányításnál mindjárt rá is lehet közelíteni a célra és oda lő, ahova célzol. Legalábbis accuracy-n belül, ami egész jó 1000 méterről. 2 sorozattal lelőttem annyira az antennát, hogy az már nem volt üzemképes.
    Az egyedüli nagy baj ezzel az, hogy, sem a turret kameráján, sem a normál kamerán nem látni. Ott áll az antenna mintha semmi baja nem lenne. Ha közel megyek, akkor persze már látom, hogy nem is fog működni, szikrázik. De ez így nem megfelelő. Mert, ha mégis működne (szerveren azért sokkal rosszabb az ilyen lövölde, és még a hajó is mozog, míg a teszt hajó csak állt), akkor hívhatja a haverjait, ami gond lehet.

    Meg úgy az alapvető gond, ami gyanítom a DU-ban nincs, hogy ez a játék raszterhálón mozog. Ha a raszter egy pontját elfoglaltad, akkor oda már nem tehetsz semmi mást. És egyes blokkoknak az alakjukból adódóan nem minden oldalon van felfogatási pontjuk, így nagyon be tudják korlátozni a lehetőségeket.

    Blokkokat természetesen lehet hozzá gyártani. Lehet, hogy van is a műhelyben kiegészítő készlet, nem néztem utána.
    Jó lenne, ha a játék tudná.
    Persze aki tud 3D tervezni, az meg is csinálhatja magának. Nézegettem már a dolgot, de igazán tananyagot nem találtam 3D tervezéshez. Legalábbis videósat, ingyeneset.