Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! \"Yoda\"
Ezt az exploration módot hogy állítod be mint világ?
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
A DX9 meg szerintem a részvétel miatt is fontos. Nem mindenki gépe bírhatja el a DX11-et és mivel itt nagy hajóról beszélünk, a két DX között már feltünően mások lesznek a fény effektek is. De, hogy ők mire gondolhattak, azt nem tudom. Én ezekre gondoltam.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Én még nem próbáltam az Exploration-t. Ez akkor nemrég jöhetett be, mert mikor a világomat kezdtem, még nem volt ilyen kezdési lehetőség.
Szerintem minden irányba 1 nagy hatótávú érzékelő elég lenne a felfedezéshez (hátrafele nem is lenne annyira muszáj). Utána meg már jöhetnének a kisebb hatótávúak, hogy pontosabban be lehessen mérni a cél helyzetét.
Az a mod elég érdekes lehet.
De röviden két féle kereskedő hajót akarnak. A Trade ship voltaképpen ilyen céges kereskedelmi hajó lenne, mint valami teherszállító de bárki fellszállhat kereskedhet ameddig csak akar.
A merchant már érdekesebb. Egy fajta utazó karaván az űrben. Ugyan csak kereskedő hajó de nem céges, nem nagy multi hanem voltaképpen egy fajta "maszek" vállalkozás. Az érdekesség, hogy feltétel min két kísérő őr hajó. Illetve olvastam valamit arról hogy a legénység közben éli a saját életét rajta. Vagyis legyen önellátó! Talán egyfajta mozgó bázis ami persze nem bázis hanem hajó? De ez csak tényleg nagyon tömören most hogy belepillantottam. Ha addig senki sem írja le részletesen majd holnap esetleg átrágom magam rajta. Ja és CSAK DX9-es nevezéseket fogadnak el. Érdekes... 😊
Utoljára szerkesztette: SG fan, 2015.11.03. 21:47:05
Nem marad vissza darab a csöveknél, mert van valamennyi hatótávja oldalra is a flexnek. És annak az esélye is kicsi, hogy pont gridre rakom a hajót (bár amilyen mázlim szokott lenni...), így mindig eléri valamelyik flex.
Ma előfordult pár elkóricáló blokk, de nem volt vészes és az üvegfal kezdemény megfogta őket.
Ha mindenhova tennék flexet, akkor az 1200 darabot jelentene. Az biztos, hogy gyorsabb lenne a szétszedés, de, ha még lejjebb esik a szimulációs sebesség akkor nem biztos, hogy megéri. Így is 15-20 között mozog flexelésnél, amúgy meg 40-50 között. Ez sajnos meg is látszik, mert a 2m/s sebesség valójában csak 1. Vagyis 10 métert nem 5, hanem 10 másodperc alatt teszek meg. 5km-nél meg...
Hajóban ülve még sosem próbáltam, gondoltam a szkafander rádiója elég hozzá. Az állomásokat és hajókat is tudom irányítani csak szkafanderben. Persze van rajtuk antenna és távirányító is. De majd akkor kipróbálom, köszi a tippet!
Fejfájásom lesz a GOOGLE fostól😊
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Csak azt nem vágom hogy miért mindig csak hajó kell nekik?? Bázist ismétlem jó bázist jóval nehezebb kiötölni mint egy hajót.
A bázis sokkal összetettebb buli.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.11.03. 21:27:37
Ven egy mod, a blueG radar mod, ami megjeleníti a HUD-on az ismeretlen objektumokat. De én „menőbb” dolgot akartam létrehozni. Hát nem jött össze 😞
Nem maradnak vissza alkatrészek azon a helyen, ahol cső van, nem pedig flex?
Az érzékelők hatósugarát hogyan próbálod megnézni? Elég fura ez az egész, én csak úgy tudtam megnézni az állomásomon levő érzékelők hatótávját, hogy egy olyan hajóban ülök, amin van antenna, illetve az állomáson is van antenna.
10km-en belül látható minden hajó, mert az antennájuknak és a bójának ekkora a hatótávja. És az AI hajókon mindig van antenna.
Akkor lenne hasznos, ha megmondaná, hogy, ha már lelőttem az antennát, akkor mégis milyen messze van. Mert ilyen esetben már nem tudom a távolságot (lőtávot) igazán belőni. Kis hajónál, drónnál lehet meg sem találom még kamerával sem, ami azért elég veszélyes tud lenni.
Multiplayerben hasznos lenne, mert, ha valaki antenna nélküli hajóval jön, vagy lekapcsolta az antennát, hogy lopakodjon...
De 800m-re lehet, hogy még így is ellátnak a tornyok és akkor már egy jól védett bázist sokkal nehezebb megközelíteni.
Elég stabilan van a helyén a cucc és gyors mozgást amúgy sem lehet elérni vele. Ezenkívűl van rajta 2 giro felülírásra állítva, hogy amennyire csak lehet a helyén tartsa a tetőt és ne akarjon elforogni valamerre.
Igen, a nagy felhőből szedtem ki őket. Bár nem mind spawnolt 4-5 km-re, volt ami 10-re érkezett.
Van még egy foglalható 5 km-re, még azelőtt jelent meg, hogy kikapcsoltam a drónokat.
Arra lennék kíváncsi, hogy a hackelős blokk milyen messzire képes elhackelni. Antenna hatótáv vagy esetleg lőtávon belül?
tudom hogy nem akarsz modot használni de még talpak helyett ezt is használhatnád😊 nehezebben rongálódnak
Ezeket a hajókat abból a naagy piros felhőből szedted el amit bedobál a gép 5 6 ezer méterre a bázisodtól?
Tools progiban átállítottam az ellenséges hajókat saját besorolásra most megyek meglesem megvannak e és nem respannol egy újabb felhő a régi helyére😊 lesz nekem is aprítani valóm ha bejön a cucc lehet átlököm túlélőbe a dolgot😊
Nem próbáltam még ki azt, hogy mi van ha lejjebb veszem a szkennelési hatótávolságot, hogy azt mennyire tolerálja a játék. De én eleve erre a távolságra terveztem, hogy észrevegyem a felbukanó hajókat (10000m-re), a kalózokat (5000m-re), a felfedezendő eldugott bázisokat. Hát ez nem jött össze 😞
Itt megnézhetitek ha szeretnétek:
Sector Scanner mkI (modded)
Szerintem 1 km-es érzékelőterületekkel működne a cucc. Csak akkor meg már minek szkenner?
(RJoco: A szkript ehhez a szkennerhez kellett volna. Előfordulhat ugyanis, hogyha rossz projektor kapcsol be, akkor valahogy újra kéne indítani a szkennert, hogy frissítse a kivetített képet. Amikor tesztelgettem - még kicsi hatótávokkal -, akkor párszor előfordult, hogy "elfelejtett" kikapcsolni egy projektor, vagy épp bekapcsolni.)
U.I.: most azért meglehetősen mérges vagyok a játékra.... elég sok munkám ment a SEMMIBE <#boxer>#boxer> <#falbav>#falbav> <#violent>#violent>
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.11.03. 17:09:47
Kicsit még bővítettem a szétszedőt, magasítottam rajta és elláttam pár érzékelővel, hogy lássam, biztos bent van a hajó a területen.
Gondoltam még kivilágítom, mint olajfinomítót Bécsnél, de ahhoz most nincs kedvem.
Még van mit csinálni rajta, összeszerelő blokk nincs rajta, ami szétbontaná az elemeket és még semmilyen dokkolási vagy másik állomásra továbbítási lehetőség sincs rajta. De ez már csak részlet kérdés.
Sajnos hiába kapcsolom be, hogy lássam az érzékelők hatósugarát vagy a grav.gen. területét, nem hajlandó megmutatni. A tömegközéppontot kijelzi mindennél, mindegy, hogy csak 1 valaminél kapcsoltam e be. Lehet a másik kettő csak kreatívban megy?
És egy utolsó kép az utolsó (jelenleg) ilyen hajómról:
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.11.03. 01:02:03
Sajna a játék nem lett sem gyorsabb, sem jobb. Már megint bebugzott.
A többit meglátjuk, persze, ha nem megy, akkor muszáj lesz.
Ja és lenne egy kérdésem: Az akkumulátor az voltaképpen egy energiatároló/backup item? PL: vészhelyzet esetére ha nem megy a reaktor mert kifogyott vagy megsemmisült elromlott? Vagy termel is energiát? Vagy mire jó pontosan?
Most lestem meg csak úgy véletlenben elvileg az állomásom valami ok miatt 75 ponttal volt rossz állapotba így ki kellett javítanom.
A nagyon deformálódott blokkok gondot jelentenek, érdemes kijavítani az elején, hogy simán menjen a szétszedés.
0,2 m/s elég jó sebesség, nagyjából tudta tartani a szétszedő.
12000 hajtómű alkatrész jött ki a hajóból 😊
Az tényleg egy hack számítógép és azt írja egy gép egyszerre csak 1 dolgot tud hackelni. Vagyis érdemes jópárat felpakolni, hogy a fegyverzetet és antennát egyszerre lehessen kiiktatni.
A kikapcsolt blokkot nem lehet távolról hackelni.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=543770448
jól értem most már meg se kellene támadni az ellenséget elég volna ezen keresztül átvenni a gép irányítását???
Hm lehet meglesem mi a manó ez.
Korábban próbálkoztam ilyensmivel, mindent bekapcsoltam és semmit nem mutatott. Még direkt az érzékelők hatósugarának a beállítása miatt csináltam. Antenna is volt az állomáson. És nem mutatott semmit. Ez akkoriban volt, mikor valaki programozott egy program blokkot és hol zölden, hol pirosan világított a lámpa, az érzékelő állapotától függően.
A kurzoros gond még mindig fennáll nálam is. Egy karakterrel hátrébb rakja a kurzort, mint ahova klikkelek.
kell egy antenna a bázisodra
Nyomsz egy k betűt a felső menüben van az info menü ott találsz egy rakat pipa lehetőséget lehet nem az infó alatt nem emlékszem pontosan. Vannak ott olyan beállítások hogy az érzékelők hatósugarának mutatása vagy micsoda azt hiszem van egy a gravitációs mező mutatása pipa is. Ha bekapcsolod, kapcsold be a gravgent hogy mutassa a helyzetét a térképen a zöld halvány kocka fogja mutatni a gravitációs területet.
Nameg a későbbiekben jó lenne tudni, hogy merre tegyem le a következőt.
Ha nem lesz más, akkor kell kerítenem egy raszter hálós papírt és magamnak kell rajzolgatnom.
Lehet rá kéne lesnem jobban a dologra bár a meghajtásnak az automatizálása lesz a legproblémásabb minnél kevesebb érzékelővel akarom megoldani a dolgot nagyon kicsi lett a drón hasznos felülete még a timer bloknak meg a számítógépnek is kell helyet találnom.
elven tutti kell két időzítő az oda vissza mozgáshoz ha jól sejtem.Az SeTools szerintem nem használható gravitáció beállításra ha jól sejtem nem éred el a blokok beállítási rendszerét.
Ma meglepődtem, a medical feltöltötte a hidrogén tankom. Sőt, a hajóban ülve az állomásra dokkolva is feltöltődtem. Teljesen.
A hidrogén palackot az oxigén tankba rakva tudtam eddig feltölteni. Viszont hidrogén nem volt a rendszerben. Hoztam át jeget a szétszedésre váró hajóból és most a hidrogén tankban is van hidrogén. A csaknem 10kg jég majdnem 50%-ra töltötte fel az oxigén tankot és 1,5% körülre a hidrogént.
Nem használok SETool progit. Bár már gondoltam rá, hogy megnézem, hátha áttekinthető lenne benne a gravitációs tér.
A fogott hajó programblokkjában talált progival lehet, hogy meg lehet oldani a drón problémád egy részét. Szerintem a menny ide és oda és dokkolj biztos menne. De ezt elméletileg az autopilóta is tudja, amikor bejött ez a funkció, még videó is volt róla. Az anyag mozgatást szortírozóval tudod megoldani. Az összekapcsoló kapcsolgatását meg szerintem időzítővel.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.11.02. 14:38:50
Illetve kéne okosítani egy drónt hogy csinálja a következőt
dokkoljon egy helyen és vegyen fel minden elemet ami a legközelebbi konténerben talál majd lavírozzon el egy másik helyre ahol dokkolás után feltölti az ott levő konténert.
visszamész és csodálkozol😊 Elvben túlélőbe is mükszik.
Szerintem azzal, hogy átállítottad a hajó tulaját, lelassítottad a műveletet. Eddig azt vettem észre, hogy ami nem az enyém, azt sokkal tovább tart leflexelni, mint ami az enyém. Tegnap a szerver beállításnál volt a hacking-re egy paraméter, növelni vagy csökkenteni lehetett az általános időt. És más feltörést nem ismerek, minthogy lebontani kék vonal alá, majd visszaépíteni.
Felfegyvereztem a rendszert telepítettem pár gépágyút a grinder oldalaiba😊
Gondoltam printelek egy hajót kísérletezésre beraktam egy bányászt.
Eléggé nehezen kezdett neki a vágó leszedte a fúrókat.
Na mondom lehet hogy azért mert sajátként van beállítva a hajó és gondoltam akkor nem úgy áll neki a rendszer mint kéne.
Átállítottam space piratra.
Ebbe a pillanatban mint a barom elkezdték kilőni az ágyúk a helyéről a hajót az meg elindult valamerre csak úgy magától.
Na mondom gyorsan visszaállítom a hajó besorolását. Észrevettem hogy az egyik ágyú mint a barom lövi az egyik grinder fejet.
Húú mondom, na most hogy keresem meg melyik elem sérült a rendszerben.
Aztán eszembe jutott hogy az állomáson beállítottam egy monitort hogy mutassa a sérült rendszereket. Szerencsémre jól működött, viszont a blok beazonosításánál gondom volt mert több is volt abból a blokból azonos néven.
Na mondom akkor ezt is tisztázom átneveztem a 150 fejet más más számmal.
Oké be van azonosítva a sérült blokk lehet javítani, na de mondom az már milyen snassz egy engineer részéről ha ezt a feladatot se bonyolítja meg magának és miért ne oldaná meg a javítási problémákat a központi sky trónszékéből😊
Készítsünk egy drónt meglett a dolog a székemből simán fel tudom venni a hajóra a kívánt mennyiségű alkatrészt és nekiálltam a javításoknak😊
Hopi mondom ideje lenne meglesni mi az a piros felhő 5 6 ezer kilométerre tőlem, na akkor jön a következő fázis a harci dron alkalmazása a sky trónszékből😊.......folyt köv?😊
Most jutott eszembe egy dron gyártót még be tudnék suvasztani a rendszerbe valahova😊Mindezt 5 fps-el kitartó vagyok!!😊
Pedig csak egy vágót akartam kreállni😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.11.02. 11:55:19
0,5 m/s-nál semmilyen kár nem keletkezik ütközés során. Gyorsabban meg nem érdemes haladni, mert úgysem tudja eldolgozni a flex és amúgy sem akarok kárt okozni magamnak.
Kreatívban nem néztem, hogy mit dolgoz fel a gép. Ott teljesen lényegtelen. Próbáld meg túlélőben.
Ha jól értelmezem, akkor, ha egy hajó belép az érzékelő hatótávjába, akkor az érzékelő működésbe hoz valamit. Mivel a hajó nem távozik, ezért tovább működteti a dolgot.
Mikor te leveszed az érzékelő hatótávját 1-re, akkor kiesik a hajó az érzékelési területből, ezért kikapcsolja azt a dolgot, amit működtetett.
Mikor ismét felviszed az érzékelő hatótávját, akkor ismét bekapcsolja a dolgot, mert ismét érzékelte a hajót.
Lényegében az érzékelő jól működik. Az életben is csak egyszer zárja az áramkört az érzékelő és egész addig zárva is tartja, amíg a hatótávjában van a tárgy. Innen kezdve az elektronika végzi a dolgát, amire kötve van.
A játékban a legegyszerűbb ilyen jellegű elektronika az időzítő. Csak szerintem nem jól állítottad be. Nem az érzékelőt kell kapcsolni vele, hanem azt a dolgot, amit működésbe akarsz hozni. Van rajta időzítő funkció is, így ismétlődőre is állíthatod a dolgot, de ehhez legalább 2 időzítő kell. Az egyikkel bizonyos idő elteltével bekapcsolod, majd a másikkal x idő múlva lekapcsolod és indul az egész újra. Ha a hajó eltűnt az érzékelő hatótávjából, akkor kikapcsolja a bekapcsoló időzítőt (vagy leállítja a visszaszámlálást).
Ismereteim nem hiánytalan e téren, de én így állnék hozzá a probléma megoldásához és menet közben, ahogy felfedezem a lehetőségeket és korlátokat, úgy igazítanám a megvalósítást is az elképzeléshez.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.11.02. 09:29:06
Van még 2 ilyen hajóm próbálgatni 😊
Nem igazán tudtam rávarázsolni a kerekeket, hogy minden oszlopra illeszkedjenek és rendesen mozogjanak is. A futómű egyszerűbb és stabilabb.
Az oldalirányú mozgás hasznos lenne, de vannak itt olyan erőhatások, hogy pikk-pakk szétrobbannak a dolgok és elszállnak.
A tető mozgatása nem lenne jobb kerekekkel?
<#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.11.02. 00:23:50
Sajnálatos mód bugok megint voltak, 2 futómű belemélyedt az oszlopba és nem akart kijönni. Persze ezzel egy időben a tető sem állt egyenesen. A szétszedni kívánt hajó elengedése után magától helyre rándult.
A másik bug, hogy egyes nagyon sérült blokkokat nem volt hajlandó szétszedni. Mivel grafikailag annyira eldeformálódott, hogy a széle a flexbe ütközött, ám a központi része 1 blokkal odébb volt, amit a flex már nem ért el.
15 kép készült, melyet albumba rendezve ITT érhettek el.
Jobb lenne, ha legközelebb valós gondot írnál le és akkor én sem vacakolom el az időmet olyannal, amire senkinek semmi szüksége.
A szövegmezőknél, mint amit a képen is írtál, ott volt gond. Mindig egyel odébb tette a kurzort, mint ahova klikkeltem. Most nem tudom, hogy a német nyelv miatt jött rendbe vagy csak egyszerűen már nem klikkelgetek így. Számokat törölni szoktam és újraírni. A szövegnél meg lehet, hogy megszoktam már.