Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Win 7-en futtatom simán
RAM terén sajna csak 4 GB van és már nem is akarom fejleszteni mer arra várok hogy a gépem megadja magát és akkor veszek úgyis egy elég erős gépet megint. A lapozófájlokat nem tudom tovább bővíteni mer most is 4 GB-ot megeszik és szabad terület terén nem akarok 4-5 GB alá menni a windowszos partíción.
A RAM ha elég is lenne valszinüleg nemigazán tudnék élni a lehetőségekkel ezek szerint.
Ha írsz egy jelenlegi gépleírást srácoknak könnyebb lenne ötletet adniuk😊
Az én kis Notim teljesítményét ne nagyon vedd etalonnak Talán ha nem noti lenne hanem asztali hasonló felépítésben és dx11 es vga karival talán eldöcögne rajta😊
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
DX11: tudja a videokártyád?
Windows-mellé: linuxon futtatod? Ez gond lehet.
RAM: megoszlanak a vélemények. Ettől függetlenül a 8 GB szerintem ajánlott, de talán még 4-el is elmegy kompromisszumokkal. Esetleg nagy lapozó fájl, de attól meg lassú lehet.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Most hogy van benne bolygó és 50% os akció van a game-re úgy vagyok vele hogy végre megvenném ezért utánanéztem a véleményeknek kommenteknek... és gondba ütköztem.
1. mennyi RAM-ot eszik (a bolygó) mer van ahol elég magas értékeket olvastam és még ott is kevés volt másnál meg könnyebben futott.
2. tudtommal csal DX11 alatt fut, de amikor a törtet kipróbáltam tesztelésként akkor valamiért másokkal ellentétben valamiért nem akart átállni DX11-be újraindítás után, így az eredetinél is gond lehet (ugyanazt szedtem le ami mindenkinek jó volt, próbáltam régi verziót is), vagy egyszerüen csak megkéri azt hogy windows-mellé legyen rakva ?
bár az itteni komentek és a máshol olvasottak alapján lehet hogy továbbra is jegelem pár hónapra pedig egy jó játék.
Van valami ötletetek hogy mennyi ram-ot ehet valójában, és mi lehet a DX11-es probléma ?
előre is THX
Már csak 144 km volt a bolygótól, mikor behülyült a cucc és elkezdett összevissza mozogni.
20 km ugrás kb 16-20perc töltési idő.
Újabb bug, hogy az o2 flaskán nincs semmi jelzés, hogy meddig van, és, ha már párszor töltődtél belőle, akkor utána nem fogsz. Valószínű a hidrogénesnél is ez a helyzet.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.11.20. 17:59:49
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Steam: Gfegyver
Érdekes jelenségek voltak tapasztalhatóak. Ha futóművel rögzítve volt minden állomás egymáshoz és a hajóhoz, akkor az egyik átalakításánál az egész cucc elkezdett irreálisan mozogni (25m/s, össze-vissza forogva).
Most már csak a fő állomásom csinálja ezt, függetlenül attól, hogy a hajóhoz van dokkolva vagy nincs. A többi állomás nem dokkol a fő állomáson.
Már egy órája szórakozok ezzel, aminek normál esetben 5 perc alatt meg kellett volna lennie. Dehát a bolygók sokkal fontosabbak voltak.
Space Engineers büszke a képességére, hogy a munkát jól csinálja - mindegy milyen nagy, milyen összetett vagy milyen távoli. (Körül-belül fordítás.)
Amit forgatni akartam, azon csak a landolt hajók vannak, de nincs giro felülírás egyiken sem. És a hajtóművek is ki vannak kapcsolva rajtuk.
Szerintem is kevés van rajta, kéne még rá kb 300 és akkor elméletileg úgy fordulna, mint egy Argentavis. Azok 1,5 millió kg-osak és 16 giro van rajtuk. Szal kb 400 kellene a közel 40 millió kg-hoz. De gondoltam, hátha forog 100-zal is, csak nem olyan gyorsan. De meg sem moccant.
Nem tudom mennyi mozgó alkatrész van az állomáson, de úgy látom van rajta egy hatalmas fel-le mozgó flexelő fal, ami tulajdonképpen egy külön hajó. Nem lehet hogy annak a gyro-ja ellenáll a forgásnak? (Már ha van rajta.) Sőt akármi ami külön hajónak számít és elmozdíthatatlanul csatlakozik az állomáshoz, a csillapításával akadályozza annak forgását.
Most akkor lépett ki, mikor először bekapcsoltam a fúró hajómon az összekapcsoló blokkot. Azt a fix fajtát. De aztán rájöttem, hogy nem 360 000 km-t kell ugranom, hanem csak 360 000 m-t, így a 10 000 km-es hatótávba belefér az és nem kell a fúró hajót is rákötnöm a plusz JD-ért.
Aztán akkor lépett ki mikor az egyik állomásom hajóvá alakítottam. A folyamat nem ment végbe.
Hozzáteszem, hogy ezt 0.2-es szimulációs sebességnél tettem. Szerintem már nem bírt számolni a játék.
Én is gondoltam, hogy kell még rá giro, de az rengeteg anyag. Végül az állomáshoz tudtam vinni a hajót és rá tudtam fogni futóművel. Így már lehetséges az ugrás.
A mozgó alkatrészeket nem egészen értem. Hajók dokkolnak rajta futóművel, amúgy fúrók vannak csak rajta. Se motor, se piston.
Nekem akkor lép ki folyamatosan a játék, ha windows gombot nyomok és megnyitom a paintet. Ilyenkor nem lehet visszalépni a játékba (sötét képernyő), a zene is szaggatva játszódik le. Kb 5 perc szaggatott zenelejátszás után a játék leáll és lehet küldeni a hibaüzenetet a KSH-nak.
Szerintem tenni kell rá még gyrot. Esetleg elképzelhető, hogy azért nem forog el, mert a mozgó alkatrészek nem engedik, azokon nincs gyro. (Nekem is volt már ilyenre példa!)
Nem tudom lehet-e a légkörből beszívni oxigént. A hétvégén kipróbálom.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.11.19. 20:16:06
Vagy a gép kicsi vagy a motor nem bírja a sok blokkot.
Jelenleg 115 van rajta és 40 nagy hajtómű.
Előre, hátra, jobbra, balra mozog, de nem forog.
Mikor bekreatívkodtam az elfogó hajómat, egyszerűen leesett a földre, pedig be voltak kapcsolva a hajtóművek és meg kellett volna tartaniuk (szerintem). Viszont csak ion hajtómű volt rajta.
No mindegy, lesz mit kísérletezgetni, de már kitaláltam egy jó szétszerelő állomást. Bele kell helyezni a gravitációs térbe és az összes hajó és minden lehulló darabja esni fog a flexek felé.
A kérdés csak az, hogy működni fog-e az a dolog, hogy gravitáción kívüli állomáshoz csatolom a szétszerelőt és ott marad-e majd, vagy elkezd esni. Ha elkezd esni, akkor a másik megoldás, hogy építek egy kb 30 km magas oszlopot a földtől és arra teszem rá. 12 ezer blokk. Még jó, hogy nemsokára jön az új gép...
Egyébként a légkörben lehet létrehozni egy légmentesen záró teret, majd a ventillátorokkal kiszívni a levegőt? Mert ha igen, akkor gyakorlatilag akármennyi O2 tartályt fel lehet tölteni, és kivinni az űrbe. Ki kell próbálni. 😄
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.11.19. 12:24:17
Az atmoszférahajtóművek pedig csak akkor tudnak lassítani, ha egyben el is bírják a hajót, tehát jó sok kell belőlük. Atmoszféra + hidrogén kombóval hatékonyan el lehet hagyni a légkört, csak bonyolultabb az egyszerű ionnál.
De steamen pont tegnap találtam hogy van már pár kis járgány (űrkomp?), aminél ügyesen kombinálták a tömegarányt, légköri és ionmeghajtást, így hidrogén nélkül is el lehet velük simán hagyni a légkört. Elég „gazdaságos” megoldás.
Mivel 104m/s fölé nem gyorsulsz, elméletileg az atmoszféra hajtóművek is képesek lelassítani és megállítani a hajót a légkörben.
Csak az elhagyáshoz kell hidrogén hajtómű, mert annak nagy a toló ereje.
Viszont azon gondolkodtam, ha sikerülne elég magasra emelkednem elég sok légköri hajtóművel, akkor megfelelő magasságban már üzemel az űri hajtómű. Vagyis van egy olyan réteg ahol mind a kettő megy. De lehet, hogy addig semennyi légköri hajtómű nem visz fel.
Az űrben levő bázison meg várná már az újabb alsó rész. Bár azt nem tudom hogy a légkörbe való belépéshez szintén szükség van hidrogén hajtóműre vagy használható a normál meghajtó rendszer. Az a baj hogy ha valaha kész lesz a kis csónak nem fogom tudni kipróbálni hogy hogy muzsikál éles helyzetben.
Még mindig nem vágom hogy mért nem használja a gondola mind a négy kapcsoló rendszert lehet szét kéne vágnom az alsó részeket hogy beugorjanak a helyükre?
Pontosan az űrsiklók rendszerét szeretném valahogy imitálni😊
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld! \"Yoda\"
És az űrben ezt hogy kivitelezed?
És Honnan kezdőik a déli napállás mert ehhez azt is kéne tudni nem??
A lentebb említett hajó ala rakéta hegyek elképzelés kezd alakot ölteni
Van egy fogós kérdésem ha egyszerre több összekötő elem van egy hajón akkor miért nem zár össze mind?
elvben le kéne záródniuk.
Nem akarok blokokatt fűrészelni csúnya lenne.
Elképzelés a következő:
A képen látható három rakéta a következő képen néz ki.
Van bennük egy rakat hélium gyár plusz oxigéngenerátor egy rakat energiaközponttal illetve mesterséges tömeggel plusz két időzítővel
A működése olyan lenne hogy az egyik időzítőben bent vannak az összekötők szétválasztás paranccsal a másikban a rakéta kikapcsolás illetve a tömeg bekapcsolása. Ahogy a rakéta meg a mesterséges tömeg bekapcsol leválnának ezek a rakéták különböző időkben.És amint leválnak a nagy hajó a rendes hajtóműn haladna tovább.
Lehet be kellene raknom egy távirt mindegyikbe meg egy antennát?Bár az összekötőn elérhető minden rendszer de nagyon úgy fest hogy nem mindegyik rakéta van felkötve
Nem tudom egyáltalán fel tudnék így szállni a bolygóról?
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.11.17. 23:36:25
www.youtube.com/lookusarts -Hearts of Iron 4 -Steel Division 44
Amúgy a valóságban is elég sokáig tartana megkerülni.
Viszont ebből a kiindulásból jöhetnének a jobb hajtóművek, melyekkel akár mach fokozatokat is el lehetne érni. Ha jól emlékszem, akkor a hidrogén hajtóművel 111-et értem el. És nincs mókolva a játék.
Engem az érdekelne, hogy mennyi hajtómű kell egy test megtartásához vagy a gravitáció legyőzéséhez. Mert így az űrben elég nehéz kalkulálni, hogy vajon leszállásnál becsapódok, vagy meg is tudok állni. Mondjuk hidrogén hajtóművel biztos meg lehet állni, de akkor kell plusz cucc az esetleges plusz hajtóművekhez.
Átfúrni 120 km sziklát Atya Úr Isten 😄 Megöregedek 😄
Erre tényleg kiv lennék hány óra szöszmöszbe telne ha át lehet fúrni
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.11.17. 18:49:20
De szerintem jobb is így, hogy nem forognak a bolygók.
Számolgatok egy kicsit: 120km bolygóátmérő mellett 754 km hosszú az egyenlítő. Ha 1 órás forgási időt akarunk elérni, akkor ezt a 754km-t 209m/s sebességgel tehetjük meg 1 óra alatt :/ Ez majdnem pont a duplája a 104 m/s-nak, szóval nem is tudnánk haladni a forgás irányába. A minimum a 2 óránkéni napfelkelte jelenti azt, hogy "egy helyben tudnánk maradni", ha teljes sebességgel haladnánk 😄
De várj? Akkor ez azt jelenti, hogy álló bolygóknál minimum 2 óra hossza egy hajóval megkerülni a bolygót?? <#merges2>#merges2> Kipróbálni nem fogom 😄 De 10 km-re a bolygó felszínétől (az űrben), ha jól számolom, akkor egy űrhajóval (817 km-es táv) 130 perc, azaz 2,2 óra megkerülni a bolygót. Oké, így már van értelme a 6 perces ugróhajtómű töltésnek, és átugrasz a túloldalra hogy leszállj 😄 De a természetes gravitációs környezetben nem lehet azt használni (így ki-be kell lépkedni a légkörbe/ből, ami sok-sok hidrogén) és 2 ÓRA MEGKERÜLNI A BOLYGÓT A LÉGKÖRBEN?????? <#merges3>#merges3> Egy 30 percet tartok kb. elfogadhatónak, ahhoz 400-500 m/s közötti sebesség kell... Keresek is egy modot ebben a tartományban!! a 2 óra egyszerűen nevetséges.
Nem tudom egyáltalán lehetséges-e orbitális pályára állni mondjuk, elég-e rá a 104 m/s sebesség, (de még ha meg is lenne sebesség moddal oldva, akkor is rohadt nehéz lenne 😄 Ki kéne számolni mekkora gravitációs térben mekkora sebesség kell, és pontosan tartani a magasságot, mert ha változik a G erő, akkor kirepülhetsz, vagy lezuhanhatsz.)
Fúú de ez akkora királyság, hogy tuti bekerül az alapjátékba is 😄 Köszi a videót! 😊
Úgy látom a sebességkorlátot feljebb kellett venni hogy működjön. Ez azért akadályozó tényező lehet az alapjátékhoz :/
Repulos mod <3
Hogy mivel lehet a pasztát leszedni, jó kérdés. Keress rá neten, biztos van megoldás.
Addig örülj, míg nem találsz benne ízeltlábút. Én rendesen meglepődtem a pókhálón. De ettől függetlenül a gép gond nélkül ment és megy.
A notim meg valószínű azé volt pormentes mert takarítottam azért.😊Hál isten pók és egyéb állatfajjal nem futottam össze benne😊
Amúgy mivel lehetne az alaplapról levakarni ezt a fémes masszát rendesen ? Most hogy mondod a proci hűtő tartó bal alsó lábánál rákenődött annó egy kevés anyag de nem okozott gondot nem hinném hogy ott lenne mégis a bibi.Ilyen kis fekete kétlábú diódák vannak azon a részen.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha sok pasztát teszel akkor meg a hűtő kinyomhatja amit nem tud összepréselni és a fölösleg zárlatot okozhat.
Nekem még sosem volt gondom porcicával, pedig mindhárom megoldással takarítottam már a gépet. Mondjuk a sajátomat 6-12 havonta azért takarítani szoktam, de a múltkor nagyon csúnya pókhálósodást tapasztaltam, döglött pókkal is, de volt már benne sok lábú kitinpáncélos lény is, az is döglötten.
Notit is érdemes a ventillátor résznél kifújni félévente, nem is kell szétszedni, már az sokat számít.
De ezt jó megtudni, a hajókkal is fent lehet maradni akármeddig. Bár szerintem úgy is ki fogják javítani ezt a bugot ha észreveszik. Milyen szerveren nyomtad?
(Vagy 0 urániummal is megy a reaktor? És azt hogyan kell aktiválni a bugot? Kreatívban 0 urániummal a reaktorban kikapcsolod a csillapítást, aztán survivalban újratöltöd a pályát és bekapcsolva marad minden?)