Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most meg nyitva volt. Még jó, hogy felhúztam a sisakot kilépés előtt.
Ismét egy bug, mint a kikapcsolt jetpack.
Ezt nem kellene beletenniük az updatekbe. Ennyire ne igyekezzenek már a bolygókkal, mert játszhatatlan lesz a játék.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Hibás lehet ez benne. Kellene írni a fejlesztőknek, bár csodálkoznék, ha ezt nem tették volna már meg.
Time MMaster's Text Panel Time: ; Date MMaster's Text Panel Date: ;Echo; Power {G:Battery (akkumulator)};Echo; Power {G:Solar Panel (Napellemek)};Echo;Power {G:Small Reactor (Kis reaktor)};
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Szívok az oxigén rendszerével rendesen
A ventilátorok helyzetét a oxygen {G:Air Vent (Szelozok)} paranccsal sikerült kiíratnom, működnek ha elzárok egyet jelzi az állapotát rendesen
Megspékeltem a oxygen {G:oxygen Farm} kiírással amivel látom az összes farm teljesítményét.
Ki szeretném íratni az oxigén tartályok % os telítettségét a oxygen {G:oxygen tank} paranccsal de az istennek nem írja ki.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Így létrejött a nyomás.
Úgy látszik a továbbító és farm mellé nem célszerű üveget rakni, mert az nem fedi eléggé, hogy zárt legyen. Ezt még nem próbáltam, de nagy az esélye, hogy emiatt nem jött létre a nyomás először.
Ha leveszem a sisakot, akkor tök jó. Ha nem veszem le, akkor hiába van levegő körülöttem, a ruhából lélegzem.
A flaskákat azért nem tudtam kivenni az összeszerelőből, mert valamiért nem mentek át a 'Kézi szerszámok' szűrőn. Külön hozzá kellet őket adnom a White listához, hogy a szortírozó átengedje őket. Így a hidrogénest és az oxigénest is meg tudtam már tölteni.
Szerencsére hidrogénből elég keveset használ, az sokáig elég lesz.
Dobjon már be nekem valaki az Config urable Automatic LCDs scriphez egy linket amibe az összes oxigén és hidrogén blokokhoz ad parancsot.
Köszike<#worship>#worship>
- Valaki közületek írta a Blender 3d tervező progit
Valószínűsítem nem csak hajókészítésre volna alkalmas a program hanem egyedi kockák alkotására is.
Amúgy a modok hogy készülhetnek? Gondolok itt az új blokkot, új elemet tartalmazókra.
Pl ötvözné az antennát a lézerantennával egy pár lámpával kombinálva mindet értelmes külsejű antenna csoporttal esetleg tányéros külsővel megspékelve
Uncsi ez a egyszerű külső.
Odáig nem jutottam, hogy oxigén flaskát vegyek ki. Nem gyártottam még.
Először a hidrogénnel próbálkoztam, mert mintha azt olvastam volna, hogy az oxigén tartályban feltölthető, amíg nincs természetes lelőhelye.
Szóval ezért először hidrogén flaskát csináltam, amit nem engedett kivenni és továbbító rendszeren keresztül sem volt hajlandó átküldeni. Át sem tudtam helyezni sehova, így szétszereltem.
A jetpack-em hidrogén szintje már eléggé alacsony és ezek szerint nincs mivel feltölteni.
A levegős rendszert rákötöttem egy konténeren keresztül a teljes rendszerre.
Hidrogén tankot is csináltam, ami igencsak nagy, de oda sem engedte tenni a flaskát. Az is a rendszerben van azért.
Steam: Gfegyver
Megpróbáltam hidrogén flaskát gyártani, ezzel nem is volt gond, csakhogy nem csinált vele semmit. Elvileg fel kellett volna töltenie.
Csináltam egy elvileg zárt termet, de sajnos nem helyezi nyomás alá. Viszont hiába van kifújásra állítva a ventillátor is, meg a tank is, nem fogy a levegő a tankból. Vagyis, ha érzi a játék, hogy nem zárt a helyiség, akkor nem fog levegőt pazarolni. Így akkor nem megy csak simán az űrbe kifújás. A farmok viszont termelnek és töltik fel a tartályt, szépen lassan.
Sajnos a tank telítettségi kijelzése nálam sem jó.
Ez csudijó😊
Nem kell az elfogott hajóval szarakodni
Elfogás után simán mented a játékot kikeresed a hajók közül azt amit elfogtál majd kijelölöd az összes felépítő blokkot és a Cubes menü alatt a Owner menüt babrálod majd mented a játékot belépsz és csodálkozol😊
Hmm és lehet rongálni is a kijelölt blokot😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.10.25. 17:06:57
De olyat láttam már hogy ha kiszívom a levegőt a szobából és az elszívót és a termelő ventit bekapcsolom akkor none és low jelzés között szambázik a szoba addig amíg a tartály meg nem tellik és a termelő venti nyer és beáll 4 zöldbe az elszívó meg folyamatosan 4 kékben áll de nem kapcsol ki.
Az első és fontosabb:
Az összeszerelőknél max 100-asával lehet gyártást indítani. 10k darab esetén ez elég sok klikk, nem beszélve 100k esetén.
Szeretnék egy olyan scriptet, ami adott összeszerelőkre vonatkozik. A legjobb lenne, ha tudna a script osztani, de ez nem feltétel, az is jó, ha egy általam meghatározott mennyiséget az adott anyagból el kezd gyártani minden összeszerelőben.
Jó lenne, ha az anyagot ki lehetne választani, de, ha minden anyagra kell egy program blokk, akkor legyen.
Még, ha a scriptben is kell átírni a darabszámot, hát legyen, nem tudom, ezt hogy kezeli a játék és mennyire scriptelhető.
A lényeg: akarok 100k acél lemezt készíteni és erre van 5 összeszerelőm. A script indítson az 5 összeszerelőben 20k-20k acél lemez gyártást. Ha kell 25k építőelem és erre van 4 összeszerelőm, akkor a legjobb, ha ő tud osztani és a törteket minden esetben felfele kerekíti. Ha nem tud osztani, akkor én osztom és 6250-et indítson a 4 összeszerelőben.
A 2. script egy része már megvan, ez a szenzoros script.
Annyival kellene bővíteni, hogy, ha az érzékelő csoport egyik tagja sem érzékel semmit, akkor kapcsoljon ki egy másik csoportot. Ennek a scriptnek csak akkor kell mennie, ha én elindítom és, ha nem érzékél semmit, akkor le is állhat a script.
Ez a szétszerelő üzemhez kellene, ha elfogyott a szétszedni való, akkor fölöslegesen ne menjen a flex, de ne is kelljen mindent végignéznem, míg szétszedi, hogy utána leállítsam.
Mikor csináltam a hajót, levegő rendszerrel és kinyitottam a bejáratot, akkor a levegő kiszökött és a ventillátor pirosra váltott.
A kérdés az, hogy ilyenkor a semmibe fújja a levegőt vagy érzékeli, hogy úgysem lesz nyomás és nem fúj. Ha utóbbi, akkor azért nem lehet a szabadba ereszteni a levegőt csak úgy, mert automatikusan lekapcsol. Vagyis kell egy szoba, amit mindig megtöltesz levegővel és rá egy ajtó, ami mondjuk 20s-enként kinyílik, majd becsukódik, ezzel kieresztve a levegőt.
A foglalt hajókon van levegő rendszer, flaskákkal és jéggel is. Tegnap megpróbáltam átvinni 5k jeget az állomásomra, de mire odaérte, elolvadt. Mivel nincs o2 a világomban, gondolom egyszerűen eltűnt.
Szerintem be fogom kapcsolni az o2-t, csak előtte építek egy o2 farmot, ha engedi a gép. A hajókon meg van tartalék cucc.
Aztán én is tudok kísérletezgetni a kiegyenlítő helyiségekkel.
Már becsekkoltam a kedvenceim közé😊
Nem tudom ezt az automatik lcd panel bulit meg lehet e úgy programozni hogy az oxigén tartályok töltési állapotát illetve az oxigén generátorok állapotát jelezze? persze indicátorral
Azt már elértem hogy a szellőzők beállítására kapok információt.
Most az Állomásom Irányító központját szépítgetem
Szerintem durva lesz
Megpróbálok minden elérhető funkciót irányító panelekre pakolni hogy rendesen működjön a dolog😊
Csak kurva nehéz 3-5 fps-el közlekedni a játékban.
Kéne nekem olyan ötlet hogy azt hogy tudnám megoldani hogy 4 ajtó közül mindig csak egy legyen kinyitva?
Lehet a végére annyira telenyomom sriptekkel a dolgot hogy kevés lesz a 7 számítógép amit beraktam?😊
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=445817025
ez az Freya
Köszi
Senki nem jáccik esténként Survivalt akihez csatlakozhatnék ?
A következőn agyalok
Van egy szoba két ventivel
Az egyiken bejön a levegő, a másikon egy tartályhoz csatlakoztatom és kiszívom a levegőt, a tartály meg elkezd megtelni.
Kikapcsolom azt a rendszert ami feltölti a terepet és az elszívót kifújásba rakom és megtöltöm a terepet.
Ezzel eddig nincs semmi gond.
De ha a tartály valami ok folytán telítődik annak ellenére hogy ki van kapcsolva a begyűjtés behal a rendszer és telítődik.
Hogy a kórságba tudom kiüríteni azt a nyomorult tartályt?
Már próbáltam úgy hogy egy összekötőn kivezettem a tartály másik végét az űrbe.
Ebbe az esetbe a szobában levőt kikapcsoltam a másikat meg bekapcsoltam elszívásra. A tartállyal vagyok gondba hogy állítsam be hogy kinyomja a levegőt?
A halálozási sebesség függ attól is, hogy épp gyorsulsz-e. Eddigi tapasztalataim alapján 10 m/s fölött már veszélyes az ütközés. Ha 10 m/s sebességnél még épp gyorsulásban voltál, akkor meghalsz. Ha 20-szal beleszáguldasz valamibe, akkor is meghalsz.
1G mellett 5m zuhanás már veszélyes, 10m tuti halált jelent.
Az meg hogy meghal vagy sem a becsapódás sebességétől függ, nem a gyorsulástól. Nem tudom mekkora sebesség fölött hal meg, vagy sérül meg, nem tapasztaltam ki, de nyilván kisebb G-nél lasabban éri el azt a sebességet és sokkal ritkább lesz (vagy meg is szűnik) átlagos körülményeg között az elhalálozás. De az állomás pont nem átlagos körülmény 😄
(Mondjuk már nem játszottam úgy 1 hónapja a játékkal, lehet ez megváltozott azzal hogy kisebb gravitációban magasabbra ugrik az emberünk.)
Bár én valami komolyabbra számítottam, a dizájnja valahogy nem jön be. Olyan orvosos a dolog. Meg úgy néz ki, mintha középen kellene nyílnia-csukódnia, közben mégsem.
Steam: Gfegyver
http://spaceengineers.wikia.com/wiki/Ladder
És most fel is tudom hozni példának az Orbitális állomás liftjét, ha jól emlékszem pont te linkelted a videót. Ott hajtómű és kerék volt a meghajtás és fékezés. Ez így oké is.
Viszont amit te írsz, azzal az a baj, hogy, ha megváltoztatod a gravitáció irányát és nincs bekapcsolva a jetpacked, akkor átfordulsz a gravitáció irányába. Mert minidig a lábad van alul. Biztos a macskákról mintázták a karaktert, hogy mindig talpra essen.
Bár eme módszerrel éppen lehet szinteket lépni, megoldható az átjárás, közvetítő blokkok nélkül, csak a grav. gen állításával.
Viszont ez akkor sem létra. Itt egy külön szekciót kell kialakítani, ahol a gravitáció mindig változik.
Viszont a létra olyan helyen kell, ahol mondjuk át akarsz mászni egy továbbítócső fölött. Vagy valamilyen egyéb berendezésed fölött, aminél nem fogsz a gravitációval vacakolni, mert a normál tér belsejében van és kevés a helyed. Persze lehet építeni rámpákat, de annak is hely kell. Egy finomító tetejére feljutni meg elég nagy hely kellene.
Ha jól tudsz tervezni és építeni, akkor lehet, hogy nincs ilyen gondod, de én nem vagyok építész.
Ha elég kicsire állítod a gravitációt, akkor nem halsz meg, akármilyen magasról is ess le. Nálam 0,3G szokott lenni, a generátorba 3-at írva 0,31G-t kapok. Ez teljesen jó, nem halok meg, ha leesek valahonnan, de el sem repülök, ha felugrom. A halálra sajnos volt már példa 1G-nél.
Én inkább valami olyasmire gondolnék, hogy egy felfelé ható gravitációs mezővel kiolthatod a lefelé ható gravitációt, majd egy oldalra ható mezővel össze tudod hozni hogy a falon felfelé/lefelé sétálva érd el a következő szintet.
De egy létra nekem is bejönne 😄
Az új ajtós leírásban szintén elvesztettem a fonalat. Eddig is 3 kockából tudtál összehozni egy légzsilipet nem?
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.10.24. 13:59:16
Én most ettől az új ajtótól vagyok elszörnyedve mért kell ehhez két kockát felhasználnom, ha precíz akarok lenni 3 at a szenzor vagy elszívó beépítése miatt.
Ahol liftet szeretnél kialakítani ott a kockasor két végébe beteszel egyet. A felsőt átállítod negatív erőbe az alsó marad.
A hatókört beállítod egy kocka szélesbe hozzárendelsz egy nyomógombot ahol az aktuális generátort be vagy ki kapcsolod és megvan oldva.
Vagy kihasználod a kút ama tulajdonságát hogy a kútblokk mind a két irányába hat a gravitáció, ebbe az esetbe elég egy kutat lerakni a szabad blokksor közepébe, de ebbe az esetbe két kocka szélesre kell állítani a hatósugarat és a felfele mozgáshoz negatív állásba rakni a gravitáció irányát.
Esetleg teszel mellé egy lcd monitort ami az épp aktuális erőhatásokat mutatja😊
A versenyhajót üres világban csináltam.
Viszont túlélő módot nem érdemes üres világban indítani. Egyszer kipróbáltam. Meghaltam.
Délután jöhetett még egy patch, mert nekem most frissített.
Pont a minap említettem, hogy nem tetszik a jetpack működése, a gyorsulás, lassulás. Most jó lett. Már nincs vele gond. Lehet, hogy a hidrogén teszi.
A hidrogén elég lassan fogy, ami jó. Az energia is mintha lassabban fogyna. Viszont érdekes, hogy az mindig fogy, mégha elvileg mindent le is kapcsoltam a ruhán, nem mozgok, lényegében nem csinálok semmit, csak lebegek az űrben, a sötétben.
A fegyverzet kikapcsolása mind a két oldalra hat de ha véletlen nem biztonságos modot választasz bajba leszel😊
A jetpackot nem szerencsés kikapcsolni mert akkor nem hogy nem tudsz repülni de még egy kockára se fogsz tudni felmászni
Igazából nem vágom hol és mikor volna értelme kikapcsolt jettel közlekedni.
Azé be lehet állítani ezt a játékot úgy is hogy egy tök üres galaxisban tervezheted a hajót😊
Drónok kikapcsolva, közben kikapcsoltam a nap forgását is, mert mikor játszom, valahogy mindig sötét van és már nagyon untam, főleg most, hogy leárnyékolja egy nagy felület az állomást.
Volt valami másik opció is, ami az időről időre megjelenő hajókra vonatkozott. Ez nem tudom mi, de kikapcsoltam.
A játékba visszatérve a drón gyártó hajó meg van még, de nem gyárt drónt és ami volt, az is eltűnt. A transport útvonalas hajó megjelent, az így jó.
Láttam olyan opciót is, hogy a fegyverzetet lehet kikapcsolni. Lehet majd kipróbálom.
A Jetpack bekapcsolása is érdekes opció, mi van, ha kikapcsolom? Lehet, hogy akkor nem kell neki hidrogén? Tekintve, hogy nincs bekapcsolva az oxigén a világban, így jégből sem kell hidrogént csinálnom, mert nincs jég sem.
Na majd, ha kifogy a jetpack-ből a hidrogén, akkor úgyis kiderül.
A transport útvonal okés, az elég messze megy el mellettem.
Ez a drónos cucc sem lenne akkora gond, ha nem jönne lőtávolba az állomáshoz. Az, hogy 3km-re van, zavaró, de még nem akkora gond.
Most nézem, hogy kis buborékban tényleg írja, hogy meteorra vonatkozik.
Nálad az a baj lehet hogy te a biztonságos módot úgy értelmezed hogy minden támadástól mentesülsz ami nem igaz.
A biztonságos mód csak a meteorit záport szűri ki. A pályabeállítások alatt van vagy 3 menü ami a hajforgalomra utaló beállítás
Van valami dron támadás elleni kikapcsolás
Van a transport járatokra utaló hajóforgalom
Meg még egy amire nem emlékszem
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.10.23. 16:59:42
Amúgy azon gondolkodom, hogy mindent átrakok egy másik világba. Hátha ott jobb lesz.
Békés módban a rohadék oda rakott mellém egy dróngyártó hajót és szépen el is kezdte lőni az állomásom, nameg engem is.
Ha békés a mód, akkor legyen is békés és ne mellém spawnolja az ellenséget. Majd, ha harcolni akarok, akkor elmegyek hozzájuk.
Ennek analógján írtam azt, hogy ezt meg lehetne csinálni itt a játékban is, hiszen bőven van kihasználatlan tartalék a GPU és CPU-ban akkor is, amikor az SE szaggat.
A szimulációs sebességet a SHIFT+F11-el előhozható adatok között találod.
Szerintem baromi jó ez a hidrogén bevezetés 😄 Csak át kéne írni az oxigéngenerátor nevét vízbontó blokkra. Ha jönnek a bolygók be lehetne hozni a kajálást/éhséget is. (Mert akkor már lesz mit enni.)