7903
Space Engineers

Katt a képre
  • LookUsArts
    teny, de igy volt gep barat, mert a hatteret forgatni az semmi, de most kepzeld el hogy mekkora teher lenne a gepnek ha az osszes kis voxelnek a pontos helyet ki kellene szamolnia. Plane ha meg bele furkalsz, at alakitod...stb >> megolvadna a procid :D
  • RJoco

Új sci-fi sorozat, amit érdemes nézni: The Espanse.
    Elég rendesen az űrben játszódik és nem csak földi helyszíneket láthatunk benne, hanem űrhajókat is.
    Elég cselekményes és van benne egy erőteljes Asimov beütés is.
  • RJoco
    Köszi, ezt jó tudni, majd megkeresem. Bár most, hogy már kidolgoztam egy állomás összekapcsoló lehetőséget, nem tudom, hogy kikapcsolom-e az opciót. Ki tudja, lehet később kiveszik a játékból teljesen ezt az opciót.
  • RJoco
    Viszont akkor a kisebb aszteroidákat is arrébb kellene tudnom vinnem nagy hajóval, de az nem megy. Szóval itt megbukik a keen elképzelés.
    Az orbitális pályáról nem is beszélve. Bár ez elehet, hogy még menne is, csak számolgatni kellene és nem ismerem a képleteket és az egyéb szükséges infokat. Viszont a bolygók nem forognak. A Nap forog. Ami vicces, mert ez egy elég régi tudás volt, amit később ugye megcáfoltak.
  • LookUsArts
    Kikapcsolod a palya beallitasnal a voxel base (vagy valami hasonlo) beallitast, es akkor megint minden fixen megmarad az urben, anelkul hogy hozza kellne csatolni egy aszteroidahoz (voxelhez)
  • RoboKutya78
    Vagy arra utaznak hogy itt is egy rakat meghajtót telepíts ha fent akarsz maradni egy helyben.
    Bár ha tényleg reális akar lenni a játék akkor egy helyben álló építmények nemigen lennének odafent.
    Azt viszont komáznám ha az egyéni rendszert meghagynák úgy ahogy a kezdetekben volt hogy stabilan áll a cucc egy helyben.

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.02.16. 13:23:22
  • RJoco
    Az elég gáz lenne :)
  • RoboKutya78
    Szerkessz mellé egy asteroidát ami megtartja az állomás:)
  • RJoco
    Nem lehet állomást csinálni a játékban. Legalábbis olyat nem, mint régen, hogy ott maradjon az űrben és semmivel se lehessen megmozdítani. Persze az nem is volt igazán reális, de legalább biztonságos volt.
    Hacsak nem építek tényleg valami hatalmasat, ami nagyon nehéz, akkor a nagyobb hajóim simán eltolják a kisebb állomásokat.
  • RJoco
    Okés, ahogy időd van rá.
    Ha újraindítom az időzítőt, akkor a számláló is újra fog indulni? Mert úgy kellene megoldani. Mármint, ha még nem járt le az időzítő és úgy indítom újra.
  • SUPERTRABI
    át, csak még meg kell oldanom az idő tárolását, ugye hogy ha elinditod akkor 1 mp ként fut le a frissitő script, és úgy tervezem, hogy 1 mp-ket von le az időből(mivel nem lehet lekérni, hogy hol tart a timer) és ezt az időt akarom tárolni amiből 1 mp mulva megint kivonhatok 1-et. A héten meg lesz, csak most sok a suli, meg másik oldalról is érkezik néhány programozni való kérés.
  • RJoco
    Elkészült a finomító állomás is.

• RJoco
    @Supertrabi: Átírható a script?
  • SUPERTRABI
    Jól néz ki, tetszik :)
    Gondoltam hasonló gombra, csak workshop item beillezstéssel, hogy ne csak egy szimpla link legyen, hanem képpel névvel szöveggel úgy mint a steam fórumokon, csak eddig még nem találtam rá megoldást.. :(
    Ha valaki talál rá megoldást, be lehetene rakni olyat is :)
  • RJoco
    Direkt csináltam egy alap visszaállítást és CTRL-lal rakja le azóta is a blokkokat. Bár ezt át lehet állítani, ha jól néztem. Csak az eszköztár váltására nem találtam semmit én sem. Mindegy, megoldottam egy G gombbal. Először 0-át nyom, majd CTRL+1-et és így visszaugrik az első fülre, ahol a hegesztő és a flex van. Ez a legfontosabb, a többinek meg marad a .- gomb.
  • LookUsArts
    (Ctrl+1.2.3...stb az OSSZES strategia jatekban csoportok kijelolese) Elmeletileg, mar a Ctrl-ral nem tudsz lerakni blokkokat (nem teszteltem, de aszem az update vidiben benne van) Am meg beallitasokban megtalaltam hogy hol lehet at allitani a gomb kiosztast, sajnos ezt viszont nem lehet at allitani, vagy csak nem lattam

(Szemely szerint am en is jobban preferaltam a shift+szamokat, de ez van.. hozza lehet szokni)
    Utoljára szerkesztette: LookUsArts, 2016.02.13. 19:23:33
  • RoboKutya78
    pedig milyen jók is azok a g gombok főleg ha be tudod állítani a játékhoz
    a tudatlanok csóválják is a fejüket néha hogy miért kapnak több sebzést egy két játékban:) mint alap.
    Sajnálom is a g15-m hogy elkopott az A betűje vagy mit csinál.
  • RJoco
    Örülünk, hogy visszatértél.
    Nem tudom melyik játékban a CTRL+számok a menők, nekem egy olyanom sincs. Vagy legalábbis nem használom (lehet nem véletlen) De itt marhára zavaró, hogy mikor lenyomom a CTRL-t, akkor lerakja azt a dolgot, ami épp a kezemben van. Szóval ezt alaposabban átgondolhatták volna a fejlesztők. Amúgy is a SHIFT-tel szaladok, de álló vagy repülő helyzetben ennek nincs jelentősége így tökéletes volt oda ez a funkció. Legalább lehetne konfigurálni.
    Az F betűt sem használom, jó nekem a K is.
    Az viszont zavaró, hogy a QE gombbal tudok forogni, de GTA-ban az egyikkel rádió állomást váltok, a másikkal meg dudálok...

Asszem muszáj lesz a G gombjaimra belőni az eszköztár váltást. Úgyis van belőle 9 és a játékban eddig nem használtam semmire.
  • RJoco
    A spoiler-ben minden benne van, anno én ezt így mentettem el. Ez a komplett hsz volt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1. kód
    Ez a kód változtatja meg az időt, és kiiratja egy panelre.
    Kritériumok:
    - a timerbock neve nem tartalmathaz szóközt (pl: Timer_Block)
    - a panelnek a neve: timerblock neve + Panel (pl: Timer_Block Panel)
    Használata:
    - az adott gombon kiválasztod a Prog Blockot
    - run with argument
    - argumentnek megadott a timerblock nevét majd szóközzel elválasztva +- jellel a módositó időt (pl: Timer_Block +1; Timer_Block -10)
    - és oké
    Ezzel a kóddal csak akkor változik a kirt idő, amikor gombbal változtatjuk

void Main(String args)
    {
    String[] cmd = args.Split(' ');
    IMyTimerBlock t = (IMyTimerBlock)GridTerminalSystem.GetBlockWithName(cmd[0]);
    if (cmd[1].Contains("+"))
    {
    t.SetValueFloat("TriggerDelay", t.GetValueFloat("TriggerDelay") + float.Parse(cmd[1].Replace("+", "")));
    }
    if (cmd[1].Contains("-"))
    {
    t.SetValueFloat("TriggerDelay", t.GetValueFloat("TriggerDelay") - float.Parse(cmd[1].Replace("-", "")));
    }
    IMyTextPanel panel = (IMyTextPanel)GridTerminalSystem.GetBlockWithName(cmd[0] + " Panel");
    panel.WritePublicText(" " + cmd[0], false);
    panel.WritePublicText("\n Delay: " + t.GetValueFloat("TriggerDelay"), true);
    }

2. kód
    Ez a kód arra szolgál, hogy ha nem gombbal változtatjuk az időt, hanem config panelben, akkor is megváltoztassa a kiirt időt
    Kritérium:
    - A panelnek a neve: timerblock neve + Panel (pl: Timer_Block Panel)
    Használat:
    - Timerblockban egy önmagát újrainditó cucc(1-10 mp)
    - az adott program block: run with argument
    - argumentnek megadod a TimerBlock nevét (pl: Timer_block)
    - és okéé

void Main(String args)
    {
    IMyTimerBlock timer = (IMyTimerBlock)GridTerminalSystem.GetBlockWithName(args);
    IMyTextPanel panel = (IMyTextPanel)GridTerminalSystem.GetBlockWithName(args+" Panel");
    panel.WritePublicText(" " + args, false);
    panel.WritePublicText("\n Delay: " + timer.GetValueFloat("TriggerDelay"), true);
    }

Ha szükséges, hogy nézze azt is hogy a timerblock nevében szóköz van, akkor szóljatok és megcsinálom :)
    Remélem tetszik, működik és hasznos lesz számotokra :)
  • RoboKutya78
    Ilyen a játék programnyelve úgy hogy ez szerintem jó lesz így
    Bár ahogy nézem lesz benne probléma a megjelenítésnél Vagy csak az olvasásnál folynak össze a sorok

void Main(string name){
    IMyInventoryOwner IO = (IMyInventoryOwner)GridTerminalSystem.GetBlockWithName(name);
    IMyInventory I = IO.GetInventory(0);
    List<IMyInventoryItem> items = I.GetItems();
    string[] types = {"Ores","Ingots"};
    string itms = "";
    string status = "ON";
    string damaged = "";
    Color color = new Color(0, 255, 0, 255);

IMyTerminalBlock tb = GridTerminalSystem.GetBlockWithName(name);
    if (!IO.GetType().Name.Equals("MyCargoContainer"))
    {
    if (I.CurrentVolume == 0)
    {
    tb.GetActionWithName("OnOff_Off").Apply(tb);
    color = new Color(255, 175, 0, 255);
    }
    else
    {
    tb.GetActionWithName("OnOff_On").Apply(tb);
    }
    if (!tb.IsWorking && !IO.GetType().Name.Equals("MyCargoContainer"))
    {
    status = "OFF";
    color = new Color(255, 175, 0, 255);
    }
    }
    if (!tb.IsFunctional)
    damaged = " DAMAGED";
    itms += "\t " + name +" "+ status+damaged+" \n ----------------------------------------------- \n";

if (IO.GetType().Name.Equals("MyRefinery") || IO.GetType().Name.Equals("MyAssembler"))
    {
    if (IO.GetType().Name.Equals("MyAssembler")) { types[0] = types[1]; types[1] = "Items"; }
    itms += types[0]+":\n";
    itms += " Volume: " + ((int)(float.Parse(I.CurrentVolume.ToString()) / float.Parse(I.MaxVolume.ToString()) * 100)) + "%\n";
    for (int j = 0; j < items.Count; j++)
    {
    itms += " "+items[j].Content.SubtypeName + " " + items[j].Amount + "\n";
    }
    itms += "\n" + types[1] + ":\n";
    itms += " Volume: " + ((int)(float.Parse(IO.GetInventory(1).CurrentVolume.ToString()) / float.Parse(IO.GetInventory(1).MaxVolume.ToString()) * 100)) + "%\n";
    List<IMyInventoryItem> itemss = IO.GetInventory(1).GetItems();
    for (int j = 0; j < itemss.Count; j++)
    {
    itms += " "+itemss[j].Content.SubtypeName + " " + itemss[j].Amount + "\n";
    }
    }
    else
    {
    itms += "Volume: " + ((int)(float.Parse(I.CurrentVolume.ToString()) / float.Parse(I.MaxVolume.ToString()) * 100)) + "%\n";
    for (int j = 0; j < items.Count; j++)
    {
    itms += items[j].Content.SubtypeName + " " + items[j].Amount + "\n";
    }
    }
    List<IMyTerminalBlock> blocks = new List<IMyTerminalBlock>();
    blocks.Clear();
    GridTerminalSystem.GetBlocksOfType<IMyTextPanel>(blocks);
    for (int i = 0; i < blocks.Count; i++){
    IMyTextPanel panel = (IMyTextPanel)blocks[i];
    if (panel.CustomName.Equals(name + " Panel")){
    panel.WritePublicText("", false);
    panel.WritePublicText(itms, true);
    }
    }

if (I.IsFull)
    color = new Color(255, 0, 0, 255);
    GridTerminalSystem.GetBlocksOfType<IMyInteriorLight>(blocks, ((IMyTerminalBlock x) => x.CustomName.Contains(name + " Light")));
    for (int i = 0; i < blocks.Count; i++)
    {
    IMyInteriorLight light = (IMyInteriorLight)blocks[i];
    light.SetValue("Color", color);
    }
    }

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.02.13. 12:28:01
  • Jim Morrison
    pontosan milyen a scriptek amiket linkelni akartok? ilyet találtam:

void Main(){
    //create a list to gather the turrets into
    List<IMyTerminalBlock> turrets = new List<IMyTerminalBlock>();

//populate that list with every block in the ship which is a turret
    GridTerminalSystem.GetBlocksOfType<IMyLargeTurretBase>(turrets);

//loop through each turret in the list...
    for(int i = 0; i < turrets.Count; i++){
    //...assign each one in turn to this variable...
    IMyTerminalBlock turret = turrets[i];
    //...and apply its 'toggle off' action
    turret.GetActionWithName("OnOff_Off").Apply(turret);
    }
    }

Nincs szükség idézőjelekre, csak benyomod a kódot a két bbcode közé.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.02.13. 10:52:14
  • RoboKutya78
    "
    "
    Új gomb a főgombok között
    Ha igaz használható lesz a játék programnyelvének sérülésmentes belinkelésére
    Tesztelhetitek a gomb a Script gomb.
  • LookUsArts
    Egy ujabb nyal csorgatos Mod - Nem ertem hogy nem lett ez meg annyira nepszeru, szoval Hypeoljatok rendesen

ui: csecse lett a forum
  • LookUsArts
    (SZIASZTOK vissza tertem, miutan sikerult visszakapnom az accomat az sg-n.. ne kerdezzetek)

Sajnos nem lehet vissza allitani Shift+szamokra, lehet hogy kesobb terveznek valamit a CTRL+szamokkal ezert raktak at oda (+sok jatekban inkabb azt hasznaljak, es ezert az ujaknak talan konnyebb.) Meglehet szokni. DE Isten aldja Amerikat hogy vegreeee F gomb-bal lehet mindent csinalni <3
  • RoboKutya78
    Srácok kértem egy gombot az oldalra amivel elvben simán fogtok tudni scriptet megosztani az oldalon.
    EngineerCod lesz a gomb neve ha meglesz.
  • SUPERTRABI
    Viszont nem találom a kódot, ami egy kisebb fennakadást jelent. El tudnád küldeni valamilyen formában?
  • SUPERTRABI
    meglesem, lehet-e
  • RJoco
    @Supertrabi: Az időzítő beállítós scripthez hozzá lehetne írni egy olyat, hogy a kijelzőn a beállított idő alatt kiírja a hátramaradt időt?
    Ez gondolom folyamatosan frissítené a kijelzőt. Hogy ne legyen nagyon terhelve, elég lenne a 10 másodpercenkénti vagy akár a percenkénti frissítés is. Persze, ha ez nem megoldható, csak, ha a script is olyan ritkán fut le, akkor jó a másodpercenkénti frissítés is.
  • RJoco
    Jövő héten szabi! Szét játszhatom az agyam :D
    Remélem sikerül megcsinálnom az állomásom a sok egyéb teendőm mellett.
  • RJoco
    Valaki tudja, hogy állíthatom vissza, hogy SHIFT+'szám'-ra ugorjon az eszközbár a megfelelő számra?
    Az utolsó patch óta a CTRL-lel megy és az nagyon nem áll kisujjra.
    A beállításokban nem találtam erre utalást, de mivel németül használom, lehet, hogy elkerülte a figyelmem.
  • RoboKutya78
    ?? Ezek már halálcsillagot akarnak létrehozni??
  • RoboKutya78

Ezek gyűjtik a magyar játékfejlesztőket??
    Lessünk már meg egy teljes csapatlistát a játékról kik is dolgoznak rajta.:)

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.02.09. 18:39:47
  • RoboKutya78
    Hasonló leírást kéne összebuherálni háttérkép készítéséhez illetve blokkok átmodólásához.
  • RoboKutya78
    Skacok egy kis help kellene a gyik szerkesztéséhez
    Valami nem kóser a felsorolás résszel
    <ul><li>Ellenőrizd hogy jó nevet adtál e a scriptben.(ha igen)</li>
    <li>Valószínű rossz a kép felbontási mérete ügyelj hogy 512*512 legyen (ha az akkor..)</li>
    <li>Elképzelhető hogy rossz konfigurációval készítetted a dss filet figyelj arra hgy DTXT5 legyen a típusa a dss-nek.</li></ul></div>
    Ahány felsorolást készítek annyi undefined felirat lesz a felsorolás alatt nem tudom miért.
    Beraktam az lcd kép készítésére egy leírást. a mozgóra is meg az egy kép alkalmazására is.

• RJoco
    Csak neked!
    Egy 19km átmérőjű M típusú bolygó (ahogy néztem ez a legkisebb), 1G gravitációval és ca.6550 méter gravitációs térrel (a felszíntől mérve).
    Az alien típusú bolygón nem tudom mekkora a max gravitáció, nem szálltam le, de kb 60 km-es átmérővel készítettem és 21 km-re volt a gravitációs határ. A 120 km-es M típusú bolygón sem szálltam le és úgy 42 km-re volt a határ.
    Ezt korábban is így tapasztaltam, mikor bejöttek a bolygók. Nálam sosem volt bolygó mod telepítve.
    Star Trek - M típusú = Föld típusú

Az aszteroidákat nem tudtam tesztelni, mert üres világot generáltam és azt írtam, hogy a gravitációs határtól néztem én. Most ismét megnéztem a túlélőben és úgy 50km-en túl vannak az első regisztrált kavicsok, a bázisomtól mérve. A bázisom meg kb 5 km-re van a gravitációs határtól, ami ott kb 40 km.
    A légköri hajtóművekbe bele sem kötöttem, pont azt írtam, hogy 3500-4000 méterig használható, fölötte már nem. De a 19km-es bolygón nem teszteltem, 120km-esen tuti így van.

Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.02.08. 22:12:50
  • RJoco
    Nem értem, hogy, ha valami jó, akkor miért kell elcseszni. Az F12-re kreatív módban feljött egy ablak valami olyannal, hogy debug-olni akarok e vagy mi. Ezek nem tudják, hogy az F12-vel fényképez a Steam?! És nem mellesleg ezzel indítom el a videó felvételt is.
  • laci4321
    Az hogy "ez mind nem egészen így van" elég erős túlzás, a nagyja ugyanis stimmel. Nem szokásom úgy leírni dolgokat, hogy azt nem nézem meg előtte.

A bolygók gravitációjának köze nincs a játékban a mérethez, az egy előre megadott érték. Pl. próbáld ki, a Föld típusú bolygót a térképre tudod helyezni 30km átmérővel is, a gravitációja ugyan úgy 1G marad, mint amikor 120km-es átmérővel illeszted be. A mező vastagsága is állandó, az 1G-s bolygóknál ez 40km, 0,25 G-seknél (Európa) 20km ez az érték. (Na ez utóbbi volt pontatlan.) Úgy látom négyzetes összefüggés van, vagyis ha negyedére csökken a G erő, akkor a mező vastagság a felére. Workshoppos bolygóknál is ez a helyzet.

Ugyan így a légkör magassága is előre megadott érték, akármilyen méretűre is teszed be a bolygót a SHIFT+F10-es menüben, Föld és Alien típusúnál 3,5-4km között egyre ritkább a levegő. Éppen ezért a workshoppos bolygóknál ez is meg szokott lenni adva.

Azt is kipróbáltam, hogy a légköri hajtóművek nem egyszer csak kikapcsolnak és nem adnak tolóerőt egy bizonyos adott magasság fölött, hanem az erejük a magasság növekedésével egyre drasztikusabban csökken egészen a nulláig. Erről meg tudsz bizonyosodni azzal is, hogy egy nagyon sok légköri hajtóművel ellátott hajó magasabbra tud emelkedni!!, mert még csökkent tolóerő mellett is - tehát magasabban - tudják biztosítani az elegendő felhajtóerőt. Egy légköri bányászhajómmal el tudtam érni a 3,5 km-es magasságot, de pl. egy levegőben lebegő platformmal, amit 30 millió súly megtartására elég hajtóművel pakoltam tele, a Föld bolygón egészen 4000m-ig fel tudtam menni.

Egy újabb kísérletem: Az Európát és a Holdat 120km-es átmérővel raktam be a pályára. 0,25 G volt a gravitációjuk, ami 20km-en szűnt meg nullára. Az bolygót körbejártam az űrben, és a legközelebbi aszteroida a bolygótól, amit találtam 89 974m-re volt a felszíntől. (+-1km, mert ki tudja mennyire tértem el az adott felszíni pontot a bolygó középpontjával összekötő egyenestől.) Tehát 70km volt a különbség a mező széle és az aszteroidák megjelenési pontja között.

Csináltam erről képeket is: Úgy vélem ez elég bizonyíték!

Azt még nem próbáltam, hogy a legkisebb, 19 km-es bolygóknál milyen távolságban jelennek meg az aszteroidák a felszíntől. Vajon a felszín távolságához (elvégre van is rá egy számláló, a pilótafülkében amikor ülsz), vagy a bolygó középpontjához van mérve a távolság? Lehet kiderítem.

A nyersanyaggenerálás alatt pedig nem tudom mit értesz. A megjelenő aszteroidák sűrűségét lehet beállítani, mert a növényzet sűrűségét (flora density) Egyéb beállítási lehetőség nincs ami hasonlítana hozzá új világ generálásakor.
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.02.08. 20:48:10
  • RJoco
    Ahogy érzed.
  • RoboKutya78
    a gyik és a game faq szerintem nem ugyanaz lesz. a game faq a játékfejlesztőké a gyik meg a mi saját enciklopédiánk kéne hogy legyen:)
    Az se amíg elérhető legyen ott.
    A steam csoport meg azért jó ha van mert ha valaki idetéved akkor oda is eltalál meg ha már a steam csoporton is ki van írva a linkje a fórumnak akkor ide is legye feltüntetve:)
    Ma egy kicsit szenvedtem a gyikkal volt pár alap ötletem pl: szerverek feltüntetése.Kicsit gányúl nézett ki, pihentetem egy kicsit szerkesztgetem azt ha lesz belőle valami kirakom.
  • RJoco
    Szerintem a 'Steam csoport'-ot ki lehetne szedni, mert eléggé élettelen a dolog. A Buy opció sem kell, mert ott a Steam, meg a Game gomb, a SeTools-szal nem tudom mi van, de, ha már tényleg nem aktuális, akkor az sem kellene. A Facebook és a Twitter főleg nem kell (szerintem, de a GYIK-be be lehetne rakni). A wiki egy nagyon jó ötlet volt.
    A Game FAQ-t is ki lehetne szedni, ott a GYIK.