37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • flashpointer2
    Köszi hogy ki akarod nyírni a topikot.

Miért is nyírná ki? O.o

Ebből fakadóan pl most is mi megy? A fingreszelés. Fog is még egy jódarabig.

Amúgy van egy jó ötletem, mondjuk bannolva lennél innen közös megegyezéssel

Na mesélj, hogy van ez a közös megegyezéssel bannolás?

Ez úgy megy hogy ő is beleegyezik, és akkor nincs sértődés :D

mi pedig tudunk olvasgatni némi infómorzsát több helyről, mert akiket meg fenyegettél talán utána objektíven megosztják a tapasztalataikat. deal?

Amennyiben az objektív alatt bigmano beírását érted, nos, az azért nem annyira objektív érzésem szerint...

Azt én sem érzem annak, épp ezért került bele ez a pontos körülírás: _fenyegetés után objektíven_ , a rá vonatkozó a fenyegetés előtt szubjektívan szövegrész helyett :)

Kollati neve amúgy nem szerepel a moderátorok listáján. Ha már ennyi mindent tudsz arról, hogy az SG-n hogy működik a moderálás...

Azt valóban nem tudom, és mivel nincs dolgom vele nem is érdekel, ellenben nem tudom hogy jött kollati neve ahhoz hogy ő itt mod lenne, a játékban való kitiltást említette meg.
  • Megamax
    Na ez az amit nem vártam semmi durva lecseszés semmi anyázás semmi a megszokott lemondós szovegbol na most kellemesen csalodtam.
    Koszonom.
    Azt hiszem elmondhatjuk hogy a játékfejleszto cégnek nem erossége a marketing/kommunikáció ( nekem sem sajna)de még mindig tobbet árulnak el a játékról mint a konkurencia részletesebbek. Amugy meg megadom a tiszteletet és betartom a sabályokat amíg velem is értelmesen beszélnek, amúgy meg nem koteleznek senkit , hogy jáccon talánn sokan elfelejtik hogy ez nem munkahely nem fizetnek érte. Azért van hogy szorakozzunk majd. Én szívesenn tesztelek ha az észrevételeket nem soprik félre.
  • bigmano
    Látom azért van aki tud racionálisan is gondolkozni,de nem írok többet mert a hangnemem nem üti meg az itteni mércét.
    További minden jót!
  • [NST]Cifu
    Akik meg negatívabban írtak, valószínűleg annak is köszönhető, hogy többet vártak, pl. nem olyan régen még te is decemberi open betáról irogattál, most meg hirtelen éppen hogy alfa-ról lépett closed statusba a játék.

Szvsz itt bigmano esetében inkább a hangnem volt a probléma. Az, hogy valaki tényszerűen ír a negatív dolgokról normális hangnemben, azzal senkinek se lett volna baja. De hogy közben lehordja a játékot a sárga földig olyan dolgok miatt, amik teljesen érthetőek a kezdeti béta stádiumban, egy másik dolog.
  • [NST]Cifu
    Ami az ugynevezett IP kiadást illeti ma egyenesen "feldughatja magának bárki" elég ha az illeto egy nyilvános internetkávézót használ.

Ha az illetőnek megér annyit, hogy akkor most onnan fog regisztrálni, meg belépkedni mindig...

engem pl semmi sem tart vissza attol hogy a 200 akárhányadik accountot csináljam ahol akarom a jo kis dinamikus IP vel ellátott publikus hálózaton.

Még mindig tovább tart neked új reget csinálni, mint egy moderátornak kirakni azt a reget...

Nem szeretem mikor fenyegetoznek az emberek az interneten repkednek a nagy szavak az ilyen meg olyan "bannolásrol" és kit érdekel tolem meg is "fulladhatnak" az adminok ha bannolni akarnak tegyék

Ketté választanám a dolgot. Az egyik, ami szóba került, az az, hogy betartja-e a kedves béta tesztelő azt a szerződést, amit elfogadott, mikor rákattintot az OK vagy Accept gombra. Ez morális dolog, és most ezen hosszasan lehet lamentálni, de maradjunk annyiban, hogy engem például személy szerint zavar az, hogy morálisan ennyire lazán kezelik az emberek ezeket a dolgokat. Mert ez ugyanis nem csak egy internetes játékra, hanem egy társadalmi megítélésre is vonatkozik. 20 éve még lazán tudtam szóbeli megállapodásokat kötni, és magától értetődött, hogy mindenki tartja magát ahhoz. Ma meg ott tartunk, hogy lassan már egy ceruzát se lehet kölcsönadni, mert lazán lenyúlja a másik, csakmertazért.

Lehet, hogy téged a fenyegetőzés zavar, engem meg az, hogy morálisan ilyen szinten vagyunk...

Ha annyira odavannak a szerzodésukkel akkor jobban tennék hogy ne felejtsék el hogy a játékosoktol kapják a pénzuket

Pontosan, és ha a béta tesztelőktől azt hallják a potencionális játékosok, hogy mennyire gagyi, félkész és gyatra a játék, akkor lehet, hogy meg se fogják nézni a játékot, mikor már nyílt béta fázisba ér. Ezt szerintem teljesen meg lehet érteni, és nyílván aki béta tesztelésben akar részt venni, annak (szerintem) el kellene fogadni, hogy egy erősen kezdetleges állapotban lévő játékot tesztel még.

amugy meg amikor fizettek a játékosok a Tank pakkokért elfeletették kozolni veluk hogy heti pár orát lehetnek cska fenn a szerverenn így megértem oket és jogosann vannak felháborodva.

Egyfelől jogos nyílván a felháborodás, másfelől viszont a zárt teszteknél, különösen az első időkben teljesen normális, hogy csak időszakosan működnek a szerverek, rájuk engedik a népeket, aztán miután leállították a szervereket, gyorsan elemezni kezdik azt, hogy milyen volt a szerverterhelés, mik voltak az esetleg bugok, amiket jelentettek, stb.
    Legalábbis eddigi tapasztalataim szerint ez a fajta dolog a megszokott. Azt mondjuk én is úgy vélem, hogy ezt mindenképpen jobban kellett volna lekommunikálnia a Gaijinnek.

Viszon tkíváncsi vagyok a játékosok véleményére a játékrol foleg az eddig látottak alapjánn.

Egy zárt béta folyamatosan változik, és sokszor igencsak jelentős változások történnek, mire eléri a nyílt bétát. Szóval a baj ezzel az, hogy okkal van benne az NDA szabályozás abban a bizonyos szerződésben...
  • bgabor
    "Nézd meg a vásárló szó jelentését és azt hogy én miért tudok játszani vele..."

Te itt nem vásárló vagy hanem önkéntes bétateszter, másszóval hibakigyomlálásra vállalkoztál, nem pedig játékot vettél. Cserébe majd nemsokára megkapod a prémium tankodat. Hogy ezért érdemes volt e ötször annyi pénzt kifizetni, mint egy átlag prémiumrepülő(és várhatóan prémiumtank) ára, azt neked kell eldöntened. Szerintem marhaság volt.
  • bgabor
    Így van, én sokkal optimistább voltam, november közepére vártam a mostani repülős 1.37 peccset, és úgy gondoltam hogy a tankos open beta még decemberben megjelenik, lévén hogy karácsony, meg PS4 verzió stb. Sajnos a fejlesztők nem igazán tartották magukat semmilyen racionláis dologhoz vagy egszerűen nem lett kélsz a játék, így szerintem most január közepére várható az open beta.

Az hogy ők nem tartják magukat semmiféle értelmes határidőhöz, dátumhoz, nem az én hibám.

A pénzét pedig valóban arra költi mindenki amire akarja, de aki ortobán költi, azt bizony megszólják, ez már csak ilyen. Mellesleg én is költöttem már a War Thunderre, sőt annó goldot még a WoTban is vettem, de igyekszem ésszerű határok között tartani, és negyedévenként egyszer költeni rá, max 3000 forintot, hogy ne szálljon el velem a ló. Lehet ezt ésszerűen is csinálni. Például soha nem fizetnék 50 Eurót két-három hétnyi closed bétázásért meg egy gagyi shermanért/T-34 protoért, hogy egy bevallottan félig kész játékot tesztelhessek. Majd akkor tolom amikor már open beta lesz, és a legnagyobb hibákat kigyomlálták belőle.
  • Droughert
    Szerintem ahhoz, hogy ki mire költi a pénzét senkinek semmi köze, van aki italra, kajára, nőkre, bulira, vagy éppen hobbijára szán pénzt (ha ez egy tankos vagy repülős játék akkor arra). Felfoghatod úgy is, hogy azok akik starter packot vásároltak, esetleg prémiumot, goldot vesznek, azoknak köszönheted, hogy te (és még sokan mások) játszhatsz a játékkal, mert ők támogatták a fejlesztőket, elismerve a munkájukat (aki starter packot vett, az mellesleg megelőlegezte a bizalmat feléjük). A rendszer így működik, ha senki nem venne semmit, akkor ez a játék nem létezne ebben a formában. Akik meg negatívabban írtak, valószínűleg annak is köszönhető, hogy többet vártak, pl. nem olyan régen még te is decemberi open betáról irogattál, most meg hirtelen éppen hogy alfa-ról lépett closed statusba a játék.
  • bgabor
    Egy nap alatt lett egy oldalnyi új hozzászólás. Sajnálattal látom hogy egyesek nem értik a béta teszter kifejezés jelentését. Az meg pláne meglepő, hogy egyesek komolyan azt várták hogy egy éppen csak alfa verzióba lépett játék azonnal lesöpri majd a négy éve üzemelő WoTot. Lol. Komolyan, honnan a fenéből tudjátok milyen lesz a tankos rész egy év múlva? Milyen lesz a HB rész, milyenek lesznek a közös csaták?

A #3685-ben belinkelt videóban meg lehet nézni, mekkora vicc volt a WoT a maga closed béta korában. A WT tankos része ennél azért már closed bétaként is sokkal előrébb jár. De elárulom, minden online játék így kezdi a pályafutását.

Arra meg hogy egyesek úgy fizetnek ki valamire 50+ eurót hogy láthatóan nem is értik miért fizetnek. Hát no comment!
    De gondolom ne lepődjek meg ezen, WoTra meg Ájfónra is kicsengetnek egyesek százezreket, közben meg rínak hogy mekkora a csóróság Magyarországon. Magyar pénzügyi kultúra rulez.
  • Sherman0070
    Szerintem örüljetek hogy a War Thunder tankos bétája nem ilyen csapnivaló:
    mint ennek az úgynevezett játéknak a bétája ;)
    (tudom nem mostani a videó)
  • bigmano
    Ide én nem írok többet!
  • Megamax
    Ami az ugynevezett IP kiadást illeti ma egyenesen "feldughatja magának bárki" elég ha az illeto egy nyilvános internetkávézót használ.
    A másik ha valakinek kedve van beszélgetni a átékrol hát tegye amíg ésszel csinálja engem pl semmi sem tart vissza attol hogy a 200 akárhányadik accountot csináljam ahol akarom a jo kis dinamikus IP vel ellátott publikus hálózaton. Nem szeretem mikor fenyegetoznek az emberek az interneten repkednek a nagy szavak az ilyen meg olyan "bannolásrol" és kit érdekel tolem meg is "fulladhatnak" az adminok ha bannolni akarnak tegyék (ne nézzétek hulyének az embert. Ez pont olyan mint az online átékban csak azért kapsz bant (mindenféle bizonyítték nélkul) mert jobban jáccol, jobbna ismered a játékmechanikát ésatobbi... Ha annyira odavannak a szerzodésukkel akkor jobban tennék hogy ne felejtsék el hogy a játékosoktol kapják a pénzuket , amugy meg amikor fizettek a játékosok a Tank pakkokért elfeletették kozolni veluk hogy heti pár orát lehetnek cska fenn a szerverenn így megértem oket és jogosann vannak felháborodva.
    Elnézést ezt kicsit idegesen írtam. Viszon tkíváncsi vagyok a játékosok véleményére a játékrol foleg az eddig látottak alapjánn.
  • bigmano
    Ne menjünk bele...nagyon gyűlik a táblácskám
  • [NST]Cifu
    Pl. megkéri a Gaijin az SG üzemeltetőjét, hogy adja ki az IP-det? Volt már példa ilyesmire...
  • bigmano
    Ip és MAC cím alapján le lehet nyomozni,de az illegális ill engedély kell hozzá...
  • Ry0K3N
    És azt hogy akarod megvalósítani ha nem tudod az ingame ID-jét? :)
  • Kollati
    Nem innen lesznek bannolva, hanem a WT-ből. De ez nem szándékom, ezért jeleztem, hogy figyeljenek az illetők az NDA-ra.
  • [NST]Cifu

Miért is nyírná ki? O.o

Amúgy van egy jó ötletem, mondjuk bannolva lennél innen közös megegyezéssel

Na mesélj, hogy van ez a közös megegyezéssel bannolás? :D

mi pedig tudunk olvasgatni némi infómorzsát több helyről, mert akiket meg fenyegettél talán utána objektíven megosztják a tapasztalataikat. deal?

Amennyiben az objektív alatt bigmano beírását érted, nos, az azért nem annyira objektív érzésem szerint...

Kollati neve amúgy nem szerepel a moderátorok listáján. Ha már ennyi mindent tudsz arról, hogy az SG-n hogy működik a moderálás...
  • Droughert
    Túlliheged a dolgot, nem olvasol figyelmesen, mindketten reportoltak a megfelelő topicba.
  • Vaktermesz
    Nem értem ezeket az embereket, teljesen tiszta a helyzet, fizettél, örülj és tesztelj, és az NDA-hoz kösd magad, hiszen az a feltétele annak, hogy nyugodtan CBT tag lehessen. Amit nem értek, ez egy istenverte 3 hete futó CBT, miért gondolják néhányan, hogy már az első percben egy teljesen jól működő szinte már kész játékot kapnak, erről szó sem volt, ahelyett, hogy gondolkodás nélkül írnátok, írjatok a fórumba szóljatok a fejlesztőknek, ők javítják a hibát és mindenki boldog, de így nincs értelme az ilyen embereknek tesztelni, maradtak volna inkább a kemény magjuknál még fél évig, havi 2 infómorzsával, többet érnének el komolyan mondom.
  • Glo
    Össze kevered a szezont a fazonnal.
    A CBT-n nem kötelező részt venni. Aki részt vesz, annak viszont be kell tartania a Gaijin játékszabályait, amit az NDA-ben rögzít. Aki belép, az ezt elfogadja. Aki megszegi, az meg nézzen szembe a következményekkel. Senkit nem kényszerítenek fegyverrel, hogy teszteljen.

Szerintem ez így elég fair.

De itt stazi-zni.. annyira eredeti.. szóhoz se jutok.
  • flashpointer2
    Amúgy van egy jó ötletem, mondjuk bannolva lennél innen közös megegyezéssel: neked jó lesz mert nem tudsz róla ergó tiszta lelkiismerettel nyugodtan tudsz aludni hogy milyen elszántan teljesítetted a parancsokat, mi pedig tudunk olvasgatni némi infómorzsát több helyről, mert akiket meg fenyegettél talán utána objektíven megosztják a tapasztalataikat. deal?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az orosz-féle üzletpolitikát folytatva előbb-utóbbi a stázinak is fel kellett bukkani hát most megtörtént.D
    Mennyi fejpénzt kapsz a besúgásért 500arany/kopf?
  • bigmano
    Ja jó ;)
    Kiváncsi vagyok a 6 éves Tommy boy milyen komoly teszter páran álomvilágban élnek..
  • Coral Springs
    Te nem negatívumot hoztál fel, te habzó szájjal elkezdted szapulni a játékot. A kettő közt nagy különbség van. Ezek után nem csodálom hogy a Gaijin miért ennyire körülményes a closed beta -ba való bekerüléssel kapcsolatban, de még ennek ellenére is bekerülnek nem oda való emberek.
  • Ninju
    Engem nem banolnak sehonnan. :)
    Csak teszteltem már pár játékot.
  • bigmano
    Le a kalappal (ebben a nagy melegben)...na ezt ki mondta?
  • Droughert
    Ok, részemről téma lezárva.
  • Glo
    Tudod, ahogy a Hofi klasszikus is mondja:

Ha kigondoltad ne mondd el.
    Ha elmondtad ne írd le.
    Ha leírtad ne írd alá.
    Ha aláírtad.. ne lepődj meg...
  • Glo
    Valszeg nem is rád gondolt. Amit írtál az mind benne van a megjelent hírekben, mint első benyomások a CBT-ről.

A további benyomásokat, népítéletet, harag kiadást, örömködést, dicshimnuszokat szerintem mindenki korlátozza a hivatalos fórum CBT részlegére. Ide hivatalosan még azt se lehetne beírni, hogy valaki részt vesz a CBT-ben.
  • bigmano
    Persze köszi értettem,nem pofázunk...
  • Droughert
    Próbáltam úgy fogalmazni a mondandóm, hogy semmi konkrétumot ne említsek, nem fikáztam, csupán volt egy kis élménybeszámoló, semmi rossz szándék nem volt benne. Ha ezért bannolni akar, nem tudok mit tenni.
  • bigmano
    És amúgy hogy vagytok?
  • bigmano
    Nem beszélhetünk erről Teeee
  • Glo
    Ha valakinek a fenyegetését, akkor az övét jobb, ha komolyan veszitek. Én szóltam.

Esetleg szabadidőtökben olvasgassátok az NDA-t.
  • a.carkey
    Fat Pizza vs Phat Pizza

"Nagyok vagyunk és sajtosak." vs "Vannak nagyok, de vannak kicsik is."

• Ninju
    Azt, hogy tudod mit jelent a béta teszter feltételeztem. Ha azért kerültél be, mert fizettél érte, akkor feltételezem átgondoltad mire adtál ki annyi pénzt. Ha nem...
    De, hogy grammar náciskodjak kicsit: NEM vagy vásárló. Nem vettél semmilyen terméket. Fizettél azért, hogy tesztelhess. Később kapsz egy tankot és egy jelvényt. Ennyi
  • bigmano
    Hagyd az ilyenekre kár pazarolni a szót...is.
  • Sith
    Srácok tényleg nem nyafogni kell, menjetek a hivatalos forumra nyafogni, de akkor legalább rendes error reportal együtt
  • a.carkey
    Na ja. Ott is volt szopás keményen. Ráadásul ott még várakozási idő is volt. :)
  • Droughert
    Érdemes rá várni, csalódni nem fogsz.