37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
vajakos21 #11500 Engem se engedett fel.A win.tűzfal szarakodott.Most jó -
Susarc #11499 Oh yeah!
-
Csak engem nem enged fel WT-re? -
ne mondj ilyet :) a németek elpusztíthatatlanok tudhatnád :P :) -
kezdek beokádni a panthertől, meg az állandó ruszki bullshittől.
ash riveren fent a hegyen telibe verem a t34 85-t (miután fél óráig leng a cső, csigalassú egy méteres araszolás után), sérül a kijelzés szerint több része is, ehhez képest egyből visszalő, torony fekete, cső vörös.
visszatolatok javítani, aztán ismét én látom meg először, lövök, sérül, semmi. ő lő, torony-cső fekete. aztán repair közben rám jönnek hárman.
bejövök a he111-el, hogy majd jól megszórom őket, az első légvédelmi tőből ellövi a bal szárnyam.
és ne basszam szét az első kezem ügyébe kerülő tárgyat... -
bgabor #11495 Nem mondták, csak hogy majd lesz. Az, hogy melyik tierben van, nem számít, ez nem a WoT. Itt csak a tank battle ratingje számít, a meccsméker az alapján rakja össze a játékosokat, nem a tier alapján. -
Bratyex #11494 Tényleg lesz Tiger P premium tank mikor és hannyas tier-ben lesz? :O -
Caterpillar #11493 Hát hamár mától nincs AF only SB, és volt dev server, gondoltam talán mégis netán... 
Egyébként igen, multi turret, mondjuk azt valahogy egy Iowa -n jobban el tudom képzelni.
-
cpthungarian #11492 Melyik patchre gondolsz? Új map, miegymás?
Egyébként a T-35 is bent lesz talán nemsokára a játékban.
Multi turret, nyamnyam.
-
Glo #11491 BBQ party :D -
cpthungarian #11490 Neee, ez kész.
-
Caterpillar #11489 T-34.. :(
Ideje volna hazamenni pihenni...
Ellenben van e már új patch? Elvégre patch nap van vagy mi... :) -
Caterpillar #11488 Ez így van, és amikor a két szúróláng kijön a tetején a T-35 -nek az is csak azért van, mert a commander épp születésnapos! 
-
twi452 #11487 ne mondj ilyet :) az oroszok elpusztíthatatlanok tudhatnád :P :) -
Én is keveset mentem vele. Szemből jól bírja a sebzést de az a baj vele, hogy lassú meg ha közel jön hozzád egy tank semmit nem érsz vele. Körbe autókázz aztán annyi neked. Kurszkon egész használható. -
cpthungarian #11485 Mindkét nemzetnél T4-nél járok, de eddig nem vettem észre, hogy a németeket jobban érintené ez a dolog.
Ha T-44-gyel megyek ugyanúgy folyamatosan löveget javítok.
-
Jah, szánalmas. Panther D-vel folyamatosan ez van. De orosszal persze nincs ilyen hiba, ott a szarrá lőtt roncsot is 100%-re javítják... -
cpthungarian #11483 Ez az ellövik a gunt dolog most nekem rendesen elvette a kedvem a játéktól.
Várok, amíg kitalálnak rá valamit, remélem nem marad így.
Egyszerűen idegesítő, hogy összefutsz egy olyan tankkal, ami szemből nem tud kilőni, akkor egyből odalő egyet a lövegnek, aztán b*szhatod a meccset.
Plusz még ittt van ez a javítós bug, hogy ellövik a gunt, megjavítod (vagy el se kezdi javítani) utána következő lövésnél jobb esetben kipusztul a fél tank, rosszabb esetben repül a torony. -
Caterpillar #11482 Mi múltkor haverral, német oldalról mészároltuk le a teljes nekünk balról kerülni próbáló orosz csapatot... Patnher D OP!!!!44négy 
Jó volt, főleg, hogy közben először a srácot tették harcképtelenné 2 percre, utána meg engem, de volt desszert a csata végén, túl alacsonyan jött egy Il2....
-
lammaer #11481 Jaja, egyszer megcsináltam ezt asszem orosz oldalról, lemészároltam három arra járó fritzet (eg AA meg két PZ3), elfurikáztam a teherautókig, lelőttem mindet aztán végetért a játék mert elvesztettük :)
Jó vót :D -
Droughert #11480 Nem tudom mennyire jellemző, Ferdivel előfordult, de azzal meg alig mentem 1-2 csatát, nem merem állítani, hogy folyamatosan ellövik, bár az azért jelez valamit, hogy rögtön az elő csatán ellőte a gun-t egy t44. -
Kurszkon is lehet. Pl német oldalról balra elindulva a magasabb részeken. Nagy kerülő de oldalba lehet kapni az oroszokat. -
lammaer #11478 Hinnye de szépen össze tetszett írni.
Csak a fene megeszi hogy pont kurszkot nem bírom :D Nem vagyok igazi tanker ezexerint, én a flankolásból meg aszarkeverésből élek :) -
Legyen igazad! Az biztos, hogy a nagyobb kurszk jellegű pályák sokat dobnának a játék hangulatán. Remélhetőleg ezt a fejlesztők is képesek érzékelni és felfogni. -
Meg majd ha minden tank megkapja a tényleges optikáját. Lehet majd mindent újra ballance-olni. -
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy pl a Jagdtiger-nél is sűrű lehet a gun ellövése? Azért kíváncsi lennék rá, hogy szemből az, hogy sikerülhet:) Bár egy IS 4-nek vagy háromnak lehet nem okozott volna a valóságban sem gondot. -
bgabor #11474 Szerintem meg itt egészen másról van szó. A játék szépen és nagyon pontosan modellezi le a második világháborús tankokat. Amit jelenleg nem modellez jól azok a térképek és ezen kersztül a tankok összecsapásai.
Elvégre szerintem mind jól látjuk, hogy egy ilyen második világháborús tankot egyáltalán nem nehéz kilőni, ha az ember abban a helyzetben van hogy teszőleges helyre lőhet, mert ezt a terep és a távolság lehetővé teszi. A jelenlegi Arcade mapeket semmiből se áll az ellenség oldalába kerülni és ott kritikus találatot lőni. Valljuk be, ha oldalba lősz egy ilyen tankot, szinte bárhol találod el, kritikus rendszert teszel tönkre. Megölöd egy fontos tagját a személyzetnek, üzemanyagtartályt, motort, váltót, toronymozgató mehcanikát talász el. Csupa kritikus sérülés, ami az ellenséges tank végét jelenti.
Azonban ezt a valóságban nem tudtad megtenni, mert a valódi tankcsaták többnyire olyan terepeken zajlottak mint a mostani Kurszk map.
Két ellenséges harccsoport csap össze nagy távolságról, az egyes tankokat flankelni esélyed sincs(mert fedezik a szányakat is), minden tank a legkeményebb páncélzatát mutatja az ellenség felé. A lőtávolságok 500 méternél kzedődnek. Itt örülsz ha egyáltalán eltalálod az ellenséges tankot(a lövedékek esése és a lövegek pontatlansága miatt), nemhogy még az egyes kritikus részeket próbáljad ellőni. Az oldalát lőni esélyéd sincs, mert senki se fogja tétlenül nézni az ellenség részéről hogy beférkőzől a vonalukba.
Ilyen egy igazi tankcsata, és ez Kurszkon jól kijön, teljesen más is a csata mint a bohókás apró Arcade térképeken.
Másszóval szerintem telejsen meg fog változni a játék ha majd egyre több RB/SB térkép kerül be, illetve ha majd RB/SB módból teljesen elhagyják végre az Arcade mapokat.
Ez egyben a harcjárművek használhatóságára is erős hatással lesz. A jelenlegi Arcade mapokon szerintem TD-t nem érdemes tolni, mert pillanatok alatt flankelik őket, és egyébként is, ezeken az győz aki előbb lő rá a másikra, és ha tornyod van, mindig sokkal hamarabb lősz mint egy TD. Ilyen körülmények között egy Pz4 F2 sokkal hatékonyabb gép mint egy Hetzer.
Azonban próbáljon meg valaki meg kinyírni egy Hetzert egy olyan élethű térképen mint Kurksk. Nincs flankelés, az ellenség alig tud oldalirányba elmozdulni előleg, mert nagyon messze van, emiatt a torony léte sem fontos. Te viszont alacsony vagy és nagyon pici célpont, és egy kicsi lövedék esésű, nagyon pontos ágyúval operálsz. A Pz4 bazinagy és hamar kivágják, míg téged eltalálni is csak sokaldik lövéssel tudnak.
Szóval lesznek itt még gyökeres változások ám. -
Igen ez a másik kedvencem... A lövegnek olyan részét ütik ki, amit a lövegpajzs átütésével lehetséges csak, ami a tank egyik legvastagabb része... -
Droughert #11472 Nem is kell, mert ennél is könnyű ellőni a gun-t, onnantól meg halott vagy. -
lammaer #11471 Ok, elnézést, maradjunk meg kultúrált keretek közt.
Hogytiszta legyen, RBben tolom, mert a szemkofolyáshoz nincs kedvem, szóval bozóton át ugye a marker meg a minimap alapján lövök.
A lövészeti skill - RB-ben - én úgy gondolom alapvetően a távolságbecslésben van, ha már eltaláljuk akkor a szórás miatt már nem a mi kezünkben van a döntés (nyilván itt 2 négyzetrács fölötti távolságról beszélek, bár 200men is szór az én zöldfülü legénységem vagy éppen a stug rövid 75öse).
Még1x hangsúlyozom: KTra meg Pantherre még nem lőttem, a Rank2 repertoárból viszont azt látom hogy nagyon gyakori az egylövés "nekem is és engem is".
Tisztában vagyok a játékmechanikai háttérrel (modulok, sok lőszer, realizmus, igy volt a VHban is...) de ettől még azért lehetek vele elégedetlen nem? :) -
A KT-ról meg annyit (leszámítva a bugokat ami a DM-ben van), hogyha az ellenfél rendesen beforgatja a tankját (10-11 órás lövegállással), ahogy azt kell akkor szemből elég nehezen fogsz lőszert lőni neki. -
Nem személyeskedni akartam.
" hogy bozótoson keresztül vakon célozva is tudják hol az ammorack."
Ebből gondoltam, hogy arcadeban játszol mert azért ez sim-ben nem igazán lehetséges.
Mert mi a skill? Ha nem az, hogy tudod milyen szögből melyik tankot, hogyan találj el úgy, hogy annak sérülést okozzál? Itt nem rólam van szó, nem magamat akarom fényezni. -
Például a Panthertnél nem így van. Volt is fent egy kép vagy videó. Lánctalpról lövegsérülés...
Egyébként van, amit ki lehet szedni lánctalp irányából. KT-nek is a láncok felett van a lőszer, bár a KT páncélja, ha még nem javították több helyen is lyukas, úgyhogy nem kell ilyesmikkel szarakodni... -
lammaer #11467 Figyu, nem kell személyeskedni hoy árkád, mert nem abban tolom, ha esetleg véletlenül visszaolvasnál.
Nézd meg a képet pl a KTról amit Gábor linkelt... arra vagy büszke hogy ammot találsz rajta? :) -
Szerintem te félreértesz valamit. Itt ha eltalálod a lőszert akkor az berobban és ennyi pont. A skill abban van, hogy tudod, hogy hol van és arra lősz a megfelelő szögből. Az, hogy te árkádban képes vagy a kis kereszt alapján eltalálni és kilőni valamit még nem képesség mert olyan segítséget ad a program mint sehol máshol. -
twi452 #11465 azért ha csak a láncát lövöd nem lesz ammorack :)
bááár itt vannak olyanok akik nem így gondolják :D
de az általában igaz, hogy 1-2 tiszta találattal ártalmatlanná lehet tenni bármit -
lammaer #11464 "Megtanultam hova kell lőni és garantáltan 1-2 lövéssel kiszedem."
Namost pont ezt ecsetelm hogy ÉN, aki nem tanult meg semmit csak igyekszik eltalálni a célt, úgyanúgy tapasztalom hogy minden ellenfél 1 max 2 lövés. Meg én is az vagyok a hozzám hasonló rank1/rank2es nooboknak.
Ebből következtetek arra hogy a tank felépítésének tudása NEM számít - és ugye ezt alátámaztja az is, hogy nem azért ammorackolod a célpontot mert olyan ügyes vagy, hanem azért mert a realizmus jegyében minden ammorack :D
Ahogy azt a devek be is ismerték. -
WinstonTheWolf #11463 A Wot és a Gf összeházasítása nem biztos hogy jó ötlet, annyira más jellegű a két játék, és a gf sokkal jobb koncepcióra épül, viszont bőven van mit javítani rajta.
Pl:
mixed battle problémáját egyszerűen meglehetne oldani úgy hogy csata elején mindenki eldönti hogy repülni vagy tankozni akar, és minkét csapatban ugyan annyi repülő és tank lenne.
Az arty itt nagyon ötletesen van megoldva, nyugodtan megkaphatná az összes tank, a töltési idejével pedig balanszolni is lehetne.
Rb-n lehetne egy olyan megoldást csinálni hogy a tankokról elveszik a jelölőt, viszont valahogy jobban láthatóvá teszik őket (pl rajzolja ki a játék a tank sziluettjét ha közvetlenül rálátsz)
így talán élethűbb lenne egy kicsit, viszont az is tudna játszani akinek rossz a szeme/monitorja, de ezt akár sb-n is meg lehetne tenni, mert fél óra után kifolyik a szemem, annyira kell figyelni. -
bgabor #11462 Ez a játék sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a realizmusra. Nézd, még te is WoTos fogalmakkal közelítesz: ha ellövik az ammo racket, akkor felrobban. Szerinted a lőszert tényleg egyetlen, jól körülhatárolható ponton tárolták ezekben a tankokban?
Az igazi "ammo rack", mint látható nem olyan nehéz eltalálni:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Nyilvánvalóan neked nem ez a játék tetszene/tetszik, hanem a WOT a hülyeségei nélkül. Itt viszont ez a rendszer van, amit nem hiszem, hogy lecserélnek, ha már ennyi ideig fejlesztették.
Minden játékban van random faktor mint ahogyan a valóságban is. Ennek ellenére nekem nincs gondom egyetlen német jármű kilövésével sem a saját tieremben. Megtanultam hova kell lőni és garantáltan 1-2 lövéssel kiszedem. Azért ez WOT-ban nem így van/volt és remélem ezen a WT nem fog változtatni max arcade-ban.
Persze a játékban sok ökörség van, ezért is pihentetem és várom a "csoda" patch-et de már most sokkal jobb mint a WOT annak ellenére, hogy itt meg új baromságokat találtak ki.