37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
lammaer #11420 Köszi. Ki kéne gyalulni innen a fejlécből az összes repcsis linket, akkor nem veszne el a sok bába közt a gyerek.....
@Twi: olyankor ha átveszik a helyét lövésznek, attó még továbbra is fekete marad? -
Megamax #11419 amire érdemes odafigyelni ha Gun breach vagy gun barell feketedik be akkor már nem tud visszaloni csak szerelés utánn. és ami a térképet illeti maptól fugg. Kursk az 1kocka az 500m jelent. -
twi452 #11418 lövész esetén nem fog visszalőni egy rövid ideig amíg át nem veszik a helyét
ha az ágyút ütöd ki feketére akkor sem lő vissza, akkor el kell mennie fedezékbe és ha ki van fejlesztve akkor meg lehet javítani de az akár percekig is eltarthat -
twi452 #11417 ha fekete lesz akkor kiesik és ha jól tudom egy ideig nem "veszi át" senki a helyét és addig ugye nem működik az a részleg
aztán letelik a visszaszámlálás és amíg van 1 ép ember a tankban addig minden működni fog persze nem olyan jól mint teljes legénységgel
úgyhogy mindkét sejtésed igaz :) -
-
lammaer #11415 Néztem én de csak repcsis gyík van, sg keresőt használni meg erkölcstelen és hízlal, még a saját posztjaimat se találom meg sokszor :D
Nademajd csinálok faqt jól, ha kellően sokáig leköt a játék.... -
lammaer #11414 Hogyrohadna meg :)
Mondjuk tegnap már annyiszor kapott ki repülő, hogy egyre jobban erősödött bennem az érzés hogy ki kéne fejleszteni az AA-t azt revansot venni.
A baj csak az, hogy ugye ha AA-t hozok akkor nem hozhatok tankot, márpedig ugye előfordulhat hogy nincs elég repcsi amire lőhetnék. Nem egyszer láttam csapattárs és ellenséges AAt kinlódni, aki célpont hiányában próbált meg tankokat kiszedni. Engem is lőtt mint az ökör T34-ben/PZ4ben/Stugban, hagytam hadd szórakozzon, kifiléztem a veszélyesebb ellenséges tankot, aztán komótosan fogtam és oneshotolam az AA-t.
Úgy kéne ez is mint a repcsi, hogy hozható legyen tank mellé. Adnék a sok légihuszárnak... -
Ezek már le lettek írva. Nem árt nálunk is utána olvasni. Mégis, mekkora... ? -
lammaer #11412 Na, még két kérdés gyorsba:
- a minimapon egy "négyzet" az minden térképen azonos távolság? És ha igen mennyi, 100m ?
- ha az ellenségnél fekete a loader vagy gunner az mit jelent? Ki van ütve és nem fog lőni vagy csak lassabban fog tölteni/lőni? (vmiért az a benyomásom hogy az utóbbi, de első blikkre nem ezt várnám). Honnan lehet tudni hogy mikor nem lesz képes a célpont visszalőni? (nyilván itt most nem olyan evidenciákra gondolok hogy éppen tök másfelé néz, hanem a modul és legénységi színezésre). -
Glo #11411 Az orosz valszeg rakétával szedett ki, annak nincs hangja :)
Max annyi, hogy whumm :)))) -
lammaer #11410 jójó tudom, géppuska, gépágyú, géptököm... :)
Azért írtam a rankot, mert a röpcsis tudorok egyből tudják hogy ott milyen repülőgép fordulhat elő és hogy abban éppen milyen meggymagköpködő van. Én nem tudom, csak azt látom hogy jön a sok skuló az I153-ból:)
Juteszembe: az mitől függ hogy hallom e ha jön a bomba vagy nem? Van amikor fütyül 10-15 másodpercigis, de van amikor semmi előzetes bejelentkezés csak kapom hogy bummm (vmiért tipikusan az IL2 csinál ilyet - megint orosz bias van, hogy a német bomba fütyül, az orosz meg sunyi lapos?) -
Glo #11409 Az tuti :) -
PiciPanzer #11408 A kettős mérce mélyen gyökeredzik a társadalmunkban :). -
PiciPanzer #11407 Leosztás/kill alapján nem érzek nagy különbséget. Minden tankot a maga helyén és módján kell használni. Nem kell olyan szerepet ráerőltetni amire nem való. A 10ből 9et erős túlzásnak érzem, ahogyan a billegés aránytalan felnagyitását is.
Én jobban szeretem a T-34-et, de a pantherrel sincs bajom. A kis pályák inkább a T-34-nek kedveznek, mobilitás, APHE, tűzelési gyorsaság miatt alkalmasabb a mellé/mögé kerülésre, flankelésre, ahogy késöbb a T-44 is. Ha arról van szó, hogy 500-1500m-ről nekiáll egy panther és egy t-34 pufogtatni egymást 10-ből 9szer a panther jön ki jobban.
-
Glo #11406 Te az a fajta játékos vagy, aki ha hátrányban van akkor "BALANCE"-t kiált, ha előnyben akkor meg "EZ A TÖRTÉNELMI HŰSÉG, NÚBOK"-at :)))) -
Teljesen mindegy, hogy billeg vagy sem, a lényeg, hogy ha szembe kerülsz egy ruszki tankkal és szemtől szembe akarsz menni vele, 10-ből kilencszer te szívod meg. Plusz hátrányként meg ott van a panther iszonyat lassú sebessége rükvercben, ami biztos halál, hacsak az első lövéseddel nem iktattad ki az ellenséget vagy nem tetted harcképtelenné a löveget. -
vajakos21 #11404 Tehát örüljenek a Pantheresek,mert nagy sebességnél se b..szák be a fejüket a prizmába...mondjuk ez a jàtékban ló...t se ér :-) -
vajakos21 #11403 Billegésnél engem jobban (sokkal) zavar az állandó löveg,torony kiütés.Olyan mintha ezen részek dm zónája a tank 80%ra kiterjedne.Mint a wellington pilóta fülkéje volt...ami meg végképp idegesítő hogy a devek pont lesz.ják..De lesz il2 37 mmes ágyuval 3 as br,-el... -
Caterpillar #11402 Nagy plusz a videóért, ebből is látszik, hogy a Panther egyáltalán nem hintázik, csak nagyobbat billen és lassabban korrigál...

-
twi452 #11401 szuper, köszi h megcsináltad :) -
Glo #11400 Jó lenne ha lenne olyan opció, hogy a lövész ne próbálja meg korrigálni az irányzékot a billegés függvényében, és csak a megállás után kezdjen el korrigálni :)
Szép videó, jól mutatja miről van szó! Grat! -
PiciPanzer #11399 A videókhoz még egy megjegyzés: az első megállás fékezéssel történt, S nyomva tartva, a második pedig szabadon, W-t felengedve. -
Abszolút így van! Mondjuk már eleve ott a probléma, hogy az esetek 80%-ban kb 10m-ről lőjük egymást. Pont az ilyen jellegű közelharcok voltak a kevésbé jellegzetesek. Csak ugye erre - Kurszkot kivéve - alkalmatlanok a pályák. Már a kezdésnél látod a túloldalt. Ahogy a dolgok meg kinéznek a fejlesztők erre is nagy ívben tojnak, helyette kihoznak még egy mini pályát a következő patchel. Ja az is mennyire szánalmas, hogy ennyi idő alatt 1 azaz 1 darab térképet képesek kiszenvedni magukból. Az egész játék kb a wot irányába megy el. -
PiciPanzer #11397 Nézegettem a D-s panther és a T-34-85(D-5T) lövegmozgását megálláskor.
Egy részről játékmechanikai problémának érzem a löveg "billegést": nem lehet kikapcsolni a lövészt, ezért folyamatosan "célra tart". Amikor a tank megáll, megbillen előre, a lövész megemeli a csövet, hogy kompenzáljon. Mivel a megállás hosszabb folyamat, mint a visszabillenés, ezért ahhoz, hogy billenés után a cső visszaálljon az eredeti, célzókör által kijelölt pozicióba, annyi időre van szükség, amennyi ideig a lassulás tartott.
A T-34-nél egyszerűen azért tart rövidebb ideig ez a folyamat, mert a löveg függőleges mozgatási sebessége gyorsabb, mint a panthernál.
Annak érdekében, hogy haladás közben kevésbé mozogjon hirtelen a lövegcső, a panthernek lágyabb a rugózása, azonban a lágyabb rugózás megálláskor valamivel nagyobb hintázást eredményez. Jó példa erre egy feszes rugózású sportautó, és egy lágyabb rugózású amerikai cirkáló: a sportautóban ülve letörik a derekad, ha belemész egy kátyúba, azonban megáll mint a szög, a cirkálóban ülve észre sem veszed ugyanazt a kátyút, de egy hajóban érzed magad amikor megállsz vele.
A videók(bocs a minőségért, a youtube valamiért alaposan lebutitotta, de a lényeg látható):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
T-34
Ugyanez oldalról:
Panther:
Oldalról:
-
Caterpillar #11396 El tudom képzelni, hogy a 20-as már leláncol, és az azért elég kellemetlen tud lenni, esetleg szétmegy az ágyúd... Nem nagy sérülés, de egy idő után reflex szerűen menekül majd az ember, még akkor is ha a repcsi csak elhúz felette...
Pszichológiai hadviselés rlz!
-
"golyószóróval végezni" golyószóróval biztos nem , de még géppuskával se. :P
Viszont ha a 20 milis gépágyúba AP-s hevedert pakol akkor már lehet hogy kellemetlenséget okoz a med. tankoknak. -
Susarc #11394 de nem instant amint a célterületre érsz :P -
twi452 #11393 23*
azért őt is lelőtte az aaa :D -
twi452 #11392 az előző videójában pedig ki is szed egy pz4-et a 24milis gépágyúval felülről :) -
Susarc #11391 simben ilyen fos az AAA? vagy az orosz repülőkön van deflector shield ?:P -
Caterpillar #11390 Pont a legfrissebb GrmlZ videóban van róla szó... Röviden a válasz, nincs, még a 23mm csak nagyon nagy szerencsével tud felülről átütni és akkor is csak a motortér környékén... 
-
Susarc #11389 ENNYI! a laikusok számára is végre egy korrekt megfogalmazás :D -
lammaer #11388 Srácok, rank2-ben elég sokszor próbálnak meg a repcsik a golyószóróval végezni a pz4-ekkel meg T-34-ekkel. Van arra reális esély hogy kárt is okozzanak bennük, vagy ezek csak elkeseredett próbálkozások azoktól a playerektől akik botor módon nem hoztak magukkal bombákat a csatába? -
lammaer #11387 Biztos hogy ez második világháborús technológia? Valamiért van egy olyan érzésem hogy nem igazán... -
lammaer #11386 Mondjuk én úgy vettem észre, ebben a játékban NEM szabad tolatni. Annyira lassan megy a rükverc, hogy egyszerűen nem húz ki a bajból.
Ellenben előre jól megy a cucc, igy sokkal könnyebb összezavarni az ellenfél célzását. -
Akkor leegyszerűsítve. Orosz tankok: fék-himbi-limbi-puff, míg például a Panther-n ez így néz ki: fék-himbi-limbi-himbi-limbi-bamm (felrobbant, mert közben kilőtte az orosz)
Ez lenne a probléma. Nem lövegstabilizátor miatt sír a német oldal, hanem pár "himbi-limbi"-vel kevesebbet szeretnének, hogy legyen esély lőni. -
bgabor #11384 He? Te is olyan vagy mint az Origón a retard hozzászólók, akik képesek már tetszőleges témájú cikkről (pl:időjárás, amerikai űrprogram) is a magyar aktuálpolitikára asszociálni?
Azért ez már egyfajta beteges mánia! -
Sith #11383 tudtommal a panther torziós felfüggesztése volt az első ami érdemben tudta követni a talaj egyenletlenségeit ( igen a többi is tudta csak jóval kisebb mértékben) -
Lokker #11382 Melyik tank nem követi a talaj egyenetlenségeit, fékezésnél melyik tank nem billen előre 1x megállásnál mikor a súlya előre nyomja? Egy másodpercig tart az egész és 1x billen utána áll mint a cövek, míg a játékban még legalább 3 másodpercig billeg tovább. -
PiciPanzer #11381 Áll mint a cövek? Akkorákat billen mint a ház, te mit nézel?
Teljes egészében lekövet minden egyes sebességváltást, talaj egyenetlenséget, megállásnál legalább 1m-ert billen a cső vége, lehet számolgatni, hogy az 100m-el odébb mennyi...