War Thunder: Ground Forces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A tömegét azért mondtam, mert a kisebb tömegû lövedék hamarabb veszít az energiájából, és meredekebben esik nagy távolságon.

De a vonás alapján történõ táv.becsléshez kellõ szálkereszteket be fogják tenni, csak még nincsenek kész.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Úgy néz ki majd ez is akkor derül ki számomra, ha tudok is vele játszani. Minden esetre eddig nagyon nem tetszik, hogy nincs vonás alapján történõ távolságbecslés, mert ezt vártam a legeslegjobban ettõl a játéktól.

Az hogy csak német löveggel lõttél, lényegtelen. A löveg alap szórása és a lövedék típusa és csõtorkolati sebessége a lényeg. Az meg lövegenként, lövedékenként változó változó, németeknél is volt lassú lövedék. Nyilván nem érdemes összehasonlítani egy APDS és egy HEAT lövedékét. Amúgy kölün vonásbeosztás volt a lövedékekhez bár lehet hogy a 2. vh-ban még nem. De a T-55 irányzótávcsövérõl van ilyen képem.
A lövedék tömege pedig lényegtelen ebbõl a szempontból, a kisebb tömegû APCR-re is ugyanakkora g hat mint a nagyobb tömegû APCBC-re.
csaba90
ez így van.. majdnem a pálya túloldalán kezdtem lõni egy tankot az csak állt õ is lõtt valakit... és nyugodtan lõhettem észre sem vett 😄 itt aki nem figyel nincs ráállva a szeme, hogy milyen helyeket nézzen reflexbõl hol bújkálhat egy tank, annak nehéz dolga lesz, sokat fog panaszkodni hogy õ nem lát semmit és a semmibõl lövik ki... 😄
azért 1-2-szer én is jártam így hogy nem tudtam honnan 😄
Árkádban az a jó, hogy ugye mutatja ki lõtt ki, nagyjából be tudod tájolni, majd a következõ tankkal olyan rajtaütést lehet csinálni 😄 hogy õ nem fogja tudni honnan lõtték ki 😄

Csaby

csaba90
úgy tapasztaltam hogy kb 4-500 méterig ahova lõsz oda fog menni a lövedék... és csak jóval meszebbre kell fentebb lõni.. szóval személy szerint én semmi problémát nem láttam a dologban, na persze csak német tankokat néztem!

Csaby

Entak egyik videójában pl. épp hogy csak fölé húzta az ellenségnek a szálkeresztet, és simán elszállt felette. A következõ lövés talált.
A legtöbb RB-s videóban azért 1-2 bemérõ lövés mindig szokott lenni (kivéve ha véletlenül betalál elsõre), a legtöbben csak úgy érzésre lõnek. A lövegek és persze a lövedékek tulajdonságai is mások (a HEAT-nek kisebb a torkolati sebessége, az APCR-nek kisebb a tömege), tehát ennél azért bonyolultabb a célzás.

"Its up to you what matters more. Your part in the play... ...or the play itself."

Most néztem róla pár videót. Nem volt semmiféle karika meg x, gondolom akkor nem arcadce csaták voltak. Olyan nagy célzás nem volt, nem úgy tûnt, mintha a vonásbeosztások száma alapján távolságot becsült volna. Csak a harckocsi tetejéig emelte a szálkereszt közepét (gondolom egérrel) és lõtt. Hát ez semmi.
Az is elég furcsa volt, hogy a pár száz méteres távolságból a harckocsi maximum magasságára célzott, mintha ötszörös gravitáció lenne vagy 100 m/s-os a lövedéksebesség. Valóban ekkora esése van a lövedéknek?

Akkor mi alapján lesz célzás? Ha 5 mm magasnak tûnik az ellenséges harckocsi akkor 3 harckocsi magasságnyival kell felé tartani, ha 10 mm-nek akkor másfélel?
Miért ne lenne? RB-ben lassab a harc, nincs olyan spot mint arcade-ban, nyugodtan tudod használni a távolságmérõt ha ellenfelet látsz.
Ne ringassa senki magát abba a hitbe, hogy majd osztásokat fog számolgatni, nem lesz idõ ilyesmire.

Azt igérték, hogy lesz, eddig távolság mérés volt, most becslés megy szemmérték alapján 😊
De az van ami eddig volt,csak a távolságmérõt vették ki amihez addig be lehetett állítani a magasságot.
Most akkor nincs is semmilyen szálkereszt vonásbeosztással, hogy lehessen távolságot becsülni? Csak random lövöldözés amíg nem sikerül jól megbecsülni az emelést?
csaba90
Örülnék neki, de szerintem mások is megnéznék, szóval nyugodtan belinkelheted ide is, ahogy gondolod 😊

Csaby

Sherman0070
Én tudom. Ha akarod elküldöm az oldat ahol van egy videó ami mutatja a játékon belüli tech treet 😄

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Ozzyehh
sajna nem D:

Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb

csaba90
valaki nem tudja melyik videoban volt az amikor magába a játékba rakták be a teljes tank listát? mert ugye a kép alapján nem tudni melyik után melyik tank fog jönni :S

Csaby

Nohab
Nohab
Aki már nagyon szeretne tank simulátorral játszani, annak ajánlom a SSteel Fury Kharkov 1942-t. Nem mai gyerek, de elég sok mod van hozzá. Mivel csak egyedül lehetsz játszani, ezért elég hamar megunható, de valami hasonló (vagy valamivel árkádabb) játékmenetre számítok a FR csatákban.
Ozzyehh
lehetne már open beta.... 😊 ahogy beszélünk róla egyre inkább nehezebb várni

csaba90
itt legalább minden tank méltó helyet fog kapni, T34-tõl a jagdtigerig kezdve.. nem pedig olyan nevetséges mint a WOT-ba.. sajnos :S

Csaby

Ejj, ez a sok náci! Senki se akar 25s-et várni egy töltésre? 😄

Vorsprung durch Technik!

csaba90
én szeretem a reális dolgokat, meg valós számokat / számadatokat...
épp ezért is tetszik jobban mint a WOT nekem ott már volt 11-12 db 10-es tankom, és szinte fillérekért átadtam az accot... szóval már teljesen erre vagyok hangolódva! És a zárt test alapján bõven megérte! Alig várom hogy kijöjjön a rendes, mert így jó jó... de hát egy héten három nap alig pár óra, na meg ugye hiába megyek benne, semmit nem kapok majd cserébe :S

Csaby

csaba90
úgyúgy 😄 hát én elsõként Párducot akarok mindenképp 😄 már csak azért is mert úgy néz ki hogy a Pz IV H lesz azon a vonalon.... 😊
aztán majd jöhet az összes többi 😄

Csaby

Ozzyehh
Épp nézegetem a gameplayeket és egyre inkább körvonalazódik bennem, hogy megcélzok majd egy King Tigert 😄 nagyon adja, a játék a környezet a tankok megjelenítése, iszonyat jó, legalábbis a számomra a realistic battle meg zseniális😊

Mondták hogy lesz minden tanknak (nemzetnek?) saját szálkeresztje a saját skáláival, de az még nincs kész.

Igen van,de annak valami viszonyítási alap kell,hogy mégis mennyit kell emelni az ágyún.Ergo most lõni kell egyet vaktába,hogy tudd mennyit kell emelni kb.Én ilyesmire gondolok.
persze, ezt tény, de sokkal nagyobb potenciált látok benne személy szerint mint a wot-ban

“[Luke:] I can’t believe it. [Yoda:] That is why you fail.”

Nézõpont kérdése, mert sokaknak fõleg az arcade fog bejönni, és õk lesznek többségben. Ki kell próbálni, mindenki el tudja dönteni melyik játék/vagy játékmód jön be neki.
Nem kell vaktába lõni, van X és Y tengely skálával, mindennel.

Hát, nekem sokkal jobban tetszik amúgy a grund forces, sokkal reálisabbnak tartom a harcot, a harcok sûrûségét 😊 összességében nagyon tetszik, a tank modellek is jobban kivannak dolgozva

Torzonborz
Mi az hogy "megéri" ? Ha a wot nem tetszik akkor igen. Ha elégedett vagy vele és az a fajta stílus tetszik inkább akkor nem biztos.

Amin lehet próbáld ki - és ne csak az AB-t - és döntsd el magad. 😉

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Fogalmam sincs mennyi lehet a hõmérséklet és a nyomás amikor egy (tételezzük fel) APCR lövedék bekukkant a váltóba, de szerintem több mint 300°C Persze ettõl még igazad lehet, nem vagyok tisztában vele sajnos....
Én azért még várok valami mérõeszközt,nehogy már "vaktába" kelljen lövöldözni távoli célokra.
nem akarom tele spammelni a fórumot, de egyébként megéri majd váltani wotról?

milyen negatívumokra gondolnak pontosan?

Ezt mondtam én is, ég és föld a különbség. A sok negatívumot amit felhoznak a játékkal kapcsolatban pont a RB mód oldja meg.
A lobbanáspontot ne úgy képzeld el, mintha egy vödör kerozin robbanna be. Meggyullad, aztán ki is aludhat.

hát de ha telibe találod a hajtómûolajat?! akkor ott azért simán eléri az égéspontot 😄

A hajtómûolajnak pont nem szabad gyúlékonynak lennie, most ahogy körülnéztem a neten, egy mezei hajtómûolajnak 300° körül van a lobbanáspontja (ami azt jelenti, hogy ha ennyire felmelegíted és nyílt lángot (nem szikrát) kap, akkor éppen-éppen tovább éghet.

Fura Alak
Örülj, higy nem dobott egy kis meglepit a parancsnok ölibe! 😄

csaba90
hát kipróbáltam RB módba... mit is mondjak? valami ISTEN CSÁSZÁR KIRÁLY 😄
nem is gondoltam volna, néha sokkal tovább eltart 1 v 1 harc mint Ab-ben mert ugye itt elég reális a célzó és ha meszebb van már az is jó ha eltalálod 😄 nagyon zsír a game, szerintem már lassan ki is jöhetne 😄
viszont meglepõdtem amikor az egyik AI repcsi egy 109 F4-essel elment felettem 😄 viszont mi még mindig csak a reserve gépekkel mehetünk föléjük :S

Csaby

Az majd a World of Warplanesben lesz. 😄

Ha ettõ jobban érzed magad amikor ingame felgyújtanak... 😄

(nyilván Nazarov se azért reklamált mert ez unrealisztikus...)

csaba90
van most teszt szeró? csak mert olyasmit ír hogy sikertelen profil betöltés :S
és a mútlkor is igaz akkor már épp hogy 18 óra elõtt próbáltam lehet az volt a gond.. de most nem tudom mi van vele :S

Csaby

Olaj, sok, és az ugye eléggé ég... 😊
Jajj de hiányzott ez:

"Added possibility to caught fire when transmission is damaged."

WoT: Nishizumi77

+1

Á, mindegy az hogy milyen löveg amíg csak olaszok ülnek mögötte... 😄

ej srácok, mindig mindenki megfeledkezik a 88-as verõ, olasz 90mm-srõl 😊

90/53

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Használták is, méghozzá elég eredményesen...
És ez a WoT-ban páncélvadászként szerepel...

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.