37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Caterpillar
    Semmi air kill? Tényleg bughalmaz... Russ-Bias!!!4
  • Glo
    Bughalmaz, OP Panther.. Vagy mi..

• Caterpillar
    Félreértés ne essék, nem a WoT -ot először kipróbáló embereket akarom szapulni...

Kérdésedre meg konkrétan félek válaszolni!
  • Droughert
    Mert aki nem a WOT-ból jött, annak hány százaléka nézi a minimapot?
  • Stuko
    :-)
    körbekínálta a legénységet egy kis machorkával meg vodkával :-)
  • Caterpillar
    Csak annyi, hogy nem ordít a térkép, hogy spotoltál egy enemy -t, ezért nem is nézi a térképet a legtöbb onnan jött ember, és észre sem veszi, hogy mögötte állsz, vagy kilőtték mellőle a haverját...

Na nem mintha WoT-ban érne bármit is a paradicsomnak a térkép...
  • gstup
    Szerintem nem esett le neki a mondandód. :)
  • Dagohun74
    Nekem néha még a hangot se ad a program hogy kilőttek, tök csendben égek, pukkanok el.
  • Stuko
    Én is a wot-hoz vagyok szokva...

Szeretem ezt a hozzáállást...mi köze van annak, h. ki honnan jött, ahhoz, h. gyakorlatilag bárhol lőttem meg őket, kigyulladtak. Mi köze van a wot-ból jött játékosoknak ahhoz, hogy átlövöm a torony tetejét, és kigyullad a motorja?
  • lammaer
    Mert nem is így csinálta: bement a kupolába, összebarátkozott az ott figyelő német bajtársaival, aztán ketten együtt bekopogtak a motortérbe :)
  • lammaer
    Én legtöbbször hallás alapján veszem észre hogy kilőttek mellőlem valakit vagy éppen seggbelőtt az ellen :D
  • Megamax
    Ugytunik akiket kilottél abban a csatában (illetve leégettél) mind WOT hoz voltak szokva , hogy a játék a képukbe tolja ha valaki megjelenik a térképenn. Azért vicces , hogy akiket kilottél kozuluk csak 1 volt képes eloltani a tuzet. Az meg aztán igazánn hogy mellette lonek ki egy másik tankot és észre sem veszi? Na ne már ha már csak ránéz a térképre látja hogy eltunt mellole a kék jelolés (a társa)
  • Stuko
    Ebbe nem gondoltam bele...:-)

Vicces volt, belőttem a kupolát és az Én drága intelligens ruszki lőszerem ahogy beért a tankba, szétnézett, megkereste a motort, v, a lőszerrekeszt, amint megtalálta, akkor motor esetén először elvágta az üzemanyag-vezetéket, és aztán BUMM, ha lőszerrekeszt talált akkor kibiztosította az ott lévő összes lőszert, és BUMM...I love Russia...:-)
  • lammaer
    Olyat pedig elég sokat játszottam és sose állt le ilyennel, csak akkor volt vége ha kiírtottuk egyást vagy lehúztuk (jó lassan) az ellenséges flaget.

Lehet csuklott a rendszer, látta hogy nem vagytok kezdeményezőkészek ezért nem érdemlitek meg a pályafoglalást, inkább gyorsan véget vetett a kinlódásotoknak és hozta a csatamezőre a következő két bandát :D
  • gstup
    :)
  • lammaer
    Csak van olyan aki nem olvassa :D
  • lammaer
    Ja, tegnap egy su122-t szúrtam át szemből 5x, az meg szerintem még gyógyult is az akupunktúrás kezelés hatására :)
  • lammaer
    Sztem reális, csak meg kell keresni meg kell keresni a megfelelő történelmi pillanatot.

Te most éppen 1941-ben Dmitry Lavrinenko bőrébe bújtál, aki tökéletesen kiaknázva a t-34es előnyeit (döntött páncélzat, mobilitás), győzelmet értél el az egyébként fölényben lévő német ellenfél ellen.

:D
  • Stuko
    Üdv!

Ezzel a bughalmaz sérülésmodellel nikor kezdenek vmit? Van erről vmi info vkinek?
    Félelmetes, h. milyen...

Tegnap este, realistic csata, t34-l mentem. Jön szembe az pz4f2, rálövök a sofőr-kémlelő nyílására, kigyullad, leég. Ok örülök, megyek tovább. Másik 2 pz4f2 foglalja a pontot, meglepem őket hátulról, egyik kap a motortérbe egyet, instant robban, másik nincs képbe, néz tovább maga elé, mondom akkor Te kapsz egy toronytockost, erre az kigyullad!! és leég. Ok, f.sza minden, happy vagyok, beállok foglalni, jönnnek a csórók stug-gal meg pz3 L-l, stug kap egyet lövegcső felé, kigyullad, leég, pz3, csak a torony teteje látszik, rálövök, átütés és megint gyulladás, szegény fritz eloltja, közbe rámegyek, tolat be a szikla mögé, rálövök, eltalálom a még éppen kilátszó első futógörgőt, el is pukkan...
    Közbe azért Én is kapom, tiszta piros mind2 lánctalpam(!!!), bár kaptam jócskán máshova is, de kb ennyi...

9 kill lett végül, de aki ezt élvezi, és azt mondja, h. realisztikus...hát az sürgősen menjen orvoshoz.
  • bgabor
    "Azt tényleg tapasztaltam hogy a PZ4 APCR olyan mintha tűvel szúrkálnám az ellenfelet: átlyuggatja de nem purcan ki az istennek se. Ezért agyaltam a robbanóson :D"

Le se írhattad volna jobban az APCR-t. Bár óriási az átütés a nagyonkemény mag miatt, de nincs robbanóanyag, így ha nem kerül kritikus dolog az útjába, akkor csak ártalmatlanul "átszúrod" vele az ellenséges tankot.
  • Gottfried
    Én is azt hittem....

Azért is tettem fel ide,hogy látott e már ilyet valaki.A bázisokat még csak meg sem közelítette senki.(a két saját bázisos mód volt)
    Hogy 16 fős csapatoknál két perc után vége és az nyer aki kevesebb ellenfelet lőtt ki...Mivel AI-ból több volt nekik,ezért gondolom hogy csak az dönthetett.Minden esetre elég ratyi ez így hogy még mindkét csapat minden játékosa talpon van mert a kilőttek is tudtak respawnolni,mégis vége a csatának.
    Van itt még mit javítani....
  • bgabor
    Bent van ám már a banner alatt néhány hete ez a remekmű. (Fontos infók kezdőknek!) :D
  • Caterpillar
    Az a baj, hogy a HEAT nem robban klasszikus értelemben legalábbis.

Ugye még egy APHE betöri a páncélt és odabent úgy robban mint egy HE (Nagyot ), addig a HEAT becsapódásakor az történik, hogy a nagy erejű robbanást egy pontba fókuszálják, ami tulajdonképpen egy nagyon forró folyadékszerű tűt hoz létre. Ez a tű átégeti a páncélt és odabent szétfröcsköl.
    Valóban ez is több mint diszkonfort érzés tud lenni, de fontos tudni, hogy ez a "tű" elég gyorsan kihűl, közel sem pusztít akkorát mint, ha odabent robbanna fel valami.

Az APCR is csinál nagy hőt és főleg nyomást odabent, valamint a páncél belső oldaláról is szakít le repeszt, de az is maximum a legénységre veszélyes. Nyilván ha hosszában keresztül megy a hengersoron akkor ott nincs kérdés, de jóval korlátozottabb a pusztító hatás.

Erről a leszakadó belső repeszről jut eszembe... Hallottam (lehet hogy tanították), volt olyan akna (robbanótöltet, akármi) a gyalogság részére ami a páncél oldalára feltapasztva nem szakította át azt, viszont a belső oldaláról nagy darabok törtek le és ezzel ölte meg a legénységet. Kedves..
  • lammaer
    Jelentem elolvastam, jó tudományos írás :D

Mondjuk az iromány meg a saját paraszti eszem alapján a HEATot részesíteném előnyben, főleg akkor ha papíron már annak is megvan az az átütése ami elegendő az általában feltünő célpontok ellen.

Azt tényleg tapasztaltam hogy a PZ4 APCR olyan mintha tűvel szúrkálnám az ellenfelet: átlyuggatja de nem purcan ki az istennek se. Ezért agyaltam a robbanóson :D
  • lammaer
    Furcsa... azzal tényleg lehet nyerni hogy leszedjük az AI ágyúkat/tankokat/AAA egységeket?

Eddigi tapasztalataim alapján az AI dolgok szétlövése max presztizskérdés vagy némi extra bevételt jelent de a győzelem vagy vereség attól függött hogy ki foglalta el és tartotta a pontokat amig az ellenfél ticketjei el nem fogytak.
    Ticketet tán nem is vesz el az AI dolgok elvesztése és amennyire láttam még a player egységek lelövési is nagyon monimálisan számít ha van zászló a pályán.

Milyen játékmód lehetett a tied?
  • Susarc
    engem is is zavar,hogy egyes pályákon a script kinyírja a földi célokat és nem lehet rendesen bombázni......mondjuk az repcsis map,de akkor is :)

• Gottfried
    Ez a karélia mekkpra egy fos !!! Nem csak a pálya hanem ez a balfasz játékmód.....

Jóformán el sem indultam és vége volt a csatának.Nézem az eredményt hogy miért kaphattunk ki.Nem foglalt senki,mi több player tankot lőttünk ki,mégis vereség lett.
    3 !!! tankunkat lőttek ki,mi ötöt nekik.Ne hogy már azzal nyerjen valaki két perc alatt csatát mert kiszedeget 6-8 AI légvédelmet.....
    Az a nyomorék aki ezt így megcsinálta,szopjon le egy erő majmot....
    Kibaszott kretén kommunista gecik!!

• Trucker39
    Lőszertípusok érdemes esetleg elolvasni.
  • Porsche911
    Szimplán annyi az ok,hogy az alap jóval nagyobb kárt okoz mint az apcr kisebb pontossággal.APCR-el nagyon jó helyen kell meglőni a tankot ahhoz,hogy egyből pukkanjon míg az alapnál nincs így.Tehát amíg APCR-al szórod az ellent addig tonnaszám kapod a "hit,hit,hit" jelzőket de az ellenfél továbbra is vígan szemez veled vagy kilő.Alappal meg ha nagyon nagyon balszerencsés vagy akkor is második vagy harmadik lövés után kivégzed nem beszélve arról,hogy addig valszeg jó pár modulját kiiktattad már.Magyarán nem nyersz annyi hatékonyságot az APCR-el mint amennyi pent kapsz.

A HEAT-hez meg tapasztalataim szerint elég sima páncélfelület kell,hogy hasznos legyen viszont egy T34-esen pont abból nehéz találni.Ráadásul mégha közel is kerülsz akkor is az esetek többségében inkább "undamaged" lesz mint találat.Viszont ha átmegy akkor pukkan minden belül :D

• lammaer
    Okot lehet tudni? Hogy a későbbi tankoknál is tudjak dönteni majd...
  • twi452
    csak az alap ahogy már írták, én apcr-t csak nagyon ritkán és kurskon használok egyedül ha nagyon kell
    minden másra jobb az alap :)

Bratyex
    a következő update-el valószínűleg már lesz arcade-ban is mixed
    legalábbis erről volt szó
  • Bratyex
    Arcade valamikor lehet majd repülő+tankkal is menni, vagy ez így marad már?
  • Porsche911
    Az alaplőszert :D
    Mellé egy kevés APCR-t az izmosabb ellenfelekhez de ott is inkább csak akkor ha pontosan tudod,hogy hova akarsz lőni és az nagy kárt okoz.HEAT szerintem nem olyan hatásos azok ellen amik ellen megy a tierjében.
  • lammaer
    Fiatalok: PZ IV F2be melyik lőszert érdemesebb?

pzgr40-et (APCR - nagyobb kezdősebesség és pen) vagy inkább a HEAT (hogy robbanjon odabenn)?
  • gstup
    Imádom ezt az MM-et.Gazsi elmehet a f**zba.
  • Tarczay78
    KÖSZÖNÖM. :)
  • WinstonTheWolf
    az oroszoknál, vagy németeknél belépsz a tech tre-be és bal fölül kiválasztod az army fület
  • Tarczay78
    Ok de, hol tudom a tankos részt letölteni???? Mert nekem alapból a repülős jön be.
  • WinstonTheWolf
    már egy jó ideje nyílt bétában van, bárki játszhat, ha föltelepítetted és letöltötte az összes frissítést akkor működnie kell (figyelj arra hogy a tűzfalnál engedélyezve legyen különben nem tud frissíteni.
  • Tarczay78
    Sziasztok. Tudna valaki segíteni,, hogy tudok a tankos résszel játszani. ano megvettem egy csomagot, játszottam is, csak volt egy frissítés még régebben, és azóta nem enged be... Már az egész játékot újra telepítettem, mit kell még leszednem, vagy bemásolni a könyvtárba, hogy újra játszani tudjak? Köszönöm