37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Jeffjohnson
    Mondjuk, hogy a frontpáncél teteje lyukas?!

Válasz: "Issue is known. Thank you."
  • Jeffjohnson
    Nézd, amikor már a devektől azt kérdezik a moderált bug report topicba, hogy mégis mennyi bizonyíték kell, akkor azért elgondolkodik az ember, hogy valami itt nem stimmel. Van belinkelve fotó, sematikus rajz, videó a játékból... mégis mi kellene még, hogy javítva legyen?
  • Stefan99
    Mi konkrétan a baj vele egyébként?
    Azért valamit csináltak, mondjuk ez nem volt egy nagy munka:) :
    Fixed armour layout on the commander's cupola of the Pz.Kpfw VI ausf B (with Henschel turret and KwK46 cannon) from 100 to 150mm, according to "Der Panzer-Kampfwagen Tiger und seine Abarten" page 208;
  • bgabor
    Ó, ők a még mindig fényévekkel jobban kezelik a játékosok visszajelzéseit, mint a tahóparasztok Wargamingnél.
  • twi452
    nem opék :)
    igaz nekem csak tier 2-3as tankjaim vannak de úgy érzem mindkét oldallal ugyanúgy lehet haladni, nem a technika szab határt
    ha rosszul döntöttem simán kiszednek tökmindegy, hogy orosz csodafegyverrel megyek vagy direkt elrontott német gépekkel :P

PiciPanzer tudna erről mesélni igazán, ő mindkét oldalon már tier 5 magasságában jár :)
  • Jeffjohnson
    Egyrészt fizettem érte. A türelem pedig elfogyott egy olyan "Buggal" szemben, ami már a closed béta óta a játékban van.
  • Droughert
    Lehet, hogy ingyenes, de sokan fizetnek érte, ezzel is támogatva a fejlesztő csapatot, cserébe talán elvárható némi kiemelt figyelem, a játékélményt negatív irányba befolyásoló problémák felé.
  • Stefan99
    Még béta állapotban van a játék, fejlesztés alatt van, kicsit több türelmet is lehetne tanúsítani egy alapvetően ingyenes játék felé..
  • Jeffjohnson
    Igen, ezt én is olvastam. Nem is mondanék rá semmit mert mindjárt jön Twi meg Glo, hogy a németek mennyire OP-ok. Mindenesetre a Tiger lövegpajzsát valamiért nem akarják élethűre csinálni, erre persze a fent említett kollégák sem tudják a választ... igen lett jelentve....meg is erősítették, hogy továbbadva a fejlesztőknek......változás továbbra is 0 de biztos van értelme könyveket linkelgetni, videót, replayt betenni a hivatalos bug jelentős topicba mert "foglalkoznak" vele. Na, persze.
  • RatBaG #11611
    ez is vicces:

"Fixed front turret armour layout on the T-43-85 tank with D-5T cannon (the gun mount hole on the turret was missing, which led to “doubled armour” mantlet+front of the turret);"
  • Jeffjohnson
    Tigrishez megint semmi,sőt a KT-n lévő lyukakat sem javították..... ez már kezd nevetséges lenni.
  • vajakos21
    Panther hang helyett panther dm el többre mennénk....lesz.rom milyen szépen dudorog,ha minden nyomorult kavicsfelverődéstől beáll a löveg..
  • vajakos21
    http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/152769-update-190614-1412712/
    Repes résszel
  • Trucker39
    Patch note fordítása elérhető nálunk: Update
  • JethroHUN
    Azt amit nagyon fontos lett volna javítani azt megint elfelejtették. Az ágyú javítás még mindig hibás...
  • lammaer
    Hát, 2-4 ilyen visszaszámlálás kör alatt csak feltűnne hogy a legénység éppen szalonnát sütöget a motortér tüzében :D

Még arra gondoltam hogy többször úgy tűnt, azért van igymert meredek lejtőn álldogálok, és talán emiatt - hogy esetleg alig érezhetően de megcsúszik a tank) - resetelődik a számláló. De ez csak ilyen feeling alapú dolog...
  • Ninju
    Nekem akkor szokta ezt csinálni, ha kigyulladok, vagy a visszaszámlálás alatt bekapok még egy kritikus sérülést. SB-n időnként macera észrevenni a tüzet sajna. :(
  • Glo
    Nekem le is jött, olyan 0,6Mb/sec átlaggal. De még nincs nyitva a szeró.
  • Trucker39
    Már el is indult a frissítés. Nekem 1,3 GB-t írt, de szerintem nem oszt nem szoroz.
  • Glo
    Az van amit a Dev szeróhoz írtak.

Hivatalos patchnote még nincs egyelőre.
  • Jeffjohnson
    patch note van már fent valahol?
  • Stefan99
    1,2 giga lesz a patch.
  • Droughert
    Bug lehet, nekem piros lövegnél előszeretettel csinálja, következő lövésnél mag elszáll a tank, vagy fekete lesz a löveg, na akkor már tudom javítani (2-5min...)
  • Trucker39
    Köszönöm a szakmai kiigazítást. Miért nem írod hozzá az oldalon található segédlethez? Minden hírhez, segédlethez engedélyezett a hozzászólás és aki olvassa, látja egyből, ha valahol valami hibádzik. Így mindig külön meg kell kérnem valakit, jelen esetben téged, hogy engedélyezd az általad leírt módosítás átemelését. Sőt, tovább merészkedem. Ha lenne a tankos témakörhöz szorosan illeszkedő, más írásod, volna rá lehetőség, hogy az info oldalon engedélyezd azok megosztását, illetve készítenél oda ilyet? Természetesen forrásanyag, szerző feltüntetésével.
  • lammaer
    Többször tapasztaltam olyat, hogy megsérülök, villog a felirat hogy nyomjam az U-t a javítás megkezdéséhez, megnyomo, visszaszámol a javítás elkezdéséhez, majd amikor eléri a 0-t megint elkezd villogni hogy nyomjam az U-t... és így körbe körbe, javítás meg nincs.

Bug oder Feature?
  • Droughert
    T5-ben még nem voltam, de gondolom ott ismét javul a helyzet. T4 a sok Panther variáns, valamint az orosz TD-k 2 respawnja miatt unbalanced. Német oldalon alig mennek meddel, mert szinte ugyan az mint a t3-as Panther-D, így 99%-ban csak heavy és TD jön csatába, ezeknek 1db respwanja van. Orosz oldalról sok T44 és TD jön, a TD-k a némettel ellentétben 2 respawnnal rendelkeznek, így gyakorlatilag olyan mintha 2x túlerő ellen kellene harcolnod.
  • davidbog
    "Lásd 11952-es hsz-emben a töltetek tömegének felsorolásában."

Az az 11952 természetesen a 11592-es hsz lesz.
  • davidbog
    Egész jó. Tulajdonképpen Cifu írása óta talán a legjobb olyan összefoglaló ami nem fórumhozzászólás. Ha lehet még rajta módosítani javasolnék pár javítást:

Az AP lőszerben is lehet robbanó anyag, nem igaz hogy nincs benne. Lásd 11952-es hsz-emben a töltetek tömegének felsorolásában. Illetve elég végignézni az 1904 előtti sorhajók lövedékeinek adatait.

APCR-nél nincs megemlítve hogy űrméret alatti, ugyanúgy mint az APDS. Az APDS és az APCR között az a különbség, hogy a az APDS-nél a lágy köpeny leválik a lövegcső elhagyása után. Az APCR-nél nem válik le, hanem a páncélzatra felgyűrődik, míg a penetrátor tovább megy és behatol a páncélzatba. Tehát közeli testvérek. Az átütés és annak hatásai mindkettőnél ugyanaz.
    Az anyaguk nem Wolfram (W), hanem Wolfram-karbid (WC), a sűrűség miatt nem mindegy a WC-nek jóval kisebb, mint a tiszta W-nak. Mellesleg készülhet másból is a mag. Voltak az APNCR (Armor Piercing Non Compisite Rigid) lövedékek, vagy valami hasonló jelölést kaptak, felépsítésre hasonlóak az APCR-hez.
    Mind az APCR és mind az APDS-nél nem a kemény mag miatt nagy az átütő erő (a teljes kaliberűeknél is lehet a lövedékcsúcsot nagyon keményre edzeni), hanem a nagy sebesség miatt (legalább 100-150 m/s-al nagyobb a csőtorkolati sebességük mint a teljes kaliberűeknek, de van hogy 200-300 m/s-al is) és mert kisebb felületen (kisebb átmérő miatt) fejtik ki a hatásukat. Mellesleg erősen döntött páncél ellen és nagy távolságon nem érnek sokkal többet vagy még annyit se mint a teljes kaliberűek.
    A nyílhegy alakú és minden nyíl szót hanyagolásra javaslom, mert az a magyarban az APFSDS lövedékeket jelentik.

"A működése nagyon hasonló a sapkás páncéltörőéhez" - Pont nem igaz, mert az APCR-en nincs sapka ami "ráfordítaná".
  • davidbog
    "Valóban ez is több mint diszkonfort érzés tud lenni, de fontos tudni, hogy ez a "tű" elég gyorsan kihűl, közel sem pusztít akkorát mint, ha odabent robbanna fel valami."

Nem sokkal maradhat el:

Ez egy 1971 körüli teszt újabb generációs HEAT lövedékek robbanófejével és a Conqueror nehéz harckocsival, amely előtét páncéllal (spaced armor) volt ellátva.
    Az újabb generációs HEAT lövedékek leginkább a gyújtásban különböztek az '50-'60-as évekbeli társaiktól, romboló hatásban nem nagyon.
    A kép jól szemlélteti a pusztítási zónákat. A 4-es kivételével az összes kipusztított legalább 3 embert a 4-ből és a kezelő szervek egy részét is. Szóval a harckocsi harcképtelen lett. A Dart 23 lb tömegű ballisztikus sapkával együtt és alumínium töltetű tehát körülbelül 100 mm kaliberű HEAT lövedéknek felel meg. A Malkara 52 lb tömegű sapka nélkül és réz töltetű, ez legalább egy 122 mm-esnek felelne meg valószínűleg még nagyobbnak.

A töltettel rendelkező lövedékekben nincs sok robbanó anyag.
    Az 57 mm UBR-271K-ban 0,018 kg.
    7,5 cm PzGr39/42-ben 0,018 kg.
    A 8,8 cm PzGr39/43-ban 0,060 kg volt.
    A 100 mm BR-412-ben is csak 0,065 kg. Mellesleg ez egyszerű AP lőszer, ennyit arról hogy az AP-ben nincs robbanó anyag. Nem lehet így általánosítani.
    A 122 mm BR-471-ben 0,156 kg, ami amúgy szintén AP lövedék.
    A 130 mm BR-482-ben 0,125 kg.

Az olyan háború előtti páncéltörő lőszerekben van sok mint a 152 mm BR-540, a 107 mm B-420 ezekben ilyen 0,6 kg, de például a 130 mm PB-46-ban 1,67 kg (a PB-46A-ban 2,35) mert ez haditengerészeti félpáncéltörő lövedék (SAP).
    Na most a tipikus világháború és közvetlen azutáni páncéltörő lövedékekben nincs kifejezetten sok. Sőt ha jobban belegondolunk a 85 mm alattiakban kifejezetten kevés van. Olyannyira, hogy a britek és később az amerikaiak nem is vacakoltak vele, egyszerűen kihagyták a robbanó töltetet a teljes kaliberű páncéltörő lövedékeikből. A töltet nélküli lövedékek is pusztítanak rendesen. Amikor a '60-as években elterjedtek az APFSDS lövedékek senkinek nem hiányzott a robbanó töltet belőle. Nem óbégattak, meg verték az asztalt hogy vissza a robbanó tölteteket, mert kevés kárt okoznak tömör lövedékek. Bizony egy szaros 40 mm átmérőjű penetrátor is annyira hazavág egy harckocsit, hogy az minimum harcképtelen lesz, mind a harckocsi mind a legénység sérülése miatt.
  • Fellner
    T5 jobb?
  • vajakos21
    1:30 tól.
  • vajakos21
    Érdekes..
    https://www.youtube.com/watch?v=8IOUtaAMaTw
  • vajakos21
    Ez holnap változni fog...rosszabb lesz
  • Droughert
    T4-ben némettel menni egyenlő az önszopatással. Balanceon valamit gyúrhatnának mert ez így nagyon nem adja. Most is volt 4 killünk, orosz oldalon 5kill. Viszont ők azzal az 5killel kinullázták a német csapatot (TD/Heavy 1 respawn), míg a mi négykillünk után náluk még mindenki életben volt...
  • Bratyex
    Szerintetek melyik a jobb felállás legénységben 2 repülő 2 tank vagy 3 repülő 3 tank! Annyira sokat nem arcade inkább rb vagyok többet!
  • Caterpillar
    Hopsz, kép lemaradt...

• Caterpillar
    Ohh közben rájöttem, hogy a WoT -os FV TD gold lőszere az pont ilyen, mint amit leírtam ma korábban...

• twinr
    akkor megéri farmolni tényleg, köszi!
  • twi452
    nem lesz több reset már
  • Mnemomic
    elegem lett belőle, hogy mindig szétlövik a gunner. agyút stb egy lövéssel.