37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Azim04
    köszönöm, egzakt válasz

"Vagy 2 napja játszol..." :)
  • Azim04
    maradjunk a nem hiszemnél, mivel ez volt az eredeti felvetés
    de ez így sokáig tarthatna, inkább zárjuk rövidre! be tudunk menni gyakorló csatába és meg tudod nekem mutatni hogy mondjuk 5 lehetőségből 3 esetben kiszedsz egy is3-ból szemből egy m42-vel?
  • Big Blaster
    Hali,
    Valaki fel tudna homályosítani, hogy M24-el mi a jó francot lehet csinálni? Biztos én vagyok a béna, de nagyon szenvedős menni vele. A lövedéke elég gyenge, nagy ritkán tudok vele egy lövésből komolyat sebezni. A páncélzata meg nevetséges. Kb. légpuskával is átlövik.
    Másik kérdésem hasonló, csak az M4A3 (105)-el kapcsolatban. A HEAT lőszer számomra használhatatlan a HE meg elég gyenge az esetek nagy részében. A több mint 10 sec-es töltési idő meg elég vicces. Hogy kell ezzel eredményesen játszani?
    Őszintén szólva csodálkozok, hogy 3.7 meg 4.0 BR-t kaptak ezek a tankok. A 3.3 BR-ű T34-ek szétalázzák bármelyiket.
  • DasIsFuck
    Mert tégeg felkavar a tény, hogy a t-54-et a legjobbnak nevezem, ez nem fér bele a világképedbe...ja igen, mert most épp ott a leo és m60...
    ...de elve a mobilitás,tűzerő,védelem szempontjából nem a legjobbnak ítélni a t-54-et nehéz.

Azt meg nekem ne mond, hogy a páncél mindegy, mert hülyeség.

De látom te is inkább terelsz, ennek rohadtul nincs köze az eredeti témához.
  • ximix #24105
    Q&A
    9. Do you plan soviet tanks after the T-54?

Answer: "The Т-62 is possible, T-55 will be implemented for sure. Perhaps some other prototype from this era. there were some really interesting vehicles."
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.09.05. 21:53:34
  • AnuluWork #24104
    Azért így ránézésre az M60 se rossz.

Holnap majd tesztelgetem, ha van kedved. 6.7ben is megyek szívesen, de csak nácikokkal. :) Az amcsi bohóckodásnak vége, amíg nem tesznek be még két 6.7es amerikai tankot.
  • Molot115
    Nem tudom alátámasztani. Nincs meg a replay már. De nyílván egyszeri eset volt nem mondanám mindennaposnak! De nem kell elhinned ha te nem találkoztál még ilyen hibával a játékban akkor vagy hihetetlenül szerencsés vagy. Vagy 2 napja játszol...
    Pont ez volt a lényege hogy nem történhetne meg, és mégis megtörtént. Tudnék még számtalan hasonló hibát mondani!
  • Molot115
    Látom neked akármit írhat az ember. Legyél nyugodtan felháborodva a rettenetesen szar német ágon, a te dolgod! :) szerintem nincs igazad de szerencsére nem szorulok rá hogy meggyőzzelek! :D
  • Max_Andaxin
    Amúgy kíváncsi lennék, hányan tudnának itt még hasonló "romantikus" történetet mesélni a játékkal - és a furcsaságaival - kapcsolatban......
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.09.05. 21:06:16
  • Max_Andaxin
    Ezt a jelenséget úgy hívják hogy BUG. Talán Te még nem találkoztál vele???? Akkor az is "romantikkus történet", hogy úgy megy keresztül az M26- 90mm-s ágyújából kilőtt M82 lövedék egy kb.300m re álló IS-2 tornyán, mintha ott semm lett volna a tank? Mert ez így volt. Nálam. Lőttem és a lövedék keresztül ment rajta. Én meg csak néztem messzi távolban világító lövedékem amint a távolban a földbe csapótik. Igenis van ilyen. Én a Pz IIC vel lőttem be egy Su122 oldalát még anno....mert az ugye brutális rombolóerőt képvisel. Vagy mikor a TIGER H1-el úgy lőttem ki egy T34-85-t szemől, hogy a lövedék az oldalát súrolta végig...ha elérte egyáltalán...A tüzésrség által kilőtt gránát repeszt már ne is emlegessem igaz???
    A jelenség valós....ha hiszed, ha nem!
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.09.05. 20:33:50
  • Azim04
    Az M42 történeted igazán romantikus, de alá tudnád támasztani bármivel?(az nem ér hogy szétlőtték az ágyúdat és te voltál olyan oktondi és előzékeny hogy elsütötted) Vagy az is elég lenne ha megmutatnád hogy ~80mm átütéssel hol lehet szemből kiütni az IS3-at.

De biztos igazad van! Az a kb M42 az OP, nem zsu57 ami az összes (nem orosz) nemzet med tankját megeszi szemből. Oldalról, hátulról meg bármit szétszed
  • Max_Andaxin
    Szerintem, nincs olyan, rossz tank, csak tudni kell használni. Meghát nem fekhet minden tank mindenkinek. Kinek a pap kinek a pap(né)lan.-:D
  • foxbat88fx
    nekem csak a mod.47 van meg..... de azzal is lehet szép dolgokat művelni pedig kemény 235mm penje van
    és még semmi motor vagy váltó vagy szűrő nincs meg ami extra mobilitást adna neki....
    árkádban brutál adja... realisticben is egész fasza... simben nem mentem még vele sokat, de ott is jó volt eddig
  • Max_Andaxin
    Van más is aki eddig is ezt mondja, mondta!! -:D
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.09.05. 19:44:35
  • Max_Andaxin
    .Ámen!
  • AIexx
    konkrétan az utccsó t54 a legjobb med.. :) egyéni tp, 350 csata alapján.. :)
  • Max_Andaxin
    Öreg, Te jól vagy?
  • DasIsFuck
    leszarom a leo- meg az m60-at, előtte a legjobb volt, úgyis jönni fog majd a t62 ami majd felveszi a versenyt ezekkel ágyú tekintetében is.

Az még továbbra is vicc kategória, hogy te az orosz ágon lévő "felesleges" tankokat hasonló szintre emeled mint amik a németen vannak.

• Max_Andaxin
    Nem emlékszem, hogy olyat írtam volna, hogy azzal hozod le a meccset - már a P II-vel. De ha kilőnek a LEO 1-ből akkor attól még lehet vele operálni. Van egy 265 mm átütésű löszere. Ha mással nem hát azzal lehet támogatni a társakat. Ha nincsenek társak, akkor már úgyis minegy nem???
    Nekem személy szerint nincs meg a Párduc II -:(, de ellene sokat megyek. (És nem kedvelem-:) ) A. Párduc A-m van csak meg. Én most az amcsi ágat húzom. Amit meg a pvp-ről írtál, az így van. Kéne, de amúgy meg szerintem az az unfair, hogy mesterségesen KELL befolyásolni a játékot, és nem a játékosok qualitása dönti el egy csata kimenetelét.

Meg nemtom más is érszevette-e, de én úgy látom, hogy minden nap más nemzet van "gyengítve" vagy ha úgy tetszik "dob 6-ost". Így van kiegyenlítve az a "ballance" Aki minden nap játszik minden nemzettel talán meg tudná erősíteni? (Persze lehet hogy én képzelődöm)
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.09.05. 18:31:44
  • bgabor911
    Flankelő tank, a kiváló gyorsulása miatt arra a legjobb hogy városban oldalába kerülj a gyanútlan ellennek és oldalba durrantsad az alap lőszerrel. Ha nyílt mezőn elkapnak, akkor véged van (de ugyan melyik T5 medre nem igaz ez). Ha mégis muszály vagy messziről lőni akkor APCR lőszer kell.
  • bgabor911
    A T-62A-t tervezik berakni itt is, ami egy fejlesztett T-54es 100mmes ágyúval, nem a normál T-62-est a simacsövű 115mm-essel.
    Nem hibás az elnevezés, oroszoknál két teljesen különböző tank került rendszeresítésre 'T-62A' és 'T-62' néven. Érdemes elolvasni a wikipedia T-62 szócikkét, az elmagyarázza ezt a jelölési anomáliát.
    Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.09.05. 18:22:07
  • Droughert
    Párduc 2 kedvenc tankom, de azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy 8.0-ban azzal hozod le a meccseket. Nem tudom mióta játszol, de én még akkor húztam ki a P2-őt amikor max tierbe pakolta az mm. Na az minden volt ott csak tuti tank nem, nem hiába került 6.7-be. Ezzel a soha nem volt egyensúly szöveggel sem értek egyett, ez egy pvp játék, ahol törekedni kellene valamiféle balanszra minden br besorolásban, hogy közel egyenlő esélyekkel kerüljön csatába szerencsétlen játékos. Ez az ami baromira nem valósul meg, de nagyon jó példa rá ahogy gjin kezeli az egészet. Ha német oldal szív az másodlagos, nem foglalkoznak vele, ha valami oknál fogva orosz oldalon nem úgy muzsikálnak a tankok azonnal jön a javítás. A régi játékosok ezekre a szemét húzásokra emlékezhetnek...
  • Max_Andaxin
    Én nagyon szerettem volna egyet, de sokalltam a teljes árat. Abban reménykedtem, hogy majd szeretncsém lesze és kapok ár egy 50-75%-s leárazást...Nem kaptam így nem lett meg. Abból indulok ki, amit az M26 kapcsán tapasztalok. Bár az 6.7-es. Szerintem használd az M82-est a "puhább" célok ellen szemből vagy minden ellen oldalról, meg vigyél magaddal még M304-et. Ne rohanj, hanem várd ki a megfelelő alkalmat a lövsére. Ha van veled a csapatban Heavy tarts velük és támogast Őket BR- 8-ban. Az alatt meg..BR 6-ban meg....-:D....pufogtass a M82-el...az olyan mint a piros 7-es ott...mindent visz. (Jó amit nem arra megintcsak ott az M304-es skuló)
    De ez csak az én véleményem!!!!
  • Gilmoor
    M46 tigerrel kapcsolatban kinek mi a véleménye? Kezdem úgy érezni, hogy kár volt megvenni. Sok az a BR7 neki nem?
  • Max_Andaxin
    ...ja egyébként meg úgy kell játszani, hogy ne lőjenek ki....! Én személy szerint nem tudok. Csak úgy hogy próbálom, hogy ne lőjenek ki....Valalki más esetleg????-:D
  • Max_Andaxin
    HOgy billeg a mérleg nyelve? Szerintem a kezdő játékosok nagy része már csak preztisből is a Német ágnak áll neki mert ugye ott a "FURY c. filmből is ismert Rettenetes Fenevad a TIGER I H1. Aztán mikor lejut TIER III-ba és jönnek a T-34-ek meg a KV-2 akkor hirtelen az orosz tankok OP-vál transzformálódnak. Pedig adott az Pz IV Auf. F2 vagy a Pz III M....aminek 10 m és 100m között a PzGr 40-es lövedéke 130 egynehány mm-t üt át. Egyszerűen nem kell leállni párbajozni a T-34-ekkel. És ezt tapasztalatból mondom. Aztán jön a várva várt TIGER H1 amagam 6.7 BR-jével. De valami csodás - és érthetetlen oknál fogva - valahogy nem 5.7-be dobálja be szerencsétlent a játék, hanem 98% 6.7-be. Az úgyuja ott már megint hát.....5.7-ben meg OP-lenne ugye, de valahogy állandóan a rohadék T-44-ek ellen kell menni amit JÉZUS nem üt át a forntján a fenevad ágyúja. Pedig ha szegény játékos tudná, hogy csak a tornyát kell lőnie....
    Há' majd a Párduc....gondolja a játékos....Aztán szembesül a Párduc D legendásan "gyors" toronyforgásával...és lassan kezd is lemenni a kedve jó esetben csak a német ágtól rosszabb esetben a játéktól, mert úgy érzni az orosz Tankok OP-k....pedig nem is azok....stb. Nem lehet, és nincs is egyensúj a nemzetek tankjai között az adott szinteken, mint ahogy a valóságban sem volt. Hiszen a szembenálló feleknek az volt a célja egy-egy új tankkal, hogy jobb legyen mint a másiké....vagy tévednék???
    Mikor egy post war IS-3-at vagy IV-et összerakott WWII-es KING TIGER-ekkel érthető módon nem a német vasak voltak a jobbak, de ez mára már nincs így!!!!

És Droughert...ha kilőnek a LEO 1-ből ott a Párduc II, amit bár megintcsak sokan "leszaroznak"=alábecsülnek....hát nem kéne!....Az egy tuti kis gép.

Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.09.05. 17:47:10
  • foxbat88fx
    szemből nem nagyon tudtam volna kicsapni a T-54-eket :D
    IS-3 meglett volna oldalról szerintem, csak a simulator mód gyengített mobilitását még szoknom kell....
    Arcade-ban repül a Bulldog... itt csak szalad
  • Molot115
    Eddig nem arról volt szó hogy a rivális típusok mit tudnak egymással szemben felmutatni? A BR 7,7-8,0 medek között igenis megvan az egyensúly. Erről volt szó hogy a T-54 milyen, nem hogy az egész ág!
    Ja hogy a németek nem gyártottak 45-től a hatvanas évek elejéig harckocsit? Bocs de ez nem a játék hibája.
    Kíváncsi lennék hogy szerintetek mit lehetne oda berakni? Hogy végre az egyensúly meglegyen.
  • Droughert
    Elhiszem, hogy úgy gondjátok, hogy tök jó a balansz de még mindig nem. Jó, hogy mindig felhozzátok példának a Leo-t, oké jó tank de mit csinálsz ha kilőnek belőle? Mi olyan nagyon brutál van még amivel megválthatod a világot német tankokkal és be tudod hozni halál után? Nézd meg, hogy mik közükl válogathatsz orosz oldalon. Még mindig nagyságrendekkel több lehetőséged (és esélyed) van győzelemre segíteni a csapatod. Elhiszem hogy ott van a sok ütős amcsi tank, de ha csak egy tiszta német vs orosz összecsapást oszt le az mm, akkor én úgy gondolom, hogy még mindig az oroszok felé billen a mérleg 8.0-án.
    Utoljára szerkesztette: Droughert, 2015.09.05. 17:30:07
  • Max_Andaxin
    ...jÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉZUS...a szupermegaop T-54-eket????? -:D...(mellesleg szerintem az IS3 is meglett volna oldalról foxbat!!!! -:D...jó kis gép az a WBuldog!!!
    Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.09.05. 17:30:03
  • foxbat88fx
    én is mentem egy kört Buldoggal simulatorban most :D
    4 db T-54-et kaptam ki mind oldalról.... 3 egy lövés volt :D
    IS-3 jött szemből iszkoltam is el onnan a francba
  • Max_Andaxin
    Én még mindíg azt mondom, hogy ebben a játékban nincs olyan tank amit ne lehetne kilőni oldalról vagy hátúlról. Első sim csatám a WBuldoggal. Remegtem, hogy mi lesz velem a T54-ek ellen. Aztán, miután kettőt is kilőttem már nem aggódtam annyira. És ez "csak" a Buldog volt.
    Régen, míg nem voltak a német oldalon LEO 1-ek, és nem létezett USA ág, addig elhiszem, hogy legendásak voltak a RANK V orosz medek, meg a "Dzsozef Sztálin" "Trííík" és "Fórok"-ok, de ezek az idők már lemúltak. (Szerencsére!)
    MOst ugyaolyan lőhetőek mint bármely más tank a játékban. És ez jó. Más kérdés, hogy mire kifejleszi Őket az ember gyereke, addig jó sokat szív!-:)
  • Molot115
    Ja félreértés ne essék nem gyenge tank. Megállja a helyét 8.0-án is. De hogy ez lenne a Játék legjobb med harckocsija? Kizárt! Ott van a Leopard 1 ami szintén 7,7 mint a mod.47. De simán partiban van a T54 bármelyik változatával! A páncélzatot leszámítva mindenben jobb. Vagy nézzük meg akkor az M60-at szemből a páncélzata pofán röhögi a T-54-et. Az ágyúja ugyanaz mint a Leopardnak, mozgékonyságban pedig simán egál de inkább jobb! Amíg ezek nem voltak elhiszem hogy a T-54 volt a csúcs, de azok az idők elmúltak. Mind a két másik nemzetnek van olyan medje BR7,7-8,0-án amik simán egy szinten vannak vele, egyes mutatóikban meg inkább jobbak, bárhogy nézem!
  • Droughert
    Azért nézd meg az első t54-et, azon a br besoroláson nem mondhatod, hogy gyenge tank.
  • Molot115
    A párducok is Br szempontjából 5,7 6,0 6,0 6,3. Közel vannak egymáshoz. Azok is teljesen kompetensek a szintjükön! De egyébként ezzel kezdtem hogy a német ág is tele van felesleges harckocsikkal és az orosz oldalon is vannak. Lehet hogy szerinted az orosz oldalon minden egyes harckocsinak helye van. De ez nem jelenti azt hogy így is van!
  • Max_Andaxin
    Na igen, akkor nem lenne értelmesebb, hogy ha a Parduc A-G-F-et betennék egy fejlesztésbe és Te választhatnád ki melyiket(ket) akarod magadnak a Parduc II előtt. Ez ugyanaz lehetne mint a T54-ek esetében ahogy Te vázoltad.
  • Molot115
    A játék legjobb közepes tankja? :D ezt honnan veszed? Egy métert nem gurultál vele és ez a legjobb közepes tank szerinted. Hát ez véleményként elfogadható tényként semmi képp. Nyugodtan nézd meg az M60 és a leopard mutatóit. Nekem nem tök mind1 mert nekem nem kell a mod.47. Egyéni döntésem ennyi!
    Igen az után a T44 után ami elött végig mentem 4 T-34-en majdnem ott vagyok mint a német med ágon.
    A párducokat is belehet rakni 1 sorba és azok is nagyon jó közepes tankok. Meg ott id kapnak más tornyot a végén.
    Nyílván nem fogok kínlódni a T-54-el bár a te összesen 0 T-54 el játszott csatád fog erről meggyőzni....
  • DasIsFuck
    Arra, hogy már az első t-54-nél egy top tankot kapsz.
    Egy KT P esetében meg ugyan abba a tierbe játszol mint a H, csak 100mm frontpáncélzattal...
    10.5 esetében meg olyan közegbe kell játszanod egy tigris 2-vel ahol semmi esélye.

Párducoknál is mind az f-et mind a g-t meg kell venned, hogy elérd a rank 5-öt és ki tudd fejleszteni a párduc 2-t.

Most ezt képzeld el úgy, hogy a 3 t-54-ből csak egy lenne bent a játékban és a mod 47 és 49 helyett meg lenne egy t-44 egy másik toronnyal meg egy t-44 a 100mm-es ágyúval és ezek után lenne bent top tanként a t-54.
    Na ilyen szinten van a Párduc g és f.

És továbbra is tartom, semmi nem kötelez arra, hogy kifejleszd a t-54-eket a mod 51-ig.

Játékmenet szempontjából nem feleslegesek és mivel mindegyik teljesen kompetens az adott br szinten így én ezeket nem látom problémának, sokkal inkább a német oldalon lévő placeholdereket.
    Mert ott egyértelműen csak azért kerülnek ezek be, hogy meglegyen a kellő számú tank a fába és nem tudnak más "létező" harckocsit beletenni.
  • DasIsFuck
    Hát nem te mondtad, hogy a nagy átütésű lövedékek úgyis beütik, akkor meg nem tök mindegy melyikkel játszol?

Megaztán, ha neked a számozások ennyire fontosak akkor meg végképp nem időpocsékolás, mert te éppenséggel speciel azt akarod, ettől még ugyan úgy a t-44 után eléred az első t-54-et.

Felesleges?
    Kapsz hármat a játék legjobb közepes harckocsijából amit berakhatsz egy sorba.
    A hozzád hasonló játékosok akik az 51-est akarják elérni, annak ellenére, hogy szerintük nincs semmi különbség a 3 verzió között, kapnaktartalmat amit fejlesztgethetnek és költhetik rá a pénzt adott esetben.
    Technikailag meg más tornyot kapnak, így lényegébe emiatt be lehet őket rakni különböző tankokként.

Ezzel ellentétbe a tigris 2 és párducok mindössze abban egyeznek meg a t-54 sorral, hogy akik el akarják érni a végső tankot a vonalon kapnak néhány placeholdert amire költhetik a pénzüket, ha nem akarnak kínlódni.
    Bár a t-54-el azért nem fogsz kínlódni.

Legegyszerűbben úgy tudnám leírni, hogy a Tigris 2 P,10.5,Párduc G/F mind placeholder.
    A t-54 meg nem az, mert már az elsőnél elérted a top medet a szovjet ágban.
  • Max_Andaxin
    "...a t-54-ek esetében nem versz el 100ezret feleslegesen, szimplán játszol vele és összegyűlik a 100ezer amit elverhetsz...
    A tigris 2 p esetében már igaz lenne ez, vagy a tigris 2 105 esetében.
    Meg ugye a párducoknál is, ha el akarod érni a p2-t." ...ezzel mire célzol????
    Bármelyik esetben ott kell ülnöd és több száz csatát kell megvívnod, hogy egyiket a másik után, egyik modult a másik után kifejleszd, majd megvedd. Bár igaz, hogy azon a szinten előbb kimaxszolsz egy tankot, mire kifejlesztenéd a következőt.
    Ahogy párducok esetében úgy a T54-ek esetében is egyaránt felesleges ennyi fajta belőlük...Papíron az első T54 más kicsit a másik kettőhöz képest. És a végén az utosóhoz kapsz egy "új" lőszert - ami nem ér semmit a játékban valójában. Párducoknál is az A és a G szinte U.a..Ez tényleg csak azért van, hogy játsz, semmi másért. Meg lehetett volna oldani máshogy is, de így többet játszol és "Gazsibának" csak ez számít.
    Mert arra lapoz, hogy biztos lesznek akik majd költenek zsééét, hogy hamar hamar túl legyenek a "számukra" leleslegesnek ítélt tankokon.