1506
Urban Games: Train Fever
-
Austin Bailey #346 nekem is az a tapasztalatom, mint Desertnek, hogy nem kiszámítható, hogy mi hogyan változik. Nálam is volt olyan, hogy indokolatlanul visszaesett a teremés. Meg a full load parancs is eléggé bezavar. Olyan mintha bizonyos esetekben a full load parancsnál úgy venné, hogy nem közlekedik a vonal, és visszavenné a termelést. -
Desert #345 ez szép és jó, de van mikor a jól megszervezett szállítás hiába való, mert pl a fatelep nálam teljesen visszafogta magát -
Borg #344 Nem kell ezt ennyire túldimenzionálni.
Annyi hogy 20 perces ciklusidőt tartani kell, különben visszaesik a termelés is. Minél gyorsabb járműveid vannak, annál messzebbre is szállíthatsz, illetve ha a meglévőt bővíted gyorsabb járművekkel, akkor nő a termelés is egy idő után ehhez mérten. Elég jól ki lehet sakkozni, hogy mi az a távolság, ami az elérhető sebességgel még profitálni fog. -
Neoka01 #343 köszönöm, ez nem túl jó hír... :(
remélem fognak ezen változtatni.
DonC: köszi neked is.
Már csak egy "hülye" kérdésem van. hová ment a játék? Nem találom a mentési mappát. -
Austin Bailey #342 igaziból vándor tudná elmondani, mert ő bétatesztelt is.
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.09.17. 18:54:35 -
koj #341 Értem, köszi :) -
Austin Bailey #340 vándor a streamjén úgy csinálta, hogy összekötötte az üzemeket meg a bányákat úgy úttal, hogy először beiinduljon a kettő között a szállítás. (a dolgok maguktól is szállítódnak), ekkor kb felmegy 5-ig a termelés. Ez csak akkor indul be, ha 20 percen belül van az elérés az úton keresztül. Ekkor lehet rá tenni vonalat teherautóval. Viszont azt nem tudom, hogy milyen gyorsan pörögnek fel a gyárak, mert ez nekem sem szokott olyan nagyon sikerülni.
Ezen kívül vannak olyan gyárak és bányák amik már eleve összeköttetésben vannak egymással, és ott megy is a szállítás és erre is rá lehet telepíteni vonalat.
-
koj #339 az utasszállítás nekem már egész jól megy, a rakomány szállításról írna valaki? Hogy kellene kezdeni? -
Desert #338 Gondoltam egyszerűbb így, mint összefoglalót írni.
Éves kimutatás
Települések listája: Lakosság száma szerint
A különböző üzemek listája termelékenység szerint
Az első két vasútvonal
Pálya seed: KtxTgkjJL -
Austin Bailey #337 én nem is tudom értelmezni ezeket a táblázatokat . Mire akarsz kilyukadni ezzel? -
Desert #336 Medium
Flat
Medium
1850
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Tervbe van véve újabb vasútvonalak építése/bővítése -
Borg #335 A gond nem a lámpázással van itt, hanem azzal, hogy egy "linie" vagyis vonal, amikor megtervezed, fix vágányhoz köti magát. Innentől mindegy mit lámpázol, csak oda mehet, tehát várni fog amíg az felszabadul, és így előfordulhat az is, hogy beáll a lámpához, holott a vágány tele van, és így a vágányról kijönni se tud a másik.
Szal az egyik opció, hogy figyelsz erre már a vonalak tervezésekor, hogy mi hova fut be, és együttélsz vele hogy nem optimális.
A másik egy trükk, ami vagy bejön vagy nem. A lényege az, hogy ha A vágányra fut amúgy vonalad, de te B-re akarod, akkor az A vágányt lelámpázod háttal lévő szemaforral, a B-t meg menetirány szerintivel. Ekkor a vonalterv átugrik néha a B vágányra. Ezután ledózerolod mind két szemafort, és a linie innentől B-re fut be...
Dinamikus sosem lesz, azt jelenleg nem tudja a játék.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2014.09.17. 11:49:20 -
#334 Ezt tölsd le!
http://www.train-fever.net/filebase/index.php/Entry/31-TrainFever-AsD-Autosave-Delete/
Nekem is megette a rendszer HDD-t, igaz azért mert SSD-m van ami nem erre lett méretezve, egy autosave olyan 140MB körül van. Időnként törölni kell őket. -
Neoka01 #333 Sziasztok,
Én is levéreztem a lámpázáson. :(
"Visszatérve a lámpázásra, igazából az a megtévesztő, hogy itt egy menetiránynak háttal lévő lámpa nem jelent behajtani tilost. Csak annyit jelent, hogy HA van másik vágány, menetirány szerinti lámpával, akkor azt fogja ehelyett választani a vonat"
ha jól értem: van egy két vágányos de egy pályás vasútvonalam. Az állomás előtt az egyik vágányra szembe lévő lámpát a másik vágányra háttal lévő lámpát kell tennem?
Vagy rosszul értem?
A gondom az, hogy ezzel felállással az állomáson ugyan arra a vágányra akar menni a vonat ahol már van vonat.
valamint: A mentésket hogyan lehet törölni?
köszönöm a segítésget. -
#332 Sajnos vannak hiányosságai azért ennek a "igény" alapú industry rendszernek is pl.. A bulk freight megvalósíthatatlan és vagy én voltam béna, de nem sikerült olyat csinálnom, hogy pl. Teherautó depó a gyárnál > Legközelebbi város melletti teherpályaudvar + teherautó depó > másik város teherpályaudvara és/vagy cél gyár teherpályaudvara. Szóval lehet, hogy a modderek révén alakulgat mostmár a termelési lánc, de a szállítási láncot nem tudom hozzáigazítani normálisan. Na meg azért, hogy mindennek a vége goods, az nem a leggyönyörűbb... -
Borg #331 Megy a lámpázás a rendszerben, nem az a baj. Vagyis mostmár nem. A kérdés inkább az, hogy ezzel a játékmechanikával is van e annyi értelme lámpázott rendszert építeni, mint a TTD-ben (hogy most open-e az mindegy, a simában is lehetett).
Pontosan a vágányonkénti áru és utaselosztás miatt nem lesz ez sosem optimális, mivel a vonatok nem állnak be akármelyik üres vágányra, hanem csak az útvonal szerintire. Ráadásul a factoryk se csak arra a vágányra osztják ki a goodsot, amire az elszállító vonat befut, hanem sokszor a másikakon is áll a cucc, pedig onnan sose viszi el semmi.
További probléma az is, hogy teherdepókkal, meg buszmegállókkal sem lehet kombinálni, összeolvasztani a vasútállomásokat. Ezenkívül a közúti teherdepó másik nagy negatívuma, hogy hiába raksz le egy nagyot, 6 rakodótérrel, egy vonal csak egy rakteret használ. Szóval ha egy vonalon van 10 teherautód, abból mind a 10 ugyanabba a sorba áll be... sok azonos vonalra kell felosztani egy komolyabb szállítási láncot, szétosztva az autókat, hogy működni tudjon.
Visszatérve a lámpázásra, igazából az a megtévesztő, hogy itt egy menetiránynak háttal lévő lámpa nem jelent behajtani tilost. Csak annyit jelent, hogy HA van másik vágány, menetirány szerinti lámpával, akkor azt fogja ehelyett választani a vonat. Ezért pl lámpázással se lehet vágányválasztásra kényszeríteni a vonatokat az állomásoknál. Nagyon sok dolog szépen megoldható ugyan ezzel a faék egyszerűségű lámpamódszerrel, de annyi nem, mint OTTD-ben. Tehát a rendszer építés korlátozott.
Amúgy most 1900-ban tartok, elég komoly rendszereim vannak már, és kb 70 millió kp-m... szal szalad a biznisz. Elég jól beszopódtam a játékba. Most valami gyorsabb mozdonyra várok, mert még mindig csak 50kmh-t tud a legjobb is... Remélem a patchek hoznak még jelentős változásokat, pl a városok kinézetében, fejlődésében, az építkezés bugjaira, stb stb. -
Austin Bailey #330 azért mert én az egyirányú jelzőt csak pár helyen használtam, és arról mpst pont nem csináltam képet. Én döntően a váltókkal játszottam. Nekem úgy néznek ki az állomásaim, hogy csak az egyik végükön van összeváltva az összes vágányés ide rakom a depót. A másik végükön szelektíven vannak összeváltva attól függően, hogy melyik vágányra melyik vonatot akarom ráengedni.
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.09.16. 23:16:13 -
Austin Bailey #329 azért nem megy be a második vágányra, mert az emberek felsorakoznak a másik peronra, mivel oda van megadva az útvonal. Igaziból ez így egyfajta védhető logika. Inkább ott nem védhető a dolgo, hogy a rendezőn sem tud vágányutat cserélni. Lámpával át lehet terelni a második vágányra, ha például az egyirányú jelzővel megtiltod a behaladást az elsőre. Az A-B vonal megszüntetésével az A-B-C vonalon nem feltétlenül lesz több utas, mert megnövekszik az elérési idő. A és B között azáltal, hogy még elmegy C-be, mielőtt visszamegy B-ből A-ba. Van egy kis logikai hibád ott, hogy A-B és B-C vonalra bontod fel az A-B-t és az A-B-C-t, és így kimarad az A-C viszonylat. De ha például A-d B-d C-d D-d és E-d is van, akkor már annyi külön vonalat kéne építeni, hogy minden össze legyen kötve mindennel, hogy nem lenne elég semmilyen pályaudvar, pedig 5 uticél még a legkisebb pályán is van. Tehát csak az a megoldás marad, hogy egy több megállós vonalad van, és azon járatsz több vonatot. -
#328 ha én egyirányúsítom a váltot, akkor megváltozik az ikonja, de neked itt egyiknek sincs olyan jelölése... -
#327 Elmegy egy vonat A-ból B-be. Ez legyen az 1. vonal. Elmegy egy vonat A-ból C-be. Megáll B-be is. Ez legyen a 2. vonal.
Azok az utasok akik a-ból b-be mennek, nem fognak a 2. vonalra felszálni, hanem mennek az 1-essel. ha megszüntetem, és csak a 2. vonal lesz nem lesz több az utasom. és ez az amit nem értek. jó, nyilván jobb ez a vonal, mert mire a 2. vonal megjárja a C-t és visszaindul A-ba, addig kétszer megjárnák az utasok az 1. vonallal...
csinálhatnék akkor a 2. vonalra 2-3 járatot is, de nem fogak megjelenni az utasok és csak a pénzt viszi...
Ezért is csináltam azt most, hogy 2 vágányú állomás, és elmegy egy vonat A-ból B-be, aztán a másik vonat meg B-ból C-be. aztán összekötöttem őket, meg dupla vágányositottam (direkt úgy építettem először, hogy lehessen majd ilyet csinálni), és mikor a BC vonat jön nem fog bemenni a 2.. vágányra az állomáson ha épp bentáll az AB vonat, hanem megáll a lámpánál előtte jobb esetben... pedig simán átmenehtne az állomás előtti váltomnál hogy bemenjnen a 2. vágányra.. persze ez a játék hibája, de én erre építettem a tervezést, de tudom, nem fog oda menni. és ez igy vicc...
várom egy következő javításig, aztán hátha lesz valami. -
#326 Gratulálok, profi vagy!
-
#325 Sziasztok! En regen nagyon sokat jatszottam TTDLX-el, meg OTTDLX-el is, kiprobaltam vonat szimulatorokat is, de azok nem jottek be! Erdemes ezzel a jatekkal foglalkozni? Mert ahogy ezen az oldalon http://www.train-fever.com/media/videos/ levo videon latom jatek kozben baromira akad az egesz! :( Nekem 6GB RAM-om van, 2GB-s video kartyam, Core 2 Dual procim. Win7 32Bit-es OS-el. Mekkora helyet foglal el a jatek? -
#324 -
-=Sis=- #323 ...És csöcs, Tuvi! :) Kösz, a patch-t! :) -
-=Sis=- #322 Mit nem értesz már megint...?!? ;-P -
Austin Bailey #321 köszi -
Austin Bailey #320 az a baj, hogy rossz helyre teszed a lámpát. Ha mutatsz képet elmondom, hogy miért rossz.
"Szóval homlokegyenest más, mint TTD-ben." Az lehet, de én az OTTD-ről beszéltem, ahol van 6 féle lámpa és abból kettő ugyanezen az elven működik.
Az állomás úgy működik, hogy egyenlően osztja el a vágányokon a vonalakat.
Aszállítmányozásnál meg valószínűleg az a probléma, hogy mindegyik vágány be van kötve ugyanabba a vasút, viszont a kijelölt viszonylat nem tudja használni a többi vágányt.
Tegyél képeket, és akkor megmondom, hogy mi a gond ezekkel az esetekkel. -
#319 4246 a virágboltból. -
Borg #318 Hogyan csinálod meg, hogy pl a duplapályán menetirányok legyenek?
Nekem valahogy beáll a vonat a szembejövővel szembe a lámpánál, és egymásra várnak....
Bár afelől is vannak kétségeim, hogy itt egy rendszerszintű dupla, vagy még bonyolultabb vágányrendszernek van értelme, hiszen az egész mechanika nem fix lefedettségre, hanem elérési időkre épül. Szóval homlokegyenest más, mint TTD-ben.
Ugyanígy pl azt sem sikerült megoldanom, hogy az állomáson az üres vágányra hajtsanak. Csak a kijelöltre hajlandó, ami az útvonalban meg van adva... így ez sem optimális. Plusz pl szállítmányozásnál másik vágányra is pakol goodsot a factory, nem csak arra, ahonnan elszállítom...
Aztán ami még kérdés felmerült, hogy lehet e valahogy meglévő állomást bővíteni? -
Austin Bailey #317 nem pontosan értem, hogy mit nem értesz. Felfűzés alatt azt értem, hogy a vasútvonal nem egy, hanem mondjuk 4 várost érint. De akkor teszek képeket, hogy milyen is nálam a dolog
Első kép:
Sok utas várakozik mindenhol
Második kép:
Városok általános sémája
Van egy kör buszjárat, ami feltárja az egészet és a vasútállomáshoz viszi az embereket (itt igaziból már bővült a város, ezért a kör már kicsi, viszont ha a kör már túl nagy, akkor új vonalat kell építeni a belső részekre, ami szintén érintse az állomást, meg több ponton a már meglévő vonalat) Innen a több várost felfűző vonat közlekedik, így másik 5 településre tudnak rögtön eljutni, ahol szintén mind van tömegközlekedés. A városinfós panel szerint a városokban kb 80-90% használja a közlekedést. Egy város van, ahol ez csak 40%, ott még nem tudom, hogy mi a gond
Harmadik kép:
Nagyobb állomás
Itt már látszik a több busz- és villamosvonal, meg hogy a kék vonal 2 peront használ
Negyedik kép:
Nagyobb állomás váltókörzete
Ez az állomás úgy néz ki, hogy 3 irányból érkezik be a vasút, és a másik irányba csak egy kijárata van. Akkor tudod azt megcsinálni, hogy egy állomásnak két peronját használja egy átmenő vonal, ha az ő szempontjából csak az állomás egyik váltókörzetében van vágányútt az állomás két vágánay között. (én ehhez a vágánykapcsolati ponthoz szoktam tenni a depót.) Magyarul a váltókkal, és a jelzők helyzetével lehet egyirányúsítani a vágányokat. A jelző alapból nem egyirányú, hanem egy irányban biztosítja a térközt. Úgy tudsz egyirányú jelzőt csinálni, ha rákkatintasz a jelzőre és beállítod oneway-nek. A jelzők úgy működnek, mint az Open TTD-ben az irányjelző, meg az egyirányú irányjelző. Lehet hogy ehhez kellene írni egy segédletet, mert egy csomóan nem értik. (Open TTD-ben sem értik, sokat és lebontják a fél világot, hogy autópálya-csomópont vasútvonalakat építsenek). Most jelenleg legyen az, hogy ha van valami kérdés azzal kapcsolatba hogy hova kéne jelző, akkor tegyél képet és megmondom, mert ezt most bonyolult elmagyarázmi. Az a lényeg, hogy az álomási jelző mindig befelé nézzen és legyen az állomás mindkét végén, a váltókörzetbe befelé menő vágány jelzője az lehet közvetlenül a váltókörzet előttés menetirány szerint legyen, de a kifelé menő vágánynál egy vonatnyi helyet kell hagyni, mielőtt az első jelzőt leteszed, ami szintén menetirány szerint legyen. Ebben az esetben az állomás vágányai kétirányúak a jelzők által. Itt a váltókörzettel tudsz variálni Ez a jelzőzési megoldás akkor kell, ha átmenő vonal vágányán akarsz másik vonalat végállomásoztatni, ami ugyebár meg is fordul, tehát szükség van a kétirányú járhatóságra Ha jelzőkkel akarsz egyirányúsítani egy-egy állomási vágányt, akkor az állomási vágányok meneirány szeriti kijáratához kell rakni egy-egy egyirányú jelzőt, és ugyanezen vágányok bemeneti pontjához nem kell rakni semmit, feltéve, hogy van ott egy váltókörzet. Ha nincs, akkor nyílt vonalnak kell tekinteni, és akkor lehet. Illetve lehet a két megoldást kombinálni, hogy monjuk az állomás egyes képesek kétirányú forgalomra, mások meg nem. Ha ez most így nem nagyon érthető, akkor majd csinálok hozzá egy rajzot.
és akkor még teszek egy pár képet arról, hogy nagyobb házak nőttek, meg hogy viszonylag szép vonalszakaszokat lehet csinálni
szóval nekem így összességében ilyen. Teherszállítással még nem nagyon foglalkoztam.
-
Desert #316 de ha rákeresel kiad több regisztráció nélküli oldalt is -
Borg #315 Aszfalton is van... -
Austin Bailey #314 feltehetné valaki ide, nekem nincs ncore regem. Én most még nem akarom megvenni a játékot mert elképesztő, hogy mennyire akad -
#313 Egy égész jó mod gyűjtemény. -
Desert #312 ha kétszer nyomod meg a print screen-t akkor megcsinálja a képet -
#311 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ncore-on fentvan a 4246-os patch codex-hez -
#310 azt hogy mit értesz felfúzés alatt, meg kiváncsi lennék az egészre, nálad hogy néz ki.
asszem alt+enterrel ablakba teszi a játékot és akkor müködik a printscreen. -
Austin Bailey #309 nem tudom hogy kell képet csinálni. Print Srennel nem sikerül és beépített képkészítője sincs. (Egyébként meg nem értem, hogy mit nem értesz.) -
#308 csinálj képet, vagy valamit , mert nem nagyon értem :D vagy add közzé a mentésedet, és meglesem -
Austin Bailey #307 Nem egyesével kell összekötni, hanem fel kell fűzni vonalakra. Én például a eddig bekötött 11 városból (1924 van) 6-ot felfűztem egy vonalra, és 3-3-at meg csatlakozó vonalakra, és mivel az embereknél fix az, hogy hova akarnak utazni, de csak akkor indulnak el, ha az 20 percen belül elérhető, így mivel a vonatról nem kell leszállnia + mindehol van városi közlekedés, ezért minden vasútálomáson kb 60-100 enber várakozik, és 80-90 férőhelyes vonatok közlekednek. A 6 vásost összekötőn 4 szerelvény van, 100-zal menő mozdonyokkal.