1506
train_fever_banners6z8g.jpg
Urban Games: Train Fever
  • Desert
    azt nem tudod esetleg később, mikor már fejlettebb technika áll rendelkezésre 2 kisebb város között megéri-e a buszt közlekedtetni?
    ezt még nem tudtam tesztelni
  • Austin Bailey
    mindenki szenved vele. Borzalmasan fut.
  • Austin Bailey
    igen, mivel odahordja az embereket a vasútállomásra. Az az alap, hogy egy csinálsz egy városi közlekedést, 2 városban és összekötöd vasúttal. Így kell elkezdeni a játékot.
    Úgy működik a játék, hogy az emberek 20 percet hajlandók utazni összesen. Vagyis csak akkor indulnak el, ha 20 percen belül odaérnek, és a bányák is csak akkor kezdenek termelni. Ha 20percen belül van a cél, és nincs közlekedés, akkor elindulnak gyalogosan, illetve elkezdik gyalog vini az árut. Ha 20 percen belül több lehetéses útvonal is van, akkor a leggyorsabbat választják.
  • Rayden02
  • Nohab
    "Finally, let us emphasize that development continues and you can expect new patches and updates in this week."
  • akyyy
    kb eddig tartott, elörgedtem a kocsik, megvettem az ujakat, de közbe egyre kevesebb lett a szállítani való, egyes vonalakon ahol eddig nagyon sokan utaztak, lecsökkent 2-10 főre maximum... :O
  • Desert
    Na látod, megy ez.
    Ezért érdemes kis térképem könnyű fokozatban kezdeni, hogy megismerjük a játékot, aztán lehet nagyobb térképen nehezebb fokozaton.

Volt egy kis térképen amit 1850-ben kezdtem és 1914ig vittem több mint 100Millió volt a vagyon.
    Közepes térképen 1900-ra nem sikerült ugyanezt prezentálni még.

Helyi közlekedést minden városban megéri megcsinálni, főleg ha vasúttal van összekötve.
    Azt is meglehet nézni a lakóházaknál a lakók merre vannak.
    Utoljára szerkesztette: Desert, 2014.09.15. 13:22:41
  • akyyy
    újra keztem egy másik térépen, egy kicsit, mots járok 1900 években ismét, és már az összes kölcsönt visszafizettem, és gyulik a pénz.

szpen egyesével összekötöttem az összes várost, persze nem egyszerre, hanem 50 év alatt. meg néhány helyre helyi közlekedés.

illetve ahol közel voltak egymáshoz üzemek, azokat is söszekötöttem párat. leginkább fürészmalmokat, mert onnan jött tutira a pénz, meg csinált egyből árut (amit ugyanaza kocsi tud tovább vinni)

térkéen van egy kis gomb, ami megmutatja az áru mozgását, elég érdekes, ahogy a közeli üzemből az árut gyalog beviszik a városba :D
  • Desert
    miért akarsz egyből nagy pályát mikor tudod, hogy veszteséget hoz, ezért írtam én is 3 várossal kezd aztán bővíts.
    Pálya kezdéskor meglehet nézni melyik bánya termel már, oda kiépíted a depót útvonalat csinálsz a feldolgozóba és 2-3 szállítóval elindulsz, pár év alatt fejleszteni fog a bánya, tuti a haszon
    a városokban helyi járat sok megállóval lefedve szinte az egész várost egy útvonal, sok busz/villamos követési idő 2 perc vagy alatta és minden megállóban lesz utas, szintén hasznot termel
    a vasútnál max 20 perc (2,5 év a játékban) legyen az út, ha ennél több az út senki nem fog vonatozni

korábbi hozzászólásomban linkeltem a Guide érdemes átnézni, sok a hasznos információ
  • Waterloo21
    Üdv!

Örülök, hogy ráakadtam erre a fórumra, reméltem, hogy találok magyar nyelvű csoportot ehhez a játékhoz. Leírom az én első két heti tapasztalataimat, hátha segíthet valakinek. Korábbi hozzászólásokban visszaolvasgatva én is találtam hasznos infókat. :)

Nagy térképen kezdtem, 1850-ben, közepes nehézségen. Elsőként vasúttal kötöttem össze két 200 körüli lakosú települést. Majd ezen a két településen egy-egy helyi járatú buszt hoztam létre, amik a vasútállomásra is betérnek. Kellett egy kis idő, amíg megjelentek az utasok a vasúton is. Aztán később tovább bővítettem a vasútvonalat egy újabb várost elérve. Ott is helyi járatú buszt hoztam létre. Majd másik irányba is újabb várost fűztem fel. Voltak utasok, így a kezdeti két szerelvény, fejenként három vagonnal kevés lett. :D Fénykorában a négy város között 7 szerelvény járt, fejenként átlag 50 hellyel. Aztán idővel elkoptak, mentek a bontóba, végül az 1900-as évek elejére 4 szerelvény maradt, átlag 60 hellyel. De ezek most elegek is.

Hatvan év alatt történt mindez, még mindig csak négy várost értem el. De így még van hova építkezni. :) Persze jöttek a kölcsönök. :D Kimerítettem a készletet és egy rossz építési döntés miatt csőd is lett. Korábbi mentést hoztam vissza. Valamint neten kutakodni kezdtem és találtam ezt a módot:
    http://www.train-fever.net/filebase/index.php/Entry/29-Halbierte-Betriebskosten-f%C3%BCr-Lokomotiven-Trams-Waggons-und-Busse-Lowered-running/
    Megfelezi a fenntartási költségeket. Most, hogy szabályos vagy sem, pici lelkiismeret furdalásom is volt. :D De így épp, hogy nyereséges vagyok, van miből fejleszteni, de mégsem szállok el túlzottan.

Első teherrakományomról: olyat kerestem, ahol már láttam szállítódni a rakományt. Építettem egy közúti tehervonalat egy erdő, fűrészmalom, város iparnegyede útvonallal. Egyből fejlődtek a gyárak, áru meg ment a városba. :)

Hát nagyjából ennyi, elnézést a hosszú posztért, de gondoltam megosztom az első élményeimet a játékkal kapcsolatban.

Szép napot! :)
  • akyyy
    az a baj elkezdek játszani és felbasz. tul gyorsan is telik az idő, és nincs rá idő hogy nyereséget tudjak termelni. nincs értelme hoszabb távra csinálni egy vasút vonalat, mert garantáltan csak a veszteséget fogja termelni.
  • Desert
    nem kételkedek benne, de fogalmam sincs miért
  • precise
    Íme videó, az egeret folyamatosan húzom, látszik is ahogy odaugrik ahol lennie kéne miután megakad.

• precise
    DE nálam már a főmenüben csinálja....
  • Desert
    van a bal alsó sarokban 5 kis ikon abból a 2. ra kattintva előjön a lista melyben látható mennyi idős a jármű.
    Lehet élettartam szerinti növekvő/csökkenő sorrendbe tenni, ha rákattintasz az "AGE"-re ez után a vonatod nevére kattintasz és megjelenik az adott jármű "Overview" látható mely vonalon van az adott szerelvény, innen már könnyű

precise: Nálam nem lagol semmi, a géped bőven jó, a játék nálam közepes térképpel 2 giga ram körül fogyaszt
  • Zola NFK
    Én laptopon kipróbáltam (4246-os build), és max beállításokon is tökéletes sebességgel fut, csak időnként megáll. Ilyenkor folyamatosan lemezre ír valamit, valószínűleg az automentést (8GB memória van a gépben, gondolom nem az fogy ki alóla). Elég zavaró, mert akár egy percig is képes állni (a háttérzene se megy). Másnál is van ilyen jelenség?
  • precise
    Nekem már a menüben lagol vagy akad a játék, ahogy húzom az egeret néha néha megakad. Erre van valami megoldás?

Core2Quad Q9400 2.66mhz
    6 Giga Ram
    HD 5850

A gépem kevés vagy mindenki ennyire szenved?
  • akyyy
    de hogy küldöm, ha nem tudom már, hogy melyik vonalon is ment? (nekem ugy van hogy össze van kötev A B C meg D város és megy AB megy BC meg egy BD meg meg egy ABC és egy BCD. elkezdenek öregedni és jöjjek rá, melyik melyik is volt. persze meg tudom nézni kis nehézségek árán, de jobb lenne ha kiirná hogy ez éppen erre a vonalra van beállítva, de most épp a depóba áll.
  • Desert
    végállomásoknál célszerű depót telepíteni, és amelyik vonatot lecseréled egyből küldhető helyette az új
  • akyyy
    tényleg, azt hogy oldhatom meg, hogy kijön egy uj vonat, a régi meg kezd elöregedni, lecserélem.

be a depóba, és vagy eladom és veszek újat, (vagy fogalmam sincs), de ujra meg kell neki adni hogy épp melyik vonalon volt.

de nekem meg már van vagy 30 féle vonalam (kis ulzással:D ) de elég bosszantú, hogy utánna kell nézni, hogy melyik vonalat is használja az adott vonat. persze kiirja, de ha a depba küldöm, akkor utánna már nem, mert ujra meg kell neki adni.
  • Desert
    Ez az amiben még fejlődésre szorul a játék, remélem lesz javítva, mert elég bosszantó tud lenni.

Tegnap teszteltem először a jelzőzést, 5 vonat futott egy 2 vágányú pályán 3 város között, térközi közlekedésre alkalmas pályát csináltam, de a végállomáson a 2 vágányból csak egyre adott vágányutat, így egymást tartották fel. Amikor meg a depóba küldtem a vonatot, mert fejlesztettem a szerelvényt szembe közlekedett és nem a vágányutat követte, lett is szépen 3 milliós veszteség egy év alatt mert minden vonatot feltartott

érdemes a végállomásnál kitérőt építeni a másik vágányra és jelzővel védeni, mikor megadod az útvonalat látod melyik irányba halad majd a vonat (arra felé mozognak a nyilak a vonalon) és aszerint tudni fogod melyik vágányra járnak majd be a vonatok

Másik: A városokat lefedtem 2 körjárattal viszonylag sűrűn tettem le a megállókat villamossíneket is építettem a vonalra, és egyik járat az óramutató járásával megegyező míg másik ellentétes irányba haladt, elég kevés ember szaladgált ezek után. s minden megállóban volt utas.
    a követési idő 70 másodperc körül volt
  • akyyy
    és az miért van hogy van egy 2 vágányú állomásom, jön egyik oldalról egy vonat, be is fut az első vágányra, jönne a másik oldalról a másik, és inkább megáll valahol lentebb egy jelzőlnél, minthogy befusson a 2. vágányra... :\
  • Desert
    Train Fever Guide
  • koj
    Ha már van egy nyereséges helyi közlekedésem, akkor utána mit kellene csinálni? Az olajkutak és a bányák mikor kezdenek termelni? Akárhogy építem melléjük a közlekedést nem mennek..
  • Dopii
    Javaslom hogy tegyél le több jelzőt és akkor az utolsó jelzőnél fog várakozni míg szabad nem lesz a vágány.
  • akyyy
    na elég szépen haldtam már, lassan 1890-es évek. viszont kellet 2 nyomvonalú vasút, mivel már nem bírta el a sima. hiába tettem bele afféle "parkolo pályákat", megált mindkét vonat. na mondom práhuzamossal biztos jó lesz. igen ám, de néha valamiért elakad majd az összes vonatom, és ezt csak akkor veszem észre mikor hirtelen nagyon megindul a tartozás. hiába tettem bele a 2 nyomvonalat, jelzőjjel, ha a az állomáson beállaz egyik a másk meg ahelyett hogy a 2. vágányra állna majd be az állomáson, nem, megáll a másik mögött 20 km-el arrébb, egy jelzőnél... pff.
  • Desert
    Próbáld úgy, megnézed a listán melyik a legnagyobb város és ha a 2. legnagyobb a közelbe van, azzal építesz előbb vasútvonalat max 3 várossal, és majd szépen rászoknak az emberek. Emellett keresd meg melyik bánya termel és építs mellé depót, idővel akár rövid vasút is épülhet, simán behozza az árát. Hitel limit maximuma 10Millió, de ennek a kamata 100 ezer, szóval csak okosan
    állomás építésénél célszerű előre gondolni és nagyobb, több vágányost kiépíteni egyből később majd lehet csatlakoztatni a vonalakat.
  • akyyy
    már annyi kölcsönt vettem fel, hogy inkább újra kezdem :D
    az is fasza, hogy megy a vonat egyik városból a másikba, esetleg fejlesztem és hozzákötök még egy várost, modosítom a vonalat 3 megállósra, és 1 év mire visszajut A-ból A-ba.
    Akkor ad neki egy kis pénzt, keres kb 100K-t, de az évbe termel 120K veszteséget minimum.... pff :D
  • Desert
    szerintem igen, csinálsz egy mentést, majd ha nem tetszik visszatöltöd
  • akyyy
    érdemes egy városba csinálni egy helyi járatos közlekedést, vagy felesleges?
    mert ahogy észrevettem van olyan nézet ami megmutatja hogy egy városba hol vannak éppen a lakoépükeket, kereskedelni ipari stb...
    lehet ezeket kéne összekötni?
  • Rayden02
    Köszönjük!
  • Dopii
    Train Fever\res\strings\en\LC_MESSAGES

Nekem működik úgy is ha az angol nyelvi fájljait itt felülírtam a magyarral.
  • Austin Bailey
    és ezt hova kell berakni?
  • akyyy
    átírtam a város nevenet meg utca neveket magyarra, a körnék település neveire, így kicsit "magyarosabb" a játék.

de miaz már jön a vonatom meg a lovas szekerem, ami rámegy először a sinre, a vonat meg átmegy rajta... ezt még az ezer éves TTD-be is meg tudták csinálni :D
  • Dopii
    Hello!
    Sikerült megszereznem a játék magyar fájljait egy sráctól, itt is várják páran így gondoltam megosztom veletek.
    Innen letölthetitek.
  • Rayden02
    Build 4246 update (September 10)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Fixed two GLSL shader bugs which caused crashes on systems with very old graphics card drivers
    Fixed a GLSL shader bug which caused crashes on systems with Intel graphics cards
    Fixed a bug which caused an immediate crash when starting the game on systems without an active sound playback device
    Fixed a crash which was caused by an invalid texture compression cache (as a consequence of killing the application during texture compression at first launch)
    Fixed Penny Pincher achievement (did not unlock when the initial debt was paid back)
  • Austin Bailey
    ja igen, ez a magyar modell, ami csak Magyarországpn vagy így és jó szar.
  • Desert
    van 3 vasútvonal abból a legújabb nem generál forgalmat csak pénznyelő
    megszüntettem bekötöttem egy várost a vonalra amolyan szárny vonalként, 40km/h mozdonnyal 1 állomásköz majd a nagyobb állomásról indul immáron a 100km/h legnagyobb sebességű gőzös
    s láss csodás van forgalom
    na de szerintem hamarosan fejlesztek egyre több az utas a szárnyvonalon
    ez sem MÁV szimulátor
    szerk: 1914-ben járok
    Utoljára szerkesztette: Desert, 2014.09.11. 22:34:32
  • KiruHoshino
    Köszi a választ. :)
  • BlueMaster
    Én komolyan nem értem ezt a nem indulnak be a bányák dolgot... Én eddig akármelyik bánya mellé odatelepültem 1 éven belül fejlesztett, és megduplázta a termelést....