1506
train_fever_banners6z8g.jpg
Urban Games: Train Fever
  • Nohab
    Először még a játék optimalizációjával és bug irtással vannak elfoglalva. Ha lesz egyáltalán változás, akkor biztos csak ezek után.
  • sanyicks
    van már változás a dinamikus útvonalkeresésben?
  • Carmang
    Én úgy csinálnám, mint ahogy a való élet működik: kisebb településeket összekötöd egy nagyobb várossal, busszal, aztán a nagyvárosok közt csinálsz vasutat.
  • Nordzso18
    Sziasztok! Most ismerkedem a játékkal. Tudnátok pár tanácsot adni mit, hogyan kezdjek hogy ne csődőljek be? (Transport tycoont ismerem, tudom mit hova kell vinni) Köszi előre is
  • Hunor1
    na jó azt hiszem egyelőre annyi ennek a játéknak. Most egy medium erősségű mapon vagyok 1950-ről indulva. Most 1981 van már és NEM LÁTOM ÉRTELMÉT a vasúti szállításnak! 16 millám van és ez csak a teherautós árúszállításból jön! Van 3 városom amiket összekötöttem vasút vonallal, de alíg utaznak rajta!! ezért nem futtatok mást csak a kis sínbuszt hogy ne legyen túl nagy a veszteség... a bányák nagy része nem termel! még is mikor kezdenek el??? ( ne mondjátok hogy építsek hozzájuk szállító vonalat mert kipróbáltam, üresen futkároznak a teherautók és basznak beindítani a termelést) a városokban mindenütt raktam helyi közlekedést, egyben még villamost is. mondanom sem kell hogy 1-2 utat szállítanak, veszteséges mind! Az is röhej hogy 1981-ben ilyen 300-as lélekszámú "városok" vannak ...és hiába húzgálok utakat a városokba nem építkeznek oda semmit.
    nekem ez így kuka! vagy valamit nagyon rosszul csinálok ??
  • Austin Bailey
    igen, rákkattintasz a vonatra, és a kis ablak bal felső sarkában van egy szemformában egy "x" és arra kell rákattintani és akkor követi
  • KiruHoshino
    Van lehetőség kamerával követni a járműveket, vonatokat?
  • Austin Bailey
    én nem hiszem, hogy különösebben gyenge a gépem.
  • Faterx
    Akinek gyenge a gépe (mint pl. nekem) vegye lejjebb a felbontást és a geometriát tegye maximum közepesre!
  • Carmang
    Én nem játszom (egyelőre) a játékkal, csak figyelem a fórumot, de biztos vagyok benne, hogy a játék optimalizálatlan, illetve kevéssé tesztelt. Te belefutottál ebbe, hogy akad, ezen nem segít háromszor ennyi RAM sem. Majd a peccsek idővel.
  • klman
    Városok fejlődését mennyire lehet felgyorsítani, 100 év után 1950-körül alig 100-120 emberrel nőtt a lakosság száma. Van vonat összeköttetés, a termékek is maximálisan beérkeznek 40/40-re.
    Utoljára szerkesztette: klman, 2014.09.10. 12:29:27
  • koj
    A magyar nyelvi fájlok megvannak valakinek?
  • Austin Bailey
    Egyébként azt nem tudja valaki, hogy mitől akad játszhatatlanul a játék egy 8 giga ramos négy magos 3.3 gigaherzes procis gépen amin van egy radeon 6570-es kártya? Ez azért nem annyira rossz, hogy ezen játszahatatlanul akadjon bár a videókártya már tényleg nem mai darab.
  • Austin Bailey
    azért mert az útkereszteződásnél először kell behúzni az utat, és utána keresztezni vasúttal.
    Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.09.10. 04:34:14
  • xmute
    még képek...

• xmute
    Német "kollégák" igen keményen nyomják már az ipart!

Pár kép a német fórumról...
    Azért jó látni, hogy hova is lehet majd eljutni idővel a játékban!

• Desert
    akinek magyarul van, nem tudná feltenni a magyar nyelvi fájlt / fájlokat

hogyan lehet tehervonatokat összehozni, eddig 2 város kötöttem össze és 1850-ben kezdtem csak személyszállítással kissé sokáig tart annyi pénzt összehozni, hogy gyorsabban tudjak fejlődni

útkereszteződést sem sikerült még csinálni, nem egyszerű játék, de eddig tetszik
  • Nohab
    Szerintem full loadra kell állítani. Ilyenkor csak azt veszi fel, ami már bent van az állomáson és már megy is tovább.
  • Desert
    köszönöm szépen a gyors választ
  • KiruHoshino
    Küld be a vonatot a depo-ba és vásárolj plussz vagonokat. Ezeket automatikusan hozzá fogja kapcsolni. Ha nem akkor a vagon fölött vannak ikonok (felfele nyíl, lefele nyíl, x --> Törlés)
  • Hunor1
    a nem termelő bányák üzemek később beindulnak vajon? mert a map kezdetén van kb. 3 város amik mellett van termelés, a többieknél semmi . valahogy nincs kedvem 30 évet végig unatkozni hogy mi lesz velük....
  • Desert
    sziasztok, meglévő vonatra hogyan tudnék plusz kocsikat kapcsolni?
  • klman
    Közvetlenül a finomító mellet van.
  • Faterx
    Tedd közelebb az állomást!
  • klman
    Olajszállításnál , egy már termelő olajkútról akarok olajat vinni egy még nem működő finomítóba. A vonat beáll az állomásra, de nem veszi fel az olajat, csak elindul. Ez mitől lehet? (load if available) van beállítva.
  • Hunor1
    én pedig 1950 után azt tapasztaltam hogy inkább az áruszállítás működik előszörre. ( 1950-től a pálya medium nehézségen)
  • klman
    Köszi, igen közben rájöttem, hogy a felsővezeték hiányzott.
  • Faterx
    Bocsánat, helyesbítek: q-e helyett a-d
  • Z33noo
    vagy felsővezeték hiányzik ha pl gőzöst cseréltél villanymozdonyra
  • Austin Bailey
    arra, hogy a depó amit kiválasztottál nincs összeköttetésben a vonalla, amire a vonatot küldenéd. Konkrétan írja, hogy nem lehetséges utat találni az állomáshoz.
  • klman
    sziasztok egy már működő vonalon új vonatot akartam a régi helyett indítani, de azt írja ki hogy "unable to find a path to stop". Ezzel mire akar utalni?
    Utoljára szerkesztette: klman, 2014.09.08. 20:46:36
  • Faterx
    Ha valaki még nem tudná...
    q-e: állomás/garázs forgatása
    szünet: pause
  • Austin Bailey
    és ami van az is baromság pl olajkút. Hol van nekik svájcban olajkút??
  • Austin Bailey
    oké, akkor leírom azoknak akik csődbe mennek, hogy nekem mik a tapasztalataim.

- személyszállítással kell kezdeni, mert a teherszállítás egy csomó ideig veszteséges, amiíg be nem indul
    - nem teljesen világos, hogy ha leteszek egy megállót, akkor annak van-e hatótávolsága
    mindezekből következően azt tapasztaltam ki, hogy akkor kezdenek működni a dolgok, ha fogsz két várost, amiknek az értékei kiegészítik egymást. Vagyis például az egyikben kevesebb a shopping és több a lesure mint a lakosság, a másikban pont fordítva.
    1, először a két városban csinálsz két városi közlekedést busszal vagy villamossal, ami egy vonalban, egy körben behálózza az egész várost A leglehetetlenebb összevissza mindenhova beforduló betérő útvonalat kell kitlaálni, hogy mindent feltárjon (itt nem világos, hogy a buszmegállónak van-e hatótávolsága). Így az emberek elkezdenek utazni a város zónái között. Próbálkoztam úgy is, hogy több vonalat csinálok, hogy hátha az emberek átszállnak, de úgy ne működött, kizárólag csak egy vonallal működött.
    2, ezek után kell összekötni a két várost vonattal. Az fog történni, hogy a lakosságszám és a shopping/job/lesure közötti különbség le fog szállni a járműről a vasútállomásnál. és beáll várni a vonatot, hogy átmenjen a másik városba. Így maguk a buszjáratok nyereségesek lesznek, kb pártízezer nyereségük lesz, a vasútvonalon meg kb 200-600 ezer közötti nyereség (én 1850-ben kezdtem mert nekem csak azt engedni a wirágbolti verzió) A 3 millió kezdőpénzből pont két buszjáatot meg egy vasútvonalat lehet építeni ami onnantől kezdbe hoz annyi bevételt, hogy ne kelljem kölcsönt felvenni. Teherszállítással akkor érdemes foglalkozni, ha már a városok össze vannak egymással kötve, mert addigra lesz annyi bevételed, ami kibír egy huzamosabb ideig veszteséges vonalat.
    3, teherszállításnál nem szabad full loadra állítani az útvonalbann a nyersanyagos állomást, mert az elején, amikor csak 1-5 a termelés csak akkor rakja ki a terméket, ha közeledik felé az elszállító jármű. Ha full loadon van, akkor egyen bepakol, és aztán a végtelenésgig áll a jármű az állomáson.
    Lehet hogy sominden ebből már nem így van, de a 4215-ös verzióval ez működik.

igaziból az a baj a játékkal, hogy unalmas, mert mindetn mindennel összeközögetsz, kb 30 év alatt (medium pályán), és onnantól csak nézel ki a fejeden és várod az új vonatokat

A járművek elöregedését meg érdemes komolyan venni, mert egy járműnek nő a fenntartási költsége ahogy öregszik, viszont ha meghaladja az élettartamát, akkor hirtelen megugrik, és például busznál a 50 000$ nyereség hirtelen lecsökken 16$ nyereségre. Vagyis ha a járműveidet nem cseréled le, akkor egy idő után nem termelnek annyi pénzt hogy le tudd őket cserélni, és szépen tönkremész. Viszonylag lassan lehet tönkremenni, de viszonylag gyorsan kialakul aza helyzet, hogy már nem elég a bevételed, és látod hogy tönkre fogsz menni, de nem tudod elkerülni. Én 40 év alatt mentem tönkre először, vagyis összesen 70 évet vittem végig, és abból 40-ben csak vegtáltam.
  • Vándorr
    a modolásra is elég nagy szükség van. Kevés a tartalom
  • Nohab
    Kezdenek beindulni a modok is.

• Tuvok #230
    Nem lényeg miről patcheled, beteszed a legújabb exe-t meg ami mellékelve van, és annyi.

C:\Users\Neved\AppData\Roaming\Steam\
  • nyirog
    sziasztok 3dm-es verzióm van, arra is jó a patch?, meg a kérdésem az h látom h elvileg lenne benne magyar nyelv de a francnak se tudom beállítani
  • biszakabel
    Igen, köszi, az már megvolt, csak nem tudom, hogy jól volt-e patchelve, mivel '15-ös build volt, a patch meg '21-es buildnak való... például a nyelvet sehogysem tudtam átállítani.
    Megint kérdés: A mentéseket hol tárolja a játék?
  • Tuvok #227
    Arra nem, de a v4234-re van a 214-es hsz-ben, ha esetleg az is jó.