1506
train_fever_banners6z8g.jpg
Urban Games: Train Fever
  • ssx22
    Az mitől vann hogy egyik bánya termel mint a barom, alig bírom elhordani, másiknál meg semmi... hiába hordanám alig termel :(
  • Desert
    vágánykeresztezés még nincs, reméljük megoldják
  • tutyimutyi2
    volna egy olyan kérdésem hogy sín építésnél lehet ilyet csinálni? -> sín kereszteződés
  • Mighty
    Azt azért ugye tudod, hogy az a 20 perc játékban 1,5 év :)
  • wollnerd #982
    Amit nem értek: még nem készült olyan mod ami megszünteti (vagy megváltoztatja) a 20 perces utazáskorlátozást?!
    Én ezt irreálisnak tartom azt hogy eltűnnek az emberek a vonatból pl.... ez korlátozás korlátozza a játékszabadságot az egyes forumokon elmondottak szerint... Ja, és lássuk be: nem csak 20 perces utazások léteznek! Vannak olyanok, amik legalább 30 percesek, 3/4 órásak, 1 órásak, vagy akár 3 órás utazások is lehetnek (pláne akik messziről jönnek!)... Nem értem hogy a fejlesztők miért pont a 20 percet választották...? Legalább legyen opció a játékban arra hogy lehessen állítani a max. utazási időt!
    Továbbá próbáltam a játékfájlokban keresni hogy mely paraméter felelős arra a 20 percre, de nem találtam nyomot, ahol át lehetne írni ezt...
    Ti tudtok vmit?
  • Nohab
    Készülget, de még tanulom a rendszert :) Viszont sok mozdony csak sokára lesz készen. A félkész modot azért majd ki fogom adni.
  • mokuci74
    Jol nez ki a modell, a regebben bejelentett mozdonypakkodrol lehet tudni valamit ? ;)
  • Nohab
    Igen, a skin nekem sem tetszik túlságosan. Majd még finomítok rajta. Sokkal élénkebb színeket kell használni. De lehet keresnem kell majd egy másikat.
  • wollnerd #978
    Hát pedig nem túl szép modell, sztem....
    Az elsülő ablakainak túlzott tükröződése nem tetszik...
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.03.27. 17:33:15
  • Nohab
    VM15.hu-n asszem. Legalábbis az rémlik. Eredetileg ezt a modelt a Train Simulatorhoz készítették, de sikerült megoldanom az átkonvertálását. Majdnem az összes gépet át fogom rakni a TF-be.
  • Zsoldoskatona
    :o Ez melyik honlapon volt?
  • Zsoldoskatona
    Build 5565 (March 27)

Fixed UTF-8 check (automatically convert non-UTF-8 files to UTF-8)
    Fixed Italian town names
    Fixed message box display on Mac
    Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2015.03.27. 17:05:54
  • Nohab
    Ilyen az én szerencsém. Sikeresen, de nem tökéletesen sikerült beletenni ezt a modelt a játékba. Meg akartam volna keresni, hogy pontosan ki csinálta (engedélyért), erre nem levették ezt a modelt a honlapról.... Mindegy a készítője: Bakter vagy V43 - 1133 vagy V63 - 106.

• Nohab
    A lényeg, hogy 20 perc utazási időnél kevesebb legyen. Ha az állomás mellett lakik az illető, akkor a másik városban még sokáig sétálhat. Ellenben, ha a lakhelye távol van az állomástól, akkor a másik városban lehet, hogy csak az állomás szomszédjáig tud eljutni.

Vagyis az állomás hatósugara függ a:
    - helyi tömegközlekedés minőségétől (átlagsebesség, gyakoriság, kapacitás)
    - helyközi tömegközlekedés minőségétől (átlagsebesség, gyakoriság, kapacitás)
    - városok úthálózatától
  • Sipylos
    Köszi az útmutatást, nagyon frankó. Az állomások hatósugaráról lehet valamit tudni?
  • Desert
    Build 5552 (March 26)

Added UTF-8 check for resource files
    Added achievements-not-earnable note to the in-game achievements list
    Fixed a street builder crash (occurred when towns built streets at the same location)
    Fixed no costs mod (didn’t work when balance was negative)
    Fixed a vehicle auto replace bug (didn’t work when balance was very low)
  • mokuci74
    Szia,

Az alabbi modon kiepitve mukodik a dolog. Remelem tudtam segiteni.

Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2015.03.26. 10:14:17
  • Nohab
    A városokba is kell rakodó állomás.
  • Faterx
    Sajnos nincs vegyes szállítás/állomás
  • Sipylos
    Sziasztok!
    Annyi gondom lenne hogy összekötöttem két várost és a két város közé egy acélművek állomást raktam. A személyszállító vagonok közé árúszállító vagont is raktam. Amikor megáll a vonat az acélműnél nem veszi fel az árút semmilyen módon. Az állomás rakodó állomás, nem személyi állomás. Miért nem veszi fel az árút? Köszi a választ.
  • Desert
    Build 5541 (March 25)
    Added vanilla mod: No main connections
    Added vanilla mod: No costs
    Added vanilla mod: Vehicles: No end year
    Added town name selector (e.g. American names for the USA DLC)
    Added debug mode (enable in the settings file, ALTGR+L: display lanes, ALTGR-G: disable GUI)
    Added more buildings in the late game
    Added achievement-not-earnable note when using mods
    Fixed loading of mods when they contain special characters (e.g. German umlauts)
    Fixed black terrain bug which occurred on some AMD cards
    Fixed huge memory usage bug when removing stations
    Fixed a street builder crash which occurred very rarely when building a crossing
    Fixed a crash which occurred very rarely when assigning a line to a vehicle
    Fixed a car pathfinding bug which caused some cars to visit neighbor towns to turnaround
    Fixed percent value display in vehicle details window for zero-running-costs case
    Improved mod capabilities: Main connection control
    Improved mod capabilities: Environment map control
    Improved mod capabilities: Demolition costs control
    Improved performance: Build tools
    Improved performance: GUI rendering
    Improved Russian translation

USA DLC:

Added American environment map
    Added more American buildings in the late game
    Added level of detail models for several vehicles
    Fixed large stake car loading visualization
  • ssx22
    Baromság hogy eltűnnek a vonatokból az emberek. Olyan messze vannak egymástól a városok hogy nem tud odaérni egy lassú vonat, (1856-ban vagyok, max 45-tel tud menni)
  • Mighty
    Kipróbáltam az [Avanced] Train Fever Total (ATT) modot.

Az egy dolog, hogy nincs 2-3 állomásból álló lánc (legkevesebb 4, legtöbb 5 vonal, mire áru lesz), de még az is megszívatott amikor marhát akar szállítani az ember, mert 1915 előtt csak vonattal lehet állatot szállítani.
    Élelmiszer előállításhoz kell: gabona > marha, valamint olaj > műanyag. Marha+műanyag>élelmiszer.
    Szépen beállítottam a termelési láncot, mikor megjelent az első robbanómotoros teherautó (a sok termelőegység irdatlan távolságokra van egymástól, lovas szekérrel lehetetlen megoldani), és évekig csak néztem, hogy a marha farm nem kapcsolódik be a szállítási láncba :O Az első teherautó, ami szállít marhát csak 1915-ben jelenik meg.
    Mondjuk ez az én hibám is, mert a mod német nyelvű és csak pár szót ismertem fel, így a vagonok leírását nem is fejtettem meg :) Már átírtam a nyersanyagok és termékek neveit, de a termelőegységek nevei a mentett állásban nem frissülnek :(

No mindegy, visszatöltöttem egy mentést és vártam 1915-ig a teherszállítás beindításával, addig jól kialakítottam mindenhol a személyszállítást az összes városon belül és pár város között vonattal illetve busszal.
    Miután be tudtam indítani a teherszállítást, irdatlan pénzt lehet vele keresni a nagy távolságok miatt. Vonattal meg még többet. Persze ezt most csak kis térképen és könnyű fokozaton.
  • Borg
    Nekem nem tette tönkre a mentésemet a modokkal... frissítés után ugyanúgy megy minden.
    Ugyanakkor laza 20 perc után out of memory... szal egy mégnagyobb memory leaket sikerült nekik összehozni, mint ami eddig volt....
  • bud0
    Külön ki kell választani a DLC-knél, hogy telepítse azt is.
  • ssx22
    Frissítettem a játékot, de nekem az usa dlc szürke, nem lehet kiválasztani :(
  • Desert
    Build 5442 (March 3)

Added configurable units for speed, power, weight and force
    Added support for deprecated mods (existing mods without an “info.lua” file)
    Fixed main menu mod list (scrollable now)
    Fixed mod display in load game menu (displayed list of active mods was not correct)

USA DLC:

Fixed Mikado locomotive availability
    Fixed a bug which caused all buildings to appear when choosing American buildings only
    Fixed American trees (some European trees were still used along streets or in parks)
    Fixed Peterbilt truck name (was American truck before)
    Fixed main menu background images (display USA background images when starting a USA game)
    Improved sky box (sun was not at the correct position and fixed artifacts)
    Improved USA buildings (removed German commercials etc.)

Build 5399 (February 27)

Added new mod system (in-game mod support):
    _Mods can now be activated when starting a new game
    _Save games remember activated mods
    _Mods can also be added to and removed from existing save games
    _Mod localization support
    _Mods can create content lists to be selected in the new game advanced settings
    _Achievements are no longer earnable when mods are active
    _Script mod support:
    __Game resource like vehicles, bridges, buildings etc. can be modified at run-time
    __Game configuration like costs, cargo types, terrain etc. can be modified at run-time
    Added advanced settings to main menu (mods and content selection)
    Added cargo load animations for trucks
    Added credits screen to main menu
    Added line/word wrap
    Improved new game dialog (remember last settings)
    Improved load game dialog (show save game info)
    Improved / updated all translations
    Improved level of detail handling of streets

USA DLC:

Release version, including
    American vehicles (more than 50)
    American terrain
    American trees
    American buildings (wild-west style)
    American streets (old wild-west dirt roads)
    American skybox
    American main menu background images
  • mokuci74
    Train Fever game simulation
    Amit ebbol en kihammoztam, az az, hogy a helyi jaratok az egyes keruletek novekedesere vannak jotekony hatassal ( nagyobb telekertek =gyorsabb fejlodes ) a vasut allomasok viszont az egesz varos novekedesere hatassal vannak, minel tobb az elerheto szomszedos varos vasuton, annal inkabb.
    A kerdesedre valaszolva, hogy a proceduralis epulet generalas azon felul, hogy elvileg nem lesz ket egyforma epulet vajon az is jelenti-e, hogy mindig mashol epulnek az uj epuletek, hat ez egy jo kerdes.... :D
    Ui.: Azert nehez fokozaton betyaros ez a jatek..... :D de legalabb van kihivas :P
  • Desert
    Maximum árucikk mindenhova és a vasúti összeköttetés is megvan végre. Lett egy település a térképem közepén terjed mint a vírus :)
    A Logikát arra kérdezem, van egy mentés adott hónap utolsó napján, majd a következőben épül pár új épület, de mindig máshol a betöltések után.
  • Nohab
    Minél több településsel összekötöd, annál jobban fog fejlődni. Minél több árut viszel be egy városba, annál jobban fog ott fejlődni annak az ipari része.
  • Desert
    Van valami logika a települések fejlődésében, vagy totál véletlenszerű az egész?
    A DLC-vel a verziószám is változott, esetleg tartalmaz némi javítást is a játék?
    Teljesen másként néznek ki a települések újrakezdett pályán a jelenlegi verzióban, mint eddig.
  • Toby0501
    Ha picit ránéznél a dolgokra, látnád, hogy a program a játék mod mappájába pakolja a régi modokat és azt a funkciót használja.
  • BKG
    Nah igen, mod managerrel működik a dolog, de valahogy a játék modjai közé nem sikerült nekem sem bevarázsolni. Toby köszi a linket, megnéztem a programot, működik, de valahogy a játékban lévő modolásra szeretnék rájönni, ha már beletették ezt a funkciót.
  • Faterx
    Huhh! Ezt én is köszi!
    Új pályát kell kezdeni. A Timeless úgy néz ki működik legalább is a TF szerint, csak még az uj pálya elején tarok és így még nem derülhetett ki...
  • Laca54321
    Sziasztok! Nem teljesen értem, hogy is van az újszerű modolás? Eddig a managert használtam, de most látom már van rá lehetőség a játékon belül. Meg is találtam a mods mappát, de abba hiába rakok be bármit nem látja a játék. Továbbra a managerrel csináljam?
    Danke
  • Toby0501
    Használd ezt, a régi modokat is megcsinálja úgy, hogy működjenek.
  • BKG
    Nekem az lenne a kérdésem, hogyha végigcsináltam ezt a törléses dolgot, akkor utána hogy lehet betenni modokat a játékba, hogy az érzékelje is?
  • Borg
    És a régi mentést ami vagy 150 moddal készült, lehet kukázni?
  • Ironman2
    Ez frankó,nem lesz szükség a mod managerre ezentúl? Bele épitették a játékba a mod menedzselést is!
  • Ironman2
    Na jó hogy megvettem tegnap!
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2015.02.27. 20:16:50