1506
Urban Games: Train Fever
-
BKG #1146 Hogyan lehet pályát szerkeszteni? Ebben tud valaki segíteni? Vagy nem olyan egyszerű az mint gondolnám? -
carlson77 #1145 Kellene egy Balaton környéki térkép :) -
mokuci74 #1144 Build 7554 -
carlson77 #1143 Megpróbáltam, de sajnos nem sikerült. -
tuvixplayer #1142 Még nem tettem át egyik mentésbe sem. -
#1141 Pedig nem nehéz. Nézd meg a letöltött fájl (sima jegyzettömbbel meg tudod nyitni) benne van az egyikbe valami capacity néven. Ne lepődj meg, 4-el el fogja osztani az utasszámot. Utasszámok a kocsikhoz: A 54 fő, B 80, AB 34. Speciel nálam is szerepelnek ezek a kocsik, de egy kicsit csavartam rajta. Dobtam szorzót az első osztályú kocsira és a hálókocsira (A, AB). Így kb. egálban vannak. A készítő biztos a 34 főt írta mindenhova, így van a játékban 7 vagy 8 fős kapacitása.
Látom készítik a 326-os gőzöst is. Ott is van pár pontatlanság... írok is nekik. -
carlson77 #1140 Nem próbálkoztam még ilyesmivel.
Sikerült a V43??
Utoljára szerkesztette: carlson77, 2016.01.27. 12:52:07 -
tuvixplayer #1139 Szerintem te is át tudod írni. -
carlson77 #1138 Végre sikerült a 70-es évekbeli Máv személykocsikat berakni a játékba.
Mav személykocsi 1970
Nagyon szépek, csak egy baj van: a készítője nem jól adta meg a szállítható személyek számát, ezért 4-5-6 embert tudnak felvenni a kocsik.
Állítólag majd lesz javítva
Utoljára szerkesztette: carlson77, 2016.01.27. 12:30:43 -
#1137 Rendben, megjegyeztem. -
carlson77 #1136 Nohab, ha valamiben tudok segíteni akkor szólj! Jelenleg rengeteg szabadidőm van. -
carlson77 #1135 Nekem bent van a játékban, működik. Persze lehet hogy a mentésedet kicsinálja ...... -
#1134 Azok gőzösök. Mindegyik benne van a játékban, csak a játék gyári modelljeit használják. Vagyis félkész. A kék négyzetek helyén egy fotó vagy rajz lesz a járműről.
Igen, Steamen és még pár helyen az a nick nevem. Azok a modok nem hozzám tartoznak, és még nem is próbáltam ki őket.
Adathalászat így néz ki: könyvtárak látogatása, rengeteg keresgélés a neten, fórumokon kérdezősködök áttekintésekért és adatokért. Ezeket egy táblázatban összeírom műszaki paramétereivel együtt: gyártási év, teljesítmény, vonóerő, max sebesség, öntömeg és kapacitás. Ha valami hiányzik, akkor utánanézek. Ezek közül választom ki a fontosabb vagy használható járműveket. Pl.: 183 teherkocsit, 160 személykocsit és 210 mozdonyt és motorvonatot gyűjtöttem össze. A kiválasztási folyamat után megmaradt járművekről képet keresek, amik majd a depóba fognak bekerülni. Utána jön az adatok kiegyensúlyozása és importálása a játékba. Gépies meló, de nem lehetetlen. Fogok több verziót is kiadni: Másfélszeres teljesítmények (kicsit elbénázták az arányokat a készítők), Fele olyan lassan telik az idő ( 1853 helyett 1856-ban fog megjelenni, 1920 helyett 1990-ben) és talán az ATT módhoz is hozzá fogom igazítani. Ez már kapásból 4*4=16 verzió. 16*196= 3136 fájlt kell megírni hozzá. Szerintem meg fogok tanulni makrót írni... -
tuvixplayer #1133 Vagyis ne foglalkozzak a figyelmeztetéssel, csak tegyem át a mentésbe? -
carlson77 #1132 Berakja a játékba, működik is ,csak a forgózsámoly része kék színű....
Valamikor még egy régebbi verziónál jó volt a magjelenés, de sajnos azóta a készítője nem javította ki. -
tuvixplayer #1131 Nektek működik a MAV V43 mozdony?
MAV V43
Megjelenik a játékban a telepített mod-ok listájában, de kiválasztva hibára figyelmeztet a játék. Ezért meg sem próbáltam áttenni egy mentésbe.
-
carlson77 #1130 Ja, és a 716-os képen a járdát láttam, a megnyitott garázs ablakban mik vannak? -
carlson77 #1129 Köszönöm. Ez nem kis munka amit csinálsz!
Mostanában kezdtem összeszedni a magyar modokat, így találtam rá a két mozdonyra is. (a te nickneved Hubabacsi20 is ?) Sajnos a Facebook Train Fever Közösség oldalán a halberstadti vagonok hibásak, legalább is nálam nem működnek rendesen, ugyanígy a V43 is hibásan jelenik meg. Az A,B vagonok amik 1970 től vannak , azok meg nem is jelennek meg a játékban.
Adathalászaton mit értesz? Esetleg tudok segíteni?
-
#1128 Tudok róla, én csinálgatom. Kicsit átalakult a terv. Problémák akadtak a modellek importálásával és szarul számolja a fényeket a mozdonyokon. Egy jó időre lemondtam a modellek használatáról.
Most inkább a magyar járműcsomagot csinálom, és a gyári modelleket használom hozzá. Jelenleg 59 mozdony és motorvonat (ezek különféle variációban), 11 villamos (különféle variáció), 25 busz, 19 teherautó nyergesvontató, 28 személykocsi (távolsági, elővárosi vezérlő), 51 teherkocsi köztük az Innofreight kompatibilis kocsi.
Hátra van még a vasúti és villamos mellékkocsik adathalászata, illetve a járművek balanszírozása, hiányzó adatok becslése, illetve képek beszerzése és importálása. Lehet rakok még bele metró és HÉV szerelvényeket is. Ha ezekkel megvagyok, akkor talán elkezdem a teherkocsik modellezését.
Az utolsó javítás előtt biztos nem fogom kiadni, mert múltkor is átvariálták és egy két része nem működött a tesztereknek.
A 716-os képen pedig egy járda van, amit én készítettem. Könnyebben össze lehet kötni a városrészeket és gyalogosan gyorsabban érik el az emberek megállókat, állomásokat. -
carlson77 #1127 És erről a 2 mozdonyról tud valaki?
http://steamcommunity.com/profiles/76561197987139478/screenshots/?appid=304730 -
carlson77 #1126 Kicsit visszaolvasgattam a fórumban. Tudja valaki hogy a 716-os hozzászólásban (6. oldal) mi van ????? -
Zsoldoskatona #1125 Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! Remélem jövő karácsonykor már ki is lehet próbálni ezt a bizonyos új játékot. :D -
mokuci74 #1124 Jelen allas szerint (katt) ev elejen varhato egy ujabb es egyben utolso nagy patch a jatekhoz, aztan a kovetkezo projektre koncentralnak a fejlesztok....
Ja, es Boldog Karacsonyt mindenkinek ;)
-
BKG #1123 Igen, sikerült, köszönöm szépen! :) -
carlson77 #1122 Megnéztem én is az új DLC-t.
Kicsit mást vártam.......
A térkép szép, de nekem hiányzik valami északias, például: sziklás tengerpart, kissebb fjordokkal a négyzet egyik oldalán, tengerparti városokkal.
Szép, de ez így csak egy feljavított változat ,szegényes járműparkkal. -
Zsoldoskatona #1121 Szia! Igen sikerült, a következőket kell végrehajtani a letöltés után:
Beszerzed A Train Fever Mod Manager legújabb változatát, az 1.0-t. Ott a Downloadable Content fülre kattintasz, majd hozzáadod. Ezután nincs más dolgod, mint elindítani a játékot és kezdeni egy új játékot. Ott lesz az USA DLC opciója mellett. Remélem segítettem. :)
Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2015.12.20. 18:47:58 -
BKG #1120 Sziasztok! Sikerült letöltenetek ezt a Nordic DLC-t? Én akárhányszor letöltöttem a windows-os verziót, mindig azt írta ki, hogy hibás a csomagolt fájl. -
Zsoldoskatona #1119 Sziasztok!
Ezen a hétvégén jön egy kis újdonság a játékhoz. Mégpedig Nordic DLC néven készülő játékosközösségi projekt. Ez az USA DLC-hez hasonlóan ingyenesen elérhető lesz, új a skandináv országokra jellemző új vonatokat, villamosokat, buszokat villamosokat, buszokat, teherautókat ad hozzá a játékhoz és egy minden eddiginél zöldebb tájat.
Még egy hír erről, itt. És a fórum. -
Desert #1118 A játékban természetesen.
A vasúti pályát átnéztem s majdnem tökéletes lett(számomra), pár ívet kell csak átépítenem, s 200km/h sebességgel járható az összes.
A felsővezeték néha elég hülyén mutat a 2 vágányú állomásoknál, egyik tartóoszlop középen másik a szélen, illetve váltók feletti vezetéknél nincs tartóoszlop, no de így is tetszik.
A jelzésképekkel tisztában vagyok, a története lenne érdekes, bár szerintem ahogy a fényjelző megjelent szintén 1925-ben, lehet pakolni a térközöket.
Az új fajta állomás perontető nélkül eléggé furán hat.
Köszönöm a válaszod ismét, a 4 sávos utat a gyár és a termelő hely között megcsinálom a többi ahol csak autó szaladgál marad 2 sáv, azt is megfigyeltem, ha megfelelő az eljutási idő, akkor az autótulajdonos is használja a vonatot/tömegközlekedést a településen. -
Zsoldoskatona #1117 A Train Fever-ben vagy az igazi vasúton?
Igen 1925-ben cseréréli le a játék az utak nagy részét, ezen felül már csak csekély számú út fog magától továbbfejlődni. Arra szerintem érdemes figyelni, hogy a játék magától nem fog építeni négysávos utakat, ezt saját kezűleg kell megtenni ott, ahol szükséges.
A jelzőkkel kapcsolatban, szerintem érdemes lehet egy az igazi nagyvasúttal kapcsolatos fórumot felkeresni vagy további cikkeket felkutatni. Mert a vasúton alkalmazott jelzésekről könnyű jó összefoglalókat találni, a történetükről ez már nem mondható el.
Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2015.11.27. 19:19:07 -
Desert #1116 Hali
Lenne egy érdeklődő kérdésem hozzátok, ki milyen sebességű vasútvonalat preferál?
120km/h
140km/h
160km/h
200km/h
vagy 200+ -
Desert #1115 Elérve 1925, volt egy nagyobb fagyás jelenség, sok utat átalakított magának modernebbre. -
Desert #1114 Köszönöm.
A jelzőberendezésnél arra gondoltam, a valós nagyvasúton mikortól alkalmazták a térközt, az iho-n találtam egy cikket. "A magyar vasutakon a bejárati jelzőkön 1872-ig jelentette a fehér szín a szabad jelzést, miközben a vörös, megállásra adott parancsot. 1872. után lépett a zöld a fehér helyébe. A térközjelzőkön 1916-ban változtatták a szabad jelzési kép fényét fehérről zöldre." -
Zsoldoskatona #1113 A városi utak maximális sebessége +10 km/h-val, míg a vidéki utak maximális sebessége +20 km/h-val fog növekedni. Tehát a közúton elérhető csúcssebesség 100 km/h a négysávos vidéki úton.
Ebben az útmutatóban a track layout részben leírás és illusztráció is található a jelzőberendezésekről. -
Desert #1112 Mindig van valami újítás, ez jó.
Azt megtudod mondani az 1925-től használható vidéki utak sebessége hogyan alakul?
Még 1915-nél járok.
Jelenleg bővítem a vonatkínálat, termel szépen, 3-4 perces követés van.
Valami info a térköz alkalmazásáról is jó lenne. -
Zsoldoskatona #1111 A villamosítás korábban nagyon idegesítő és hosszadalmas volt, mert ha vonat volt az adott szakaszon nem lehetett villamosítani míg el nem ment. Na meg a váltók körül is problémás volt mert mindig kimaradt egy nagyon pici szakasz amit szabad szemmel nehéz volt észrevenni, mert még színezés sem volt. Most már annyira kényelmes és gyors az egész. Szerintem az egyik leghasznosabb újítás volt. Amúgy szeptember 3 óta van ez így. -
Desert #1110 Ez a funkció a szeptemberi frissítés óta van.
Tescoban most 1990Ft a játék.
A villamositas eddig ugy mukodott, hogy minden egyes megepitett vaganyszakaszt kulon kellett villamositani, ha jol emlekszem....
Ilyesmire emlékszem még nagyon régről. -
mokuci74 #1109 Nyilvan nem eredeti a jatekod....... -
wgarts #1108 Sziasztok. A diamond crossovert, hogy tudom elérni, hogy az én gépemen lévő játékban is működjön? Le kell valahonnan tölteni egy modot hozzá? Annyira meglep, hogy a sínek nem tudják keresztezni egymást. :) Köszönöm előre is a segítséget. -
mokuci74 #1107 A villamositas eddig ugy mukodott, hogy minden egyes megepitett vaganyszakaszt kulon kellett villamositani, ha jol emlekszem....