1506
Urban Games: Train Fever
-
Robigo #1066 Üdv!
hogyan lehet épület modot törölni? hogy a mentés működjön. Már minden mod épületet levettem a pályáról, de amikor kiveszem az aktív modokból nem indul el a mentés.
Előre is köszi a segítséget. -
Desert #1065 Próbáltam a videokártyád driverét újra telepíteni?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Improved track builder bridge/water detection
A hídépítés sokkal könnyebb végre :) -
carlson77 #1064 Üdv!
Néhány hete letöröltem a játékot a túl sok mod bekevart szeintem.
Most újra akartam telepíteni: első két próbálkozásra nem sikerült.....
Harmadjára meglett, el is indult a játék. elindítottam egy új játékot, vagyis szerettem volna, de a játék nem töltődött be. Lefagyott a "súgó" ablak megjelenésekor.
A következő próbálkozásnál sikerült neki a térképet betölteni, de az egész térkép elkezdett "nappal-éjszaka" módban villogni. ???? Ez mi lehet vajon????
Kösz a segítséget. -
tuvixplayer #1063 Én vártam volna egy egyszerű sín keresztezési lehetőséget is, ami nem egy váltópárt tesz 'kétirányúvá', hanem egyszerűen az egyik sínt keresztezi a másikkal. A dupla vágányos elágazásokat lehetett volna pofásabbra csinálni. De ez is jó lett! -
#1062 Erre már régóta vártunk. Újra neki ugrok egy friss térképnek :) -
Desert #1061 Máris megvan az első negatív véleményem az új kiválasztási lehetőségről.
Ha a lovaskocsinál benyomom, hogy szén akkor az csak szenet vesz fel, visszafele árucikket nem visz, miért kellett ezt ennyire túlbonyolítani :(
Lőttek a kedvező oda vissza szállításnak.
A nyitott vagonnál elég lett volna ezt megjátszani, szén vagy érc.
A vágánykeresztezés viszont szuper.
Bocs a dupla posztért. -
Desert #1060 Óh basszus
Build 6181 (September 3)
Added diamond crossover (build over existing crossovers)
Added user interface windows blink / focus functionality
Added create line button to line chooser (as a shortcut for line creation)
Added vehicle cargo load refit feature (vehicles can be refit on purchase and in depots)
Added “forever” animation (a loop animation which can be added to every model)
Added open-vehicle-window-on-purchase setting to main menu
Added “maxIndustryProduction” parameter to game config (base_config.lua)
Added “townGrowthFactor” variable to game config
Added “townSizeFactor” variable to game config world
Added "Not possible - please build track over street" street builder warning
Added alternative “items” format to specify vehicle load levels (see rungenwagen_1890.mdl)
Added padding around window title bar buttons (locate/edit/close) to make better clickable
Added "blend" flag to material AlphaTest
Improved vehicle navigation (instant vehicle reverse, go to depot and set line)
Improved general window positioning (heuristic to avoid overlapping windows)
Improved terrain modify tool (render circle)
Improved electrification/high-speed tools (draw existing tracks red/green, ignore vehicles)
Improved depot user interface (icons instead of text buttons, disabled set line when empty)
Improved vehicle store (added filters, open a window for the first purchased vehicle only)
Improved user interface window alignment (avoid jumping buttons etc.)
Improved parallel track construction (better following and loss collisions now)
Improved track builder bridge/water detection
Improved line pathfinding (allow empty stations)
Improved model file error handling (print missing model files list on load to stdout.txt)
Improved new-vehicle-available notification (show only one message for multiple vehicles)
Fixed ghost vehicle bug (reversing stopped vehicles made them invisible)
Fixed a track builder bug (allow connecting to the "back end" of a switch or crossover)
Fixed track builder slope-too-high problems
Fixed various additional track builder bugs
Fixed a bug which prevented the player from building long tunnels / bridges
Fixed a crash which occurred when mods defined narrow transport lanes
Fixed street materials: made paving/sidewalk reflective (was transparent) and with alpha test
Fixed steam tram engine type (dampftram.mdl)
Fixed vehicle store "year to" calculation for multiple units
Fixed vehicle list/store display of reversed vehicles in multiple units -
#1059 Mighty es Desert
Koszonom szepen, ezek nagyon hasznos tanacsok. Megprobalom akkor eloszor kozuton.
A vagonok jol vannak kiosztva, azzal nincs gond.
Utoljára szerkesztette: wildstorm, 2015.09.03. 17:13:37 -
Desert #1058 Ha a termelés 50 alatt van a vonat nem ér semmit, mindig közúton indítsd be a szállítást.
Egyik vonal a feldolgozóig másik vonal a városig.
De ugyanilyen csapdaban vagyok a varosfeljesztessel. Tomegkozelekedes tokeletes de csak nagyon lassan novekednek.
:
Eselyem sincs az 1500 fo eleresere. Pedig meg utcak letrehozasaval is probalkoztam.
Legyen az adott városod végállomás, ide fusson be több vonat és goods.
Minél több vonal annál több utas/munkás, gyár, és felhúzza pár év alatt a lélekszámot. -
#1057 Ilyen kis távolságra szerintem felesleges vonaton szállítani, pláne ha még nincs termelés. Próbáld meg a közúti szállítási láncot kiaálakítani.
Valamint felesleges két olajkutat bekötni egy gyárhoz. Egy gyár teljes igényét (400 goods) ki tudja szolgálni egy olajkút (400 olaj). Ha a városnak 400-nál több goods kell, akkor kell egy második gyár, amit egy második nyersanyag termelő kiszolgál.
Alaból azt kell megnézni, hogy a városnak mekkora a goods igénye. Ehhez kell bekötni a gyárat, ahhoz meg a nyersanyag termelőt.
Én az szoktam csinálni, hogy a nyersanyag és gyár között, a gyár és a város(ok) között egy-egy vonalat hozok létre. Vagy mehet úgy is, hogy nyersanyag-gyár-város az útvonal.
Nem tudom, nálad milyen az állomások kiosztása, de a kép alapján arra tippelek, hogy olajkút - olajkút - gyár - város.
Nem látszik a vonatod, vagyis inkább a vagonok. Tuti, hogy olaj és goods szállítására alkalmas vagon van a vonatodhoz csatlakoztatva?
-
#1056 Na ezt az aruigenyt nem tudtam. Gondolom akkor ezt a "cargo item supply" mutatja.
Egyebkent ugy elmeletben tudom mit kene, de valahogy megsem jon ossze.
Pl. most csinaltam egy olajkuttol finomitoig vonalat. Onnan pedig a "goods" megy tovabb a varosba.
Kuttol varosig kb. 5-10 perc. Pontosabban ket kuttol is megy oda.
Az egyiknel 1 a production evek ota.
A masiknal line usage: "no"
Kepet is csinaltam rola: http://i.imgur.com/SX0eI1P.jpg
De ugyanilyen csapdaban vagyok a varosfeljesztessel. Tomegkozelekedes tokeletes de csak nagyon lassan novekednek.
Eselyem sincs az 1500 fo eleresere. Pedig meg utcak letrehozasaval is probalkoztam.
Gondolom ha tudnek arut beszallitani a varosba akkor jobban menne.
Eddig banyaban 100 volt a max. production. De azt is olyan helyen ertem el ahol mar eleve 24 volt....
-
Desert #1055 Nem tudtam, hogy módosítható, mindig az automatikust használtam -
#1054 Pedig az új privát üzeneteket is jelzi a fórummotor... -
tuvixplayer #1053 Én csak néhány jól megkülönböztethető színt használok. Ha nem olyat ad, akkor módosítom. -
Desert #1052 Az utolsó frissítés után, kezdtem mostanában egy pályát, de ezek az új vonal színek valami borzalmasak. -
tuvixplayer #1051 Csak úgy halkan mondom, hogy itt szoktam jelezni, ha privát üzenetet küldtem, mert valószínűbb, hogy ide benéz az ember, mint hogy be is jelentkezik, és megnézi a privát üzeneteit. legalábbis én így vagyok vele. Sajnos nem kapkodják el az újabb frissítést. Azt reméltem, hogy a játék megjelenésének éves égfordulójára tartogatják. Az mostanában van. -
#1050 Csak úgy halkan kérdezem, a privát levelezést miért a publikus fórumon bonyolítjátok? :)
Mindig lelohasztjátok a kedvem, mert azt hiszem, hogy valami frissítés érkezett a játékhoz. -
#1049 Rendben, majd intézkedem. -
tuvixplayer #1048 Privi ment. -
tuvixplayer #1047 Olyan szállítási láncot kell építened a nyersanyag lelőhelytől a feldolgozó üzemig, majd tovább valamelyik településhez, amelyiknek van még áru igénye, amely képes 20 perc alatt (a játékban ez 2.5 év) eljuttatni a bányától/fateleptől a városig az árut. Ha létrehozod a vonalakat is, valamint elhelyezel rajtuk megfelelő járműveket, akkor hamarosan beindul a termelés, igaz lassan, mert havonta 1-gyel fog nőni a termelés addig, amíg nem teljesíti az éppen aktuális igényeket.
-
#1046 2 kerdesem lenne.
Az egyik, hogy egy olyan ipari letesitmeny hogyan tudok mukodesre birni aminek a production erteke 0?
A masik, hogy letezik valamilyene MAV skinpack a jatekhoz? -
tuvixplayer #1045 Újabb privi ment. -
koj #1044 Végre sikerült, köszönöm :)) -
Zsoldoskatona #1043 Új játék kezdésénél a "Haladó" fülre kell kattintani és ott hozzáadni azokat amelyeket használni szeretnél, vagy korábbi állás betöltésénél az "Aktív modok" opciónál teheted meg ugyanezt. -
koj #1042 Köszönöm a választ, leszedtem pár modot, mod manager be is tette a játékba de egyik sincs benne. Miért? -
Zsoldoskatona #1041 Szia! Tulajdonképpen bármelyiket, amelyik megtetszik. Én leginkább a járműmodelleket szoktam kipróbálgatni, de vannak már bőven épületek és jelzőberendezések is, és egyéb dolgok. Érdemes lehet szétnézni és tesztelgetni. Modokat letölteni innen vagy esetleg innen lehet.
Bár a játéknak lett saját modkezelője, de még jelenleg is használom a Train Fever Mod Managert. Célszerű lehet.
Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2015.08.03. 11:03:29 -
koj #1040 Sziasztok! Milyen modokat érdemes letölteni a játékhoz? -
#1039 Nagyon szépen köszönöm az infókat! Örülök a pozitív visszajelzésnek. :)
A modellezés szempontjából: Konzultáltam egy profival és adott néhány tippet. Majd azokat fogom próbálgatni. -
tuvixplayer #1038 Privi ment. -
#1037 Az X-váltó mikor fog érkezni, vajon?? -
Zsoldoskatona #1036 Hír a Train Fever hivatalos oldalán! Készül az új játék, ami szintén közlekedési szimuláció lesz. Train Fever 2? -
soulhunter85 #1035 köszi kipróbálom
-
mokuci74 #1034 Hali,
Ezt probald meg de azert csodakra ne szamits... -
soulhunter85 #1033 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy mivel tudom a játékot kicsit lag mentesebbé tenni? Mert egy erőművem van és el nem hiszem hogy ez a játék ennyire kifog rajt . Nagy térképen játszok de már nagyon szemezek a közepessel talán azon kevésbé laggol. Régebben még nem volt ennyire gáz mint most. Nem lehet, hogy a modok laggoltatják be? Esetleg létezik valami performance mod hozzá?
Előre is köszi a válaszokat!
Utoljára szerkesztette: soulhunter85, 2015.06.27. 18:39:51 -
tuvixplayer #1032 Mentek privik. -
tuvixplayer #1031 Sokat dobna a játékon! -
#1030 Szeretnék, de az még elválik. -
tuvixplayer #1029 A tesztelésen nálam lévő minden mod-hoz tervezel modellt készíteni?
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2015.06.10. 11:17:45 -
tuvixplayer #1028 Én sem bánom, ha van miből válogatni :) -
#1027 Ha nem baj, akkor itt válaszolok.
Nekem tetszenek ezek az eredmények, bár lehet majd egy kicsit növelni a gépek működési költségeit (lehet kettő változata lesz a modnak). A gépek száma nem hiszem, hogy fog változni. Az elméletem szerint egy új mozdony megjelenésével nem kell a jelenlegieket lecserélni, hanem csak az új vonalakra kerüljenek újak. Ugyanakkor igazat kell adjak, tényleg rengeteg gép lesz. S még csak most jön a századforduló. Ott ömleni fognak a gépek.
Kicsit most el vagyok havazva. Beléptem a közmunkába, mert már kezdtem bekattanni a semmitevéstől. A gépek készültsége a legutóbbi beszámolóm óta nem változott.
Itt vannak a képek. A púpost még ti nem láttátok.