1506
Urban Games: Train Fever
-
Desert #1106 Üdv, a villamosítási folyamat a korábbi verziókban is ilyen egyszerű volt?
Jelenleg csak rányomok a sínre és állomástól állomásig kihúzza a tyúkbelet a vágány fölé.
Kipróbáltam, majd 3 millióba fáj a teljes hálózat villamosítása.
Jó drága a kábel
A városi közlekedésben szépen haladok a járművek cseréjével, gőzvillamosok mennek a kohóba, a kék villamosok jönnek.
Szépen termel minden település hálózata, még azok is ahol a lovaskocsi alig volt nyereséges.
Nem gondoltam volna ennyit számít a gyorsabb eljutás az embereknél.
A fővonalra betettem 2 szerelvényt 204 férőhellyel, megvan az achi is (Nincs szabad hely - Legalább 200 utas)
Bővítem a kínálatot, felezve a vonathosszát.
Az áruszállítás vonaton a magas üzemi költséggel nem nagyon jövedelmez a rövid pályán.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
carlson77, én először egy Intel G3420 @ 3,2GHz, 4GB Ram játszottam 512MB videokártyával, de mivel nem vittem sokáig (1900-ig), így nem volt akadás.
Közepes térképpel.
Akkor lassult be mikor feldobta a sok lejáró élettartamú kocsi képét egyszerre.
Hónapok végén nem volt problémás. -
mokuci74 #1105 Hali,
En ezen a konfigon jatszom :
Win 10 64bit
Q6600 @3.02 Ghz
DDR2 8 GB
GTX 660 OC 2GB
A memoria nagyon fontos, en is most upgrade-eltem 4rol 8ra.......
A kis terkepek nagyon jol elfutnak, akar 30-40 telepitett moddal is....
Egesz turhetoen fut kozepes terkepen a jatek :
Ennyi memoriat eszik :
Persze csucs I7-esen, gtx titannal biztos sokkal jobb, de ezt majd megerositi valaki mas... :D
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2015.11.04. 15:43:01 -
carlson77 #1104 Üdv!
Van egy kis megtakarított pénzem és arra gondoltam kicsit felújítom a számítógépemet.
A mostani konfigurációmat kb 50-60 játékév alatt annyira taccsra teszi a game, hogy egyszerűen játszhatatlan a laggolástól.
A jelenlegi gépem:
Win 7 64bit
Pentium Dual Core E5700 3.00 Ghz
RAM 4 GB
ATI Radeon HD 5670 1GB
GGigabyte GA G41MT-S2
Olyanoktól kérek segítséget akiknél valamilyen konfig jól viszi a játékot.
Előre is kösz! -
Desert #1103 Csatolt gőzössel jól néz ki a hosszú teher, csak nem tudom mennyire lenne reális a dolog. Próbáltam keresni fotókat, de nem nagyon találtam, maradt a két vágányú pálya építés.
Eddigi pályák minden íve 120-as, bár a vontató gőzös csak 50-et tud. 1900 után gyártottal még nem foglalkoztam annyira.
Elérve az 1900-as évet, megcsináltam a "Teherautóláz" achit, bele is untam.
Újra kezdtem a pályát, körvasúttal szeretnék kicsit jobban foglalkozni.
7 település egy vonalon, ide a 10 vonatos achi jó is lesz. -
tuvixplayer #1102 Táblázatról nem tudok, de ha a tényleg odafigyeltek az élethű működésre, akkor biztosan számít a mozdony vontató ereje, teljesítménye, és a szerelvény súlya. Meg a pálya geometriája (lejtő, emelkedő szöge, esetleg kanyarok sugara). -
tuvixplayer #1101 Vajon a 20 percbe hogy számolják bele magát a 'gyártási időt'? Az alapanyag odaér a gyárhoz, majd valamikor kijön onnan az áru. A közötte eltelt időre gondolok. Vagy a 20 percbe csak a szállítási idők összege számítódik bele? -
fcsaba74 #1100 Ok. Köszi sikerült -
Desert #1099 Igazad van, túl lett ez bonyolítva. Alapesetben mindig szén van a szállítójárműnél, ezt kell a lenyíló listában mindig átállítani mielőtt a vonalra küldjük a járművet. -
Zsoldoskatona #1098 Szia!
Nem tudom, hogyan építetted ki, de megpróbálom elmagyarázni a lényeget, de előtte egy kérdés: a megfelelő (általad szállítani kívánt) árufajta van kiválasztva a járműveknél? Ez fontos a jármű vásárlásnál, és a régiek újakra cserélésénél. A legutóbbi update óta van ez így. Eredetileg azt vett fel a jármű amit talált és fel tudott venni a gyűjtőhelyen, de ez a videóból nem látszik, mert ettől régebben készült. Ha például olajat kellene szállítani, de amikor megvetted a járművet mondjuk szén volt beállítva, mert ez az alapértelmezett, akkor nem fog működni. Ugyanez a járművek lecserélésére is igaz. Egy kis szimbólum jelzi, ugyan a jármű képének a sarkában, volt már, hogy benéztem és a régi jól működő járatomat nem megfelelőekre cserélte, ezt nem vettem észre és le is állt a egész. Már hozzászoktam a rendszerhez így már nincs ilyen gond, de ez még nemrégiben újdonság volt. A többi egyébként látszik a videóból. A Train Feverben három termelési lánc van, ezeket a működéshez teljesen ki kell építeni. Ezek:
1. Erdőből fa a Fűrészüzembe, onnan árucikkek a Városba, azon belül az iparnegyedekbe.
2. Olajkútról olaj a Finomítóba, onnan árucikkek a Városba, iparnegyedbe.
3. Vasércbányából a vasérc és Szénbányából a szén (mindkettő!) az Acélgyárba, onnan árucikkek a Városokba, iparnegyedbe.
Érdemes minél közelebb rakni a rakodóhelyeket az üzemekhez. Ezután ki kell jelölni az útvonalakat és el kell indítani a járműveket (a megfelelő szállítmánnyal!) és várni 1-2 hónapot. Ha rákattintasz a gyárra, a termelési adatok között van ilyen: "Vonalhasználat megfelelősége" Ez alapból nemet ír de ha jól építetted ki és megfelelő a járatsűrűség igenre fog váltani egy-két hónap múlva. Ezt célszerű leellenőrizni az egész vonalon, máskülönben csak 25-ig növekszik a termelés. Ami még fontos: ennek az egésznek bele kell férnie 20 percbe.
Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2015.10.25. 10:55:06 -
fcsaba74 #1097 Köszi...nem müködik. -
mokuci74 #1096 Ezt nezd vegig
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2015.10.23. 21:55:27 -
Desert #1095 Ha 20 percen belül van, akkor be fog menni. -
fcsaba74 #1094 Hello. Segitsetek. Miért nem megy be a nyersanyag a gyüjtőhejre?
Meg va az utvonal és megy a lovas kocsi is. Köszi -
Desert #1093 Van arra valamilyen táblázat esetleg írás, hogy a különböző mozdonyok mekkora vonatot képesek vontatni? -
#1092 Gondolom az a mod manager lenne. En azt soha nem hasznaltam. A beepitett "modkezelot" hasznalom.
Letoltom a modot es berakom a jatek modkonyvtaraba. A jatek pedig felismeri a modot.
De sok moddal nekem is volt gondom, nem jelentek meg a jatekban es nem ertettem miert.
Aztan megnezegettem a fajlokat es a nem mukodoeknel mindnel ugyanaz volt.
A mod kitomoritese utana nem szimplan a mod konyvtarat kapod meg hanem a mod meg egy konyvtarban benne van.
PL.: magyarmozdony/MAV_V43 mappa.
Ez igy nem helyes. Ki kell venni a magyarmozdony mappabol.
Azota minden mod mukodik. :)
Remelem hasznos lesz neked is. :)
-
carlson77 #1091 Kösz -
Desert #1090 Nagyszerű, sok sikert és örömöt. -
carlson77 #1089 Bocs Emberek a sok írás miatt, de nagyon tetszik a játék és nem szerettem volna kukába dobni. Imádtam a RRT3-at is, bejönnek a vonatos játékok.
Még egyszer bocs és remélem ezek után már jó lesz. -
carlson77 #1088 Ja , tegnap még azt is újraraktam ( videókártya drivert) -
carlson77 #1087 LOL !!!!!!!!Az előbb találtam tippet külföldi oldalon : leállítottam az AMD Raptor E.G. programját és minden OK !!!!
Csak ennél a játéknál volt ez a hiba. -
Desert #1086 Videokártya drivert próbáltál másikat felrakni?
Más játékban is van ilyen jellegű hibád? -
carlson77 #1085 Sajnos a tegnapi öröm elszállt a játék betöltése után..........
Megint a fekete térkép. A járművek az épületek rendesen látszanak. A játék szépen fut. Csak fekete a térkép, kivéve ha megnyomom az egér középső vagy jobb gombját. Akkor felvillan a térkép eredeti színe és még mellé rengeteg olyan "szellem" többszörös vasúti sín és épület alaprajz meg út, ami vagy a meglévőnek a "kivetülése" vagy a tököm tudja mi.
Valami megjelenítési hiba lesz, gondolom, de akkor tegnap miért lett jó??????????? ami előtte ugyanilyen szar volt.
PLS HELP !!!!!!!!!!!!!!!! -
carlson77 #1084 Lehet megoldottam: töröltem az egész Steam könyvtárat. Most jónak tűnik. Lehet hogy a modok kaotikus letöltögetése és telepítése okozta a gondot.
( egész nap jól elvoltam itt egyedül :P ) -
carlson77 #1083 Most már teljesen kész vagyok én is meg a játék is :P
A térkép így jelenik meg: kiszáradt medrű folyó, amiben házak vannak........
Amúgy az egész térkép fekete, csak akkor világos ha rákattintok, vagy ablakban nyitom meg és átlépek másik lapra.
Videókártya frissítve. Semmilyen mod nincs telepítve....
Ha valaki tud segítsen, kösz!
-
carlson77 #1082 Tfgm-et -
carlson77 #1081 Újratelepitettem a játékot 4x mire végre sikerült neki parancs ikont is rakni az asztalra. Letöltöttem a Tfmm-et es azokat a modokat amiket eddig is használtam. Sajnos megint előjött a fekete térkép hiba........ Lehet behalt a videokartya??????????
Csak az az érdekes hogy modmentesen rendesen fut a játék. -
mokuci74 #1080 Termeszetesen -
carlson77 #1079 A train-fever.net- ről töltötted le oket? -
mokuci74 #1078 En a TFGM-t hasznalom, ~50 db mod van telepitve, nincs veluk gond.......
Amugy azoktol kerdeznem akik szinten 4 gb rammal jatszanak, nalam egy ido utan ( 2-300 jatekbeli ev) teljesen "megeszi" a ramot.....Es modok nelkul is ez a helyzet
Mas is tapasztalt ilyet ?
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2015.10.04. 21:26:02 -
carlson77 #1077 Nektek működnek a letöltött módok ? A Tfmm-el telepítem oket, rengeteg van ami nem működik nálam. Es állandóan bezavar az utolsó letöltés. A betöltött térkép feketén villog. Az az érdekes hogy ha ujra telepítem a játékot akkor minden ok. A natúr játék siman fut. -
Desert #1076 A múltkori útbővítési kis útmutatót kibővíteném, bár lehet senkinek nem mutatok vele újat.
A vasúti hidakat eleve próbálom már úgy építeni később ne legyen ütközés, ezért a legnagyobb elérhetőre bővítem az utat, majd épül a vasút, de az előtte és utána lévő útszakasz bővítésénél kiírja a terepegyezés ütközést.
A híd törlése majd újra építése igen borsos megoldás ehhez képest. -
#1075 Kozben kiprobaltam es teljesen jol mukodik.
Rengeteg dolgot belepakoltam a jatekba.
De meg igy sem vagyok sehol sok emberhez kepest. :) -
Zsoldoskatona #1074 Melyik két modra gondolsz? Sok olyan épület vagy dekorációs elem modok vannak, amik waypointként (is) funkcionálnak. Ezek megférnek egymás mellett, bekerülnek a jelzőberendezések közé (ahol a waypoint is van), és onnan lehet elérni őket. -
#1073 Ha 2 db olyan modot akarok berakni ami waypointkent van megjelolve akkor azok kiutik egymast vagy letezne, hogy egyutt is hasznalhatoak? -
Desert #1072 Build 6219 (September 15)
Fixed missing cargo load icons in line vehicle auto replacement tab
Fixed crash caused by mods which added stations without lanes for persons
Fixed stake car invalid mesh transformation (stake_car_1952.mdl)
Fixed main menu hover sound effects
Fixed misaligned rods / linkage animation
Fixed bug causing the game to not recognizing alternative main connection routes
Added new way to specify vehicle load configurations (multiple cargo types)
Improved Norwegian translation -
#1071 Koszi a tippeket. Megprobalom ezeket. Aztan ha nem jon be, akkor marad a kiserletezgetes. -
Zsoldoskatona #1070 Épületmodok néha okozhatnak ilyen hibát, hogy utólag nem levet kivenni a modok közül. Akkor sem, ha nincs már a térképen ilyen épület.
Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2015.09.11. 18:23:15 -
Zsoldoskatona #1069 A vas/szén ipar nem akar működni? Oda mindkét nyersanyagot kell szállítani és kész. Amúgy ugyanaz vonatkozik rá is mint a többi iparra.
Én most pont egy nagy térképen játszok. 1850-bn kezdtem és most 1928-ban járok. 27 város van a térképen és már mindet érinti legalább egy vasútvonal, és az áruszállítás is felfutóban van, főleg, hogy a városok növekedése is kezd meglódulni. Meglepő, de nem olyan vészes a laggolás, ha az idő a középső sebességen telik. Bár fel lehet tenni a legnagyobb sebességre, azt túl sokáig nem érdemes ott hagyni mert akkor még a napok váltása is laggokat fog produkálni. A városokba zoommolásra ugyanaz a lagg jellemző, mint általában. Építkezéskor meg szoktam állítani az időt, úgy nyugodtabb. Modokat itt nem használok a betöltési idő így is hosszú. Nem tudom meddig lesz elviselhető a játék, de most még kitartok ezen a térképen. Amúgy közepes méretű térképen játszok a legszívesebben, itt már túl sok a teendő, a 15 város még egész jól kezelhető, na de 27!?
Van olyan mod, ami a játék teljesítményét hivatott javítani, de nem igazán tudom mennyire lesz tőle érezhető a javulás. -
#1068 Na most mar eleg jol boldogulok az iparral is. Szep lassan belejottem. Meg a trukkokbe is. Egyedul mar csak a vas/szen ipar nem akar mukodni valamiert. Na mindegy. Majd rajovok.
Viszont van egy olyan technikai jellegu gondom, hogy amikor mar jelentosen meg van pakolva a terkepem, akkor az uj honapok kezdetekor par masodpercre megakad a jatek. Probaltam utana olvasni, de csak apanszokat talaltam, megoldast nem. Alapvetoen nem zavarna, de mivel meg csak kis meretu terkepen jatszottam, bele sem merek gondolni mennyi ido lesz ez nagy terkepen.
Erre van valami megoldas? -
tuvixplayer #1067 Újabb üzeneteket írtam, köztük hibát is.