1506
Urban Games: Train Fever
-
tuvixplayer #906 Tudja valaki, hogy mi ez a mod?
Advanced Train Fever Total -
Desert #905 Az alul/felüljáróra van valami jó kis trükk/ötlet, hogyan lehetne szépen kivitelezni?
A lovaskocsi elég lassan tud felvánszorogni 8-12km/h túl meredekre sikerül. A vasúti keresztezésekből párat szeretnék kiváltani, mert nagyon beáll a forgalom. -
Borg #904 Nálam jobb lett a patch után. Nem sokkal, de jobb lett. -
Nachtflug #903 Helló!
2000-es években járok, mini térképen. A fagyás hosszúságát csökkenteni tudom a játéksebesség változtatásával: minél gyorsabbra van állítva, annál tovább fagy. -
Desert #902 Szia!
Ezek a fagyások melyik évtől vannak? -
Nachtflug #901 Sikerült a hó végi mini fagyást megoldani: eddig 0,5-1 másodperc volt, mostantól legalább 5-7 mp... Pedig a gépem nem mondható réginek: i5-3470, 16GB, GTX 460 1GB/256bit, SSD 240GB/SATA3. -
tuvixplayer #900 Eddig is módosítható volt a vasúti átjáró típusa egy bizonyos időponttól.
Nálam is javult a teljesítmény. Még tesztelem. -
mokuci74 #899 Nalam sokat javult a teljesitmeny, pedig egy retek laptopon tolom ( Packard Bell Easynote TE ) ami jocskan a minimum alatt van....
Amugy a vasuti atjarok tipusa eddig is modosithato volt a megepitese utan ? Vagy csak eddig nem tunt fel nekem.... :)
Egyebkent nehez fokozaton jatszok, kis terkepen, de a vasuti szallitast nehezen tudom nyeresegesse tenni hogy finoman fogalmazzak.....
Tovabba a varosok nehezen, vagy egyaltalan nem akarnak ugy fejlodni ahogyan en szeretnem, pedig a helyi buszjarat megvan, helykozi jartbol is van 3-4 varosonkent arucikkek is maxon...... :(
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2015.01.31. 09:11:16 -
Desert #898 folyamatosan érkeznek a csomagok, s nem egyszerre hó elején -
Desert #897 Build 5068 (January 30)
Improved general performance (pathfinding is now computed in a separate thread)
Improved "end-of-month” performance (that is e.g. when towns construct new buildings)
Improved open door animation (doors open at the platform side only)
Improved camera (doesn’t go below the ground anymore)
Improved sound effects (more concurrent sources possible now)
Improved vehicle store description text (auto wrap)
Improved street names
Improved Norwegian translation
Fixed street main connection bug (streets were not removable even when having a bypass)
Fixed sound Doppler effect (was not correct when camera was moving)
Fixed a track builder crash which occurred rarely when building a switch
Fixed a crash which occurred rarely when a town built new streets
Fixed TGV wagon vehicle configuration
Fixed Lua script security issues (undefined os.remove etc.)
Added auto save interval setting to main menu
Added street speed limit to street menu GUI text
Added Spanish translation
Added Korean translation -
bruna #896 Itt az ùj patch elvileg nagy teljesítmény növeléssel!train-fever.com -
#895 Hamarosan :) Jövőhéten szerintem már küldöm ki az embereknek. -
Desert #894 Igazán nincs mit, a járműveket mikor lehet tesztelni? :) -
tuvixplayer #893 Én is erre jutottam. Kérdés, hogy lesz-e teljesítmény növelő patch. -
#892 Zsír! Köszi!
Tuvix: Mindenesetre várj a patchekre gépfejlesztés előtt. Egyrészt az nem kerül semmibe, másrészt nemsokára kijön egy újabb adag VGA. A már piacon lévő kártyák árai ezért szerintem csökkenni fognak. -
tuvixplayer #891 Játék közben folyamatosan néztem a teljesítményt. Nem memória problémája van, majdnem volt 1 Gb szabad a 4-ből, sokkal inkább a 4 magos cpu két magja járt 100% közelében. A videó kártya is gyenge láncszemnek tűnik, Csak a grafikai opciók kikapcsolása illetve minimálisra állítása mellett lehetett elfogadhatóvá tenni a futást. -
Borg #890 -
Desert #889
Megvan a megoldás erre a problémára.
Az útkereszteződés 4. tagját kihúzva, engedi fejleszteni majd lehet törölni a csonka részt.
A képek nagyíthatók. -
#888 Általában véve a gép teljesítményére értem, a mai játékok mellett. Egy optimalizálatlan játékon amúgy semmi nem segít. Ezzel a játékkal -még- nem játszom, de ahogy nézem nem kell elsietnem. -
tuvixplayer #887 Mire utaltál azzal, hogy semmi probléma nincs vele? A géppel úgy egyáltalán, vagy a játék teljesítményével? A gépemmel úgy egyébként nekem sincs bajom, de a játék egy idő után játszhatatlan kis pályán is. Lehet, hogy ATI kártyát inkább támogat? -
#886 Elavult? Miért lenne elavult? Nekem ugyan ilyen kaliberű konfigom van, csak ATi kártyával, és semmi probléma nincs vele. Most kezdenek el jönni az olyan játékok, ahol az ajánlott konfig már ez, de ettől ez még nem elavult :)
Ha nagyon akarsz fejleszteni, vegyél bele még 4 GB RAM-ot (pontosan ugyan olyat, mint ami most benne van, hogy a Dual-Channel tudjon érvényesülni - persze, ha nincs minden slotod tele).
Később cserélhetsz még VGA-t. Esetleg. -
bruna #885 Az is az egyik gond a terepbetöltéssel, hogy ha eldöntöd a kamerát akkor sem kellene a térkép széléig betölteni ,meg a Level of detail az-az LOD is hibás az-az a részletezés szintje ,hogy sokkal jobban meg lehetne csinálni elvileg erről is irkáltak sokat a fejlesztőknek ,hogy a távolban lévő tárgyakat kevésbé részletesen is lehetne meg hatékonyabban. Én AMD Fx 8350-el (8x 4GHz) , R9 270x 2Gb-s kártyával meg 8gb rammal játszom , minden játék ultrán megy szépen 50+ FPS-el (Far Cry 4, Watch Dogs, COD advanced warfare, The Crew) de a Train Fever nem... :D Nagy térképen játszok ,20-30 járműnél nincs gond 1950-70ig de 1990től mikor már több száz jármű van még úgy hogy a textúrákat nem is állítom részletesre úgy is akadozik meg szinte csak fölülről van elég FPS... de mondjuk még játszható ,laptopomon 4magos intel procival meg 1gigás VGA-val , 4giga rammal szinte esélytelen...
Utoljára szerkesztette: bruna, 2015.01.26. 15:24:40 -
tuvixplayer #884 Ha a kamera szöge lapos, akkor aránylag nagy részét mutatja a térképnek, a távolban lévő részeket is, vagyis jóval több a megjelenítendő objektum. Lehet, hogy csak ez az oka.
És mennyi memóriád van, és milyen videó kártyád?
Utoljára szerkesztette: tuvixplayer, 2015.01.26. 13:11:23 -
bruna #883 Elvileg a játék csak 2 proci magon számol akár milyen proci is van (úgy van programozva hogy csak 2-őn képes), nekem pl 8 magos van és én is megnéztem valóban csak 2 dolgozik a játék alatt úgy igazán és már régóta konzultálnak a készítőkkel a hivatalos oldalon erről ,ha sikerül megoldaniuk hogy több magot is támogasson a játék az már egy óriási teljesítmény növelést jelentene... (ha sikerül) :) A másik legnagyobb hibája meg a terepbetöltéssel van, annyira ahhoz nem értek de én is észreveszem hogy nem mindegy hogy milyen szögben van a kamera meg hogy melyik járművet nézem éppen , attól is függ az FPS. -
Borg #882 Nálam 500 megásak a mentések már :) -
#881 Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem a legnagyobb problémát a járművek költségeinek számolása viszi el. Már az nagy segítség lenne, ha ezeket nem jelenítené meg a játék. A másik, ha a költség elszámolásokat valamilyen asyncron módon valósítanák meg. Így a hónap végi 1-10-30 mp-es megállások megszűnhetnének. Az autosave is problémás, mert már megint 100+ MB-os egy mentés mérete egy jól belakott térképen.
Még egy dolgot megfigyeltem. Mikor meg van nyitva egy statisztika oldal (pl járműlista, vonallista, stb), akkor azokat online frissíti folyamatosan, lassítva a játékot. Elég lenne a megnyomáskor aktuális értékek mutatása és egy frissítés gomb és/vagy egy auto frissítés gomb x mp-re. -
Borg #880 Jelenleg nincs olyan hardver, ami akadás mentesen vinné. Ezért is hajtják annyira a fórumon is azt a bizonyos performance fixet, ha jön, és ha jó lesz tényleg, ezen a héten.
Egyébként valóban az autosavenél torpan meg a legjobban. Nekem a nagy mapon jó 150 vonat, 30 teherautó, és 20 villamossal kb 3 másodpercre megáll az egész minden autosavenél, és ha a legnagyobb 2250 lakosú város közelébe megyek, vagy csak látszik messziről, akkor elég rendesen akad is... Szóval i5 2500k, 980 4gb, meg 8gb ram se "elég"... -
tuvixplayer #879 Kis közvélemény kutatást szeretnék végezni arról, hogy milyen konfiguráció kellene egy elég jó futás eredményhez. Mi javít leginkább a teljesítményen (magas órajelű sokmagos cpu, nagy tárhelyű gyors videokártya, esetleg sok memória). A gépem már öt éves, akkor elég jó volt ( 2.9 hz órajelű négymagos proci, 4 Gb ram, Nvidia Geforce Gx 260 890 Mb memória), mára természetesen elavult A játék ettől függetlenül ezt elég jónak ítélte, mert az összes grafikai opciót bekapcsolta, vagy magasra állította. Jelenleg mindent kikapcsoltam, vagy legalacsonyabb szintre állítottam, és így is kis pályán, főleg hónapváltáskor, amikor levonja a költségeket, szinte leáll minden. Két városban 800 feletti lakosom van, a legkisebb városban is 500 közeli, a többi 650-700. De egyébként is folyamatosan akadozik. Azt hiszem, hogy a lakosság növekedése vetette leginkább vissza a teljesítményt.
Szóval azt szeretném kérni, hogy ha valaki 'elégedett' a teljesítménnyel, írja meg a konfigurációját. Arról van valakinek infója, hogy ATI vagy inkább Nvidia? -
bruna #878 Állítólag jövőhéten jön egy teljesítménynövelő patch amin már elég régóta dolgoznak a programozók (állítólag...) Train-Fever Fórum
Utoljára szerkesztette: bruna, 2015.01.25. 18:27:56 -
Bizó08 #877 Nem tudja valaki, miért változik a kép világossága, mikor döntögetem és zoomolom a térképet? marha idegesitő, hogy nem tudták ezt fixálni. Sokszor kifolyik a szemem töle...mintha állandóan be lenne borulva a pályán az idő. Nektek is ilyen? -
nestor_5 #876 ma elindítom a játékot és amikor már elindult a mentésben egyszerre az egész táj fehér lett, ez mitől van? -
tuvixplayer #875 Én egyelőre azzal is megelégednék, hogy a kis térkép ne akadjon. -
Borg #874 Ez már megvan, de a tehervagonra amibe betettem valahogy nincs hatással... -
#873 Az az mdl fájl az ami a models/model mappában van. Biztos frissítés előtti modell, ezért nincs bent az a sor.
transportVehicle = {
carrier = "RAIL",
capacities = {
{ type = "PASSENGERS", capacity = 72 }
},
loadSpeed = 2
},
Valahogy így kell kinéznie. Az a loadspeedes sort szúrd be oda és akkor működni fog. -
Borg #872 A loading speed szorzót nem tudja valaki hol lehet átirni?
Letöltöttem egy vagont, de béna lassan rakodja, 1x-et ir rá. Viszont ilyen opciót a fileokban nem találok... -
Borg #871 Nem mész vele sokra, nekem 8GB RAM, meg a 980/4GB van, mégse bírja a nagy mapot... -
#870 Kézzel szedtem ki. Ha megnyitod azokat a fájlokat, amiket a mod berakosgat, akkor találsz olyan sort ami a megjelenítési távolságot lehet megadni. A moddolt fájlokban található számoknak a 10-ét használom. A használhatatlanul szaggató játékból enyhén szaggató lett a városok közelében. Az embereknek csak egy része tűnt el nálam. Szóval mozgás van az utcákon, de mégse ~300 embert kell betölteni az állomáson, hanem csak 100-at. Ezzel a módszerrel kb. 10 évet lehet játszani normális FPS mellett. A gépemben 4 Gb DDR2-es ram van.
Akiknek még mindig nem akarnak fejlődni a városuk:
Egy városhoz kapcsolj több helyközi vonalat. Volt egy 100 évig stagnáló városom, ahova vittem árut és utast. Bevezettem egy autóbuszjáratot másik városból, ahonnan addig nem lehetett eljutni. Fél év alatt megduplázódott a szórakozóhelyek és üzletek száma. Egy települést minél több másikkal kell egybekötni. Illetve törekedni kell, hogy a vonatok ne csak két város között közlekedjenek a fővonalon. Szépen fel kell őket fűzni egy vonalra, mivel így nem kell az utasnak az átszállással szarakodni. -
tuvixplayer #869 Korábban próbáltam ezt a mod-ot. Nekem a füst nem tűnt el, csak a gyalogosok, de sajnáltam hogy nincs gyalogos mozgás az úton. valamint azt tapasztalom, hogy akkor is szaggat a játék, ha a képernyőn csak egy egészen kis részlete látszik a városnak, így nem kell sok gyalogost mutatnia. Nálam az is gond lehet, hogy csak 4 Gb memória van a gépemben. bővíteni fogom 8-ra, ha az alaplap engedi. -
#868 Amit erre tudok ajánlani:
Performance hotfix mod: elrejti az utcán járkáló emberek nagy részét és a városban található füstforrásokat lecsökkenti (én speciel kikapcsoltam)
A házak belső méretét megnöveltem, ezáltal sokkal kevesebb épület jelenik meg egy 700-as városban. Sajnos ezzel a móddal nagyon ritkák a felhőkarcolók.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2015.01.22. 10:36:07 -
tuvixplayer #867 Még csak kis pályát csináltam. 1896-nál járok, már vannak 700 fölötti lakosú városok, és folyamatosan szaggat a játék.