Train Fever

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az érdekes mert k** messze vannak egymástól a városok 😞

Azok a szegény párák túllépték a 20 perces utazási limitet ( a játékban 2.5 év). Ennyit szán ugyanis a játék a személyek és az áruk utaztatására.
Nekem meg olyan van hogy pl elindul a vonat 110 emberrel aztán menet közbe eltűnnek az emberek, mire a másik állomásra ér már csak 105 marad... kiugranak a vonatból (vagy a kalauz kib*ssza őket, nem tudom 😄)

Mighty
Nektek nem lett rosszabb a hónap végi számolás? Nekem beakad vagy 5 mp-re minden hónap elején...

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

mindenesetre nálam nem működik. Nálam továbbra is random rüpködnek a járművek, ha utat bontok.

A 4820-as patchben lévő:
'Improved people and car consistency when modifying streets'
nem erről szól?
Itt most nem ez történt. Nézegettem melyik jármű veszteséges, azokat garázsba küldtem, pár villamosnál meg kiírta hogy "nincs út" aztán amikor megnéztem már így voltak beragadva 😞

berendeled a villamost a garázyba, vagy építesz a környékre egy új utat villamossínnel, esetleg lerombolsz egyet. Mindig amikor az úttal variálsz, akkor a közúti járművek átrepülnek a helyükről. Őszintén szólva nagyon idegesítő.

Erre van valami megoldás hogy lehetne megszüntetni?

http://i57.tinypic.com/5p29ew.jpg

amit akarsz, de nagyon változó minőségűek.

Sziasztok! Milyen modokat érdemes letölteni a játékhoz, mert elég sok van.
Majdnem mind..
Az útelbontás korlát bevezetése ily módon nagyon nem, nem tudom fejleszteni anélkül, hogy alternatív kapcsolat ne lenne, az meg úgy drága.
Lehetne úgy az elbontás, hogy visszaépül automatikusan, ha nem mi építjük vissza, ahogy a városok is bővülnek.
Az utascsere szorzó ajtónként kicsit erősnek érzem, lehetne az vagononként +1 a vonatnál.
Ja en azt hittem azok alapbol benne vannak... amugy már 650 M $-nál járok 😄
Utoljára szerkesztette: ssx22, 2014.12.19. 19:00:46

Nohab
Ez kb. olyan, mint a Left 4 Dead esete. Fejlesztés közben elfogyott a pénz, és kiadták ami addig kész lett. Az abból befolyó pénzt pedig a javított, új kiadásra fordították.
Na, mire kijön a Train Fever 2, már egész épkézláb játék lesz belőle.
Egész jók az újítások, tetszik mind.
Ezt a mod-ot nem ismertem eddig.
Timeless mod v2.2
Sok járművem nem tűnt el idővel, ezért nem gondoltam ilyen lehetőségre.
azazért van neki, mert berakta azt a modot, amikor nem tűnnek el a járművek.

Itt találsz letölthető mod-okat, amelyeket betehetsz a játékodba:
train-fever.net
Mindenféle jármű, épületek, stb.
Program a modok betételéhez (mod manager).
Az a bajom hogy alig vannak járműveim pedig 2100 akárhányba járok már 😞 Láttam egy videót a youtube-on, ott 2060-ba volt a játékos és minimum 20 fajta vonata volt

Austin Bailey elküldenéd nekem az egyik mentésedet?

egyáltalán nem biztos. Én soha nem rombolom le az útkapcsolatot és mégis tömegek utaznak a vonatokon.

Jogos, erre nem gondoltam. Azt meg nem tudtam, hogy jelzőt is ki lehet jelölni útvonal megadásakor.
Nohab
Mert vannak olyan pontok, ahol a jelző beszúrása az adott csomópontot ellehetetlenítené. Oda kell a waypont.
Ez érdekes, mert ha ugyanazt tudja, mint a waypoint, akkor azt miért csinálták?
a jelzőt is kilehet jelölni
A waypoint-ra gondolsz? Azzal tudod a megfelelő vágányra terelni a vonalat.
Azt nem tudom, hogy jelzőt is ki lehet-e jelölni.
Build 4831 (December 17)

Added Norwegian translation
Added 25% option to vehicle auto replace function
Fixed a crash which occured during world generation
Fixed a crash which occured randomly when generating a new game world
Fixed a vehicle list crash (occured when there are vehicles but no lines yet)
Fixed a random street builder tool crash

Build 4820 (December 16)

Added vehicle auto replace function
Added train depot open and close doors animations
Added Steam guides to main menu and to welcome window
Added advanced car traffic simulation (cars now “see” the current street speed and traffic jams)
Added town AI which prevents the player from bulldozing major street connections
Improved loading speed of vehicles (dependent on number of doors now)
Improved construction tools (colliding obstacles are now highlighted)
Improved track builder usability
Improved street builder usability
Improved verification of model files (animation and event names are now verified)
Improved industry selection sound effect metadata (effects are now stored in model file)
Improved vehicle balancing (lowered TFV price and running costs)
Improved people and car consistency when modifying streets
Improved bus and tram stations (more space for passengers now)
Fixed cannot-delete-railway-track-bug
Fixed several track builder bugs
Fixed several street builder bugs
Fixed people selection when waiting at stations
Fixed achievement unlocking (unlock only if save game user id matches current user id)
Fixed several minor issues

Egy kérdés: A vasútvonal kijelölésnél hozzáadható jelzőnek mi a szerepe?
Ha meghagytad a két város között az útkapcsolatot, akkor biztosan autóval mennek.
Toby0501
Gondolom valami jogdíj állhat a háttérben.

Tessék, dobtam. Szerintem nem annyira érdekes. Az állomásnak csak azt a részét használom, ahol a vonat áll. Az a rész, ahol az átmenő vágányok melletti két peron lenne nem üzemel, mert ugyan csináltam vonalat, ami érinti, de ez ominózus vonal egy elátkozott vonal, már akkor sem utazott rajta senki, amikor ezt az állomást még így enm csináltam meg. Tehát igaziból nem tudom, hogy mennyire működne, de az biztos, hogy az egyik oldalon a telekérték magas, a másik oldalon meg nem. Ebből az következik, hogy hiába vonod össze az állomást nem tudják mind a két kijáratot ugyanúgy használni. Nem értem, hogy az állomások miért ilyen szarok.
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.12.18. 07:33:38

valószínűleg az az oka, hogy az utazás töb mint 20 percet venne igénybe

szerencsére az új patch ezt begyorsította az ajtó méretének függvényében.

éppen most jött ki az új patch, ami a tgv adatain is módosított. (egyébként miért hívják a játékban TFV-nek??)

wollnerd
Aha, már megtaláltam. Én hülye, először a tgv_w1.mdl fájlban kerestem és későn esett le hogy az egy vagon valójában.... XD

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

attól, hogy bnem ismered a játékot, és nem tudod, hogy mi hogy működik.

Az mitől lehet hogy csináltam egy villamosvonalat két város között (próbából) tettem rá 25 villamost, nagyon zsír volt minden évente 4-500 ezret hoztak a villamosok, csak sajnos annyi autó lett a városba hogy megbénították a forgalmat,(ez valami bug lehet) aztán gondoltam, inkább csinálok vasutat a két városok között, a villamosok csak a pályaudvarig vigyék az utasokat és ahogy megcsináltam , egy darab utas se volt sehol. Már -1,2 M "hozott" a vasút évente 😞

Mighty
Én azt kerestem, hogy mi lehet a vagonok töltési sebessége, de lövésem sincs mire keressek 😞

Ha megnézed a TGV tulajdonságait a depo-ban, azt hiszem a vonóerőt értékét kell növelned (nem vagyok játék közelben, így csak emlékezetből). Így ezt az értéket keresd a fájlban.
wollnerd
Én is meg megpróbálnám javítani a tgv gyorsulását a .mdl fájljában, de nem találom benne a gyorsulására vonatkozó "programkódot"... Próbáltam a google-t is, de nem mutatott semmi eredményt, ezzel kapcsolatban. "top speed" pedig nem befolyásolja a gyorsulást, értelemszerűen.... A "bbMax" meg a "bbMin" nem tudom mire jó, mettől meddig értékekkel fogadható el...
Te meg tudod mondani, melyik kódrészlet lesz a fájlban? 😊 (ha lennének kommentek a file-ben, már rájöhettem volna...)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2014.12.17. 15:13:22

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Gondoltam, hogy lementi a gépre, csak nem kezdtem el keresni. Lehet, hogy az általam leírt módszer kicsit nyűgös, de ott lesz a vágólapon a kép.
akyyy
én csak segíteni akartam.
egyébként nekem a steam ide teszi az F12-vel csinált képeket:
c:\Program Files (x86)\Steam\userdata\106835103\760\remote\480\screenshots\

csak nem ehez a játékhoz hanem máshoz, nyilván más lesz a számsor középen, de alapjában véve ez lehet az elérésí útja.

meg persze fel is tölti a fiókodba, onnan is be lehet linkelni már ha nyílvános.

esetleg meg lehet probálni ablakban futtatni a játékot és akkor használni a PrntScr gombot, olyankor szokta engedni a képkészítést.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

te kizárólag csak bunkóságkat tudsz hozzászólni mindenhez.

akyyy
mer aztán a sajátgépre nem menti el egyáltalán mi, hanem egyből "felhőbe" ment.

meg onnan se lehet belinkelni 😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Az F12 funkciógomb a játék beépatett képernyő mentése, de az csak a steam fiókodból teszi megoszthatóvá stem-beli barátaid számára (azt hiszem).
A szokásos Prt Scr gombbal tudsz screenshot-ot csinálni.. De nem akármikor! Ugyanis a játékra váltás belépő képernyőjét fogja elmenteni. Ezért azt a módszert kell követned, hogy beállítod azt a kameraállást a játékban, amit le akarsz fotózni, majd átlépsz a játékból az asztalra, vagy egy másik megnyitott alkalmazásba, majd visszalépsz a TF-be, és mielőtt elmozdítanád a beállítást, nyomsz egy Prt Scr-t. Ekkor a kívánt képet fogja elmenteni.
wollnerd
fraps Ez full verziós, így .jpg-t is tud csinálni.

amint megmondod, hogy hogyan kell screeshotot csinálni. Amióta megvettem a játékot azóta a print screennel nem megy. A tört verziónál még lehetett.

Inkább rendbe kellene tenniük a földmunkákat. Számomra nagyon kiábrándító ami most van. <#szomoru2>

Mighty
Dobnál erről egy screenshotot?