1506
Urban Games: Train Fever
-
Zsoldoskatona #1186 Aha, szóval mindenféle jármű lesz benne nem csak vasúti. Lesz már vonat 1850-től vagy csak a MÁV alapításának idejétől kezdődően jelennek majd meg magyar vonatok? Mondjuk a legkorábbi magyarországi vonatok az OpenTTD-s magyar packban sem voltak megcsinálva. Gondolom túl kevés róluk az infó.
Utoljára szerkesztette: Zsoldoskatona, 2016.02.26. 13:56:06 -
carlson77 #1185 De helyette vettek jó kis Bz Mot-okat :P -
#1184 ~ 350 jármű (mozdonyok száma maradt 60)
- újrakalibrált üzemeltetési és vásárlási költségek
- 2 új gyár (présüzem, vegyi üzem) (opcionális)
- 2 új áru (opcionális)
További fontos tulajdonságok: Rugalmasabb rakodás a teherkocsikba (Pl.: Magas oldalfalú nyitott kocsikba is lehet fát pakolni, konténerszállítás, InnoFreight); Egy villamosból több variáció; buszok és teherautók több féle teljesítményben, kapacitásban elérhetőek (nem vagy rákényszerítve egy típusra); ingavonatok, motormellékkocsik
A tesztelés célját és módját majd privátban leírom. Nem lesz bonyolult, se hosszadalmas.
Sajnos jómagam nem tudok idő és PC hiányában tesztelni. Így inkább vagy elkezdek tanulni modellezni, vagy gyűjtök prototípus és privát vasúti mozdonyokat, amiket szintén be fogok tenni.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.02.26. 11:25:11 -
#1183 S még mennyi Ganz gyártmány van, amiből nem kért a MÁV.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.02.26. 11:11:08 -
tuvixplayer #1182 Mennyiben fog eltérni ez a teszt az elsőtől? Több mozdony lesz, esetleg lesznek vagonok is? -
carlson77 #1181 Ok, várom!
Érdekes hogy a D1-ből egy sem közlekedett nálunk, pedig gyártottak több mint 600 db-t. -
#1180 Sajnos törölni nem tudok a topikban, csak én indítottam el. Amúgy meg elfér.
A modot szombat este fogom kiküldözgetni. Kicsit nagyobb hangvételű lesz és bizonyos járművek csak új pályán kapnak értelmet. A részleteket majd privátban leírom. -
carlson77 #1179 Ez viszont már jó :)
Ganz D1 -
carlson77 #1178 Nohab, kérlek töröld az előző két hozzászólásomat, meg majd ezt is!
Kicsit benéztem a metro-t és az Ikarust is. A Citis in Motion-höz készültek. Vegyesen voltak Train fever modokkal... :(
Bocs -
carlson77 #1177 És ha valki metrózni is szeretne:
metro
Utoljára szerkesztette: carlson77, 2016.02.24. 16:44:35 -
carlson77 #1176 Találtam egy ilyet :
Ikarus 250.59 -
#1175 én asszem úgy csináltam meg, hogy minden gerenált pályának van egy kódja, asszem ilyesmi hogy 24565
elnevezd a városokat számokká:
01
02
03
04
majd legenerácood és papíron párositod a számokat a településekkel, átirod ismét a fájlt a városokká, és újra generálod, ugyanazt a kódú pályát, és akkor már rendes lesz a városok neve.
de mint írtam, ezt nagyon régen csináltam, a játék megjelenésekkor, de szerintem müködnie kell :D -
mokuci74 #1174 Szoval. A map generalas utan a meglevo varosnevekkel sajnos nem tudtam mit kezdeni, igy maradt az a verzio, hogy a towns.lua-ban 15 varosnevet szerepeltettem ami az adott map foldrajzi kornyezeteben megtalalhato. Sajnos az elhelyezkedesuk sem jo, egyik varos sem ott van ahol lennie kene, de hat vakok kozott felszemu a kiraly, ez van :)
Velencei to 1
Velencei to 2 -
carlson77 #1173 Nagyon szép lett a V63-as!
Köszönöm!
V63 -
#1172 jól néz ki :) meg jobban ismerős mint a balaton nekem :)
én is szoktam ilyeneket csinálgatni borsod megyéről, anno a TTD-be csináltam meg a fél megyét, jó lett, sokáig eljátszottam vele, de sajnos már nincs meg a map. Legutobb pedig a városomat tettem bele a Cities skylinbeba :D az még megvan:D
Anno mikor kijött a játék itt is kisérletezgettem vele, már magassági térképpel nem szivtam magamat, inkább valoban addig kerestem egy hasonló el rendezésű pályát, majd átírtam a városokat. csak mindig szivtam a csőddel meg kevés bevétellel, stb, még nem ismertem meg a játékot, és mielőtt kijöttek a patchok abbahagytam. (az is igaz ez még a virágbolti volt)
Akkor lenne a legkirályabb ha a városokat valoban el lehetne helyezni :) -
#1171 Nem tudom, hogy próbáltad-e, de tedd a fájlt írásvédetté. -
#1170 Sajnos munkahelyi feladat miatt kicsit csúszik az adatok játékba való importálása. Most már csak ez kell, hogy tesztelhessétek. -
mokuci74 #1169 Probaltam ugy is, meg ugy is hogy a towns.lua-t modkent beteszem, de nem akarja az igazsagot....
c:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Train Fever\res\config\name\en\
c:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Train Fever\res\config\name2\england\en\
Mindkettoben atirtam, de nem megy :(
Ugy is probaltam, hogy a save fajlban irtam at a varos nevet, de ugy meg kifagy -
#1168 A játékból is kilépsz? Mert ha igen, akkor dunsztom sincs, hogy mi rá a megoldás. -
mokuci74 #1167 Le lehet majd tolteni, bar a balaton map csak egy proba volt, igazabol a velencei to terseget csinalom,az M7 autopalya es a 7-es fout mar megvan, csak sajnos a varosnevekkel szivok egyenlore, mert hiaba irom at a towns.lua fajlban a neveket, betoltes utan mindig az eredeti nev marad meg :( A kep bal also sarkaban levo Amble varost irtam at Seregelyes-re de nem jelenik meg
Velencei to -
#1166 Én innen vettem az infót. (#1736 poszt)
-
carlson77 #1165 Nekem is elküldheted. -
carlson77 #1164 Jól néz ki, le lehet tölteni? -
mokuci74 #1163 Ha jol emlekszem 400 m-re lett allitva a legmagasabb hegy... A nemet forumon van ilyen tutorial, az alapjan csinaltam, ott azt irtak 60x60 km a heightmap.... -
#1162 Amúgy ha valaki méretarányos térképet akar, akkor 16*16 km területet jelöljön ki. Ez a nagy pálya mérete. -
#1161 Tök jól néz ki :) Milyen magasra állítottad a legnagyobb hegyet? Amúgy sajnos nem lehet. Sokan azt csinálják, hogy addig generálnak pályát, míg valami hasonló elhelyezkedést nem kapnak. Utána a towns.lua fájlban kicserélik a neveket, hogy kb. a helyére kerüljön minden.
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2016.02.13. 20:30:05 -
#1160 A megoldás egyszerű: Át kell írni a gépek teljesítményét. A játék alkotásakor lekicsinyítették a városokat, hegyeket, populációt, de a járművek hosszát és teljesítményét már nem. Ezért van a lassú gyorsulás (ami kb. a valós időt tükrözi), és ezért van a "nem férek oda" esete a városok közelében. Pályaudvar pályaudvart ér, és gány lesz az egész. -
mokuci74 #1159 A szep az lenne, ha a varosokat is szabadon lehetne definialni....vagy csak en nem tudom, hogy hogyan kell ?
Balaton map
Utoljára szerkesztette: mokuci74, 2016.02.13. 17:39:36 -
Z33noo #1158 Üdv.
Imádom a játékot, Steam szerint 240 órám van benne, elötte a virágboltival játszottam még jópár órát.
DE!
Egyerüen nem tudom megérteni, elfogadni, megszokni ... azt, ahogy a vonatok gyorsulnak és megállnak ...
Könkrétan, van 2 város, A és B, a kettö között egyenes és sik pálya 300-as "sinlimittel", elindul a vonat A-bol, fele útig gyorsul, majd el kezd lassulni, hogy meg tudjon állni B-ben ... Ez ellen nincs orvosság?
Hiszen egy egyszerü BZ motorvonat is "képes rá" hogy, az állomásrol elindulva a kijárati jelzönél már 70-el szálguldjon, ami neki a végsebessége. Egy V43-as Szili-röl nem is beszélve...
Tud valaki valami modot vagy módot, hogy ezen javitani tudjak?
Utoljára szerkesztette: Z33noo, 2016.02.13. 15:23:59 -
Zsoldoskatona #1157 Engem is érdekel! -
tuvixplayer #1156 Nekem jöhet. -
#1155 Hétvégére, jövő hét elejére kb. eljutok a csomagom tesztelhető verziójáig. Érdekel valakit a tesztelés? Minden jármű elérhető lesz a dátumtól függetlenül és azt kell megnézni, hogy van-e olyan gépezet, amivel nem lehet profitot termelni. -
tuvixplayer #1154 Igen, nálam is visszafejlődtek a városok általában 25-30%-kal. -
BKG #1153 Köszi a választ!
Még egy kérdés: a legutóbbi frissítés óta elkezdtek drasztikusan visszafejlődni a városaim. Van olyan város, ami 3200 lakosúról 2900-as lett néhány év alatt. Másnál is történt ilyen? -
carlson77 #1152 Kösz!
-
Zsoldoskatona #1151 A Nordic DLC a Train Fever Community-ről tölthető le és legpraktikusabban az ugyaninnen letölthető Train Fever Mod Manager segítségével aktiválható.
carlson77: A "P" és "PP" táblák a játék szempontjából nem jelentenek semmit (a valóságban már lehet van jelentésük), az is csak dekorációs elem, szerintem példának rakták be azoknak a moddereknek akik megcsinálták egy vasútüzemen használatos összes jelzést. Vannak ilyen packok, azoknak akik alaposan ismerik az vasútüzemet és a lehető legrealisztikusabbá szeretnék tenni a pályájukat. -
carlson77 #1150 Azt külön kell telepíteni.
-
ssx22 #1149 A Nordic DLC automatikusan települ? Mint az USA DLC? -
carlson77 #1148 A dekorációk közül a fák lettek a legjobbak! Az állomások környékét nagyon hangulatossá lehet tenni. A sziklák nem tetszenek, meg a pad sem meg a lámpa sem.
A "P" és a "PP" táblák jelentenek valamit? -
#1147 Domborzatra gondolsz?
Mert akkor fekete fehér heightsmap vagy mit kell beszerezni az adott területről, ezt kell betenni a játékba. Tölts le egy kész pályát és nézd meg, hogy mások miként csinálták.