1506
train_fever_banners6z8g.jpg
Urban Games: Train Fever
  • Nohab
    Na ja. A nagy pályának még neki sem mertem állni.
  • wollnerd #865
    Ez az angol leírás nem segítene? Link
  • Borg
    Engem egy olyan mod érdekelne, ami a memory leaket szünteti meg...

Most hogy a nagy pályám már 75%-ban be van építve, kb 1 óra játék után jönnek az üzenetek, hogy elfogy a memória, és persze onnantól akad is mint a szar, és egyszercsak ki is lép...
  • tuvixplayer
    Ez a mod sokunkat érdekelhet:
    TF vehicle edit
  • ckg471
    Igen, két videokártya van. Catalystben turkáltam egy kicsit, de megtaláltam. :) Köszönöm a segítséget!
  • Toby0501
    Első tippem az lenne, hogy mivel notebook, valószínűleg alapból (energiatakarékossági okokból) a processzor GPU-ját használja a rendszer, ami nem támogatja az OpenGL 3.2-t vagy 3.3-at, nem tudom, pontosan melyiket használja a játék, továbbá valami oknál fogva nem is akar átváltani a nagyobb teljesítményű kártyára. Nem tudom, hogy esetleg Catalyst-ben lehet-e profilozással vagy valami más rendszeralkalmazással ezt kényszeríteni, de én előbb ezen a téren próbálkoznék. Feltéve persze, hogy valóban két videokártya van a gépben. :)
  • ckg471
    Üdvözletem!
    Egy kérdéssel fordulok hozzátok. Gondolom páran itt is találkoztak azzal a problémával, amitől majdnem mindegyik Train Fever fórum hangos (volt egy ideig), nevezetesen ezzel:

AMD Radeon 7670M 2 gigás videokártyám van, már nem egyszer frissítettem a drivert hozzá, de még mindig nem hajlandó elindulni a játék. Fogalmam sincs, mit csináljak, és a Cities in Motion-re egy idő után ráun az ember... :)
    Gondolom hogy már egy kicsit unalmas, de valakinek van valami ötlete? Tudtok segíteni?
    A választ köszönöm előre is. :)
  • Borg
    Köszi!
    Nem tudtam mitől fogyott el a hely újabban az SSD-n... hát 13GB-nyi savegame van ott ahol a codex tárolta :D
  • Desert
    steam\userdata\your user number\304730\local\save

de az achievement pontokat nem fogja újra felvenni, csak ha új pályát kezdesz
  • Borg
    Ma szembe találkoztam vele a tescoban, szal én is megvettem.
    A virágboltiból a mentést hogyan tudom átvarázsolni bele?
  • tuvixplayer
    Én is szívesen tesztelek.
  • Desert
    Tesztelésben tudnék segíteni.
    Ma eljutottam, és megvettem a játékot.
  • Nohab
    60 mozdonyt/motorvonatot/sínautóbuszt raktam a játékba. Minimálisan, de csökkenteni fogom a számukat, mert a gépek adatainak pontosításakor némelyik okafogyottá vált. Tervezem még Ikarus buszok, prototípus járművek, illetve néhány mozdony több változatának importálását.

Elsőnek egy csapatot akarok létrehozni, akik ezt a magyar járműcsomagot elkészítik és tesztelik. A félreértések elkerülése végett én is dolgoznék a modelleken.

Most a járművek adatait szeretném véglegesíteni, amit szét fogok küldeni a tesztelőknek. Sajnos mostanában kevés időm van rá, ezért lassan haladok.

Ízelítőnek azért leírom, hogy kezdésnél már van 60 km/h-ás gőzös is. Nem sokra rá jön egy 75-ös is. Szépen fokozatosan emelkednek a sebességek és a teljesítmények ~1910-ig. Sajnos a két háború hatása erősen érezhető a járművek tulajdonságán. Szinte érezni a helyben toporgást.
  • Desert
    én 1861-ben járok, és maradok ezen a pályán mert kedvelem

milyen és mennyi járművet készítettél, ha szabad érdeklődni
  • tuvixplayer
    Amit most csinálok, 1887-nél jár. Ezt folytatnám tovább, ha jó neked az évszám. Viszont nem leszek nagyon gyors. Mit gondolsz?
  • Nohab
    Csak mert tesztelni szeretném a magyar vasúti járműcsomagomat. Működési, vásárlási költségek, megjelenési gyakoriság szempontjából. Jelenleg a játék modelljeit használom, szóval közel sem mondanám késznek.
  • tuvixplayer
    Az első pályám 1986-nál áll, egyelőre 'pihen'. Tervezem később folytatni.
  • Desert
    egyszer biztosan eljutunk odáig is
  • Nohab
    Van itt valaki, aki érez magában annyi lelkesedést, hogy 1850-től 2010-ig elvigyen egy pályát?
  • Desert
    törölni szerettem volna az utat miután megcsináltam a kerülőt erre nem engedte..
  • Nohab
    Van itt valaki, aki nehéz fokozaton játszik és relatíve sokat?
  • Austin Bailey
    a körjáratok is jók, ha kétirányúak vagyis kell egy A-B-C-D-A meg egy A-D-C-B-A. Igaziból az ingajáratokat nem lehet nagyon sűríteni, mert a végállomáson összetorlódik a visszafordulás miatt.
    Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2015.01.05. 16:19:58
  • Austin Bailey
    ez nem igaz. Ha jó a tömegközlekedés, akkor az autós korszakban is használják.
  • tuvixplayer
    Ha minél több bevétel a cél, akkor azt kell szem előtt tartani, hogy hogyan lehet minél hamarabb eljutni egyik településről a másikra. Amíg lassúak a vonatok, addig nem érdemes több várost összekötő vonalakat létrehozni, mert mire az utas kiér az állomásra, beérkezik a vonat, megérkezik a célállomásra, majd az utas eléri a végső úti célját (még ha a városi tömegközlekedéseddel gyorsan el is jut a végcéljához), a lassú vonatokkal sok idő eltelik. Vagyis ekkor érdemesebb minél több várost összekötni egymással párosával. Kis térképen ez még kivitelezhető is úgy ahogy. Később, gyorsabb vonatoknál már van értelme a hosszabb, több várost is érintő járatoknak, ha elég gyakran követik egymást. Hogy a körjárat, vagy az oda-vissza ingázó jobb-e, azt nem tudom, az amelyik gyorsabb eljutást biztosít. amikor az utas befejezi az aktuális útját, azaz hazaér, azonnal újra indul, így még több pénzt hozhat, ha minden egyes útját aránylag hamar be tudja fejezni.
  • Desert
    Nagyon sokszor kezdtem már újra és mindig 1850-től, így nincs tapasztalatom későbbről. A villamos gyorsabb mint a busz legalábbis a járműlista szerint. Train Fever Vechile list

Ki kell tapasztalni.
  • mokuci74
    ...helyi tömegközlekedés azért jó mert gyorsabb eljutást biztosít a lakóknak a gyalogláshoz képest kezdetben....

A kezdetben szo azt jelenti, hogy kesobb mar nem annyira jellemzo a tomegkozlekedes hasznalata mivel mindenkinek autoja lesz... ?
    Ha mar tomegkozlekedes : erdemes a buszokat lecserelni villamosjaratokra, akkor is ha nyereseges a jelenlegi vonal ?
    A hardverrol meg csak egy gondolat, ha kizoomolok teljesen akkor akad nagyon, na mind1 majd a jezuska hoz egy masik hardvert a jatekhoz :)
  • Desert
    szia mokuci74
    ahogy én látom, ha van kiépítve vasút megfelelően és kap a település készterméket (goods) akkor gyorsabban fejlődik. a helyi tömegközlekedés azért jó mert gyorsabb eljutást biztosít a lakóknak a gyalogláshoz képest kezdetben.
    a konfig megfelelőnek tűnik.

#839 Mighty: a körjárat nem tudom hogyan valósítható meg nálad, én az ingát részesítem előnyben példád esetén a-b-c-d-e-d-c-b-a

nálam 4 város van általában 1 vasútvonallal 2 vonat és így 14-18 perc alatt megy végig a-b-c-d-c-b-a
    később ahogy nő az utasszám és fejlődik a technika lehet több / vagy kevesebb vonat
  • Mighty
    BÚÉK mindenkinek.
    Szerintem a minél több jó kihasználtságú vasút (esetleg busz) vonal is kell ahhoz, hogy a népesség növekedjen. Minél nagyobb a népesség, annál nagyobb az igény az árucikkekre. Az, hogy te miből állítasz elő árucikket, az tök mindegy. Csak egy fajta van :)
    Minél erősebb proci a számolásokhoz és minél erősebb vga, hogy röccenés mentesen meg tudja jeleníteni a rengeteg embert, járművet illetve a lebegő költségeket (ezt igazán kikapcsolhatnák, mert sok értelme nincs - a bevétel megjelenítésnek annál inkább...).

Szerintetek melyik a jobb megoldás x várost vasúttal összekötni:

A-B-C-D-E-A-B-C-D-E.... körjárat, vagy A-B-C-D-E-D-C-B-A oda-vissza járat, esetleg A-B-C, B-C-D, C-D-E városokat összekötni vagy kiválasztani egy központi várost és a többiből egy-egy vonal ebbe a városba és a szomszédos városokat összekötni egy-egy vonallal? Vagy a legdurvább, hogy az előző verziók kombinálása? :)
  • mokuci74
    Sziasztok,

Eloszor is BUEK !
    Konkretan az erdekelne, hogy a varosok novekedeset mi, vagy mik befolyasoljak ? Arucikkek max/maxon, novekszik az ipar, az huzza a tobbit ,de csak a goods szamit ? A tomegkozlekedes mennyit nyom vajon ebben a kerdesben ? Pl.: 1940-ben jarok kozepes nehezsegen, semmi adossag, minden vonal nyereseges, de a legnagyobb lelekszamu varosban is csak 320-an laknak.... Tovabba tobb fajta goods igenye is van/lehet egy varosnak ? Mert a varos infobol ez nem derul ki csak az hogy mennyit kernek es mennyi van...
    Szoval a jatek nagyon tetszik, csak ez az optimalzalatlan motor ne lenne, vagy a gepem lenne keves hozza...? Q6600 @2.8 , 4 Gb ram, GTX 660 OC 2 Gb, 840 evo ssd win 8.1.....
  • Austin Bailey
    most tényleg arról vitatkozunk, hogy egy busz miért nem szállít 110 embert akkor, amikor egy nagyvárosban 1200-an laknak?
  • Borg
    Vagy rossz filet nézel...
  • Z33noo
    Valójában nem értem a dolgot én sem, ugyanis, a MAN busz nekem 15 utast szállit a játékban ...
    A config fájlban viszont ez szerepel:
    { type = "PASSENGERS", capacity = 65 }
    Na akkor most mi van?
    Szerintem ezen valamikor modositani akartak, csak nem jött még össze... lehet hogy köv patch-ban fogják javitani
  • akyyy
    engem nem fáraszt
  • Austin Bailey
    ne fárasszál légyszíves mindenkit ilyen ostoba megjegyzésekkel
  • Z33noo
    A valóságban 110 ...
  • ssx22
    Nem kicsit szar hogy egy csuklós buszba csak 25 ember fér, szerintem 50-60 simán belefér
  • carlson77
    Nem teszik az új módosítás, hogy nem lehet megszakítani a városokat és gyárakat összekötő utakat.
  • Laca54321
    Srácok! Az mitől lehet, hogy kb. 1970-an után 1-2év után mindig kidob a játék? használom a managert és 1-2módot. 2,4 a proci és 4gb ram nvidia 740 a karim. Illetve egy-egy jármú akár gyári festetlenül jelenik meg.
    köszönöm aki tud segíteni.
  • tuvixplayer
    Helyesbítek, nincs probléma. A cserét kikapcsoltam, de 25%-on maradt a vonalnál a csere esedékessége, így figyelmeztetést küldött a 25%-os kor eléréséről.
  • tuvixplayer
    Észrevettétek, hogy a beállított jármű csere után az új jármű elhasználódását az őt megelőző jármű korából számolja? És a számított költsége is abból jön? 7-8 éves járműveket jelez a járműlistán pirossal.