8811
Dark Souls II
  • 1kezdő
    Egy kis betekintés, hogy tudom (nem)irányítani a karaktert. Most vittem végig a második DLC-t és abból részletek. Az óriásoknál látszik, hogy mennyire kellene az ütés elöli elvetődés.

Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.04.05. 23:30:06
  • sirdond
    Drangleic Sword még mindig király.

Úgy voltam vele,hogy most dex build-et csinálok valami katana-val,de bizonytalan vagyok, mert a DS is nagyon jó pve-re. Ráadásul most már gyakorlatilag egyszerre találod azt is meg a dull ember-t is(ami át került új helyre az új verzióban), Pursuer után.
  • mans
    Görgőre asszem az interactot tettem,de majd kipróbálom ha merem.
  • chris0000
    egér görgőt megnyomod,ha a közelben van az ellen,erre gondolt Seth.
    persze,csak ha egérrel nyomod...
  • Seth
    Nem! Lock-on, mikor befogod az ellenfelet és körbe lehet táncolni. Nagyban megkönnyíti a harcot
  • mans
    Mármint a pajzsot?azt valahogy elfelejtem használni sokszor.
  • sirdond
    valami challange miatt nem használsz target lock-ot? mert azzal sokkal könnyebb dolgod lenne szvsz
  • Myselor
    pontosan,zweinhander is ilyen :D
  • chris0000
    itt csak annyit kéne csinálnod,h szemből mikor támad,futás-gurulás,h ne találjon el és mikor az utolsót csapja akkor támadsz.
    lehetőleg a háta mögött legyél mikor támadsz.ezt megismétled 5x,attól függ mennyi ütést viszel be mikor támadsz és mekkorát.
    begyakorlod,menni fog.:)
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2015.04.05. 17:43:46
  • mans
    Eddig mindig csak a nagymamáig jutottam,akinél a kulcs van a kovácshoz,a huszadik halál után ott szoktam hagyni játékot,aztán mégis újra kezdem. Egyik szenvedésem már felraktam yutub
  • sirdond
    igen.
  • 1kezdő
    Na! Végig toltam a második DLC-t. Itt már érezhető volt, hogy ahogy én tudok irányítani, az itt már kevés. Itt már néha vetődni kellene ahhoz, hogy esélyed legyen. A Fume knight és a Sir Allone mozgása annál gyorsabb és tért ölelőbb, hogy sima ide-oda lavírozással boldogulni lehetne. Neki futottam párszor, de be kellett látnom, hogy egyedül csak nagyon sok próbálkozásra fog menni. ezért gépi segítséget hívtam. Ennek az lett a következménye, hogy kisebbet sebeztem rajtuk.:)
    Mindegy. Elhaláloztak, ahogy ellett rendelve.
  • chris0000
    hi.
    nekem érdemes megvenni eredetiben a játékot ha nem akarok multizni?
    thx.
  • sirdond
    a DS1-ben is viszonylag korán lehetett találni egy elég OP fegyvert, ha szerencséd volt (Undead burg - BK Sword).
  • LeonSKennedy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Előbbi ott van ahol eddig is, de úgy rémlik a távcső is a régi, megszokott helyén maradt.

A Heide Knigth Sword mondjuk túl erős volt, hogy mindjárt az elején odaadják neked, szvsz túl nagy előnyt kaptál vele a régiben és túl gyorsan. Jobb hogy eltüntették a lovagot az erdőből. Helyette kapunk egy seregnyit belőle később, ott meg lehet később is farmolni a kardot ha már elég tápos vagy.
  • sirdond
    nem vették el őket, mindkettő ott van, ahol eddig is volt.
  • mans
    Ez aztán remek,gondolom a fire longswordot is elvették ami az első értelmes fegyver volt,a mace sincs már a szakadéknál,egy távcsövet találni helyette.
  • Azeriel
    Igen, minden játékhoz xbox kontroller van írva.... mégis jó volt vele. Ez csak azért van szerintem, hogy inkább a 10ezer ft-ér vegyünk kontrollert mint 2ezerér, de úgytűnik akkor, hogy mostmár programozásilag is megoldották, hogy az kelljen...
  • LeonSKennedy
    Helyzetjelentés:

Lement a fő játék (a DLC-k még csak most mennek). Elégedett vagyok az összképpel, mégha nem is sikerült tökéletesre csiszolniuk.

NEHÉZSÉG:

Aki az alap DS II-t nehéznek találta az jobban jár ah bele sem vág ebbe az új kiadásba. Első nekifutáskor olyan mintha az előző NG++-os fokozatán tolnátok...és ez nem vicc! Persze cserébe a játék is sok helyen könyörületesebb. Van olyan bossharc ahol akár 3 gépi NPC-t is beidézhetünk, persze ez nagyon nem ajánlott csak kezdőknek, hiszen ilyenkor ellenfelünk HP-ját és védekezőképességét növeljük többszörösére, a győzelem utáni jutalmunk meg kevesebb lélek lesz.

Pursuer barátunk nem elég hogy 4-5 alkalommal lerohan bennünket a Lost bastille-ban, de ott lohol még nyomunkban Forlorn is ,aki előszeretettel küldene minket a túlvilágra. Nem túl nehéz legyőzni, de bárhol és bármikor felbukkanhat és igencsak szeret akkor előjönni mikor tucatnyi ellenfél gyűrűjében vagyunk

Persze ezek mellett már a játék elején is meg fognak támadni NPC invaderek, akik igencsak ügyesen aknázzák ki helyzeti előnyüket, úgyhogy ezentúl sehol nem lehetünk biztonságban.

PÁLYÁK:

Minimális változtatásokkal ,de ugyanazok. ismerős lesz minden ,de mégsem. No man's Wharfban pld sok helyen tudunk majd fényt gyújtani és most már kulcsfontosságúvá válik a Cast Light , Flame Butterfly/Torch használata, lévén a játék sokkal sötétebb és emiatt frusztrálóbb is. A pókok most már félnek is a tűztől mait nem árt kihasználni, lévén a régebbi megszokott helyeken ott lesznek, csak most egészen elképesztő mennyiségben . Azért egy két meglepetés és lezárt ajtó,vagy ugrálós rész vár majd ránk, ahova trükkösebben lehet majd eljutni mint korábban. Gondoltak a rutinos öreg rókákra is, nehogy már könnyű legyen minden. :)

ELLENFELEK:

Nemcsak elhelyezkedésben, de számukban és intelligenciájukban is erősebb lények várnak minket. A rutinosság itt most könnyen megbosszulja magát, lévén elbizakodott DS II veteránok is igen hamar elhaláloznak majd, mégha nem is a játék kezdeti szakaszában.

A korábban már kiismert és végigjárt HEIDE'S TOWER OF FLAME, IRON KEEP, EARTHEN PEAK és az UNDEAD CRYPT most még halálosabbá vált. Ellenben az IRON KING DLC-ben azon vettem észre magam, mintha kisebb sebzési értéke lenne az ellenfeleknek. Valószínű hozzá lett igazítva a történések menetéhez, lévén a korábbi kiadásban a DLC-k később jöttek ki, így emelni kellett azok nehézségi faktorán.

TÁRGYAK:

Vannak újak is, sőt olyanok is amiket a régiben csak NG+ vagy későbbi újrázáskor tudtunk beszerezni. A játék eleji egyik legjobb FAITH alapú kardot (HEIDE SWORD) ellenben elvették és csak komoly farmolás árán lehet megszerezni a Heide lovagok egyikétől.

Forlorn invader "barátunk" vértjét is meg lehet Straidtől venni, ha már párszor legyőztük őt, így érdemes visszajárogatni hozzá. Agape RIng még mindgí megvehető, úgy látszik a SM alapú online mókázás megmaradt.

Estus Flask Shardok és a Sublime Bone Dustok szanaszét lettek pakolászva, sok egyáltalán nem ott van mint ahol számítanánk rá. Jól körbe kell nézni, nekem végre meglett mind a 12 és mind az 5 Bone dust is.

Fragnant Branch Of Yore: újabb kulcstárgy lévén sok eltorlaszolt helyre majd csak így fogunk tudni eljutni, szerencsére találunk majd belőle és lehet vásárolni 1-2 db-ot, ha kifogynánk.

BALANSZ:

A varázslatok mintha megint balanszolva lettek volna, viszont most már tényleg kulcsfontosságúvá vált a Poison,Bleed és a Curse resistance fejlesztése, lévén szimpla ellenfelek is pillanatok alatt ki tudnak minket véreztetni, ha olyan fegyverük van. Pursuer barátunk most már dark Orbokat is lövöldöz amivel szintén meg tud átkozni ha eltalálnak, így a Human effigy gyűjtögetése is fontosabb mint valaha. szerencsére találni bőven, az NPC red fantomok legyőzéséért pedig szintén kapunk jutalmul belőlük. A Poison BNS is mintha javult volna, mert Crest Of The Rat gyűrű nélkül is tudtam viszonylag hamar mérgezni egy Poison Longsword-el, pedig még nem volt teljesen felhúzva sem.

GRAFIKA:

A sarkallatos kérdés azoknak akik emiatt tépelődnek azon, megéri-e? Nos a válasz: nem. A fény/árnyék lett felturbózva, sőt mintha a framerate is stabilabb lenne, de nem egetrengető a különbség. A régi, modokkal van ezen, ha nem magasabb szinten, cserébe buta az AI és a harcrendszer.

SZVSZ egy játékban még mindíg a játékmenet dominál így az új kiadás azt kell mondjam mindenképp vállalhatóbb és persze jóval magasabb kihívási faktort tartogat. Így a Scholar Of The First Sin nálam a favorit, igaz a DS első részének trónját ez sem tudja majd megdönteni.
  • LeonSKennedy
    X360 USB-s kontrollerrel nálam tökéletesen működik. SZVSZ lehet hogy nem minden típusú kontroller támogatott, a játék borítóján is ez a típus van odaírva controller supportnak.
  • Azeriel
    Nekem egy sima impact kontroller, eddig minden játéknál tökéletesen működött, de itt nem jó. A jobb analog feltolásával üt jobb kézzel, balra meg erőset jobbkézzel, a többi meg összevissza szintén, csak a ball analog van jól, és akármit állítok be x360ce-be semmit se változik. A sima Dark souls 2-nél még hibátlanul működött.
    Utoljára szerkesztette: Azeriel, 2015.04.04. 23:09:32
  • Ryder7
    Nekem valami ősrégi 4-5 éves XBOM 360 kontrollerem van, abszolút semmi gond nem volt vele egyáltalán.
  • Azeriel
    Hali
    Kipróbáltam a Scholar of the First Sin-t, nagyon fasza meg minden, de valamiért ezt már sehogy sem bírom beállítani, hogy kontrollerrel működjön. X360ce-t használtam eddig, de ennél már egyáltalán nem működik. Ti hogy oldottátok meg? Vagy csak nálam nem működik?
  • LeonSKennedy
    Dragonrider Bow nagyon jó (bár kissé sok staminát zabál), de ha van türelmed a végéig várni, akkor Nash lelkéből készíts egy Bow Of Want-ot. Mehet rá egy Boltstone fúzió és Tiéd is a játék talán legjobb íja. Bár az már nagyon endgame/newgame fegyver. :)
  • sirdond
    kijavítottál a dragonrider glitchet? valahogy nem akar beleesni :)

na és miután beírtam sikerült is egyből.
    Utoljára szerkesztette: sirdond, 2015.04.04. 19:31:35
  • JethroHUN
    Melyik boss fegyvert vegyem? Dragonrider bow vagy shield crossbow? Jelenleg 30 STR / 30 DEX -em van. Nincs semmi távolsági fegyverem, de kellene a crystal lizardok meg a varázslók ellen.
  • 1kezdő
    Valóban, tökéletest nem lehet alkotni, azaz, olyat ami mindenkinek tetszik. Ezt magamon is letudom már tesztelni. Amikor elkezdtem -lévén soha nem játszottam efféle game-mel. Az irányítása számomra iszonyú nehézzé vált, mert WSDA gombokkal még nem irányítottam játékot. Szenvedtem mint disznó a jégen. Már-már fel is adtam, amikor áttettem a cursor gombokra az irányítást, ami így sem tökéletes, de valamivel jobb lett. Ugrálgatni ide-oda most sem tudok, de már elmozogni, mögé kerülni, miközben még mást is kezelek, már megy. Ezért az a játékmenet, ami eleinte megoldhatatlan volt, most már könnyebbé vált. De ha így is történt, azért eszembe sem jut verni a tam-tam-ot, hogy még, még, még, ennyi nem elég. Most is aránylag nehéz, de már nem megoldhatatlan, azaz, tudok játszani úgy, hogy van sanszom.

Összefoglalva: mostanra akkor van két játék, játékerősség szempontjából. Van egy könnyebb és egy nehezebb. Így mindenki megtalálhatja azt a játékerősséget, ami neki tetszik.
  • LeonSKennedy
    "Most, ahol sötét volt, még sötétebb lett. Rendben! De akkor tegyenek már több fáklyát a játékba és hogy souls-ért vásárolva, vagy kiütés formájában, az tök mindegy. Nem kell sajnálni a fáklyát, mert a sötétben, ha fáklyát tartok az egyik kezemben, akkor se pajzsot, se másik fegyvert nem tudok fogni, ergo, nem lett könnyebb a játék tőle. Ha már ragaszkodnak hozzá, hogy ne lásson a játékos a pályán. "

Nagyon sok fáklya és Flame butterfly van a játékban ,szóval no para. Ráadásul egy csomó helyen fényt lehet gyújtani ahol korábban nem.

Nyilván nem az volt a cél, hogy könnyebb legyen a játék hanem épp az ellenkezője. :Sok játékos nem, vagy csak nehezen fogadja el, hogy a Souls játékok elsősorban a hardcore gamereket célozták meg. Nyugati stílusban, ámde japán szellemiségben lettek elkészítve. Ezt már a Demon's Souls (PS3) előre vetítette, a Dark Souls első része pedig ezt az örökséget vitte tovább.

Mikor a 2. rész megjelent sokan az egyszerűbb pályadizájnt és a könnyebb játékmenetet kritizálták a régi DS fanok közül elsősorban. Most kaptunk egy felturbózott , sokkalta nehezebb újragondolást. Már látom szegény DS II sanyarú sorsát. Most az lesz majd a többség baja, hogy miért lett ilyen nehéz. :)

A fegyverek kopásában nem vettem észre változást. maradt a 60 FPS bug, vagyis gyorsabban kopnak el. Bracing Knuckle Ring ezt jócskán lelassítja, érdemes felpakolni, ha melee karival nyomultok.
    Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.04.04. 18:07:36
  • 1kezdő
    Igazad van, rosszul fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy a kovács, amennyiben eltörik a fegyver, megjavítja. Az általad kiválasztott fegyvert upgradeli, esetleg valamilyen tulajdonsággal is feltudja ruházni. Ha ezek legálisak és kivitelezhetőek, akkor a fegyver -melyet kiválasztunk- durabilitijét is feljebb tudná húzni. Persze ugyanúgy souls-ba és speciális anyagba kerülne. Ha nagyobbat és újfajtát sebezhet, akkor miért nem lehet ellenállóbb is egyben? Most nem szó szerint értem, de minden szart rálehet tenni, de megedzeni -ami alapvető egy fegyver esetében-, az kizárt.
  • MerlinW
    Ööö a kovács mindent meg tud javítani, nem veszik el semmi...
  • 1kezdő
    Az rendben van, hogyha a valóságot leköveti a játék -mondjuk a fegyverek elhasználódása tekintetében-, de ahogy ha eltörik valami felszerelés és a kovács megjavítja X souls-ért, ezt miért nem lehet megtenni a fegyver esetébe, ha elkopott? Mondjuk van egy gyanúm: hogy bár hamar elkopik a fegyó, de ezzel szemben elég sok fegyver található a játék folyamán. Lehet arra gondoltak a fejlesztők, hogy ne csak egy fegyver típussal küzdjön a user, hanem lehetőleg minél többel.

Most, ahol sötét volt, még sötétebb lett. Rendben! De akkor tegyenek már több fáklyát a játékba és hogy souls-ért vásárolva, vagy kiütés formájában, az tök mindegy. Nem kell sajnálni a fáklyát, mert a sötétben, ha fáklyát tartok az egyik kezemben, akkor se pajzsot, se másik fegyvert nem tudok fogni, ergo, nem lett könnyebb a játék tőle. Ha már ragaszkodnak hozzá, hogy ne lásson a játékos a pályán.
  • Rony94
    Egyik feature a játékban ami szerintem hatalmas bullshit. Mi az hogy beleütök az ellenbe 5x és már el is tört a kardom? Miért nem lehetett úgy hagyni mint az első részben? Ja hogy a From Software 'B' csapata újítani akart? Hát kapja be, ez bullshit!
  • mans
    Én indítottam egy lovagot,grafika szerintem jó lett,de biztos jön majd ehhez is mod.A nagymamáktól kijőve nem bírok lemenni a vízilóhoz mert útba raktak egy megkövült embert.A Forest of Fallen Giants-ba meg heide knight helyett lett egy halom zombi,az utolsókat leölve meg eltört a kard??kb 15 zombi után,így mi értelme lett a játéknak?legyen nálam egy halom kard és rohangálni javítani.
  • 1kezdő
    Végül is örülök, hogy a mazoisták is megkapták amire oly rég vágytak. Még tovább nehezíteném, mert valamiért ez okoz nekik örömet.
    Én végig játszom a DLC-ket, majd elmentem az állásokat, aztán visszatérek az alapjátékhoz és azon haladok addig, amíg bírok. Tudom, hogy előbb-utóbb elém kerül ez a változat is és lehet kipróbálom, de ha tényleg annyira nehéz...delete.:)
  • sirdond
    Steamen lehet valahogy a sima DS2-t upgradelni SotFS-re anélkül, hogy le kelljen tölteni megint 18 gigát?
    Utoljára szerkesztette: sirdond, 2015.04.04. 10:36:34
  • Solid Snake
    Jó meglátások, magam is így tapasztaltam. Most olyan a kezdő játék mintha eleve már "+" szinten nyomnád. Trollkodtak a fejlesztők, rendesen néhol brutális halmokban támadnak. A megszokásból "menés" most igencsak megbosszulhatja magát. Tényleg mintha egy másik játék lenne. Összegezve tehát: jóféle
  • LeonSKennedy
    Én inkább azt mondanám, hogy a nehézségi faktort növeték meg drasztikusan, meg az AI viselkedését.

Ha az első rész nehézsége 10-es skálán 10-es volt, akkor a 2. maximum eddig egy 6-os. Na ez a Scholar most már közelít a 9-hez ha így folytatják. Nem tudom mikor haláloztam el a DS II-ben ennyiszer. Végre megkapták a fanatikus Souls ősrajongók ami miatt a legjobban sírtak, hogy mennyivel könnyebb lett a folytatás. Nos, most már nem az. :)

Ez az Iron Keep valami brutál nehéz lett. Sokkal több Alonne Knight van és nem ácsorognak, hanem megrohannak csapatostul, ráadásul az íjászok is sokkal pontosabbak és persze halálosabbak. Dark Spirit NPC invaderek. Tisztára Online érzem magam, pedig Offline tolom. :)
  • Myselor
    hát végülis azért pursuer hogy üldözzön :D
  • 1kezdő
    A véleményem a tapasztalataid alapján, hogy a DS II eddigi verziói csak béta tesztnek felelt meg. Eladták, begyűjtötték az infókat és elkészítették a ....melyik verziót is? Ez már a végleges?:)
  • LeonSKennedy
    Első benyomások:

Eddig 3-3.5 óra játékidőn túl vagyok...és srácok... ez bizony nehéz lett. :)

Jóval nehezebb mint a régi DS II. Mintha egy teljesen más játékkal játszanék. Ismerősek dolgok, de szinte semmi nem ott van mint korábban, jóval többet kell oda-vissza szaladgálni és tárgyakat használni (Fragnant Branch Of YOre pld szinte alaptárgy lett annyi elbontanivaló akadály van). Majdnem minden terület jóval több ellenféllel lett megpakolva. Az elrendezésük is jóval logikusabb, nagy részük most már illik is a környezetéhez. A rutinos játékosok is viszonylag hamar el fognak halálozni, lévén a készítők kellően adagolják az újabb és újabb pofonokat és meglepetéseket. Végre értelmet nyert a Curse Resistance és jópár másik stat fejlesztése is, a Dull Ember jóval korábban megtalálható és nem kell a fegyver fúziót az iron Keep eléréséig hanyagolni. A mezei közellenfelek is mintha jóval gyorsabban reagálnának rám, szervezettebbek és okosabbak. Néhol pedig többszörös túlerőben rohannak meg...brutális.

Vannak új Dark Spirit invaderek és szintén új, idézhető NPC segédek is. Varázslót indítottam (mostanában úgyis sokat INT buildeztem) ,de már megbántam, hogy nem a jól megszokott STR/FAITH irányba mentem. Igaz a varázslatoknak most is megvan az előnye és mintha jobb lenne a balansz is sebzések terén.

Jelenleg Huntsman Corpse-ban állomásozok , aztán holnap majd visszabandukolok Heide Tower -be megnézem én is azt a böszme nagy sárkányt. :)

Grafika: szebb fény/árnyék konrasztosabb színek, viszont a napos részeknél stinte meg lehet vakulni, a sötét részekhez meg majdnem mindíg fáklya kell , még max monitor fényerőn is sötétek. De sokkal hangulatosabb - meg persze félelmetesebb - így. Amúgy nem drasztikus az ugrás kép terén, a játékmenet viszont annál tempósabb. Összességében übereli a síma DS II-t, jobb lett minden tekintetben, mégha nem is egy grafikai csoda.

Aki utálta a Pursuert az kösse fel a gatyáját. Szinte állandó vendég a kis drága. Már vagy 4-szer támadt rám (egy új támadása is van), pedig még sehol nem vagyok. :)

Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.04.03. 20:49:20