8811
Dark Souls II
-
mans #8170 Nem tudom minek már nehezíteni,kezdőkre nem gondolnak. -
1kezdő #8169 Ohh! Akkor pardon. Tekintsük akkor ezt is írói munkásságom részének.:)
Még valamikor az alapjáték kiadása után szó volt róla itt az oldalon, hogy a játékfejlesztőknek igenis jó lenne, ha a pénzükhöz jutnának és lehetőleg minél többhöz, nehogy felkopjon az álluk és akkor nem fognak több ilyen jó kis játékot fejleszteni. Nos, ahogy látom nem lesz ilyen gond, mert erről a rókáról annyi bőrt lefognak húzni, hogy csoda. Csak győzzék megvenni a delikvensek. Csak annyit kell csinálniuk, hogy újra fésülik, jól megnehezítik, meg kihirdetik: hogy ez a verzió aztán a csuda szép és nehéz és már viszik is. -
LeonSKennedy #8168 Király. Lehet aprítani. :)
(Csoda, hogy emlékeztem, már vagy egy éve nem játszok vele csak XBOX kontrollerrel.) -
LeonSKennedy #8167 Ő az új Scholar kiadásról beszél, ahol már szinte a játék elején összefutsz egy sárkánnyal a vizes romok között. Kétlem, hogy ott a te taktikád segít majd. Teljesen más az ellenfelek elhelyezkedése az újban. Már az elején is baromi nehezeket raktak bele.
Én épp most telepítem, ma megvettem, mert nem bírtam volna ki, hogy ne próbáljam ki ezt a változatot is. :) -
1kezdő #8166 A következőt csináld: belépsz. Először lassú léptekkel elindulsz a platform felé. Majd mikor kijön a sárkány és demonstrál, akkor futás a platform jobb oldalára, de kívül az oszlopokon egész a jobb oldaláig a sárkánynak. Ha belülre futsz, lefejel. Ekkor vagy tüzet köp, vagy fejel. Te oda futsz a jobb hátsó lábához és ütlegelni kezded előre megfontolt szándékkal. Ha felszáll, akkor irány alá, a farka irányába. Ha felágaskodik, akkor maga alá fog fújni. Ha így tesz, Te hátra bukfenc kétszer, de rögtön utána vissza. Ütlegelés. Ha messzire felszáll, akkor futás rá keresztbe. Ő sikló repülésben megpróbál elütni. Te bukfenccel hárítod és ráfordulsz a repülési irányára. Ha közelben ért földet, irány a hátsó combja/farka és ütlegelés. Ha messze ért földet, akkor is futás felé, de figyelni kell arra, hogy több mint valószínű, tüzet fog okádni. Pajzs eléd és véded, majd megközelíteni, de nagy ívben, mert ha közelebb érsz, fejelni fog és elég messzire tud. Ha fejel és Te ott vagy, bukfenc felé. A sárkány feje elzúg feletted, Te felállsz és roham a hátsó comb/farok irányába és komoly verést abszolválsz. Röviden ennyi. Szerintem a sárkány a legszórakoztatóbb boss, persze én könnyen beszélek, mert van kellő mennyiségű életem.:) -
1kezdő #8165 Hát, erre -hosszan nyomom az N gombot- soha nem jöttem volna rá. OKsi! Már műkszik a speckó ütés. Nagy respect ment.:) -
#8164 Nem tudom minek kellett tele rakni ezt a játékot még több faszssággal mint amennyi volt benne. Heide's Tower of Flamesre nagyon kellett az a sárkány arra a kurva kicsit platformara, 2 órája görcsölök és a közelébe sem tudtam jutni sehogy se, mert megállás nélkül fújja a tüzet... Sok értelme van ennek... -
LeonSKennedy #8163 Nagyon szép a MOD, de azért ez a Dx 11-es kiadás sem néz ki rosszul. Találtam is egy összehasonlító videót.
-
#8162 Azért elég szép skálán lehet állítgatni, hogy mi, hogy nézzen ki GeDoSaTo-ban. Bármit ki is kapcsolhatsz, ha zavar. -
LeonSKennedy #8161 Bár kontrollerrel tolom, de úgy emlékszem, hogy az N gombot kell hosszan nyomva tartani, mikor balkézben van a kard. De ha powerstanceled (jobb kézbe egy Claymore,esetleg katana,vagy egy straight sword) akkor még bukfencezni is tudsz a levegőben vele és úgy lecsapni az ellent. :)
A Speciális támadást a bal egérgomb kétszeri gyors lenyomásával aktiválhatod.
Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.04.03. 13:51:56 -
1kezdő #8160 Sajna nem tudok magamtól rájönni, hogy a Majestic greatsword-del -lévén bal kézbe kell fogni- PC esetén milyen gombkombináció estén lehet speciális ütést kivitelezni? Nálam a gombkiosztás szerint csak jobb kézben tartva lehet két kézre fogni, pedig a bemutató filmben bal kézből veszi két kézre. Ha valaki tudja lsz. írja ide.:) -
#8159 Ha megveszed az upgrade-et, attól még játszhatsz a régi eredeitvel is? CSak mert van pár karakterem folyamatban, akiket nem akarnék kidobni az ablakon... -
1kezdő #8158 Még régebben feltettem próbaként a GeDoSaTo. Fényes lett a Havel's set, mint a Salamon töke. Amikor esős terepre értem, meglehetett vakulni annyira kifényesedett. Inkább levettem a progit, mert engem zavart ez a csillogás/fényvillogás. Egy folyamatos harcot folytató és minden időjárástól, valamint különféle vegyszerektől, fegyvercsapásoktól terhes páncél szvsz ne legyen csili-vili. De napsugár beszűrődés elég jól néz ki. De aki szereti, hogy a legvadabb harc után is úgy néz ki, mintha most húzták volna ki a skatulyából, annak kötelező.:) -
#8157 Az a szomorú, hogy tényleg szebb. De ha valakinek nincs meg a DLC és szeretné kipróbálni, akkor szerintem a 25 eurós upgrade nem olyan rossz ötlet. Kb egy óra játék után úgy voltam Forest of the Fallen Giantsban, hogy "oookééé, itt van valaki aki esetleg új? Félek." -
#8156 Itt a videó, a 16:9-nek és nekem köszönhetően a béna gedosato ingame render beállításnak hála van némi fekete csík két oldalt/alul, de ettől függetlenül szerintem élvezhető. 1080p60FPS-ben ajánlott nézni. Én nem raknám ki fullscreenre mert a youtube még mindig elég durván tömöríti a bitrátát.
Feltöltöttem a config fájlomat is, ha esetleg valaki szeretné látni a pontos beállításaimat, ha használni szeretnétek akkor másoljátok és írjátok felül a GeDoSaTo\config\DarkSoulsII mappában.
http://data.hu/get/8638033/GeDoSaTo.ini
Egyetlen bug ez a fekete árnyék a karakterem lába körül, de valószínűleg csak a beállításokban kéne kicsit machinálni még, hogy eltűnjön, de engem nem zavar. :)
youtube link: http://goo.gl/1gIICN -
#8155 csinálok egy rövid videót, sajnos még akadnak problémáim az nvidia shadowplay-el, főleg a 16:10 miatt, de igyekszem minél jobban megoldani. -
chris0000 #8154 hi.
1 videó tényleg jó lenne,thx.
ment pü.
üdv. -
Rony94 #8153 Én is így fogok tenni. Hagyom a francba és csak a sima DLC-ket fogom majd beszerezni valahol amikor jó olcsó lesz. Talán Steam Summer Sale-en leárazzák. -
#8152 Megosztanám én is a tapasztalataimat, szinte kizárólag a grafikai változások kapcsán:
- A vanilla (modok nélküli) verzióhoz képes van némi javulás de nem feltűnő. Szebbek a fények az árnyékok, megjelentek fénypászmák itt ott és mintha kicsit komolyabb lenne a textura szűrés, élesebbek a modellek, felületek mintázata.
- Durante GeDoSaTo-ját maxra húzva viszont nagyon kiábrándító a különbség. A sima DSII+GEdosatohoz képest a DX11-es verzió olyan mintha minde low és off beállításokon lenne és sokkal jobban kijön, hogy igenis világosabb a DX11-es verzió.
DSII gedosato-ban csillognak a particle effektet a páncélok visszaverik a fényeket, sokkal karakteresebbek az árnyékok, a post-processing is látványosabb. Szóval ha kellenek majd a DLC-k, azt is előző verzióhoz fogom megvenni, még ha drágább is.
Tényleg nem trollkodni akarok, ma úgy keltem fel, hogy első dolgom lesz az új verzió megvétele, de leloptam egy próba kiadást (ami rám tényleg nem jellemző) és örülök, hogy megtettem mert szerintem ez a modolt DSII után siralmas.
***gyors kieg: gedosato felrakása két kattintás, nincs érte VACBAN steamen***
Ha érdekel titeket csinálok egy rövidebb videót az én DSII-mről, hogy ti össze tudjátok hasonlítani ha esetleg eddig vanilla DSII-vel toltátok.
Utoljára szerkesztette: nfrequency, 2015.04.02. 17:56:24 -
#8151 Annyira nem néztem meg a dolgot. Csak átfutottam, hogy max-on van-e minden. Talán mintha lenne benne valami változás is. 4:3 képarányról nem tudok semmit, 16:9-es monitorom van. -
mans #8150 Gondolom 4:3 képarányt nem tettek bele,ahogy eddig se.A menübe a grafika részen már több minden állítható? -
#8149 Eljutottam Last Giant-ig, igazából rengeteget változott a játék. Olyannyira, hogy enyhén félelmet kelt bennem (van 300+ órám DS-ben és olyan 100 körül DS2-ben). A világítások is sokkal jobban. Vannak helyek ahol abszolút szart se látni szinte fáklya nélkül. -
#8148 Rony94: Én is gondoltam, hogy elég lesz. főleg hogy nagy az ugrás a minimum (i3) és ajánlott (i7) közt. Amit el tudok képzelni az az, hogy van egy-két hely ahol leesik 60 alá az FPS ha nem i7-el tolod.
Voltan: észrevehetően látványosabb lett a játék. Szebbek a fények (pl amikor lelkeket kapsz vagy itemet veszel fel) ezen kívül nem néz ki olyan kifehérítettnek mint eddig. Talán csöppet közelebb áll az eredeti Dark Souls színhez.
Ami nagyobb változás az az ellenségek elhelyezkedése. Forest of the Fallen Giants-ban persze felvágtam, hogy ááh, tudom én ezt a pályák kívülről aztán egy kissebb csapdába léptem. Eddig érdekes. főleg ha nincs meg a DLC. -
#8147 A graf nagyon látványosan jobb lett?
Mennyiben más még, mint az eredeti? -
Rony94 #8146 Mondtam én hogy elég lesz az a proci. :) -
#8145 Kipróbáltam a Scholar of the First Sint, igazából nagyobb grafika bummra számítottam. Amúgy meg a gépigény amit FROM/Namco kiírt eléggé el van írva, egy i5-4200H procim van, a 60 FPS-t eddig simán hozta fullon. Ezen kívül amúgy igen, 25 euró Steamen annak akinek megvan az alap és a DLC-k nem, ami ugyan annyi mint a Season Pass, szóval az az üzlet megéri. Viszont ha megvan a DLC is akkor már nem biztos. -
LeonSKennedy #8144 Nekem van egy 150-es INT alapú boszim, direkt ilyen varázslatokra kihegyezve, persze ott van egy jó öreg Magic Claymore is nálam (plusz crystal magic weapon buff, hogy még ütősebb legyen), hiszen közelharcolni egy mágussal is kell, az a "bicska" amit induláskor kapsz picit kevés később egy Fume Knighthoz. :)
Csináltam egy 150-es deprived hexert is Felkinről mintázva, ott már lényegesen könnyebb a dolgom: Scraps Of Life, Darkstorm, Resonant Soul, Dark fúziós kardok és buffok. SZVSZ az egyik legjobb választás. Hexernél meg az a jó, hogy tudod magad gyógyítani is, hisz a Faith és Int is kellően magas kell legyen a hexekhez, így mehetnek a support gyógyító varázslatok is.
Varázslóknál valóban változik a játékstílus, de még egy dual wieldinges melee kariknál is, hiszen sokkal staminazabálóbb az a fajta harcmodor, ráadásul ott el is felejtheted a pajzsot, marad a gurulás, mint hárítási forma. Talán ez a legjobb a Souls játékokban. Annyiféle lehetőség van még előtted, hogy elég nehéz abbahagyni őket. :) -
lammaer #8143 Hmmm.... ezek után elgondolkodtam egy intes karakteren.. alapvetően a közelharcrendszer miatt szeretem a DSt, és naná hogy faith irányba mentem el (szeretem a gyógyításokat). És tényleg, a faith supportra jó, ami mondjuk nekem bejött, de érdekes változás lehet egyvarázsló/hexer. Gondolom tök más játékstílus. Varázslós TPS :) -
LeonSKennedy #8142 Köszi a videót. :)
Ahogy nézem gyakorlatilag ugyanazt csinálja/használja a karakterével amit én a Cleric karimmal. FAITH-ben tehát nincsen 1 shot varázslat maximum a Wrath of The Gods(már ha jól időzíted), hanem inkább a kézifegyer végső sebzési értékét tudod drasztikusan megnövelni.
Soul Spearrel nem nagy szám, ezerpárszázat sebezni. Sunset Staff (plusz Faint Stone) meg vagy 40-50 es INT és meg is van. :) Lassan már minden online támadó ezzel jön, na meg a katanával, hogyhogy még nem unják. :) Most úgy érzem ez az OP, úgyhogy átfordultak egy másik vágányba a korábbiból. Mindegy én úgyis a közelharcot preferálom. Izgalmasabb. :) -
#8141 Faith az alapvetően fegyver support volt mindig. Az hogy a patch-ek előtt OP volt azt nevezzük hibának, amit javítottak.
-
LeonSKennedy #8140 Köszi a videókat, de ezek INT alapú mage buildek (Soul Spear és Crystal Soul Spear) nem pedig FAITH alapúak. Ilyenem van már. :)
Olyat mutass légyszi , (ha van) amiben Faith alapú karakter tud egy lövéssel ölni (Lightning Spear,Great lightning Spear,Sun Spear). Nem véletlen írtam, hogy az INT és HEX varázslatok igazságtalanul erősek a FAITH alapúakhoz képest. Azok lettek legyengítve nagyon.
Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.03.31. 21:16:43 -
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.03.31. 21:00:47 -
LeonSKennedy #8138 Nekem nem nagyon sikerült a Great Lightning Speareket normális sebzési értékre felvinnem, még Lightning Dragon Chime-al sem 50-es Faith mellett. Lightning Clutch Ring (ez van DLC-ben a Faith kariknak)meg sokat nem dobott a sebzésen, még a Sun Seal használatával sem.
Egy 1 shot Faith varázsló buildet pedig szívesen megnéznék. :) -
#8137 Gyengébb lett a varázslat, de mégsem:) Trükközni kell és használni a DLC-k cuccait. Még mindig össze lehet pakolni 1 shot build-eket, egy kis utánajárással:) -
1kezdő #8136 Gondolom az első DLC-re vonatkozik a kérdésed.
Ha elég erősek és kellő darabszámúak a varázslataid, valamint gyorsan tudsz helyet változtatni harc közben, akkor elméletileg igen. Minden más estben kell a közelharc is. De egy ügyes vari végig viszi. Én nem tudnám, mert nem vagyok a kari irányítás mestere.:)
Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.03.31. 17:41:21 -
mans #8135 Ha leginkább varázslatokat használok,akkor végig vihető a játék?vagy valahová kelleni fog közelharc is? -
LeonSKennedy #8134 Nem is akarok magasabbra menni ennél. Nekem már ez is magas. :) A 150-es az a szint amit a közösség ún. metalevelként használ , hogy fairplay legyen az online PvP és a Co-op.Én a magam részéről már egy 200-as karaktert is sokszor feleslegesen túltápoltnak érzek (igaz van kettő azokból is). 120-135-ös az a szint ahol kényelmesen le lehet győzni akár Vendricket és Nashandrát is és elfogadható szinten tudod tartani a Soul Memorydat, hogy később másokkal büntesd a főellenségeket, vagy kaszabold a téged betámadókat.
A DLC-k ahol érezhetően profitálhatunk a magasabb karakterszintből, de 150-160-as szinten azokon is végig lehet szaladni. Igazából tényleg csak te magad szabsz annak határt, hogy meddig is fejlődsz, ha offline vagy akkor tényleg felmehetsz a szintekkel akármeddig.
Volt nekem is egy majd 400-as karim még az elején, de annyira kihalt már azokon a szinteken az online móka, hogy végül töröltem, ráadásul annyival nem is voltam erősebb mint ahogyan vártam. :( Sokkal halálosabbak a mostani 150-es metabuildek amiket összehoztam a korábbinál. Ha kitapasztalod mit mivel fúzionálj, hogyan párosíts fegyvereket és melyik statra érdemes pontot rakni, melyik buffot tedd az adott kardra, akkor igazából ugyanott vagy. Meg amit írsz, alacsonyabb szinteken több a kihívási faktor és az adrenalin. Az is része a DS-nek. :) -
1kezdő #8133 Értelek. Mivel még kissé alacsony szinten vagy, ezért használni kell a játék adta finomságokat. Bekenni a kardot és egyebek. Én még ezeket nem használom, mert egyrészt elég magas a szintem, másrészt sima NG-ben vagyok. Ha most bevetek mindent, akkor mit teszek majd magasabb szinteken?:) Ezért kissé nomád körülményeket alkalmazva, hátrányos helyzetbe hozom magam. Többet szenvedve arra kényszerülök, hogy fejlesszem a taktikai helyezkedést és mozgást, lévén ezekben van hova fejlődnöm még.:)
Kösz a javaslatokat, kipróbálom. Kifejlesztettem a karaktert, most a harc-technikai fejlesztés van soron. Elmentettem a főbb állásokat és azokat újra vissza töltve bárhol folytathatom/újrakezdhetem. A magam részéről jobban vonzódom a varázslatokhoz. Elegánsabbnak tartom, mint az izzadsággal teljes verekedést, de persze ez ízlés kérdése. Persze, ha bunyózni kell, akkor is oda állok (hármas boss+sárkány), de a varázslat az első nálam.:) -
LeonSKennedy #8132 A varázslatok, különösen a Faith alapúak gyakorlatilag használhatatlanná lettek téve. :(
Ez különösen igaz, ha NG+-ban folytatod a játékot, ahol jóval erősebbek még a mezei ellenfelek is. Ha Faith alapú karaktert indítasz (pld Paladin, vagy Cleric) , akkor főként a gyógyító (Resplendent Life), vagy boostoló (Sacred Oath) varázslatokra érdemes fókuszálni. Persze Faith kariknak még mindíg ott van a Boltstone fúzió és a Sunlight Blade együttes használata ami gyakorlatilag ellensúlyozza a varázslataik gyengeségét, hisz ez utóbbi a játék egyik legjobb buffja, amit csak kézifegyveren használhatsz.
Viszont a Soul Spear és a Crystal Soul Spear még később is döbbenetes erejű tud lenni, ha a megfelelő staff-al (Sunset Staff) használod és azt még Faint Stone-al fúzionálod. Picit igazságtalannak is érzem, hogy az INT alapú varázslatok (plusz a HEX-ek) ennyivel erősebbek és a használatuk száma is jóval magasabb, mint Faith-es társaiké.
"A sárkányt nagyon élveztem. Szerintem a legszórakoztatóbb boss. Őhozzá is kétszer kellett bemennem. Nem gondoltam arra, hogy elkopik a kardom a kemény bőrén és mire pótoltam, nekem annyi. Másodjára kettő kardal mentem és mire legyőztem, mindkettő elkopott.:)"
Dual Wielding módban tolod? Látom jó magasak a DEX és STR pontjaid. Ott már símán lehet két brutális fegyvert egyszerre forgatni új kombókkal (plusz jócskán magasabb sebzéssel), meg ahogy látom a stamina pontod is bőven megvan hozzá. :) Nekem csak 20-as a stamina statom (+Third Dragon ring és így 135-ös), de ha karddal küzdök akkor semmiképp nem mondanék már le erről a lehetőségről, hiába zabálja a staminámat, inkább lemondok a pajzs használatáról.
DLC bossok nem nehezek csak első nekifutásra. Bal kézbe a Majestic Greatword (DEX és STR minimum 37-es értéken a Dual Wieldinghez), jobb kézbe egy jó kis (Lightning és/vagy Dark) Claymore és mehet is a pusztítás. :) -
1kezdő #8131 Motto: "Más ismerni az utat és más járni rajta".
1; Nem vagyok vérbeli DS-os, ez teljesen nyilvánvaló. Amolyan outsider. Ezért lett a nick nevem az, ami.
2; Ez a játék -elsősorban- nem PC-re lett megálmodva (irányítás).
3; Nem tartozom a nagyon ügyes kezű (irányítás) játékosok közé.
4; Épp ezért, nem virtuózkodom, hanem stratégiát alkalmazok.
Az 500 és a 600 között -de mehetünk feljebb is-, nincs nagy különbség. Ezekben a magasságokban nagyon sokat kell gürcölni, amiért messze nem kapok többet. Igazad van, hogy nem mész 500 fölé. Ezért is írtam, hogy ez inkább státuszszimbólum. Ebben a magasságokban már nem az ügyesség dominál, hanem a kitartás, az akarat. Nekem speciel azért van szükségem a plusz dolgokra, hogy irányításbeli hátrányom némi kis időtöbblettel kompenzáljam.
Erre igazán jó példa a háromfős boss különítmény:
Látásból ismertem a terepet, nagyjából a harcmodort is. De amikor először beléptem meglepődtem, mert eltévesztettem a házszámot. Ugyanis másik boss-hoz készültem, nem ide.:D
Mire felfogtam tévedésem, már agyon is vertek. Full páncél ide, max élet oda. Összesen ötször mentem be és csak a negyedik után jöttem rá -persze folyamatos rohangászás közben-, hogy lehet őket úgy és annyira szétválasztani, hogy esélyem legyen győzni. Nem vetődtem ide-oda, nem is tudok. Helyezkedés, szétválasztás, két-három ütés, aztán tűnés és újabb kör. Ezt csinálja mindenki, aki ide belép és mindegy, hogy mekkora. A túlerő hatalmas. Frontális verekedésnek itt nincs helye. Amivel azt akarom érzékeltetni, hogy lehetek én max lvl-es, akkor is meg kell küzdenem. Legfeljebb valamivel kevesebbszer megyek be. DE! Amit itt megspórolok időben, azt már bele tettem máshol.:)
A varázslatok: rendesen meglettek gyengítve. Amikor először bementem az öreg csajhoz, behívtam egy samezt, hogy lekösse a boss-t. Addig próbálgattam különböző varázslatokat. Döbbenetesen keveset sebeztem velük és Velstadt-tal kiegészülve vereséget szenvedtem.
Na jó! Akkor elő régi kardom és egyedül be. Persze Velstadt megint jött. De a jó öreg greatsword-ben az a jó, hogyha egymás mellé hozod az ellent, akkor mindkettőt ütheted egycsapásra.:)
Szóval kettő menet és jöhet a sárkány:
A sárkányt nagyon élveztem. Szerintem a legszórakoztatóbb boss. Őhozzá is kétszer kellett bemennem. Nem gondoltam arra, hogy elkopik a kardom a kemény bőrén és mire pótoltam, nekem annyi. Másodjára kettő kardal mentem és mire legyőztem, mindkettő elkopott.:)
Nagy jelenet volt, hogy álltam előtte, majd folyamatosan hátráltam. Ő meg -mint egy kiscsirke- szaladt utánam, hogy lefejelhessen.
Szalad utánam, üt a fejével, nem talál. Én fejbe verem és hátra. Ő szalad utánam, majd az ismert fejütés. Nem talált, én újra fejbe verem. Most ez komoly? -mondom magamba- a szárnyad meg minek van?:D
"lvl600-on már csak mészárlás a játék"-írod és igazad van. Ez a játék többek között erről is szól. Vagy Te őket, vagy ők Téged, de mészárolni kell. Nem egy babazsúr.:D