Dark Souls II
-
LeonSKennedy #8171 Első benyomások:
Eddig 3-3.5 óra játékidőn túl vagyok...és srácok... ez bizony nehéz lett. :)
Jóval nehezebb mint a régi DS II. Mintha egy teljesen más játékkal játszanék. Ismerősek dolgok, de szinte semmi nem ott van mint korábban, jóval többet kell oda-vissza szaladgálni és tárgyakat használni (Fragnant Branch Of YOre pld szinte alaptárgy lett annyi elbontanivaló akadály van). Majdnem minden terület jóval több ellenféllel lett megpakolva. Az elrendezésük is jóval logikusabb, nagy részük most már illik is a környezetéhez. A rutinos játékosok is viszonylag hamar el fognak halálozni, lévén a készítők kellően adagolják az újabb és újabb pofonokat és meglepetéseket. Végre értelmet nyert a Curse Resistance és jópár másik stat fejlesztése is, a Dull Ember jóval korábban megtalálható és nem kell a fegyver fúziót az iron Keep eléréséig hanyagolni. A mezei közellenfelek is mintha jóval gyorsabban reagálnának rám, szervezettebbek és okosabbak. Néhol pedig többszörös túlerőben rohannak meg...brutális.
Vannak új Dark Spirit invaderek és szintén új, idézhető NPC segédek is. Varázslót indítottam (mostanában úgyis sokat INT buildeztem) ,de már megbántam, hogy nem a jól megszokott STR/FAITH irányba mentem. Igaz a varázslatoknak most is megvan az előnye és mintha jobb lenne a balansz is sebzések terén.
Jelenleg Huntsman Corpse-ban állomásozok , aztán holnap majd visszabandukolok Heide Tower -be megnézem én is azt a böszme nagy sárkányt. :)
Grafika: szebb fény/árnyék konrasztosabb színek, viszont a napos részeknél stinte meg lehet vakulni, a sötét részekhez meg majdnem mindíg fáklya kell , még max monitor fényerőn is sötétek. De sokkal hangulatosabb - meg persze félelmetesebb - így. Amúgy nem drasztikus az ugrás kép terén, a játékmenet viszont annál tempósabb. Összességében übereli a síma DS II-t, jobb lett minden tekintetben, mégha nem is egy grafikai csoda.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aki utálta a Pursuert az kösse fel a gatyáját. Szinte állandó vendég a kis drága. Már vagy 4-szer támadt rám (egy új támadása is van), pedig még sehol nem vagyok. :)
Utoljára szerkesztette: LeonSKennedy, 2015.04.03. 20:49:20